Који алат за управљање пројектима изабрати

Да ли претражујете интернет у потрази за алатом за управљање пројектима који највише одговара вашем тиму и послу?

Можда сте се нашли на раскрсници, да ли да одаберете визуелно интуитиван приступ Трелла који је потпуно канбан или оријентисан на странице, минималистички и базиран на квалитетима Нотион-а.

Онда сте на правом месту! Долазим из солидног искуства у тестирању и ревизији софтвера, а данас ћу упоредити популарне алате за управљање пројектима и радом Трелло и Нотион.

Прочитајте овај ултимативни водич до краја док одмеравам предности и слабости Трелло-а у односу на Нотион, оснажујући вас да донесете информисан и сигуран избор.

Шта је Трелло?

Трелло је модеран, динамичан и визуелан алат за управљање пројектима погодан за појединце, предузећа, агенције и предузећа. Нуди визуелни приступ без кодирања праћењу задатака и пројеката, планирању, додељивању задатака и коментарисању, а слободњаци или радници на свиркама једноставно воле да га користе из ових разлога.

Можете да креирате табле, листе и картице да бисте представили различите аспекте вашег личног или професионалног живота и лако управљали задацима помоћу интерфејса за превлачење и отпуштање.

Са пословне и агенцијске тачке гледишта, Трелло се истиче као алат за заједничко управљање пројектима и координацију тима. Његове заједничке табле, задаци задатака и комуникација на платформи помажу предузећима и агенцијама да управљају пројектима и радном снагом на удаљеним, на лицу места и хибридним радним локацијама.

Такође прочитајте: Трелло против мондаи.цом: Поређење најбољих алата за управљање пројектима

Трелло као алат за управљање пројектима (ПМ).

Управљање пројектима, попут оних који користе досадне Гантове графиконе у Екцел-у, не би требало да буде крајњи избор за вас. Заслужујете више, а овде долази Трелло као визуелни алат за управљање пројектима.

Било да само требате да управљате кућним пословима или посао који запошљава хиљаде запослених, Трелло вам нуди све што вам је потребно—а то је једноставност, интуитиван кориснички интерфејс, најсавременије функције ПМ алата и приступачност.

У наставку пронађите ПМ функције које Трелло чине неопходним алатом за све:

 • Трелло ПМ шаблони вам помажу да покренете пројекте без губљења времена на планирање.
 • Можете да аутоматизујете Канбан плоче или друге приказе пројекта помоћу дугмади, команди и правила користећи Бутлер аутоматизацију.
 • Учините Трелло јединим алатом за вас и ваше запослене тако што ћете повезати друге апликације помоћу Повер-Упс-а.
 • Истражите јединствене начине да постанете продуктивни и профитабилни у пројектима користећи Трелло интеграције.
 • Седам различитих визуализација задатака и подзадатака:
  • Превуците и испустите Канбан плоче
  • Приказ временске траке за боље разумевање напретка пројекта
  • Приказ календара за планирање, прераспоређивање и процену недељног или месечног коришћења радне снаге
  • Приказ табеле за општу публику са приступом више информација о задацима
  • Приказ контролне табле вам пружа поглед из птичје перспективе на један или више пројеката на Трелло-у
  • Прикази радног простора за визуелизацију пројеката из различитих одељења или тимова
  • Прикази мапе да бисте добили перспективу задатака и пројеката са регионалне тачке гледишта

Како Трелло ради?

Ваше путовање у управљању пројектима на Трелло-у почиње креирањем новог радног простора. Унутар Трелло радног простора можете креирати плоче, а унутар ових Трелло плоча можете додати онолико листа и картица колико желите. Међутим, можете и директно да додате Трелло плоче, али свеједно морате одабрати родитељски радни простор.

На горњој левој траци са алаткама, као и на панелу са леве стране, наћи ћете Трелло дугмад за навигацију. Када креирате нови радни простор, Трелло пребацује приказ на новокреирани радни простор. Да бисте пронашли постојеће или истражили унапред конфигурисане Трелло шаблоне, можете да кликнете на опције као што су Радни простори, Недавно, Са звездицом и Шаблони на Трелло траци са алаткама.

Када се нађете у радном простору, можете да користите окно за навигацију са леве стране да бисте кретали кроз Канбан плоче пројекта, видели ко ради на пројекту са картице Чланови или се пребацили на алтернативне приказе пројекта као што су табела или календар.

Предности Трелла у ПМ

Трелло практично нема криву учења као ПМ алат, а то је примарна предност овог величанственог софтвера за управљање послом.

Друге главне предности су као што је наведено у наставку:

 • Можете да обезбедите професионалне и пословне документе на мрежи захваљујући вишесмерној стратегији шифровања апликације Трелло. Шифрује податке у мировању и током транзита.
 • Без обзира да ли радите са десктоп рачунара, Цхроме Боок-а или паметног телефона, постоје наменске апликације и све апликације синхронизују податке између њих. Дакле, можете да паузирате рад на Трелло Андроид апликацији и да наставите рад на свом Виндовс рачунару било када и било где.
 • Постоји бесплатна пробна верзија, тако да можете да је испробате пре него што је купите.
 • Трелло је веома прилагодљив и може се користити за различите типове пројеката, од личних задатака до сложених пословних пројеката.

