Мицрософт Повер Платформа и њена употреба у аутоматизацији

Мицрософт Повер Платформ је кровни термин за анализу података, креирање апликација, аутоматизацију процеса и прављење робота за ћаскање. Останите са нама за кратку рецензију.

Величина вашег предузећа је директно пропорционална величини и броју проблема.

Ово индиректно значи трошење ресурса на небитне ствари, неочекиване штуцање и уска грла у расту. А то је управо оно што Мицрософт Повер Платформ (МПП) покушава да реши са својим скупом апликација.

Шта је Мицрософт Повер Платформ?

Мицрософт Повер Платформ је колекција од четири пословна модула: Повер Аппс, Повер БИ, Повер Аутомате и Повер Виртуал Агентс, који помажу у аутоматизацији различитих процеса. Ови алати могу да се интегришу за оптимално искуство или да се користе сами према погодности.

За шта се користи Мицрософт Повер Платформ?

Мицрософт Повер Платформ аутоматизује највеће фрустрирајуће и досадне пословне проблеме. Можете га користити за анализу података, аутоматизацију свакодневних задатака, прављење четботова вођених вештачком интелигенцијом и креирање прилагођених апликација. Ово се дешава са независним засебним платформама са ниским кодом: Повер БИ, Повер Аутомате, Повер Виртуал Агентс и Повер Аппс. Међутим, можете користити ове модуле заједно за одличне резултате и обрадивост.

Токови Мицрософт Повер Платформе

Четири тока моћи који чине МПП су:

  • Лов Цоде-Апплицатионс (Повер Аппс)
  • Пословна интелигенција (Повер БИ)
  • Аутоматизација процеса (Повер Аутомате)
  • Цхатботс (Повер Виртуал Агентс)

Ово су појединачне апликације које служе специфичној сврси и по цени као такве. Тако да лако можете користити било који или више према вашим захтевима.

Без чекања, почнимо са првим:

Повер Аппс

Повер Аппс је платформа за прављење апликација са ниским кодом. Идеја је да направите прилагођене апликације прилагођене вашој организацији.

Значајно је да већина платформи са ниским кодом такође може да функционише као алатка без кода, жртвујући прилагођавање. Иако је Мицрософтова понуда намењена пословним професионалцима без кодирања, програмери увек могу да кодирају за боље могућности.

Повер Аппс вам омогућава да брзо интегришете своју базу података из Мицрософт-ових интерних или екстерних решења за податке. Апликације направљене помоћу Повер Аппс су прилагодљиве за мобилне уређаје и прилагођене веб претраживачима.

Можете да направите три типа апликација користећи ово:

Цанвас

Ово вам даје потпуну контролу. По потреби можете да повежете спољне изворе података осим Мицрософт Датаверсе-а и да дизајнирате компоненте. Постоје почетни шаблони за брзо праћење развоја апликације. Међутим, такође можете да изградите свој пут тако што ћете почети празно.

Иако се флексибилност може осећати добро, много тога лежи на вашим раменима. Прво, миграција апликација између развојног, тестног и производног окружења неће бити тако глатка као апликације Модел-Дривер (о чему ће бити речи касније). Поред тога, можете изгубити на мобилној функционалности јер ово није аутоматизовано и ви сте у потпуности одговорни за овај аспект.

Постоје неки примери апликација за почетак, а документација је богата. Креиране апликације се могу сачувати у облаку или делити са својим тимом. Такође можете да контролишете приступ апликацијама са опцијом да резервишете права на уређивање за одређене особе.

Међутим, за ово у суштини неће бити потребно кодирање, али без тога ће бити као апликација вођена моделом. Коначно, ово више одговара програмерима.

Модел-Дривен

Апликације вођене моделом имају развој без кодирања у својој сржи. Посебно ће вам требати ваши подаци у Мицрософт Датаверсе-у да бисте започели.

Поред тога, прихватате неке подразумеване компоненте корисничког интерфејса какве јесу. Главни задатак укључује креирање модела података и повезаних односа. Након тога, процес је углавном превлачење и испуштање.

Апликације вођене моделом реагују на све уређаје дајући доследно корисничко искуство. Осим тога, миграција између различитих средина је релативно лака. И за разлику од Цанвас апликација, ова има уграђене функције приступачности. Поред тога, можете да делите апликације са безбедношћу заснованом на улози.

Портали

Раније познати као Динамицс 365 портали, Повер Аппс портали корисни су у дизајнирању спољашњег веб-искуства за људе ван ваше организације са или без пријављивања.

Ово је опет модул са ниским кодом за прављење веб локација прилагођених корисницима са великом флексибилношћу за програмере.

Циљ је да се интегришу портали са вашом постојећом веб локацијом. Такође можете прилагодити дизајн тако да одговара вашем тренутном онлајн подухвату.

Међутим, нема разлога да не можете да користите портале као самосталне веб ентитете.

