Креирајте дизајн узорка користећи ових 11 услуга и алата

Узорак тачно значи „поновљени декоративни дизајн“.

Данас постоји велики избор дезена на свакој површини и производу. Било да је у питању паковање, брендирање на отвореном, веб дизајн, дигитални производ, логотип, бренд, мурали, типографија, постери, илустрација, 3Д дизајн, мобилне апликације или дизајн ликова.

Као резултат тога, дизајн и обрасци владају маркетиншком ареном на сваки могући начин. Он игра кључну улогу у директној промоцији и има моћ да привуче купце једним погледом.

Миленијалци и Ген-З су визуелни потрошачи, што значи да ако им се свиђа дизајн и паковање производа, највероватније ће га купити. Због тога је дизајн узорака потреба тренутка. Из ових разлога, графички и веб дизајнер треба да се залажу за ову уметност да би заузели тржиште.

Шта је алат за прављење шаблона?

Алат или софтвер за прављење шаблона помаже креативним дизајнерима да генеришу готове дизајне и да их прилагоде својим потребама. Добар креатор шаблона је опремљен разним функцијама и алатима као што су боје, текстуре, градијенти, трансформације, текстови и обрасци који помажу у стварању јединственог дизајна узорака.

Тренутно, технологија прилично олакшава олакшавање овог процеса прављења шаблона. Пре него што пређемо на неке вредне алате и услуге, погледајмо неколико одличних случајева употребе поновљених образаца у дизајну.

Који су случајеви употребе поновљених образаца у дизајну?

Понављање у дизајну шаблона појачава и чини особу упознатом са логом, поруком и слоганом бренда. Конзистентност се одржава понављањем користећи сличне облике, фонтове, боје и текстуре. Бренд практично користи израз „бубањ у главу“ кроз понављање.

Динамите

Ево омота албума познате песме БТС-а под називом ‘Динамите’. Насловна страна користи понављање како би привукла пажњу фанова и помогла им да упамте име понављањем текста „Динамит“ великим, шареним фонтом. Иако нису користили слике ниједног члана бенда да би створили хипе, дизајн који се понавља и даље ће пренети поруку.

Хамперс

Овај дизајн кутије користи шаблон поновљених облика на свакој страни кутије. Овај минимални дизајн дезена ствара чисту естетику коришћењем белог простора. Омогућава очима да се одморе и не захтевају превише пажње. Овде име бренда заузима централно место и омогућава му да добије фокус.

Дизајн одредишне странице

Овај дизајн одредишне странице користи прелепе илустрације. Користи мотиве као што су коверта и флора као дизајн који се понавља. Употреба светлих, контрастних боја ствара равнотежу. Црвени цветови ружичастих тонова одговарају боји кутије „Бесплатна регистрација“ како би створили хармонију у целокупном дизајну.

  Набавите бесплатне шаблоне за СВОТ анализу [Word, PPT, Excel, PDF, JPEG]

Корице од књиге

Корице ове књиге користе симетричну типографију заједно са хоризонталним линијама које се понављају. Слика користи линије и кругове за стварање атрактивног геометријског дизајна. Овај дизајн дезена се лепо поклапа са насловом књиге и користи књиге и текстуре као елементе који се понављају.

Постер за филм о Спајдермену

Овај класични постер филма о Спајдермену користи тему паукове мреже да нагласи тему филма. Понављање косих линија и облика ствара занимљиве геометријске шаре, као и шема боја плаве, црвене и беле, уравнотежена је кроз постер. Употреба разноврсних текстура учинила је лик жижну тачку постера.

Дакле, ово су били неки од најбољих случајева употребе дизајна узорака доступних на тржишту.

Узорци су много више од украса. Они су витална компонента у алатима графичког дизајнера. Због тога је од суштинског значаја да знате најлакше и најбоље алате и услуге које графички дизајнер може да употреби да би направио оригинални дизајн шаблона.

Хајде да пређемо на неке популарне услуге и алате који ће вам помоћи у прављењу шаблона.

Фиверр

Фиверр је тржиште које нуди најбоље услуге дизајна узорака по конкурентним ценама. Особа може ангажовати пројекат ако је крајњи рок близу. Креативни слободњаци су искусни и дају висококвалитетне резултате у датом времену.

Систем прегледа и оцењивања појединачних продаваца обезбеђује транспарентност радне етике и квалитета. Поред графичких дизајнера, ту су и дизајнери апликација, креатори логотипа, илустратори, флајери и дизајнери банера. Они могу креирати оригиналне бешавне шаре за купце по различитим ценама.

Упворк

Упворк је још једна апликација добављача услуга која нуди стручњаке за дизајн шаблона. Повезује слободне професионалце као и предузећа. Они помажу у испоруци производа високог квалитета за клијенте високе вредности. Упворк има хиљаде графичких дизајнера и креативних уметника који могу да креирају илустрације, логотипе, векторске бешавне дизајне, минималистичке модерне илустрације, дизајне ликова, цртане филмове и још много тога.

Многи најбоље оцењени дизајнери на Упворк-у су успешно испоручили брзе и јединствене дизајне узорака. Штавише, са напредном функцијом претраге, могуће је филтрирати њихове дизајнере на основу локације, сатнице, коефицијента успешности посла и многих таквих параметара.

Реппер

Реппер је плаћена апликација за личну употребу. Нуди два плана, наиме, Про и Хоби. Ако планирате да користите обрасце у комерцијалне сврхе као што су пројекти клијената или за продају дигиталних дизајна, можете изабрати Про план по цени од 9,99 УСД месечно. Напротив, ако планирате да користите обрасце у чисто некомерцијалне сврхе, можете се одлучити за Хоби план по цени од 4,99 УСД месечно.

