Мицрософт мења Бинг Цхат у Цопилот како би се такмичио са ЦхатГПТ-ом

Алати вештачке интелигенције се шире алармантном брзином, а сви технолошки гиганти траже начин да их искористе. Иако Мицрософт није странац у стварању АИ алата, компанија сада чини велики притисак да свргне своје конкуренте, укључујући ЦхатГПТ.

Као део своје стратегије, компанија је ребрендирала Бинг Цхат у Цопилот. Али овај потез је много више од промене имена.

Шта се дешава са Бинг Цхат-ом?

Како је објављено у Финанциал Тимес, Мицрософт уноси промене у своју услугу вештачке интелигенције, Бинг Цхат. Претходно је услуга била доступна само преко Мицрософт-овог претраживача Бинг.

Сада, како се помоћник вештачке интелигенције шири ван Бинга, Мицрософт је најавио да ће Бинг Цхат бити преименован у „Цопилот“. Ово га доводи у складу са другим Мицрософтовим АИ алатима на другим системима.

Да ли је стари Бинг ћаскање исто што и нови копилот?

Како је проучавано на Масхабле, нема много промена које утичу на обичне кориснике. Највећа промена је што Цопилот сада има свој УРЛ: хттпс://цопилот.мицрософт.цом/.

Редовни корисници Бинг Цхат-а приметиће да кориснички интерфејс изгледа мало другачије. А преименована услуга сада има бољи план приватности података за кориснике предузећа. Али у поређењу са старим Бинг Цхат-ом, Цопилот изгледа и осећа се прилично исто.

Зашто је Мицрософт променио име Бинг Цхат-а у Цопилот?

Кредит за слику: Мицрософт

  6 Гоогле Аппс Сцрипт пројеката који ће вам додатно напунити Гмаил искуство

На први поглед, ово може изгледати као тривијална промена на Мицрософтовом фронту. Међутим, ова промена је само један зупчаник у већој машини коју је поставио Мицрософт, и планира да то искористи да преузме ЦхатГПТ.

Ако назив „Цопилот“ звучи познато, вероватно је зато што корисници Виндовс 11 већ користе Цопилот као помоћника вештачке интелигенције. И, према КСДА ДевелоперсМицрософт ће такође донети Цопилот у Виндовс 10. То значи да ће корисници Виндовса имати Мицрософтовог АИ помоћника подразумевано на дохват руке без потребе да преузимају било шта додатно.

Мицрософтов циљ је вероватно да Цопилот буде најпогоднији избор АИ помоћника за кориснике Виндовс-а. Ако све буде како Мицрософт жели, корисници неће ни отворити своје веб претраживаче када желе да разговарају са АИ. Уместо тога, они ће покренути Цопилот и користити га за све своје потребе које покреће вештачка интелигенција.

Иако ово звучи одлично за Мицрософт, стратегија нажалост искључује људе који не користе Виндовс 10 или 11. Као такав, преименовање Бинг Цхат-а у Цопилот помаже да се име бренда приближи људима изван Виндовс-а, јер вам је потребан само веб претраживач да бисте му приступили.

Може ли копилот да преузме ЦхатГПТ?

Овај потез је паметан од Мицрософта. Обједињавање свих његових АИ решења под именом Цопилот смањује конфузију корисника и помаже да се бренд успостави као један од главних кандидата на тржишту АИ помоћника.

Међутим, ако Мицрософт жели да се Цопилот „држи“, мора да уради две ствари; учините да цхатбот вреди користити, а не претерујте са монетизацијом.

  Како конкатенирати у Екцелу

Корисност вештачке интелигенције у потпуности зависи од тога колико добро функционише када јој корисници задају упите. Компанија може да рекламира свог АИ цхатбот колико год жели, али ако АИ настави да избацује насумичне глупости или нетачне изјаве, људи ће га напустити ради једне од многих невероватних ЦхатГПТ алтернатива.

И док се чини згодним да ће корисници Виндовс-а имати приступ АИ алату из кутије, ово није први пут да је Мицрософт додао основне апликације и услуге у свој оперативни систем. На пример, компанија је додала Цлипцхамп тако да корисници Виндовс-а не морају да преузимају видео уређивач треће стране… а затим одмах одбијају кориснике агресивним плановима монетизације Цлипцхамп-а.

С обзиром да је Мицрософт компанија, вероватно ће у неком тренутку тражити начине да заради новац од Цопилота. А ако не реши проблем са крајњим корисником на уму, ризикује да поквари мишљење људи о Цопилот-у пре него што успе да се добро ухвати на ЦхатГПТ-ов трон.

Да ли је Цопилот следећи ЦхатГПТ?

С обзиром да је Мицрософт закључао Цопилот као своју понуду на тржишту АИ помоћника, не постоји ништа друго него да се чека и види да ли има шта је потребно да уклони ЦхатГПТ. Међутим, Мицрософт треба да приступи имплементацији Цопилот-а са опрезом ако не жели да људи одлазе у друге АИ апликације.