На пример, портали вам омогућавају да креирате веб локацију за самопослуживање корисника да бисте контактирали подршку, креирали карте, видели напредак, давали повратне информације, итд. Слично, можете развити портале за прављење образаца заједнице за решавање уобичајених проблема повезаних са производима и развој база знања.

Такође можете да интегришете Повер Аппс са следећим модулом у Мицрософт Повер Платформу:

Повер БИ

Повер БИ је бесплатан алат за преузимање, визуелизацију и анализу података који вам може помоћи у доношењу кључних менаџерских одлука.

Први корак у коришћењу Повер БИ-ја је повезивање извора података. А ова апликација вам омогућава да је увезете са многих онлајн и офлајн канала као што су Екцел, Динамицс 365, Салесфорце, Гоогле аналитика, СКЛ базе података, ЦСВ-ови итд.

Након тога, можете трансформисати и интегрисати све увезене податке. Коначно, представља вам визуализације које вам дају пријеко потребне увиде.

Визуелних слика има доста и представљају информације према захтевима. На пример, можете користити тортне, разбацане или тракасте графиконе, табеле, приказ крофне или мапе, кључне утицајне особе итд.

Приступ вођен АИ помаже вам да идентификујете обрасце и будуће понашање. Повер БИ такође подржава атрактивно извештавање користећи богат визуелни приказ и прилагођени дизајн користећи свој визуелни оквир отвореног кода. Ови извештаји одговарају мобилним уређајима и могу се објавити у облаку или локално.

Поред тога, ове извештаје можете да уградите у своје апликације и веб локације. Повер БИ је доступан за коришћење на десктоп, мобилним и локалним серверима.

Осим тога, про верзија доноси функције као што су Повер БИ про радни простори, интеракције и пуна сарадња са другим професионалним корисницима.

Повер Аутомате

Раније познат као Флов, Повер Аутомате је за монотоне задатке тако да се можете фокусирати на оне важне.

Ово је платформа ниског кода са мноштвом унапред изграђених токова. Међутим, можете креирати и прилагођени окидач тако што ћете повезати различите апликације и аутоматизовати задатке који се понављају.

Инсталација на уређају – Повер Аутомате Десктоп – је најефикаснији начин за роботска аутоматизација процеса. Аутоматизација напајања је обично повезана са екстензијама веб претраживача за покретање веб акција. Екстензија за прегледач је доступна за прегледаче засноване на Цхроме-у и Фирефок-у. Уз премиум претплату, такође можете да аутоматизујете своје машине и делите их са својим сарадницима.

Најлакши начин да направите ток је са флов.мицрософт.цом. За илустрацију, направио сам овај ток теста:

Ово ће објавити твит са насловом чланка као главним текстом заједно са УРЛ-ом блог поста кад год објавим на ВордПресс-у. Након тога ће послати е-пошту са ИД-ом твита, насловом и везом до чланка. Штавише, могу да проверим функционалност помоћу уграђеног Флов цхецкер-а и да га тестирам.

Али ово је само врло једноставан пример онога што је могуће. И постаје много занимљивије ако имате плаћену претплату и имате интерне програмере.

Поред аутоматизованих токова, можете да креирате и ток који ће почети када га ручно одобрите. Поред тога, ови токови се такође могу планирати.

Бесплатни ниво има неколико корисних аутоматизација. Али премиум претплатници имају још више снаге са много више конектора. Поред тога, токови пословних процеса се испоручују само уз плаћени план.

Дакле, то нас доводи до последњег модула Мицрософт Повер Платформс:

Повер Виртуелни агенти

Повер Виртуелни агенти је одмах за изградњу платформе за добијање одговора за ваше клијенте, запослене, посетиоце веб локације итд.

Ово је алат са ниским кодом који може да прави цхатботове са функцијом превлачења и испуштања. Међутим, програмер га очигледно може побољшати за сложеније упите.

Можете лако да креирате узорак разговора помоћу графичког уређивача поред употребе унапред направљених шаблона. Повер Виртуелни агенти се такође могу интегрисати са услугама и позадинским системима са прилагођеним конекторима користећи Повер Аутомате.

Такође се могу побољшати цхат ботови анализом и модификацијом тема помоћу метрике засноване на вештачкој интелигенцији. Ово ће побољшати задовољство купаца побољшањем перформанси цхатбот-а уз прецизна побољшања.

Повер Виртуелни агенти се могу користити као независна веб апликација или у оквиру Мицрософт тимова.

Ово нема бесплатни план заувек. Ипак, ово можете бесплатно користити ограничено време и претплатити се ако је потребно.

Закључак

Мицрософт Повер Платформа је несумњиво одлична за људе који већ остају у Мицрософт екосистему. Чак и други могу да користе бесплатне апликације као што су Повер БИ & Аутомате и да их надограде према захтевима. Али, интеграција је та која треба да извуче најбоље.

Додуше, ова платформа би требало да реши најосновније пословне проблеме, поједностави задатке и повећа ефикасност радне снаге.

ПС: Такође можете погледати нашу листу активног директоријума и софтвера за управљање Оффице 365 и научити Мицрософт ПоверАппс овде.