Најбоља преносива електрана великог капацитета до сада

Кључне Такеаваис

  • Угреен ПоверРоам ГС2200 је веома преносива електрана са капацитетом од 2кВх и могућношћу напајања уређаја до 2400В.
  • Има одвојиво међуосовинско растојање и ручицу колица која се може продужити, што га чини лаким за кретање и идеалним за камповање или друге активности.
  • Електрана нуди брзо пуњење преко АЦ и соларне енергије, са максималном соларном снагом од 1200В. Једини недостаци су недостатак конфигурабилне стопе пуњења и бежичног Ки пуњача.

Проналажење електране великог капацитета, велике снаге и која вам не ломи леђа може бити тешко. Али Угреен ПоверРоам ГС2200 може да се похвали импресивним капацитетом од 2 кВх, може да напаја уређаје до 2400 В и има сет одвојивих точкова са ручком за колица која олакшава кретање. Све у свему, ова Угреен електрана је уредан пакет.

Џејмс Брус / МакеУсеОф Угреен ПоверРоам ГС2200

Са добрим капацитетом од 2048 Вх (који се може проширити ако је потребно), великом излазном снагом за све потребе вашег уређаја и брзим соларним пуњењем до 1200 В… обично бисте се одрицали преносивости за све то. Али иако је тежак, ПоверРоам ГС2200 долази са одвојивим међуосовинским постољем и ручком за колица која се може продужити, што га чини изузетно лаким за кретање. Додајте мноштво портова, пристојну контролу апликација и добићете скоро савршену преносиву електрану.

Једина ствар која недостаје је конфигурабилна стопа пуњења (то је фиксних 1800 В или 550 В ако укључите тихи режим) и бежични Ки пуњач — ни једно ни друго не прекида договор.

Бренд Угреен

Димензије 54 к 25 к 29 цм (21,3 к 9,8 к 11,4 инча)

Тежина 25 кг (56 лбс)

АЦ излазни портови 4 (УК/ЕУ), 6 (САД)

АЦ улазна снага 1800В

ДЦ излазни портови 2к ДЦ5521 (120В), 12В порт за аутомобил (120В), РВ/Андерсон (300В)

Соларна улазна снага 1200В (два улаза од 600В)

УСБ портови 4к УСБ-Ц (1к 140В, 1к 100В, 45В/2), 2к УСБ-А (22,5В)

Тип батерије ЛФП

Повезивање Блуетоотх и Ви-Фи

Прошириви до 12кВх са пет експанзионих батерија

УПС режим Да – 10мс пребацивање

Светла Да, али не баш јако

Прос

  • Точкови који се могу уклонити и ручка на извлачење олакшавају кретање
  • Високи излазни инвертер за до 2,4кВ снаге (и потенцијал за још снажније уређаје)
  • Двоструки соларни улаз, максимално до 1200В
  • Брзо пуњење
  • Прошириво до 12кВх

Цонс

  • Нема Ки пуњења
  • Брзина пуњења се не може конфигурисати

Преносивост

Прво ћемо се позабавити највећом продајном тачком. Електричне спецификације ПоверРоам ГС2200 су одличне — посебно када је у питању напајање већих уређаја — али оно што заиста надмашује конкуренте је у преносивости.

Капацитет од 2000 Вх је отприлике тачка у којој тежина постаје сувише гломазна за ношење, чак и на кратке удаљености. ГС2200 сам по себи тежи око 25 кг (56 лбс), а мери 54 к 25 к 29 цм (21,3 к 9,8 к 11,4 инча), тако да дефинитивно спада у категорију гломазних, чак и са ручкама са обе стране.

  АИОпс вс. МЛОпс: Разумевање кључних разлика

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Иако има добар капацитет да неко време покреће различите уређаје наизменичне струје и обезбеђује довољно енергије вашем лаптопу и паметним уређајима — и једна особа га лако може подићи у задњи део вашег камиона или РВ-а — таква врста тежина није довољно преносива да оправда одлазак на дуга путовања на камповање или кратку шетњу из вашег возила.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Али ГС2200 укључује опциона колица. Главна јединица се може лако причврстити на своје место или поново уклонити ако вам точкови више нису потребни – без вијака и потребно је само неколико секунди. У међувремену, ручка колица која се може продужити значи да се лако гура.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Точкови су дебели, чврсти и имају добро приањање, тако да би требало да буду добри на разним површинама. Наравно, не би требало да носите батерију у близини великих водених површина, али колица је подижу довољно високо да без проблема издрже повремену локвицу.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Дакле, ако кампујете на краткој шетњи од свог аутомобила, транспорт Угреен ПоверРоам ГС2200 би требало да буде лак за чак и једну особу.

