Мастер визуелно приповедање са Луцидцхарт-ом

Луцидцхарт је одличан алат за креирање дијаграма за визуелизацију података, планирање и доношење бољих пословних одлука.

У овом свету конкуренције постало је од суштинског значаја да се истичете у гомили, било да сте појединац или предузеће.

Дакле, ако желите да разумете како ваше пословање функционише заједно са вашим пројектима, процесима и људима, можете креирати дијаграме и дијаграме тока и мапирати своје идеје.

Разлог је то што су визуелни елементи ефикаснији и разумљивији од обичних речи.

Унесите Луцидцхарт – моћан алат који ће вам помоћи да креирате ефикасне дијаграме. Платформа није само богата невероватним функцијама, већ је и лака за коришћење и безбедна.

У овом чланку ћете сазнати да ли испуњава оно што обећава.

Почнимо!

Луцидцхарт: Преглед

Луцидцхарт је интелигентно решење за дијаграмирање које можете користити за креирање невероватних дијаграма, скица, професионалних дијаграма тока и других дизајна. То ће вам помоћи да окупите свој тим, визуализујете податке и ефикасно сарађујете са њима.

Апликација помаже тимовима различитих величина из различитих домена као што су ИТ, инжењеринг, образовање, продаја и још много тога. Било да сте индивидуални дизајнер или тим, без обзира колико велики или мали, можете користити Луцидцхарт за креирање дизајна. Помаже у размишљању, управљању пројектима, креирању производа и још много тога.

Луцидцхарт долази са занимљивим функцијама и могућностима које ће вам помоћи на сваком кораку. То ће вам помоћи да ваше идеје претворите у стварност док останете фокусирани на своје циљеве, доносите боље одлуке и градите одрживу будућност.

Корисници Луцидцхарта су многи, од 99% компанија са листе Фортуне 500 до стартапова. Неки од главних корисника су Гоогле, Амазон, НАСА, ХП, Атлассиан, НБЦ и Окта.

Карактеристике Луцидцхарта

Луцидцхарт платформа све у једном нуди ове моћне функције:

#1. Енханцед Диаграмминг

Побољшајте свој тимски рад коришћењем ефикасног дијаграма помоћу ћаскања у уређивачу, коауторства у реалном времену, курсора за сарадњу и коментара специфичних за облик. Неке додатне функције за уређивање и дизајн укључују:

 • Превуците и отпустите: превуците и отпустите елементе да бисте лако креирали своје дизајне.
 • Паметна облога: Да бисте ефикасно повезивали различите облике и држали их правилно поравнати, користите паметне линије.

#2. Стилски облици са лакоћом

Можда сте смислили неке боје и фонтове за своје дизајне. Дакле, уместо да се враћате уназад и ажурирате сваки облик појединачно, што би смањило продуктивност, можете одабрати стил линије и број фонта, величину и боју из „Својстава“ које можете пронаћи на врху уређивача.

Урадите то пре превлачења и испуштања било ког облика на платну. Ово ће аутоматски применити стил на сваки облик. Поред тога, можете променити форматирање или фонт шаблона тако што ћете изабрати „Изабери“, а затим „Сви облици“. Сада можете да стилизујете свој дијаграм како желите.

Да бисте нацртали паметну линију, повуците је мало даље од ивице тако да добије ефекат ореола у плавој боји. Сада отпустите миш и видите паметну линију створену између два облика.

#3. Пречице на тастатури

Користите неке пречице на тастатури да бисте убрзали свој рад. Погледајте их тако што ћете кликнути на Ф1 или изабрати „Помоћ“, а затим „Референца за пречице“ у уређивачу. Неке од пречица су:

 • Направите прецизна подешавања облика тако што ћете изабрати жељени облик, а затим држати притиснут тастер „Схифт“. Сада користите тастер са стрелицом да нежно померате облике и добијете облик који желите.
 • Увећајте или умањите дијаграм на којем радите тако што ћете држати притиснуту размакницу, а затим померати нагоре/надоле помоћу миша. То је одлична карактеристика када радите са већим дијаграмима.
  Топ 8 калкулатора пореза на промет за америчке државе и друге земље

#4. Увећано платно

Луцидцхарт вам омогућава да направите веће дијаграме једним кликом. За ово, само треба да изаберете дугме за цео екран које се налази у горњем десном углу екрана. Видећете да ће сви панели нестати у уређивачу, а само увећано платно ће вам остати да креирате своје дизајне.

