Шта је АИ без кода и како га користите?

Кључне Такеаваис

 • Платформе вештачке интелигенције без кода омогућавају свакоме, без обзира на техничку позадину, да откључа потенцијал вештачке интелигенције са само неколико кликова и без писања кода.
 • Алати за вештачку интелигенцију без кода нуде унапред обучене моделе машинског учења, елиминишући потребу за развојем модела и омогућавајући бржи развој и примену.
 • Иако АИ без кода доноси различите предности као што су смањено време развоја и исплативост, он такође има нека ограничења, укључујући зависност од платформе и смањену флексибилност у моделима финог подешавања.

Некада ексклузивно знање о вештачкој интелигенцији постало је доступније него икада. Захваљујући недавном буци са вештачком интелигенцијом и порасту АИ платформи без кода. Чак и ако немате техничку позадину, сада можете да откључате потенцијал АИ са неколико кликова без писања ниједног реда кода.

Ништа вас не спречава да истражите узбудљиве могућности вештачке интелигенције без кода. Све што вам треба је да разумете како то функционише и можете одмах да почнете.

Како ради АИ без кода?

АИ без кода једноставно значи креирање АИ програма без писања кода. То је концепт у настајању који уклања потребу да сами обучите модел машинског учења на неким великим подацима пре него што можете да направите сопствене АИ апликације.

  8 најбољих пијаца за унајмљивање маркетара за ваш стартап

Попут програмирања без кода, постоји много АИ алата без кода које можете истражити. Неки од ових алата имају цену, али други нуде бесплатну пробну верзију. Већина АИ платформи без кода омогућавају вам да отпремите сопствени скуп података или вам могу пружити скуп података. Али сигурно ћете имати ризницу унапред написаних алгоритама за обуку свог модела једноставним кликовима.

Већина платформи вам омогућава да упоредите моделе како бисте одредили који најбоље одговарају за случај употребе. Тамо где ручни развој вештачке интелигенције обично траје данима, понекад месецима да се заврши, АИ без кода вам омогућава да развијете и примените комплетну функционалну вештачку интелигенцију за неколико минута.

Неки примери АИ платформи без кода укључују:

Аспект вештачке интелигенције без кода који мења игру је тај што не морате да се ухватите у коштац са лукавом синтаксом или да се трудите да набавите убилачку радну станицу за покретање основног модела машинског учења. Све што вам је потребно—визуелизација, препуцавање података, избор карактеристика, моделирање и све те сложене операције—на само неколико кликова.

Предности и мане АИ без кода

Иако АИ без кода значи да ће ваш модел машинског учења брзо изаћи на тржиште, он не уклања сав изазов. Хајде да укратко истакнемо позитивне и негативне стране АИ без кода да бисмо ово боље разумели.

Предности АИ без кода

 • Кратко време развоја и примене: АИ алати без кода нуде унапред обучене, спремне за коришћење моделе машинског учења. Пошто не морате да се мучите око развоја модела, можете брже да развијете и примените своје моделе.
 • Кодирање или техничка експертиза није потребна: Фазе претходне обраде података и обуке захтевају само да кликнете на акциона дугмад.
 • Јефтино: АИ без кода може бити јефтинији од ручног развоја модела. Са вештачком интелигенцијом без кода, не морате да ангажујете научнике или инжењере за машинско учење.
 • Ефикасан ресурсима: Такође не морате да трошите новац на куповину радних станица или додатну рачунарску снагу или ресурсе да бисте покренули модел машинског учења.
 • Приступачност: Ресурси за вештачку интелигенцију без кода су приступачнији јер су доступни као платформа као услуга и свако може да користи њихове услуге преко интернета.
 • Није потребно подешавање окружења: Не морате да бринете о постављању развојног окружења локално на вашој машини. Све што вам треба је лако доступно.
  Идентификујте УСБ 3.0 и портове за пуњење гледајући симболе поред њих

Недостаци АИ без кода

 • Зависно од платформе: Претерана зависност од провајдера АИ услуге без кода значи да ће ажурирање или прекид рада на њиховом серверу утицати на ваш радни модел. То може смањити корисничко искуство.
 • Нефлексибилни: АИ платформе без кода нуде мање флексибилности за фино подешавање модела према пословним захтевима. Поред тога, скалирање ваших модела може бити тешко, скупо или чак недостижно код неких провајдера.
 • Модели за вишекратну употребу: Са АИ платформама без кода, не поседујете сопствени модел. Дакле, могућност поновног коришћења истог модела за различите апликације долази уз додатну цену.

Шта можете да направите са АИ без кода?

Ако знате шта АИ може да уради, већ знате ствари које можете да направите са АИ без кода; њена примена је огромна. Ево неколико практичних примера шта можете да креирате помоћу вештачке интелигенције без кода:

 • Развијте цхат ботове и виртуелне асистенте користећи моделе природног језика.
 • Маркетиншки алати са АИ за побољшање анализе тржишта и заказивање тржишних кампања.
 • Ботови за трговање акцијама и криптовалутама са АИ-ом.
 • Планери буџета са АИ-ом који користе готове предиктивне моделе.
 • Препоруке производа за прилагођавање производа корисницима на основу њихових термина за претрагу.
 • Изградите генеративну вештачку интелигенцију користећи готове велике језичке моделе за развој апликација за генерисање садржаја или слика.
 • Анализатор расположења и системи за откривање превара.

Будућност АИ без кода

С обзиром да су многа решења већ доступна, будућност АИ без кода је сада. Можете очекивати само да ће се технологија вештачке интелигенције без кода временом побољшати. Такође бисте требали очекивати да ће се појавити много више АИ платформи без кода како технологија постаје све више прихваћена.

  Како да појачате свој Ви-Фи сигнал

АИ без кода већ значајно смањује време развоја нудећи доступне, готове алате потребне за успешну обуку модела. Иако вештачка интелигенција без кода долази са одређеним ограничењима, згодна је за мала и средња предузећа и појединце који не могу да приуште ресурсе за развој своје вештачке интелигенције.

Међутим, иако вам није потребна вештина кодирања да бисте га користили, остаје чињеница да ће АИ без кода и даље захтевати одређени ниво аналитичке експертизе. Морате разумети жељене резултате и бити у стању да ефикасно тумачите и водите АИ алат.

Но-Цоде АИ је нови мењач игре

АИ без кода је технологија у настајању која побољшава радни ток развоја АИ. Препирање података и моделирање су неки од најизазовнијих задатака у развоју вештачке интелигенције. То је олакшано са порастом АИ без кода.

Смањено време развоја, лак приступ и приступачност су неке од предности које ћете имати коришћењем вештачке интелигенције без кода.