Макс (раније ХБО Мак) не ради? 7 максималних проблема и како их решити

Неколико ствари је више фрустрирајуће од немогућности да гледате Макса – који се раније звао ХБО Макс – после дугог, тешког дана. Било да се ради о апликацији која се руши или у бескрајном баферовању, већину Мак проблема можете да решите тако што ћете пратити неколико једноставних корака.

У овом чланку ћемо погледати најчешће Мак проблеме и рећи вам како да их решите.

1. Мак наставља да руши

У једном или другом тренутку, сви смо се бавили апликацијама за стриминг које се неочекивано кваре. Када узастопно притискање дугмета за репродукцију не ради, покушајте доле наведене методе да бисте добили Макс и ради. Можете користити већину ових метода без обзира на уређај.

Ако апликација Мак не ради, уверите се да користите најновију верзију платформе на свом уређају пре него што покушате било шта друго.

Када ажурирате на најновију верзију, проверите интернет везу да видите како ваша мрежа ради. Ако је узрок лоша веза, ресетујте рутер, сачекајте да се поново повеже, а затим покушајте поново да стримујете исти наслов на Мак-у.

Ако и даље имате проблема, покушајте да обришете кеш меморију уређаја. Кеш меморија може задржати старе податке који могу ометати Мак. Пријавите се поново у апликацију да бисте видели да ли то решава проблем.

Ваше последње средство је да избришете апликацију Мак и поново је инсталирате на свој уређај. Ово ће захтевати да се пријавите на свој налог, али то може бити спас за повратак у емисију или филм.

2. Максимални звук апликације не ради

Некада су неми филмови били све у чему смо могли да уживамо. Данас, ако гледате неми филм, велике су шансе да је нешто пошло наопако.

Када имате проблема са звуком на Мак-у, покушајте прво да пустите другу емисију или филм. Ово ће вам помоћи да идентификујете да ли је проблем са тим специфичним насловом или целом апликацијом. Ако вам само једна емисија ствара проблеме, обратите се Мак центру за помоћ користећи платформу Форум за повратне информације.

Ако цела апликација не репродукује звук, прво проверите нивое звука на медиа плејеру, а затим на уређајима. Ако стримујете са ТВ-а или рачунара и имате прикључене звучнике, проверите и нивое звука на њима.

Ако сте свој лаптоп повезали са ТВ-ом да бисте играли Мак на већем екрану, неисправан ХДМИ кабл може бити кривац за овај проблем. Поново повежите кабл са телевизором и рачунаром и проверите да ли има видљивих оштећења.

Покушајте да прикључите слушалице ако користите паметни телефон да видите да ли чујете било какав звук из њих. Такође, искључите Блуетоотх у случају да звук можда иде на други уређај и уверите се да поставка Не узнемиравај није омогућена ни на телефону.

Увек се уверите да користите најновију верзију Мак-а; ако користите рачунар, проверите да ли је прегледач ажуриран.

3. Мак неће играти (проблеми са баферовањем)

Заглављивање на екрану за учитавање на неодређено време може да разбесне. Ови проблеми су углавном узроковани пропусним опсегом мреже, брзином везе и доступном меморијом.

Мала брзина везе је уобичајен разлог због којег бисте могли да видите бескрајни екран за учитавање. Постоји неколико онлајн сајтова које можете да користите да бисте тестирали брзину везе да бисте видели да ли је у одговарајућим границама. Ресетујте рутер ако проблем и даље постоји.

Други начин да решите проблем са баферовањем је да натерате све остале који користе вашу мрежу да паузирају своју активност. Ако имате само један уређај на мрежи, ваш уређај ће доделити што је могуће више пропусног опсега.

Ако користите ТВ или рачунар, укључивање Етхернет кабла ће вас повезати директно на интернет и пружити вам поузданију везу.

Коначно, ако желите да стримујете ТВ емисије на паметном телефону, а апликација Мак се не учитава, повежите свој уређај на Ви-Фи мрежу уместо да користите мобилне податке.

4. Максимални проблеми са стримовањем (шифра грешке 321)

Иако нема званичне речи од Мака о коду грешке 321, још увек постоје неке опције када покушавате да решите проблем.