Ако желите да приступите функцији, кутији са алаткама или траци са својствима, само пређите курсором преко места где се обично појављује да бисте је активирали.

#5. Контејнери

Дијаграми укључују много корака, елемената, идеја и људи, због чега могу постати сложени. Стога је важно да их организујете и учините лаким за читање.

Овде се користе стазе за пливање или контејнери. Контејнер је паметан облик, а сваки контејнер означава другачијег појединца и његове одговорности. Можете лако поставити облике у одговарајућу пливачку стазу уместо да користите превише боја за означавање људи и корака.

#6. Схапе Ацтионс

Можете додати додатне детаље својим дијаграмима, али то не би требало да учини да ваш дијаграм изгледа претрпан текстом. Са радњама облика, можете да пружите потребне информације у својим дијаграмима док их одржавате чистим и брзим за читање.

За ово изаберите облик и кликните на икону муње у „Својствима“. Сада изаберите радњу коју желите да додате свом облику, као што је пребацивање, сакривање или приказивање слојева, повезивање са другом страницом, сајтом, имејлом итд.

Функција повезивања података такође вам омогућава да додате више слојева вашим визуелним елементима. Можете да увезете скупове података из ЦСВ датотека, Екцел табела, Гоогле табела, итд., да бисте креирали моћне визуелизације засноване на подацима.

#6. Сарадња

Можете тражити повратне информације од свог тима или надређених за побољшања ваших дијаграма. Ово ће захтевати да комуницирате са њима и да представљате дијаграме пред њима. Све ово је могуће унутар Луцидцхарта без потребе да скачете на своју е-пошту и убијате време пребацивањем апликација и читањем дугих нити.

Луцидцхарт нуди функцију коментарисања где људи могу оставити своје коментаре на дијаграму, облику или документу. За ово, само изаберите опцију „Коментар“ на Доцк-у, а затим кликните на знак „+“. То се такође може урадити помоћу @помена које може упозорити људе за које је дато. Поред тога, постоји опција за ћаскање за олакшавање комуникације.

Штавише, можете користити функцију белешки ако желите да трајно приложите своје повратне информације или мисли датом облику. За ово, кликните десним тастером миша на облик, изаберите „Додај белешку“, а затим напишите мисао. Напомена ће бити истакнута сивом иконом.

#7. Режим презентације

Презентација је важан елемент у дизајну. Након што добијете повратне информације од вашег тима и финализирате дијаграм, следећа фаза је да га представите како би служио сврси за коју је дизајниран.

Луцидцхарт има режим презентације који можете користити да разбијете дијаграм на више углађених слајдова и представите их један по један уместо да представљате све одједном. Режим презентације ће вам помоћи да направите причу око вашег дијаграма и да вам пружи бољу контролу.

Да бисте га омогућили, пронађите икону слајдова на десној Доцк-у и кликните на њу, а затим на „+Слајд“. Видећете жуту кутију на платну, а све што је у овој кутији биће додато на слајд. Сада кликните на „Презент“ да бисте видели презентацију.

  Шта је планирање сукцесије у пословању и како са њим почети?

#8. Објавите

Нека свет види ваш дијаграм тако што ћете га јавно објавити. Да бисте то урадили, кликните на дугме „Дели“, а затим на „Објави“.

Такође је могуће генерисати везу за „само за преглед“ тако што ћете изабрати пун УРЛ документа. То ће омогућити свакоме да види документ ако има везу, али га не може уређивати. А ако желите да га неко уређује, дајте му одговарајуће дозволе.

#9. Дијаграми тока

Дијаграми тока су ефикасни начини да се представи идеја или план и пружи боља јасноћа. Луцидцхарт вам омогућава да креирате дијаграме тока управљања пројектима, што би могло да смањи захтеве за текстом за велики број.

