Како да генеришете АИ слике помоћу Гоогле Барда

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Гоогле Бард вам омогућава да бесплатно генеришете слике вештачке интелигенције, али морате јасно да кажете да желите слику генерисану вештачком интелигенцијом у свом упиту.
  • Наведите детаље о бојама, елементима, осветљењу или уметничким стиловима да бисте побољшали квалитет резултата са Гоогле Бард-а.
  • Наставите да тражите и дајте упутства Барда за одређене измене док не добијете жељену слику или користите упит за слику.

Ако су Мидјоурнеи, ДАЛЛ-Е или Стабле Диффусион превише напредни или скупи за ваше потребе, можете да користите Гоогле Бард за генерисање АИ слика. У наставку објашњавамо како да генеришете АИ слике помоћу Гоогле Барда, заједно са неколико савета за постизање најбољих резултата.

Како да генеришете АИ слике помоћу Гоогле Барда

Генерисање АИ слика са Гоогле Бард је прилично једноставан (и потпуно бесплатан). Можете тражити од Барда да генерише слику било чега што желите, али морате јасно да кажете да желите генерисану слику. У супротном, можда ћете на крају добити објашњење вашег упита уз постојећу слику.

Користите речи као што су „генерирај“ или „креирај“ на почетку вашег упита, а Бард ће одговорити са две јединствене слике генерисане вештачком интелигенцијом.

  Како креирати Аппле ИД за дете и додати га својој породици

Ако вам се не свиђају резултати, кликните на Генериши више испод слика и Бард ће одговорити са још две слике. Алтернативно, можете да унесете други упит, дајући Барду додатна упутства о врсти слике коју желите.

Када Бард генерише савршену слику, можете да поставите показивач миша преко ње и кликнете на икону стрелице надоле да бисте је преузели. Такође можете преузети обе слике заједно тако што ћете кликнути на икону за дељење и изабрати Преузми све слике.

Као што је поменуто у пост на Гоогле блогу, Бард користи Гоогле-ов АИ модел дифузије текста у слику под називом Имаген 2 за генерисање слика. Ако сте заинтересовани, можете да приступите Имаген 2 преко бесплатног Гоогле Цлоуд налога.

Да помогне идентификују АИ слике, Бард додаје водени жиг СинтхИД, који је неприметан људском оку. Водени жиг се може открити преко СинтхИД и остаје без утицаја компресије или филтера.

У време писања овог текста, Бард може да генерише слике само користећи енглеске упите и није доступан у Европском економском простору, Великој Британији или Швајцарској.

Брзи савети за генерисање слика помоћу Гоогле Барда

Иако је коришћење Бард-а прилично једноставно, натерати га да генерише добре слике може бити изазов. Ако имате проблема са тим делом, ево неколико брзих савета:

1. Будите дескриптивни и јасни

Што су ваша упутства описнија, већа је вероватноћа да ћете добити боље резултате. Покушајте да додате детаље као што су боје, елементи, осветљење или приказ камере.

2. Пробајте различите уметничке стилове

Референца на специфичне уметничке стилове може бити згодна приликом креирања АИ слике. Можете именовати реномиране уметнике (или уметничка дела) и различите стилове, као што су апстракт, кубизам, мртва природа или портрет.

  17 изазова кодирања за изоштравање вашег критичког размишљања

3. Користите упите за слике

Уместо да покушавате да опишете своју идеју, можете да отпремите слику и затражите од Барда да генерише сличну са жељеним модификацијама.

На пример, поставили смо слику пса са штапом у устима и замолили Барда да је поново створи у стилу Винсента ван Гога. Резултате можете видети изнад.

Уверите се да се придржавате ограничења ауторских права када користите упите за слике за генерисање АИ слика.

4. Наставите са упитима

Мало је вероватно да ћете при првом покушају добити тачну слику коју сте замислили. Дакле, кључ је да наставите да подстичете и упућујете Барда о одређеним модификацијама, као што је стварање реалистичне слике, коришћење живописнијих боја и тако даље.

Бард нуди једноставан и бесплатан начин за генерисање АИ слика, тако да вреди покушати да видите које резултате можете постићи. Можете чак да користите и сам Бард да генеришете упите за слике вештачке интелигенције или да добијете инспирацију из ових идеја АИ уметничких упита.