Прво проверите интернет везу да бисте били сигурни да све ради у реду и да нема проблема са рутером или мрежом. Такође може доћи до прекида услуге у вашем подручју који узрокује проблем. Ако дође до прекида рада, мораћете да сачекате док Макс не реши проблем пре него што погледате емисију или филм.

Уверите се да на свом уређају користите најновију верзију Мак-а. Застареле верзије могу бити разлог за многе проблеме, тако да увек треба да ажурирате апликацију.

У време писања овог текста, Мак још увек није доступан у свим земљама, тако да ако покушавате да гледате из области ван услуге, могли бисте да видите код грешке 321. Нажалост, чак вас ни ВПН неће извући из ове ситуације јер су и они ограничени.

5. Максимални код грешке 100 и 420

Ове две грешке су уобичајене за људе који покушавају да гледају Мак у земљи у којој платформа још није доступна или користе ВПН да би покушали да заобиђу ограничење.

Ако користите ВПН и живите у САД, искључите га и покушајте поново да пустите своју емисију или филм. Није важно да ли користите најбржу ВПН услугу; Макс још увек може да открије да ли га користите.

Понекад ћете можда морати да сачекате неколико минута пре него што Макс схвати да сте искључили ВПН.

Мак може приказати кодове грешака 100 и 420 чак и ако не користите ВПН услугу због проблема са вашом ИП адресом. У том случају искључите уређај на којем стримујете и поново покрените рутер. Када се рутер поново укључи, укључите уређај и проверите да ли је грешка нестала.

Нажалост, не можете много да урадите ако живите ван зоне услуге и желите да гледате Макса.

Други разлог због којег бисте могли да видите ове кодове грешака је тај што може доћи до прекида услуге, великог саобраћаја или сервера не ради. Ове врсте проблема су ван ваше контроле и мораћете да сачекате док се не поправи.

6. Стримовање на превише уређаја

У зависности од вашег плана, доступни сте само да стримујете Мак са ограниченог броја уређаја у исто време.

Да бисте проверили који уређаји тренутно стримују кроз Мак, следите ове кораке:

 • Отворите Макс.
 • Изаберите своју икону профила.
 • Идите на картицу Рачун.
 • Кликните на дугме Уређаји.
 • Са ове странице можете или зауставити стримовање на недавно коришћеном уређају или се одјавити са свих уређаја који вам више нису потребни.

  7. Мак се неће учитати

  Повремено, техничке грешке са Маком уопште немају везе са вашим уређајем. Можда су сервери за Мак не раде или не функционишу како треба.

  Довндетецтор је сајт који прати број проблема и извештаја о прекиду рада на веб локацији или услузи. Потражите Мак, који ће показати колико је људи уложило жалбе за сваки сат у дану. Такође се пореди са просечним бројем притужби уложених за време које проверавате.

  Ако има много извештаја у процесу, проблем је вероватно на страни платформе, а не на вашем. Ако је тако, мораћете да сачекате док Макс то не поправи. Не можете ништа да урадите са своје стране да помогнете.

  Општи савети за решавање проблема за поправку макс

  Није сваки проблем са стримингом под вашом контролом. Праћење горе наведених метода за решавање проблема требало би да вам да добру идеју о томе како да решите проблеме над којима имате контролу.

  Ако и даље имате проблема, Макс препоручује следеће опште кораке за решавање проблема за све грешке:

  • Поново покрените апликацију Мак.
  • Пусти другу титулу.
  • Ажурирајте апликацију Мак.
  • Одјавите се и поново покрените уређај за стриминг.
  • Покушајте са другим уређајем за стриминг.
  • Поново покрените своје мрежне уређаје.

  Вратите се уживању у Мак

  Макс је одлична услуга, али је далеко од савршене. Срећом, постоји много једноставних начина да поправите Макс ако не ради како треба.

  А шта ако је Макс за све? Док чекате, обавезно погледајте многе друге сјајне (и бесплатне) услуге стриминга да бисте се забавили. Када се Мак направи резервна копија, можете се вратити уживању у омиљеним Мак оригиналима.