Мицрософтових 7 АИ копилота и који би требало да користите

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Мицрософт нуди АИ Цопилоте за различите задатке као што су цхатботови, помоћ при програмирању, подршка за продају и безбедносне операције.

 • Претплата на Цопилот Про или Цопилот за Мицрософт 365 пружа побољшане функције и АИ интеграцију са Мицрософт апликацијама.

 • ГитХуб Цопилот помаже програмерима у задацима кодирања, ГитХуб Едуцатион нуди бесплатан приступ, а Цопилот фор Сецурити се фокусира на управљање претњама.

МАКЕУСЕОФ ВИДЕО ДАНА

Мицрософт је лансирао читаву линију производа АИ Цопилотс како би револуционирао начин на који комуницирамо са његовим софтверским екосистемом, покривајући продуктивност, сигурност, кодирање и још много тога.

Дакле, логично је да вам одабир правог Цопилота омогућава да обавите више посла са мање времена – али који Цопилот је прави за вас и колико кошта?

1 Мицрософт Цопилот

Мицрософт Цопилот (раније Бинг АИ Цхат) је бесплатни АИ цхатбот доступан преко веб претраживача и на оперативним системима као што су Виндовс, мацОС и иПадОС. Може да скенира интернет како би одговарао на упите, креирао и уређивао АИ слике и генерисао текст, а истовремено има приступ ГПТ-4 и ГПТ-4 Турбо током сати без највеће потрошње. Такође можете да комуницирате са њим користећи текст, глас и слике, као и да користите додатке и ГПТ. Дакле, ако желите бесплатан мултимодални цхатбот са приступом ГПТ-4, покушајте да користите Мицрософт Цопилот одмах користећи свој веб претраживач.

2 Цопилот у Виндовс 11

Цопилот у оперативном систему Виндовс 11 је бесплатни помоћник са вештачком интелигенцијом инсталиран са Виндовс 11 верзијом 23Х2 и новијим. Директно је интегрисан у Виндовс 11, али иде корак даље од опције претраживања Мицрософт Цопилот у менију Старт тако што доводи Цопилот директно на радну површину и даје му моћ да отвара програме, мења функције и још много тога. Ово отвара многе могућности јер у суштини можете да користите Мицрософт Цопилот да упутите Виндовс 11 шта да ради.

Иако је тренутно у фази прегледа, Цопилот у Виндовс-у већ може да обавља једноставне задатке као што су промена поставки оперативног система Виндовс, организовање прозора апликација, подешавање аларма, покретање апликација и решавање проблема на рачунару. Овај Цопилот такође додаје додатне АИ функционалности популарним Виндовс апликацијама као што су Паинт, Пхотос, Сниппинг Тоол и Цлипцхамп.

3 Цопилот Про

Треба вам бржи и способнији АИ асистент? Напуните своје Цопилот искуство тако што ћете се претплатити на Цопилот Про. Појединачна лиценца тренутно кошта 20 УСД месечно, али пружа знатно више могућности у односу на Цопилот у Виндовс-у додавањем следећег:

 • Приоритетни приступ ГПТ-4 и ГПТ-4 Турбо.

 • Брже ДАЛЛ-Е 3 генерисање слика плус 100 дневних побољшања уз Десигнер (раније Бинг Имаге Цреатор).

 • Интеграција вештачке интелигенције у ваше Мицрософт 365 апликације као што су Ворд, Екцел, ПоверПоинт и Оутлоок (потребна је посебна претплата на Мицрософт 365).

 • Приступ алату Цопилот Буилдер, који вам омогућава да креирате прилагођене ГПТ.

Највећи разлог да платите за Цопилот Про је да искористите моћ вештачке интелигенције у свом раду. Уз Цопилот Про, добијате АИ функционалности у Мицрософт 365 апликацијама без потребе за значајним хардверским ресурсима на Ретриевал Аугментед Генератион (РАГ) који се налази у апликацијама као што је Нвидиа Цхат витх РТКС. Ово га чини одличним решењем за људе који желе да користе вештачку интелигенцију на машинама мање снаге као што су лаптопови и таблети.

4 Цопилот за Мицрософт 365

Мицрософт

Ако сматрате да су све функције у Цопилот Про корисним и потребне су за цео тим, Цопилот за Мицрософт 365 је услуга која може да заинтересује вашу групу. Пружа све функције Цопилот Про-а са моћним додацима као што су:

 • Копилот у тимовима:
  Убрзава вас пружањем резимеа главних тачака, радњи и одлука које је ваша група донела у оквиру Мицрософт тимова.