  Кључ за минимизирање ризика

Међутим, увек се може променити касније. Реппер такође нуди 14-дневну пробну верзију. Предност коришћења професионалног плана је у томе што креатор ужива комерцијална права шаблона који направи.

Паттерницо

Паттерницо креира јединствене позадине бесплатно. То је бешавни генератор шаблона и омогућава кориснику да одабере било коју позадину иконе или промени боју пласмана како би направио оригиналне прилагођене обрасце. Штавише, то је најбољи алат за креирање шаблона за веб странице и УИ/УКС пројекте.

Корисник може или да користи пакете икона отвореног кода или лако да отпреми своју графику или иконе за креирање шаблона. Осим тога, Емоји узорци су један од њихових познатих шаблона међу дизајнерима. Овај сајт такође нуди иконе фонтова и линија које се могу користити било где у дизајну.

Паттерниња

Паттерниња је одлична алатка за генерисање шаблона коју води Сергеј Јаворски и која корисницима даје контролу над сваким елементом. На пример, можете креирати обрасце од готових икона које се могу ротирати, позиционирати и скалирати на сваки могући начин.

Креатор такође може да користи своје слике као елементе и дизајн. Могу се направити у року од неколико минута и преузети и поделити са другима. Штавише, сваки дизајнер који је радио са Пхотосхоп-ом био би навикнут да ради са слојевима. Дакле, Паттерниња такође нуди слојеве који могу повећати ефикасност креатора на платформи.

Лазимау

Лазимау је апсолутно бесплатна платформа за креирање бешавних шаблона у року од неколико секунди. Није ограничено на доступне пакете икона отвореног кода. Можете чак и да отпремите сопствене иконе и графике да бисте са лакоћом правили обрасце према вашим захтевима.

Лазимау помаже креаторима да праве бешавне обрасце користећи свој једноставан и интуитиван интерфејс.

Цреативе Цлоуд Адобе

Цреативе Цлоуд Адобе је колекција од преко 20 видео снимака, фотографија, дизајна, корисничког искуства, веба и апликација за друштвене мреже. Поред тога, нуди интегрисане основне ствари као што су породице фонтова и палете боја. Такође нуди опције за сарадњу.

Можете да креирате прелепе и примамљиве дизајне и обрасце помоћу Цреативе Цлоуд-а. Процес креирања шаблона је прилично једноставан са овим алатом, јер морате само да померите скалу да бисте подесили било који постојећи образац.

Апликација ИнДесигн је софтвер за дизајн страница који омогућава корисницима да креирају прелепе графичке дизајне са типографијом. Ако се одлучите за ову услугу, можете лако и неприметно да радите са другим Адобе производима као што су Адобе Пхотосхоп, Адобе Иллустратор и многи други.

  Како да стримујете канцеларију без кабла

Таббиед

Таббиед је сајт за генерисање образаца. Они имају за циљ да направе једноставне алате за дизајн за стварање уметности. Лако се користи. Морате да покупите дизајн из изворног уметничког дела, прилагодите боје и изаберете подешавања за дизајн. Касније коначно можете бесплатно преузети прилагођени дизајн.

Корисник може да креира прелепо генерисане шаблоне или уметничка дела за употребу за веб странице, зидну уметност и још много тога. Најбољи део сајта је пример за коришћење, где дају неке примере дизајна из којих сваки креатор може добити инспирацију и креирати сопствени дизајн.

Доодад

Доодад је алатка за брзу, приступачну и изражајну веб локацију. Нуди бесплатну алатку за генерисање шаблона која помаже кориснику да креира јединствене, беспрекорне шаблоне без накнаде. Може се изабрати основни стил и прилагодити га филтерима, бојама и трансформацијама.

Можете да извозите своје дизајне као СВГ, ПНГ и ЦСС. Такође можете користити прилагођени образац у било ком комерцијалном пројекту. Штавише, помоћу дугмета за насумично бирање, можете одабрати било који насумични дизајн и почети да радите на том шаблону.

Висивиг

Висивиг нуди бесплатне и премиум обрасце. Генератор векторских шаблона нуди много бесплатних шаблона за избор који се могу прилагодити за прављење бешавних шаблона за веб локацију или било који други векторски софтвер.

Такође нуди 100 основних геометријских и минималистичких узорака по цени од 30 долара. Ови узорци су дизајнирани у једној боји и спремни су за постављање преко чврстих боја, текстура, прелива или других узорака. Њихови ресурси икона, шаблона и текстура су такође веома корисни у сваком пројекту.

Пицсарт

Пицсарт је највећа све-у-једном креативна платформа алата за видео, уређивање фотографија и дизајн. Ревитализујте било коју позадину помоћу алата за генерисање шаблона. Пицсарт генератор шаблона вам омогућава да отпремите слику и изаберете потпуно нову позадину за њу.

Након тога, можете га прилагодити додавањем текста у различитим фонтовима, додавањем налепница, променом величине или боје позадине, или чак уклањањем позадине помоћу алата за уклањање позадине. Могућности су бескрајне са овим. Због Андроид верзије Пицсартпо приступачности стоји много више од својих конкурената.

Резиме

У закључку, шаре су одувек биле присутне на тржишту, било на тканини, површини, додацима, паковањима и производима. Тренутно, ови обрасци су талас на дигиталним платформама, као што се могу видети на свакој веб страници. Горе наведени алати и услуге ће вам помоћи да креирате савршене обрасце према вашим захтевима. Дакле, можете испробати било који од њих да бисте креирали одличне узорке и дизајне.

Сада можете погледати неке послове графичког дизајнера.