М3тер је прикупио 14 милиона долара, а Дропбок је отпустио 500 људи

Здраво свима! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

М3тер је прикупио 14 милиона долара за проширење својих алата за одређивање цена заснованих на употреби за СааС предузећа

Коришћење софтвера и цене су трансформисане због проналаска СааС пословних модела. СааС омогућава корисницима да плаћају месечно или годишње уместо да купују софтвер у потпуности.

Да би направио корак даље, М3тер, стартуп са седиштем у Лондону, развија алате за детаљније наплате засноване на коришћењу.

Компанија је прикупила 14 милиона долара у кругу прикупљања средстава из серије А како би се проширила на друге регионе, као што су Сједињене Државе, и како би развила више технологије за своје кориснике.

Ову инвестицију предводи Нотион Цапитал, са учешћем Инсигхт Партнерс, Унион Скуаре Вентурес и Киндред Цапитал. Прошле године, стартап је прикупио 17,5 милиона долара у првој рунди. До сада је компанија прикупила 31,5 милиона долара од врхунских ризичних капиталиста.

Интеграцијом података о употреби, применом цена и генерисањем рачуна без грешака, М3тер платформа омогућава све врсте одређивања цена заснованих на употреби за предузећа у свим фазама развоја.

Компаније могу да ослободе кључне интерне ресурсе, доследно креирају исправне рачуне и спрече цурење прихода аутоматизацијом одређивања цена и фактурисања помоћу М3тер-а.

  8 најбољих апликација/алата за скенирање рачуна за праћење трошкова

ОпенАИ је прикупио још 300 милиона долара од ВЦ-а

Упркос Мицрософтовом значајном улагању у ОпенАИ, позната генеративна АИ фирма ОпенАИ наставља да привлачи нове инвеститоре.

Недавно је група компанија ризичног капитала (ВЦ) допринела 300 милиона долара, што је довело до тога да је процена компаније нагло порасла на невероватних 29 милијарди долара. Тигер Глобал, Секуоиа Цапитал, Андреессен Хоровитз, Тхриве и К2 Глобал су међу ВЦ фирмама које су стекле акције у овој иновативној АИ технолошкој компанији.

ОпенАИ је добио средства од Мицрософта у јануару, иако ниједна компанија није открила финансијске детаље. Мицрософт је уложио преко 13 милијарди долара у ОпенАИ.

Валл Стреет Јоурнал је известио о потенцијалној тендерској понуди за ОпенАИ, при чему су Фоундерс Фунд и Тхриве Цапитал показали интересовање за тендер за продају акција вредан 300 милиона долара који би процењивао компанију на око 29 милијарди долара.

Дропбок је отпустио 500 људи и планира да еволуира у вештачку интелигенцију

Дропбок је одлучио да смањи број запослених и раскинут ће се са скоро 500 запослених, што чини око 16% радне снаге.

Према допису генералног директора, Дру Хјустона, одлука о спровођењу отпуштања настала је због сталних изазова које представља непредвидива економија. Међутим, компанија ово види као прилику да се фокусира на повећање свог одељења вештачке интелигенције и сматра да ће се овај потез показати од помоћи у том погледу.

Извршни директор Дропбок-а је даље додао. „Промена је ‘неопходна’ да би се обезбедило да компанија буде на челу у ери вештачке интелигенције.’ слично томе како смо водили пут у преласку на мобилну и цлоуд технологију.

  Како приказати дугмад за брзу радњу преко е-поште у Оутлоок-у

Коришћење машинске интелигенције ће нас оснажити да трансформишемо наше тренутне подухвате и креирамо иновативне; стога ћемо морати да радимо колективно да бисмо постигли овај циљ.”

За више ажурирања, погледајте категорију Најновија технологија.