Мицрософтов АИ Цопилот у Мицрософт 365 апликације и Вин 11 подразумеване апликације

Здраво! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

Мицрософтов нови копилот ће заувек променити Оффице документе

Да ли сте уморни од трошења сати на задатке који се понављају на Мицрософт производима? Сада, Мицрософт 365 долази са новим Цопилот-ом који пише и уређује, анализира, производи презентације и управља вашим пријемним сандучетом и порукама.

Цопилот је нови АИ дигитални асистент креиран са Мицрософт Грапхс и ЦхатГПТ верзија 4. Можете да комуницирате са Ворд, Екцел, ПоверПоинт, Оутлоок и Теамс користећи Мицрософт 365 Цопилот, који може да поједностави и убрза ваш процес.

Ако изаберете икону Цопилот у менију траке апликације, можете је активирати. Видећете бочну траку где можете да унесете жељену радњу. Најновија генерација Мицрософт Оффице 365 комбинује ваше податке у Мицрософт 365 апликацијама са снагом значајних језичких модела како би унапредила вашу креативност, продуктивност и тимски рад на послу.

Чини се да Мицрософт Цопилот радикално мења начин на који користимо Мицрософт производе, преправљајући параграфе речи са десет идеја за свеж садржај који можете да прегледате и слободно прилагођавате. Уместо тога, можете да замолите Цопилот да креира комплетне документе за вас.

Динамицс 365 Цопилот помаже предузећима у опремању свог особља АИ решењима дизајнираним за продају, услуге, маркетинг, операције и улоге у ланцу снабдевања. Захваљујући овим вештинама вештачке интелигенције, свако може да проведе више времена на најзанимљивијим аспектима својих професија, а мање на досадним.

Користећи најновија достигнућа у генеративној вештачкој интелигенцији, Динамицс 365 Цопилот ставља ЦРМ и ЕРП на рад за пословне кориснике, убрзавајући иновације и побољшавајући пословне резултате аутоматизацијом дуготрајних процеса попут ручног уноса података, креирања садржаја и вођења белешки.

  Водич за почетнике за ЛинкедИн маркетинг и аутоматизацију [7 Tools]

Мицрософт интегрише ЦхатГПТ у Оффице на више начина, и нуди више од обичног интерфејса за ћаскање. Користећи га, корисници могу да усмеравају Оффице програме као што су Екцел и ПоверПоинт без упуштања у њихове могућности.

Ако Цопилот направи заокретну табелу, можете је користити да боље разумете редове и колоне података у Екцел-у. Направите графикон или обоје. Уместо да копате по ПоверПоинт функцијама, питајте Цопилот у ПоверПоинт-у да ли желите да сви наслови буду плави у презентацији. Нећете морати да користите малу тастатуру на екрану; можете саставити пуне Ворд документе са свог телефона.

Чак и Оутлоок олакшава креирање е-порука пружањем кратких или дугих нацрта порука са избором за промену тона. Оутлоок може да генерише нацрте, брзо сумира све ваше е-поруке и генерално поједностави одређивање приоритета пријемног сандучета.

Виндовс 11 ће олакшати промену подразумеваних апликација

Мицрософт је изменио начин на који су подразумевани програми подешени у оперативном систему Виндовс 11. Као и Виндовс 10, промпт приказује када први пут покренете нови прегледач и кликнете на веб везу. Али то је једина прилика да брзо промените прегледаче. Ако „увек користи ову апликацију“ није изабрано, увек ће се користити подразумевана поставка.

Заиста је једноставно покренути жељени прегледач из овог упита и никада више нећете видети овај подразумевани избор када кликнете на веб везе ако не укључите опцију „увек користи ову апликацију“. У поређењу са Виндовс 10, пребацивање подразумеваних вредности је веома компликовано ако морате да наведете подразумевани претраживач при првом покретању.

Да то превазиђе. Мицрософт је формално рекао да ће „поново потврдити нашу дугогодишњу стратегију да ставимо кориснике на команду својим Виндовс ПЦ искуством и охрабримо програмере да искористе предности наше отворене платформе“ за борбу против ње.

  Шта је ЛиДАР и како ће функционисати на иПхоне-у?

Корисници сада могу приступити менију да би променили своје подразумеване апликације користећи нови „УРИ дубоке везе за подешавања“, а програмери могу да користе нови „уобичајени подржани приступ“ како би омогућили потрошачима да ту апликацију одаберу као подразумевану. Као резултат тога, требало би да будете у могућности да уштедите време.

Такође, према Мицрософт-у, корисници ће имати више избора око тога које апликације ће бити закачене на њихову радну површину, старт мени и траку задатака. Мицрософт је изјавио да жели да осигура поштовање корисничких преференција и предузима мере да спречи неовлашћене промене. Једном када се програмери прилагоде новом начину рада, компанија тврди да ће то даље наставити касније ове године.

Мицрософт ће високо поставити летвицу прихватањем ових могућности чим буду понуђене у Едге-у. Обе функције ће бити објављене у наредним месецима, почевши од Виндовс Инсидер Дев Цханнел-а. Није познато када ће бити објављено у јавности, али ће то вероватно бити касније.

За више ажурирања, погледајте нашу категорију Најновија технологија.