Ограничења Трелла као ПМ алата

 • Уграђени временски оквир пројекта заснован на Ганттовом графикону није доступан у Трелло-у. Међутим, можете да инсталирате Трелло Повер-Уп да бисте га креирали.
 • Не можете да подесите аутоматске секвенце задатака или лако визуализујете зависности између задатака.
 • Трелло-ове могућности извештавања су основне у поређењу са наменским алатима за управљање пројектима.

Такође прочитајте: Трелло против ЦлицкУп: Избор најбољег софтвера за управљање пројектима

Шта је појам?

Појам је алат за продуктивност заснован на блоковима. Можете га добро искористити када креирате организационе викије, мапе пута за развој производа, странице са циљевима и кључним резултатима (ОКР), белешке са састанака или планер одмора.

Будући да је уређивач садржаја заснован на блоковима, Нотион вам омогућава да додате скоро све на свој одбор за управљање пројектом. На пример, можете додати блокове за текстове, бројеве, наслове, табеле, цитате, облачиће, слике итд.

Најбоља ствар у вези са Нотион-ом је што можете да објавите свој рад као јавну веб локацију тако да свако може безбедно да му приступи без измене садржаја. Дакле, ако ћете покренути цровдфундинг или пројекте од јавног интереса, Нотион вам даје платформу за креирање пројектних одбора и објављивање пројекта као веб странице.

Појам је најприкладнији и за појединце и за предузећа. Такође можете да развијете прилагођене погледе и токове рада на Нотион-у користећи његов приступ развоја са ниским кодом. Ова функција је згодна када желите да створите јединствено искуство за своје клијенте или клијенте.

Појам као алат за управљање пројектима (ПМ).

Нотион је алатка за управљање пројектима са пуном услугом. Можете добити све врсте функција за ПМ алат, као што су Блоцкс ин Нотион. Било да се ради о приказима пројекта, сортирању и филтрирању, зависности од пројекта, подгрупама, бази података и својствима пројекта, имате све што вам треба.

Пошто је Нотион минималистички алат за продуктивност са ниским кодом, можда ће вам бити мало тешко да почнете да управљате пројектима на њему првог дана. Ево функције Нотион Темплате у вашем спасавању. Наћи ћете стотине релевантних шаблона бесплатно на Нотион Темплатес. Или, можете отићи на интернет и потражити премиум и плаћене шаблоне које су направили стручни Нотион програмери.

Како функционише појам?

Нотион функционише као флексибилан медиј за креирање садржаја који користи систем заснован на блоковима. Можете креирати пројектне плоче распоређивањем и прилагођавањем ових блокова. Блокови могу представљати различите врсте информација као што су текст, базе података, календари, прикази и још много тога.

Нотион се прилагођава вашим специфичним потребама, као што је пребацивање Канбан плоче за управљање пројектима у базу података или обрнуто у неколико кликова.

За потребе пословања на даљину, нуди радне просторе за сарадњу у које можете позвати интерне и екстерне чланове. Напротив, можете га користити само као радни простор за личну продуктивност за управљање кућним пословима, професионалним задацима и хобијима.

Можете почети да управљате пројектима додавањем празне странице на Нотион. Затим можете попунити друга поља као што су табеле, табле, календари, галерије и још много тога са платна уређивача блокова. Ако имате неколико пројеката или одељења у свом послу, можете креирати појединачне Нотион тимске просторе и додати Нотион странице унутар тих радних простора.

Предности појма у ПМ

Примарна предност Нотион-а је његова функција развоја странице са ниским кодом. Морате користити ову алатку ако имате искуства у управљању пројектима и желите да креирате јединствене погледе које не користи ниједно друго предузеће. Такође, имате флексибилност да трансформишете Нотион страницу у различите формате као што су викији, базе података, веб локације, контролне табле, аутоматизовани токови посла итд.

У наставку пронађите друге важне предности овог алата:

 • Бесплатна пробна верзија за пројекат без трошкова.
 • Бесплатна пробна верзија укључује све основне функције потребне за управљање сложеним пројектима.
 • Објављујте странице као веб локације у стварном свету без плаћања накнаде за хостовање.
 • Минималистичка платформа за управљање пројектима без ометања.

Ограничења појма као ПМ алата

 • Појам долази са стрмом кривом учења.
 • Његова флексибилност и прилагођавање могу бити неодољиви за нове кориснике.
 • Не долази са класичном временском линијом налик Ганту.
 • Креирање временске линије пројекта у Нотион-у захтева стручност и много ручног труда ако не желите да користите један од Нотион шаблона.

