Шта је оптимизовано ограничење пуњења на вашем Аппле Ватцх-у?

Још једна функција која помаже у очувању трајања батерије на вашем Аппле Ватцх-у је оптимизовано ограничење пуњења.

Хајде да детаљније погледамо функцију и како је можете онемогућити.

Шта је ограничење за оптимизовано пуњење за Аппле Ватцх?

Кредит за слику: Аппле

Замислите оптимизовано ограничење пуњења као други начин да заштитите животни век батерије вашег Аппле Ватцх-а.

Разликује се од оптимизованог пуњења батерије које је дизајнирано да ваш Аппле Ватцх одржава пуним пуњењем у најкраћем могућем времену. Обе функције се могу користити истовремено или саме.

Оптимизовано ограничење пуњења првобитно је представљено само за Аппле Ватцх Ултра у ватцхОС-у 9. Али почевши од ватцхОС-а 10, свако ко има Аппле Ватцх Ултра, Аппле Ватцх СЕ и Аппле Ватцх Сериес 6 или новији може да користи ову функцију. Подразумевано је укључен.

Аппле Ватцх ће научити ваше обрасце пуњења пре употребе оптимизованог ограничења пуњења. Затим ће користити те информације да динамички омогући потпуно пуњење или нижи износ пуњења.

Тако, на пример, када Аппле Ватцх утврди да вероватно нећете користити свој Аппле Ватцх у великој мери, он може да се напуни само до 80 процената. На други дан може да обезбеди 100 одсто наплате.

Када користите оптимизовано пуњење батерије, видећете делимичан прстен приликом пуњења. Ако желите да напуните преко утврђеног ограничења, тапните на екран, а затим изаберите Напуните до потпуног сада.

  Мицрософт-ов Цхромиум-поверед Едге има тамни режим, ево како да га омогућите

Само да напоменем да ће се оптимизовано ограничење пуњења активирати само на локацијама на којима проводите већину времена попут посла или куће. Уз варијабилнију употребу, на пример када путујете, неће се активирати.

Оптимизовано ограничење пуњења је само један од начина да уштедите и продужите век трајања батерије на вашем Аппле Ватцх-у.

Како онемогућити ограничење оптимизованог пуњења за Аппле Ватцх

Такође можете потпуно онемогућити оптимизовано ограничење пуњења. Да бисте то урадили, идите у апликацију Подешавања на Аппле Ватцх-у. Изаберите Батерија > Здравље батерије. Затим ћете искључити оптимизовано ограничење пуњења.

Боље искористите батерију за Аппле сат

Сада када знате више о оптимизованом ограничењу пуњења, можете донети бољу одлуку о томе да ли желите да задржите или онемогућите коришћење ове функције. Уживајте у свему што Аппле Ватцх може да понуди.