Можете нацртати било коју врсту дијаграма и процеса помоћу Луцидцхарта, одражавајући ваше структуриране процесе и велике идеје. Ово ће вам пружити усклађеност и јасноћу за ваше тимове и чланове о пројекту и помоћи вам да донесете боље одлуке у различитим областима.

#10. Мапа налога или организације

Померање кроз бесконачне редове са контактима заснованим на тексту на вашем Салесфорце налогу ће вам отежати време да схватите улоге и људе у вашој компанији. У овом случају, можете повезати Салесфорце налог са својим Луцидцхарт налогом и неприметно креирати виртуелне мапе налога или планове. Као резултат тога, лако можете:

 • Развијте мапу за свој налог тако што ћете превући контакте са свог Салесфорце налога и испустити их на Луцидцхарт.
 • Визуелизирајте кључне доносиоце одлука и друге људе и повезане процесе.
 • Одржавајте свој налог ажурираним и синхронизованим.

#11. Шаблони

Луцидцхарт нуди стотине шаблона за вас да добијете инспирацију и изаберете за своје пројекте. Ови шаблони ће вам помоћи да брзо почнете без улагања времена у креирање свега од нуле. Луцидцхарт нуди шаблоне за:

 • Графикон породичног стабла
 • Укључивање новог корисника
 • Хостинг веб апликација
 • Пирамидални графикон
 • Дијаграм сродства
 • Жичани оквир Инстаграма
 • Дијаграм обуке производа
 • Мапе заинтересованих страна

#12. Луцидсцале

Користите алатку за визуелизацију облака – Луцидсцале да видите и разумете сопствено окружење у облаку. Ово ће вам омогућити да видите своје важне информације о управљању облаком у контексту и проверите да ли су елементи неидентификовани или остали без родитеља. То би могло довести до смањења трошкова и ризика.

Осим тога, можете филтрирати моделе и испитати одређене елементе као што су базе података, мрежни пролази и инстанце у вашем окружењу у облаку.

#13. Интеграција

Предузећа користе различите врсте алата и технологија у свом техничком пакету у зависности од својих потреба. Због тога се Луцидцхарт удружио са многим компанијама и софтверским платформама. Ово ће омогућити корисницима да га интегришу са многим софтверским решењима и користе их без промене картица. Неке од веома корисних интеграција Луцидцхарт-а укључују:

 • Амазон веб услуге (АВС)
 • Запиер
 • Гоогле
 • Слацк
 • Салесфорце
 • Куип
 • ЛинкедИн Салес Навигатор
 • Атлассиан
 • Јиве
 • БамбооХР
 • ГитХуб

#14. Безбедност

Претње на мрежи се свакодневно повећавају, штете организацијама и корисницима у смислу новца, података и репутације. Због тога је неопходно да користите безбедне системе и софтвер ако сте на вебу.

Уз Луцидцхарт, не морате много да бринете јер је посвећен заштити ваших података и чувању претњи. Препознаје да су подаци о клијентима високо цењена имовина коју треба заштитити. Обезбеђује безбедносне технологије, методе, праксе и политике индустријске класе.

Луцидцхарт користи 256-битну шифровану мрежну везу преко ТЛС 1.2 да заштити податке који се преносе између Луцид сервера и корисничких уређаја. Поред тога, користи АЕС-256 енкрипцију да заштити тајност ваших података. Луцид такође користи криптографске кључеве Амазонових услуга за управљање кључевима.

  Прегледајте слике и промените ЕКСИФ податке помоћу Пхото Дата Екплорер-а

Луцидцхарт је сертификован за:

 • СОЦ 2 Тип ИИ
 • ФедРАМП у процесу
 • ПЦИ
 • ЕУ-САД и Свисс Приваци Схиелд
 • ИСО 27001

#15. Приватност

Луцидцхарт не полаже право на власништво над вашим подацима и поштује вашу приватност, обећавајући да никада неће јавно делити ваше податке без вашег пристанка. Можете задржати своја права (попут права интелектуалне својине) над вашим подацима и датотекама.