 • Мицрософт Грапх уземљење:
  Направите безбедан и обједињени АПИ који повезује различите Мицрософт 365 услуге заједно.

 • Заштита података на нивоу предузећа:
  Цопилот за Мицрософт 365 наслеђује тренутне Мицрософт 365 смернице за безбедност, приватност, идентитет и усклађеност ваше организације.

 • Цопилот Студио:
  Брзо и лако направите прилагођене ГПТ за своју организацију уз минимално ручно кодирање.

Цопилот за Мицрософт почиње од 30 долара по особи. Не постоји минимални захтев за седиште, али ваша организација ће морати да плаћа годишње. Постоје и предуслови за постизање Цопилот-а за Мицрософт 365, као што је лиценца за Мицрософт 365 Е3/Е5 или Оффице 365 Е5 за пословне клијенте, Мицрософт 365 Бусинесс Стандард/Премиум за пословне клијенте и Мицрософт 365 А3/А5 за клијенте у образовању.

5 ГитХуб Цопилот

Тражите Цопилот посебно за програмирање? ГитХуб Цопилот је врхунски АИ асистент интегрисан у нека од најпопуларнијих програмских окружења, као што су Висуал Студио Цоде и ЈетБраинс ИДЕ. ГитХуб Цопилот вам омогућава да кодирате брже и са мање грешака коришћењем вештачке интелигенције за довршавање кода, предлоге, рефакторисање и отклањање грешака. Такође долази у пакету са ГитХуб Цопилот Цхат-ом, цхатботом који вам омогућава да генеришете код, постављате питања и пружате корисне информације за програмирање.

ГитХуб Цопилот Индивидуал је премиум услуга која кошта 10 долара месечно. Међутим, ако сте студент или наставник, ГитХуб Едуцатион нуди ову услугу бесплатно када будете верификовани. Ако сте програмер, хобиста или особа која жели да научи код, ГитХуб Цопилот је одлична услуга која може пружити бољу корисност у односу на друге АИ помоћнике као што је ЦхатГПТ.

6 копилота за продају

Мицрософт

Желите да користите АИ да бисте помогли у управљању веб сајтом за е-трговину? Цопилот фор Салес је ваш АИ пратилац који се интегрише са вашим ЦРМ-ом како би вам пружио увид у реалном времену који ће вам помоћи да оптимизујете своје пословање. Можете да користите Цопилот за продају да анализирате потенцијалне клијенте, пратите понуде, нацрте е-порука, презентујете Оутлоок састанке са подацима из вашег ЦРМ-а, генеришете резимее и генеришете садржај у ПоверПоинт-у, Ворд-у и Екцел-у.

Цопилот за продају почиње од 50 УСД месечно и захтеваће од корисника да има лиценцу за производ за Мицрософт 365. Корисници који су већ претплаћени на Цопилот за Мицрософт 365 могу да користе ову услугу за 20 УСД месечно.

7 копилот за безбедност

Мицрософт

Цопилот фор Сецурити је АИ асистент који интегрише услуге као што су Мицрософт Дефендер, Мицрософт Сентинел, Мицрософт Интуне и Мицрософт Ентра. Цопилот фор Сецурити омогућава ИТ професионалцима да заштите своје услуге проактивним скенирањем претњи и применом аутоматизованих одговора за брже управљање претњама, комбинујући елементе АИ цхатбот-а у стилу разговора са обавештајним подацима о претњама.

А Блог Мицрософт техничке заједнице дао користан увид у две кључне области испитивања за већину људи: шта ће то учинити и колико ће коштати?

Цопилот фор Сецурити ће се фокусирати на четири „критична безбедносна оперативна задатка:

 • Резиме инцидента:
  Брзо стекните разумевање безбедносног инцидента, обезбедите упозорења за одређена безбедносна упозорења

 • Анализа утицаја:
  Користите АИ аналитику да бисте детаљно описали директан утицај безбедносног инцидента и организовали одговоре

 • Обрнути инжењеринг скрипти:
  Цопилот фор Сецурити ће покушати да преокрене инжењеринг малвера, скрипти и других претњи како би убрзао анализу и реаговање на инциденте

 • Вођени одговор:
  Испоручите корак по корак преглед одговора на инциденте, упутства за акцију итд.

Занимљиво је да Мицрософт уводи нову структуру цена за Цопилот фор Сецурити, сугеришући да ће се АИ алат „наплаћивати месечно преко нове безбедносне рачунарске јединице (СЦУ) по стопи од 4 УСД/сат“. Остаје да се види колики капацитет, обрада или на неки други начин ће вас донети, али дубока АИ интеграција у безбедносну анализу могла би бити благодат за сектор безбедности.