Трелло вс Нотион: Поређење у погледу карактеристика

Ова табела ће вам помоћи да разумете да ли вам је потребан Трелло или Нотион за предстојећи пројекат:

Упоређене карактеристикеТреллоНотионАутоматионКреирање аутоматизације је лако уз навођење на екрану.Аутоматизација токова рада пројекта је изазован задатак.ШаблониОгромна колекција релевантних ПМ шаблона за многе нишеНотион углавном нуди основне шаблоне бесплатно; Морате купити напредне ПМ шаблоне од треће стране Нотион девелоперс. Капацитет за отпремање фајлаУнлимитед почевши од ограничења бесплатног плана од 5 МБ у бесплатном плану и неограниченог за све плаћене планове Величина за отпремање датотеке 10 МБ/датотека за бесплатни план и 250 МБ/датотека за све плаћене планове 5 ГБ по прилогу само у плаћеним плановима. Историја странице и евиденција активности или историја радних простора пројекта су доступни за цео живот.Нотион брише историју након 7 дана за бесплатни ниво, 30 дана за ниво плус и 90 дана за ниво пословања; Неограничена историја страница је доступна само за функцију веб странице Ентерприсе плана. Не можете да објавите Трелло плоче као веб странице Можете да објавите Нотион странице као веб странице Прилагођени домени Не можете да објавите Трелло плоче као веб странице Можете купити прилагођене домене нотион.сите за јавне веб странице Гантограм и временске оквире Можете лако креирајте Гантове графиконе или временске линије у Трелло-у користећи бесплатно доступне појачања. Можете само сами да развијете временску линију на Нотион-у или користите било који од плаћених шаблона купљених од извора треће стране. доступноДоступно Аутоматизација базе податакаНије доступноДоступноКреирање буџета пројекта Није подржаноПодржаноКреирање рачуна и фактураНије подржаноПодржаноПриступање помоћи и подршциЕасиЦхалленгинг

Случајеви коришћења Трелла за управљање пројектима

Трелло одговара пројектима као што су маркетинг, дизајн, инжењеринг, људски ресурси, управљање производима итд. Ево два случаја употребе у којима сам успешно користио Трелло:

#1. Планирање календара садржаја

Трелло се истиче у управљању календаром садржаја за маркетинг. Ваши маркетиншки тимови могу креирати Трелло плоче за потребе планирања.

У таблама можете додати листе да бисте организовали фазе креирања садржаја као што су идеја, израда, уређивање и објављивање. Картице би могле представљати појединачне делове садржаја (нпр. постове на блогу, ажурирања друштвених медија), са задацима и роковима за испуњавање рокова.

#2. Праћење потенцијалних купаца и ток продаје

Праћење потенцијалних клијената и праћење продајног процеса је такође лако уз Трелло. Требало би да креирате различите табле за различите продајне пројекте. Затим креирајте ове листе да бисте представљали продајни ток или ток посла: генерисање потенцијалних клијената, квалификација, преговори и затворени послови. Појединачне Трелло картице могу представљати потенцијалне клијенте или потенцијалне клијенте. Такође можете доделити картице различитим продавцима.

Управљање пројектима Случај употребе појма

Можете користити Нотион за управљање пројектима из ниша попут пројектовања, производње, инжењеринга и развоја производа. Ево примера где сам недавно користио Нотион:

#1. Мапа пута производа и планирање карактеристика

Тимови за развој производа и софтвера често користе Нотион за основне и сложене фазе својих пројеката. Можете да подесите базу података за праћење функција или корисничких прича, укључујући детаље попут приоритета, статуса, носилаца дужности и рокова. Затим повежите компоненте базе података са елементима пројекта као што су прикази табеле, прикази табле, прикази временске линије и прикази календара за тренутну визуелизацију.

Поред тога, Нотион-ова прилагођена својства, односи и филтери омогућавају детаљну категоризацију и одређивање приоритета карактеристика производа. Коначно, можете да интегришете документе, макете и белешке са састанка са Нотион-ом.

Трелло против Нотион: Пресуда

Ако само тражите од основног до напредног управљања пројектима, Трелло је најбољи избор.

Прво, то је једноставан ПМ алат који свако може да користи. Будући да сте нови корисник, можете да користите управљање малим пројектима са личним хобијима, листама обавеза, дељењем прилога малих докумената, малим сарадничким радом итд.

Насупрот томе, Појам захтева праксу и за нове и за постојеће менаџере пројеката. Морате разумети употребу временских линија пројекта, поља пројекта, задатака, зависности задатака и својстава блока пре него што можете успешно да управљате пројектима на Нотион-у.

Друго, цене Трелло-а су такође приступачније од Нотион-а. Добијате пристојну количину функција за управљање комерцијалним пројектима на Трелло-у са малим тимом бесплатно. С друге стране, бесплатне функције Нотион-а су прилично ограничене и само за појединачне кориснике.

Када се разматрају плаћени планови, Стандардни план претплате за Трелло нуди много више функција по приступачној цени од исте претплате на Нотион.

Следеће, Јира софтверске алтернативе за покушај беспрекорног управљања пројектима.