Најбоља РАМ меморија за лаптоп у 2024

Брза надоградња РАМ-а може удахнути нови живот вашем остарјелом лаптопу, трансформишући га из тромог покретања у моћну моћну јединицу способну да се носи са свиме што баците на њега. Међутим, не раде сви РАМ модули са лаптоп рачунарима. Од приступачних ДДР4 комплета до врхунских ДДР5 електрана, ево најбољег СОДИММ (Смалл Оутлине Дуал Ин-лине Мемори Модуле) РАМ меморије за лаптопове.

Пресудно

Ако ваш лаптоп подржава ДДР5, Цруциал ДДР5-4800 СОДИММ је исплатива надоградња која нуди одличне перформансе без угрожавања брзине. Са брзином од 4800МТ/с на ЦЛ40, одговара већини комплета РАМ-а за лаптоп рачунаре за игре, пружајући одличне перформансе за игре и задатке креирања садржаја.

Доступни у појединачним штапићима или комплетима од 8ГБ, 16ГБ и 32ГБ, лако можете пронаћи савршен капацитет за своје потребе. Поред тога, можете очекивати да ћете достићи максималне брзине од 4800МТ/с на скоро свим лаптоповима са подршком за ДДР5, нудећи изузетну вредност за цену.

Цруциал ДДР5-4800 СОДИММ

Најбољи у целини

$86 $91 Уштедите $5

Са брзинама од 4800МТ/с са ЦЛ40 тајмингима и ниским напоном од 1,1В, Цруциал ДДР5-4800 СОДИММ испоручује невероватне ДДР5 перформансе без квара.

Прос

 • Повољан ДДР5 комплет
 • Одличан наступ
 • Једноставна инсталација и поуздана
 • Широк распон капацитета

Цонс

 • Доступни су бржи ДДР5 комплети

ТЕАМГРОУП

Нису сви лаптопи опремљени за врхунске перформансе ДДР5 меморије. Ако ваш поуздани сапутник има неколико година, поуздан ДДР4 комплет као што је ТЕАМГРОУП Елите ДДР4 Лаптоп Мемори може да му пружи значајну надоградњу перформанси на снагу кроз захтевна радна оптерећења игара и више задатака.

Ова РАМ меморија се може похвалити највећом брзином у домену ДДР4, достижући 3200МТ/с са кратким ЦЛ22 тајмингима, и савршено је прилагођена за облик лаптопа са својим СОДИММ дизајном. Поред тога, цене које су повољне за буџет вам омогућавају да добијете већи капацитет, као што је 32 ГБ, без нарушавања, тако да можете да одржавате своју стару машину да ради као нова годинама које долазе.

  Зашто Фацебооку треба неко време да објављује?

ТЕАМГРОУП Елите ДДР4 Лаптоп меморија

Најбољи буџет

ТЕАМГРОУП Елите ДДР4 лаптоп меморија је ДДР4-3200 СОДИММ РАМ по разумној цени која је савршена за надоградњу старијих лаптопова.

Прос

 • Буџетски
 • Врхунске перформансе ДДР4
 • Добра латенција
 • Пакети до 64 ГБ

Пресудно

Ако је ваш лаптоп за игрице фрустрирајуће тром или не може да иде у корак са модерним играма, овај ДДР-5600 комплет из Цорсаир-а може бити одличан, приступачан начин да га трансформишете у конкурентну звер за игре. Доступан у пакетима до 96 ГБ, ова РАМ меморија пружа снагу која вам је потребна да освојите чак и најзахтевније наслове.

Најважнија ствар је да Цруциал ДДР5-5600 СОДИММ подржава и Интел КСМП 3.0 и АМД ЕКСПО, омогућавајући вам да исцедите све до последње капи перформанси из свог уређаја. Такође се аутоматски смањује на 5200МТ/с или 4800МТ/с како би обезбедио беспрекорне перформансе на свим лаптоп рачунарима који подржавају ДДР5, без обзира на њихове могућности.

Цруциал ДДР5-5600 СОДИММ

Најбоље за игре

$99 $110 Уштедите $11

Цруциал ДДР5-5600 СОДИММ се истиче као један од најбољих лаптоп РАМ модула за играње игара, може се похвалити већим брзинама од 5600МТ/с и компатибилношћу са Интел КСМП 3.0 и АМД ЕКСПО.

Прос

 • Снажне перформансе за играње игара и продуктивност
 • Исток до оверклока у Интел и АМД системима
 • Широк распон капацитета и пакета до 96 ГБ

Цонс

 • Модули великог капацитета могу бити скупи

Кингстон

Померајући границе ДДР5, Кингстон ФУРИ Импацт СОДИММ откључава невероватне оверклоковане брзине од 6400МТ/с, пружајући снагу чак и за најзахтевније задатке. Са чврстим ЦЛ38-40-40 тајмингима за изузетан одзив, овај моћни комплет је доступан у једној јединици од 16 ГБ или двоканалној конфигурацији од 32 ГБ, спреман за најинтензивније играње и креативна оптерећења.

