Можете ли да играте ПС4 игре на ПС5? Ево шта треба да знате

Кључне Такеаваис

  • ПС5 је уназад компатибилан са већином ПС4 игара, а неке нуде бесплатне надоградње за ПС5 побољшања. Међутим, постоје неки изузеци.
  • ПС4 игре се могу играти на ПС5 помоћу дискова или поновним преузимањем дигиталних верзија из ваше библиотеке.
  • Можете да надоградите ПС4 игре на ПС5 верзије за бољу графику и перформансе, побољшавајући ваше искуство играња.

Надоградња на ПлаиСтатион 5 не значи да морате да избаците све своје старе ПлаиСтатион 4 игре. Зато извуците те игре из позадине свог ормана јер још увек имају пуно живота у себи (чак и ако више не поседујете ПС4), пошто постоји неколико начина на које можете да играте ПС4 игре на ПС5.

Без обзира да ли још увек имате своју стару колекцију игара или се питате како да их поново преузмете и играте на свом новом ПС5, дошли сте на право место.

Могу ли да играм ПС4 игре на свом ПС5?

Ако сте се питали да ли је ПС5 компатибилан уназад, кратак одговор је да. Углавном, већину својих старих ПС4 игара можете играти на свом ПС5. Неки чак нуде бесплатне или снижене надоградње на ПС5 верзију како би ваше ПС4 игре биле боље него што су икада биле.

Међутим, постоје неке ПС4 игре које неће радити на ПС5. Међутим, избор игара које се не могу играти бледи у поређењу са листом игара које су различите генерације, тако да је вероватноћа да ПС4 игра не ради на вашем ПС5 мала.

  Како додати музику у своју ПоверПоинт презентацију

Један пример зашто би то могао бити случај је ако сте купили ПС3 игру, а затим је надоградили на ПС4 верзију. Ове ПС4 игре неће радити на ПС5 јер вам је и даље потребан ПС3 диск да бисте их играли. Док ПС4 дискови раде на ПС5, ПС3 не раде.

Како да играм ПС4 игре на свом ПС5?

Постоји неколико начина да играте ПС4 игре на вашем ПС5. Први је уметањем и инсталирањем дискова са ПС4 играма у ваш ПС5, а други поновним преузимањем ваших претходно купљених дигиталних ПС4 наслова.

1. Играјте ПС4 игре на свом ПС5 користећи диск јединицу

цхарнситр/Схуттерстоцк

Коришћење диск јединице је најједноставнији и најлакши начин да играте ПС4 игре на вашем ПС5, али долази са кваком. Овај метод ће радити само ако ваш ПС5 има диск јединицу.

ПС5 Дигитал Едитион нема диск јединицу, па узмите у обзир своју ПС4 библиотеку када одлучујете коју верзију ПС5 да купите. Ако се одлучите за јефтинији, дигитални ПС5 и имате велику колекцију физичких ПС4 игара, нећете моћи да их играте на својој новој конзоли.

Да бисте играли физичке ПС4 игре на свом ПС5, узмите игру по избору и убаците је у свој ПС5. Када ваш ПС5 прочита диск, почеће да копира податке на вашу конзолу уместо вас.

Ако видите да се испод наслова игре појављује црвена икона, можда немате довољно простора на конзоли за игру.

Изаберите Прикажи детаље да бисте приказали листу свих игара на вашој конзоли и изаберите оне које сте спремни да избришете. Притисните Делете са десне стране да бисте уклонили те игре и ослободили простор за свој ПС4 наслов.

  Шта је ПИИ у сајбер безбедности?

Када будете имали довољно простора, подаци ће се наставити са копирањем на ваш ПС5.

2. Преузмите ПС4 игре на свој ПС5

Ако више волите да уштедите простор на полици и одлучите се за дигиталне верзије игара, вероватно имате велику библиотеку дигиталних ПС4 наслова пре него што сте надоградили на ПС5. Ове игре се могу преузети и играти на вашој новој конзоли.

Први корак је да се уверите да сте пријављени на исти ПС налог који сте користили за куповину дигиталних ПС4 наслова. Све дигиталне игре које купите су повезане са ПС налогом на ком сте их купили.

Ако нисте пријављени, нема начина да докажете да те игре заправо припадају вама. Да бисте се пријавили на свој ПС налог на свом ПС5, креирајте новог корисника и пријавите се на свој ПС налог док га подешавате.

Идите на своју библиотеку игара тако што ћете скроловати удесно на почетном екрану и отићи до Ваше колекције. Овде ћете пронаћи све дигиталне наслове које сте купили преко свог ПС налога.

Идите на икону Сорт би на левој страни, изаберите Платформа и изаберите ПС4. То ће вам омогућити да изолујете све ПС4 игре у својој колекцији. Листајте кроз наслове док не пронађете жељену ПС4 игру и изаберите је да бисте је поново преузели на своју нову конзолу.

Ако бисте радије сачували интерну меморију своје конзоле за ПС5 игре, такође можете да складиштите и играте ПС4 игре на свом ПС5 са спољног чврстог диска.

Која је разлика између ПС4 игара и ПС4 игара са ПС5 надоградњом?

Неке ПС4 игре долазе са бесплатним или сниженим ПС5 надоградњама. Ово вам омогућава да играте ПС5 верзију игре иако технички поседујете само ПС4 верзију. Постоји неколико начина да проверите да ли је надоградња ПС5 доступна за вашу игру.

  9 најбољих алата за идентификацију питања „Људи такође постављају“ на Гоогле-у

Први је тако што ћете инсталирати своју ПС4 игру и означити поље на десној страни екрана на којем пише ПС5 Упграде. Ако је за игру доступна надоградња ПС5, она може бити приказана овде. Ако јесте, означите поље за куповину надоградње и играње ПС5 верзије.

Ако на десној страни нема кутије која нуди надоградњу ПС5, то не значи да није доступна за вашу ПС4 игру. Понекад се уместо тога приказују ДЛЦ игре или друге понуде. Да бисте проверили да ли је доступна надоградња за ПС5, изаберите три тачке испод наслова игре.

Ако је доступна надоградња, видећете опцију са ознаком Изаберите верзију. Притисните то да бисте приказали све верзије игре и изаберите верзију за ПС5 да бисте почели да је преузимате.

Ове надоградње могу коштати новац, тако да је њихово коришћење потпуно опционо. Више сте него добродошли да једноставно играте ПС4 верзију ако желите.

Да ли су ПС5 надоградње вредне тога?

Ако сте у искушењу надоградњом ПС5, али нисте сигурни да ли је вредно тога, хајде да пређемо на предности. Надоградња ваше ПС4 игре на ПС5 верзију не само да даје значајно побољшање графике већ и побољшава укупне перформансе, омогућавајући вам да искусите игру при већој брзини кадрова.

Иако су графички и светлосни ефекти у ПС5 верзији Марвеловог Спидер-Ман Ремастеред-а драматично побољшани, ПС4 верзија већ изгледа одлично.

Можда бисте били вољни да пропустите надоградњу ако је била чисто графичка. Али у овом примеру, игра је такође глаткија на ПС5 верзији, што употпуњује механику љуљања веба и чини летење кроз хоризонте далеко задовољавајућим искуством.

Само зато што сте своју стару ПС4 конзолу оставили за собом и дали предност новој, не значи да морате да урадите исто са библиотеком игара. И даље можете уживати у својим омиљеним играма на ПС5, било да су у питању дигиталне или диск верзије. А уз надоградњу, они ће радити још боље него што су икада радили на вашем ПС4.