Зидно пуњење

Од наизменичне струје, ГС2200 се пуни на око 1800 В, што доводи до потпуног пуњења за око сат и по. Међутим, стопа наплате се не може подесити, што је помало неугодно и карактеристика коју ћете наћи код многих конкурената. Често ћу знати да имам, на пример, 300 В резервних од кућне соларне енергије, па ћу напунити нешто по тој специфичној стопи да не бих уронио у нашу главну батерију.

Међутим, ПоверРоам има тихи режим, који смањује брзину пуњења на 550 В. Осим ако не морате да пуните у журби, препоручио бих да користите ниску стопу пуњења јер ће то изазвати мањи стрес на ћелијама батерије.

Да бисте прешли на нечујни режим, мораћете да користите апликацију Угреен. Прилично је основ (ипак је то електрана), али добро дизајниран и једноставан за разумевање. Можете променити неколико подешавања, укључити или искључити излазе и видети исте информације које бисте иначе добили са предњег екрана. Ради преко Блуетоотх-а или Ви-Фи-ја и нисам имао проблема са повезивањем.

Ако вам је потребно брзо пуњење у хитним случајевима, пуњење наизменичном струјом је одлична опција. Али ако можете, искористите бројне могућности соларног пуњења за бесплатну енергију.

Сва кола за пуњење наизменичном струјом су уграђена у ГС2200, тако да није потребна екстерна цигла за напајање — само ИЕЦ кабл високе струје који се може лако заменити ако је потребно.

Солар Цхаргинг

ПоверРоам ГС2200 има два КСТ60 порта за соларно пуњење, сваки са засебним МППТ контролером. Ови портови могу да поднесу максимално 600В на 12-60В 15А (дакле укупно 1200В), што је више него довољно за капацитет ове батерије и омогућава вам да користите мање преносиве панеле, или веће статичне панеле (или обоје у исто време ). Подешавање са два прикључка омогућава већу флексибилност у мешању и усклађивању различитих панела без губитка ефикасности.

  Водич за локални СЕО

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Пошто је сада јесен у Уједињеном Краљевству и сунце се ретко појављује, нема шансе да максимално искористим ове уносе. Међутим, успео сам да повежем мешавину статичког панела од 550 В и преносивих панела од 400 В.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Занимљиво је да су два 3-смерна серијска адаптера такође укључена у пакет, раздвајајући сваки од та два улазна порта на још три КСТ60 порта, што вам омогућава да лако повежете до укупно шест панела од 200В.

Вриједно је запамтити да ће серијске везе умножити напон повезаних панела, тако да ће три панела од 15В постати 45В. Уверите се да су ваши панели и даље у складу са спецификацијама ако повезујете вишеструке.

Корисно, један од тих портова на тросмерном разделнику је прекривен гуменим штитником, док су друга два изложена. То је зато што ако користите овај конектор, то је зато што имате најмање два панела, али можда немате три. Ово су мали детаљи у дизајну које заиста ценим.

Ако ово планирате за соларно пуњење, запамтите да ниједан панел неће произвести 100% онога за шта су оцењени, чак и под идеалним условима. Са 1200В повезаних панела и на пуном сунцу, већа је вероватноћа да ћете добити укупно око 800В. То би и даље било довољно да се јединица напуни за мање од пола дана.

Пуно излаза

На америчком моделу, Угреен нуди пуних шест АЦ утичница, иако је ово смањено на четири на моделу из УК који имамо због физичке величине наших (изузетно супериорних!) утикача.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Ове АЦ утичнице могу да произведу огроман максимум од 2400 В, мада имајте на уму да би то исцрпило вашу батерију за мање од сат времена.

Са У-Турбо режимом (који је подразумевано омогућен, али онемогућен у тихом режиму), можете чак и да напајате одређене уређаје који су оцењени до 3500В. Имајте на уму да ово заправо неће користити снагу од 3500 В — уместо тога ће прилагодити излазну снагу да те ствари раде мало спорије или мање вруће него обично. Ово ће радити само са једним индуктивним уређајем – то јест, онима са великим грејним елементом или мотором, као што је чајник за топлу воду или бушилица. Увидећете да вашој води треба мало дуже да прокључа него иначе када се покрене на овај начин, али ће и даље радити.