  Како да слушате Аппле музику на радној површини

Направљен од стране Кингстона, лидера у индустрији меморије и складиштења, и Интел КСМП 3.0 сертификован за загарантовану стабилност, овај РАМ комплет пружа глатке перформансе без бриге сваки пут. Једино упозорење је да ваш лаптоп мора да подржава Интел КСМП 3.0, или ће РАМ подразумевано користити ДДР5-4800 ЈЕДЕЦ брзине.

Кингстон ФУРИ Импацт ДДР5 СОДИММ

Најбоље за оверклокинг

$157 $167 Уштедите $10

Могућност брзине до 6400МТ/с уз веома респектабилну ЦАС латенцију од ЦЛ38, овај Интел КСМП 3.0 сертификовани комплет је најбржа РАМ меморија коју можете да купите за свој лаптоп.

Прос

 • Перформансе на врху листе
 • Једноставан и стабилан оверклок меморије
 • Интел КСМП 3.0 Цертифиед

Цонс

 • За највеће брзине захтева Интел КСМП 3.0

Г.СКИЛЛ

Г.СКИЛЛ Рипјавс ДДР5 СО-ДИММ долази у неколико конфигурација, али пакет од 64 ГБ се истиче као савршен избор за напредне кориснике, посебно креаторе садржаја, па чак и хардкорне играче. Са паром меморијских стицкова од 32 ГБ двоструког ранга, он пружа убрзане перформансе за задатке који захтевају довољно пропусног опсега, као што су 3Д рендеровање и вишеслојно уређивање видео записа.

Са брзином од 5600 МТ/с са скромним временским интервалима 40-40-40-89 и ниским напоном од 1,10 В, Рипјавс нуди добро избалансирану мешавину брзине и стабилности. И као већина врхунских ДДР5 СОДИММ комплета, потпуно је компатибилан са Интел КСМП 3.0 и АМД ЕКСПО, спреман да откључа додатни потенцијал за оверклок ако тражите још веће перформансе.

Г.СКИЛЛ Рипјавс ДДР5 СО-ДИММ

Најбољи ДДР5 РАМ

Г.СКИЛЛ Рипјавс ДДР5 СО-ДИММ проверава све оквире за РАМ високих перформанси, укључујући дизајн са двоструким рангом, велики капацитет од 64 ГБ (2к32 ГБ) и невероватне брзине од 5600МТ/с са додатним оверклоком, што га чини савршеним за напредне кориснике и хардцоре гамерс.

  13 најбољих софтвера за управљање талентима за менаџере људских ресурса

Прос

 • Висок капацитет
 • Двоструки дизајн
 • Брзе перформансе и пристојан тајминг
 • Подршка за оверклок

Цонс

 • Не подржавају сви лаптоп рачунари 64 ГБ

ФАК

П: Како да знам да ли могу да инсталирам РАМ на свој лаптоп?

Док већина лаптоп рачунара за игре и продуктивност дозвољава надоградњу корисничке РАМ меморије, неки танки и лагани модели можда имају РАМ залемљен на матичну плочу. Увек проверите упутство за лаптоп или страницу производа или користите алатке на мрежи као што су Цруциал’с Адвисор Тоолда бисте потврдили да ли можете да надоградите РАМ меморију вашег конкретног модела лаптопа.

П: Да ли ми је потребан професионалац да убаци РАМ у мој лаптоп или могу то сам да урадим?

Инсталирање РАМ-а на лаптоп је релативно једноставан процес који већина корисника може урадити сама. Ако вам је то први пут, препоручујемо вам да пратите наш детаљни водич о томе како да надоградите РАМ за лаптоп да бисте обезбедили неометану и успешну инсталацију.

П: Колико РАМ-а ми је потребно за играње игара?

За лаптоп за игре средњег ранга, требаће вам најмање 8 ГБ РАМ-а. Али било где између 16 и 32 ГБ РАМ-а је боље, јер ће ово понудити много лакше искуство, како у играма тако и ван њих.

П: Колико РАМ-а ми је потребно за кодирање?

Кодирање може бити захтевно за меморију вашег лаптопа, посебно када користите велике ИДЕ као што је Андроид Студио. За глатко искуство, препоручујемо најмање 16 ГБ РАМ-а за већину пројеката кодирања. Ако радите са сложеним пројектима или са више програма истовремено, 32 ГБ нуди право место за оптималне перформансе и сигурност у будућности.