Ксбок Оне контролер не препознаје слушалице? Испробајте ова 4 поправка

Звук игре има моћ да направи или прекине читаву сесију играња. И зато Ксбок Оне контролер који не може да препозна ваше слушалице може бити права невоља. Постоје различити разлози зашто се ваш контролер игре не повезује са слушалицама.

Они могу да варирају од лоше везе до проблема са софтвером и хардвером. Ево неколико уобичајених и лаких поправки које ће вам помоћи да решите проблем са Ксбок Оне контролером који не препознаје ваше слушалице.

1. Уверите се да је све исправно повезано

Почните са основама и проверите да ли је све исправно повезано пре него што пређете на компликованија решења. Уверите се да је 3,5 мм аудио прикључак ваше слушалице чврсто уметнут у прикључак за слушалице Ксбок Оне контролера.

Ако поседујете Ксбок Оне контролер који нема прикључак од 3,5 мм, уверите се да је адаптер који сте поставили између безбедно повезан. Прикључци за слушалице и адаптери се неће померати при благим потезима када су правилно повезани.

Такође би требало да се уверите да је ваш контролер правилно повезан са вашим Ксбок Оне системом за игре да бисте обезбедили правилно препознавање слушалица. Неисправна веза ће бити означена трепери Ксбок дугметом.

Када будете сигурни да су слушалице и контролер правилно повезани, притисните дугме Ксбок на конзоли и идите на Аудио и музика да бисте били сигурни да слушалице нису искључене.

  19 невероватних хакова за хаковање Року да бисте добили бесплатне канале

2. Изолујте кривца

Да бисте утврдили да ли је проблем са вашим контролером или слушалицама, покушајте да их тестирате са другим хардвером. Можете да прикључите слушалице у лаптоп или паметни телефон да бисте проверили да ли раде.

Ако имате приступ другом пару слушалица, можете их повезати и са својим контролером и видети да ли раде. Успешна веза ће значити да су ваше оригиналне слушалице покварене. Али ако ни друга слушалица не ради, вероватно је крив контролер.

3. Ажурирајте свој контролер

Понекад проблеми са компатибилношћу могу бити узроковани застарелим фирмвером контролера. Можете да ажурирате свој Ксбок Оне контролер и бежично и преко УСБ кабла. Бежично ажурирање је могуће само на контролерима који имају аудио порт од 3,5 мм.

С друге стране, жичано ажурирање је изводљиво на свим генерацијама Ксбок Оне контролера. Постоје два начина да ажурирате свој Ксбок Оне контролер преко УСБ кабла.

Можете директно да повежете свој контролер са конзолом преко УСБ порта на левој страни диск драјва конзоле. Или, можете повезати контролер са рачунаром и отворити апликацију Мицрософт Сторе. Затим можете да одете на Ксбок Аццессориес > Опен, а затим кликнете на три тачке да проверите да ли постоје доступна ажурирања.

4. Ресетујте свој Ксбок

Можете покушати да ресетујете свој Ксбок Оне или Сериес Кс|С ако ниједан од претходних метода није био успешан. Имате опцију да извршите софт или хард ресет. Меко ресетовање је друго име за поновно покретање ваше конзоле.

С друге стране, хард ресет је када извршите циклус напајања на својој конзоли. Овако можете да напајате своју Ксбок конзолу:

  8 најбољих безбедних дигиталних алата за радни простор за удаљена предузећа
  • Држите дугме за напајање Ксбок на конзоли отприлике 10 секунди или док се ЛЕД не искључи.
  • Сачекајте најмање 30 секунди пре него што поново покренете свој Ксбок притиском на дугме за напајање на конзоли. Можете чак и да уклоните кабл за напајање, сачекате неколико секунди, а затим га поново укључите да бисте у потпуности осигурали успешан циклус напајања.
  • Сада би се требала појавити зелена почетна анимација Ксбок Оне-а. Ово би указивало на успешан циклус напајања. Циклус је неуспешан ако ваш Ксбок Оне иде директно на контролну таблу без икакве анимације. У овом случају требало би да поново испробате процес.
  • Када је циклус напајања завршен, повежите слушалице са контролером и погледајте да ли га конзола сада препознаје.
  • Лако је поново покренути слушалице да раде на Ксбок Оне

    Може бити неугодно када ваш Ксбок Оне контролер не препозна ваше слушалице, али можете брзо да решите овај проблем. Прво, уверите се да је све исправно прикључено и повезано и да контролер и слушалице раде на другим уређајима.

    Затим размислите о ажурирању контролера бежично или тако што ћете га прикључити на Ксбок или Виндовс рачунар. Ако ажурирање не реши ни овај проблем, требало би да поново покренете конзолу и извршите комплетан циклус напајања на својој конзоли.