Мицрософт ће заменити Цортану са ЦхатГПТ & Предибасе прикупља 12,2 милиона долара

Поздрав свима! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

Мицрософт ће заменити Цортану са ЦхатГПТ копилотом на Виндовс рачунарима

Мицрософт је најавио да би Виндовс Цопилот, уз помоћ вештачке интелигенције за већу продуктивност, могао да замени Цортану. Виндовс Цопилот је напреднији од Цортане и може да управља сложеним задацима на Виндовс рачунару захваљујући могућностима ЦхатГПТ-а. Почевши од ове јесени, Мицрософт ће прекинути подршку за апликацију Цортана.

Виндовс Цопилот пружа упорну и персонализовану бочну траку која помаже корисницима да обављају задатке, прилагођавају подешавања и повезују се са различитим апликацијама и прозорима.

Виндовс Цопилот може да резимира, преформулише и објасни садржај апликације. Његов интерфејс изгледа као дијалошки оквир за Бинг ћаскање, што олакшава одговарање на општа питања и упите за претрагу.

Ако желите да будете на листи чекања да бисте истражили ове функције, посетите ГитХуб везу.

Предибасе МЛ платформе са ниским кодом прикупља још 12,2 милиона долара

Предибасе је АИ платформа са ниским кодом за креирање прилагођеног ГПТ-а. Помаже у аутоматизованој изградњи модела за АИ пројекте са мултимодалном подршком за податке који се могу брзо испоручити помоћу декларативне платформе која ефикасно саставља сложени код.

Корисници могу да користе своје податке за прављење прилагођених МЛ модела или покретање упита на већ постојећим ЛЛМ-овима као што су Вицуна, ОпенЛлама или Долли без опсежног кодирања.

Предибасе је недавно прикупио 12,2 милиона долара финансирања, на челу са Фелицисом. Ово финансирање је додатак њиховом почетном циклусу финансирања Серије А од 16,25 милиона долара из претходне године.

  Како уклонити трендове са Твиттер-а

Преко 250 модела је обучено на Предибасе-у током Бета периода. МЛ платформе са ниским кодом су сада доступне програмерима, а корисници сада могу да развијају и користе сопствене језичке моделе уместо да се ослањају на АПИ-је компанија као што је ОпенАИ.

За више ажурирања, погледајте категорију Најновија технологија.