Џејмс Брус / МакеУсеОф

Иако бих волео да демонстрирам рад У-Турбо режима, мој уређај највеће снаге је електрични чајник од 2,4 кВ, који је радио без проблема. Пробао сам и фритезу, грејну плочу, роштиљ, усисивач и грејач простора. Све је функционисало добро, и претпостављам да ћете се, као и ја, заиста борити да пронађете било који уређај који ово не би могло да ради.

УСБ излази су једнако издашни, са четири УСБ-Ц порта (140В максимални на првом, 100В на другом и 45В у последња два), као и два УСБ-А (до 22,5В сваки). Поврх тога, наћи ћете 2 ДЦ5521 утичнице (120В мак), ДЦ 12В утичницу за аутомобиле (120В), па чак и РВ/Андерсон порт (300В).

  Како уклонити или инсталирати СИМ картицу на иПхоне

Коначно, на предњој страни је мало светло, али то је један ЛЕД и разочаравајуће пригушен. Замислите то као додатну функцију за хитне случајеве, а не као потпуно укључено светло за камповање.

20мс УПС функција

Ако користите лаптоп са сопственом унутрашњом батеријом, нећете имати проблема када се струја прекине и морате да се пребаците на извор напајања за хитне случајеве—али би друга осетљива електроника. Овде долази УПС. Непрекидно напајање обезбеђује да када дође до прекида напајања, ваши уређаји ће бити неприметно пребачени на резервно напајање без прекида.

Угреен ПоверРоам ГС2200 тврди да нуди прекидач од 20 мс током времена, и иако немам опрему да то измерим, био је више него срећан што сам свој десктоп напајао без проблема када сам извукао утикач за пуњење.

Прошириви

Ако 2кВх није довољно, ГС2200 се може проширити до укупно 12кВх уз додатак пет ЕБ2Ц00 батерија, које се постављају на врх. Наравно, у том тренутку ово постаје много мање преносиво (више нећете моћи да га возите), али увек можете да задржите проширење или два у свом РВ-у и да користите главну јединицу само када вам је потребна преносивост .

Дуговечност

Технологија батерија литијум гвожђе фосфата (ЛиФеПО4 или ЛФП) обезбеђује да ће вам ћелије дати најбоље могуће перформансе у годинама које долазе. Они су оцењени на 80% након 3.000 циклуса, тако да је то око девет година свакодневног пуњења и пражњења пре него што се капацитет донекле смањи (а чак и тада, батерија и даље ради, само са мањим капацитетом).

Да ли треба да купите Угреен ПоверРоам ГС2200?

ПоверРоам ГС2200 је најближи савршенству за батерију ове величине.

Његов инвертер великог капацитета и велике снаге значи да можете да напајате у основи било шта, а ипак остаје изузетно преносив захваљујући ручки за пртљаг и међуосовинском растојању који се може продужити. У међувремену, ако вам је потребан већи капацитет, можете га уклонити са точкова и ставити додатне батерије.

1200 В соларног улаза је више него довољно за малу кабину, камп или камп приколицу, док је брзо пуњење наизменичном струјом ту за хитне случајеве.

Једино што недостаје је конфигурабилна стопа пуњења и Ки бежични пуњач. С обзиром на иначе изванредну преносивост и спецификације, могу им опростити.

Џејмс Брус / МакеУсеОф Угреен ПоверРоам ГС2200

Са добрим капацитетом од 2048 Вх (који се може проширити ако је потребно), великом излазном снагом за све потребе вашег уређаја и брзим соларним пуњењем до 1200 В… обично бисте се одрицали преносивости за све то. Али иако је тежак, ПоверРоам ГС2200 долази са одвојивим међуосовинским постољем и ручком за колица која се може продужити, што га чини изузетно лаким за кретање. Додајте мноштво портова, пристојну контролу апликација и добићете скоро савршену преносиву електрану.

Једина ствар која недостаје је конфигурабилна стопа пуњења (то је фиксних 1800 В или 550 В ако укључите тихи режим) и бежични Ки пуњач — ни једно ни друго не прекида договор.