Луцидцхарт је у складу са ГДПР и ЦЦПА и користи дозвољени оквир (као што су Стандардне уговорне клаузуле) за пренос података клијената у САД из Уједињеног Краљевства, Швајцарске и ЕЕА. Поред тога, подпроцеси Луцид-а користе обавезујућа корпоративна правила или СЦЦ за обављање преноса података. Такође, Луцид је сертификован од стране ЕУ-УС Приваци Схиелд.

Луцидцхарт случајеви употребе

Луцидцхарт вам пружа све да визуализујете своје сложене идеје са више јасноће, брзине и сарадње, без обзира на ваш циљ ако користите ову платформу. Ево неких од случајева употребе Луцидцхарта:

Креирање мапа пословних процеса

Можете лако да креирате мапе пословних процеса коришћењем интуитивне функције превлачења и испуштања Луцидцхарта. То ће вам помоћи да уочите неефикасности где можете да побољшате и поново учините своје процесе ефикасним. Поред тога, прилично је лако ажурирати мапе са променом у вашим пословним процесима пошто је Луцидцхарт флексибилан и прилагодљив.

Усклађивање са корисничким токовима

Користећи Луцидцхарт креатор дијаграма тока, можете креирати дијаграме тока да бисте представили тренутно и будуће стање вашег пословања и положај корисника. То ће вам дати различите перспективе о токовима корисника и које промене би биле најбоље за њих.

Дакле, можете доносити боље одлуке за кориснике упоређивањем два дијаграма тока. Када се финализира најбољи пут, наставите и ускладите своје циљеве са путањом која ће користити корисницима и, на крају, вашем пословању.

Планирање и организовање Сцрум тимова

Планирајте и организујте своје Сцрум тимове и чланове према њиховој локацији, скуповима вештина, кључним компетенцијама, итд. Ово вам олакшава да доделите људе најбољим областима у којима могу да остваре најбоље од свог потенцијала. Такође вам помаже да ускладите тимове са вашим тренутним пословним стратегијама.

Мапирање токова података

Креирајте мапе и визуализујте како ваши подаци теку и трансформишу се за различите пословне процесе. Тако можете јасно да визуелизујете порекло података, како се чувају и локацију на коју путују. Поред тога, можете додати информације уживо у дијаграме и добити прецизно разумевање ваших процеса и система.

Прицинг

Луцидцхарт има понешто за свакога, било да сте појединац или имате стартап, мало предузеће или предузеће. Његови планови цена су следећи:

#1. бесплатно

Овај план вас неће коштати ништа. Можете почети бесплатно без ваше кредитне картице. Укључује ове карактеристике:

 • 100 шаблона
 • 60 облика за сваки Луцидцхарт документ
 • 3 Луцидцхарт документа која се могу уређивати

Овај план је најбољи за појединце са мање потреба.

#2. Појединац

Индивидуални план ће вас коштати 7,95 долара. Функције укључене у њега су све из бесплатног плана плус:

 • Неограничен број елемената по документу
 • Неограничени Луцидцхарт документи који се могу уређивати
 • Режим презентације
 • Премиум шаблони и библиотеке облика
 • Капацитет складиштења од 1 ГБ

Овај план је погодан за појединце са растућим потребама или стартапове и мала предузећа која траже приступачне планове и пристојне сетове функција.

#3. Тим

План кошта 9 долара по кориснику и укључује све функције из индивидуалног плана плус:

Најбоље је за предузећа која расту.

#4. Ентерприсе

Контактирајте продају да бисте добили понуду на основу ваших захтева. План има све функције из Тимског плана плус:

Закључак: Да ли је Луцидцхарт вредан тога?

Једном речју, да!

Луцидцхарт има беспрекоран скуп функција које ће вам омогућити да са лакоћом креирате професионалне дијаграме. Има огромну библиотеку шаблона, облика и елемената који ће вам помоћи да представите своје идеје, визуелизујете податке и донесете боље одлуке.

Коришћење Луцидцхарта је лакше и за почетнике и за искусне кориснике, а његови планови цена су погодни за појединце и различита предузећа.

Дакле, само напред и испробајте Луцидцхарт да и сами осетите његову моћ.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за креирање прелепих Гантових графикона за своје пројекте