Најбољи АИ претраживачи и алати које можете користити за претраживање веба

Традиционални претраживачи вам помажу да пронађете релевантне информације тако што пружају везе до веб страница, али интеграција АИ цхат робота је револуционирала овај процес. Претраживачи и алати засновани на вештачкој интелигенцији користе обраду природног језика и друге напредне алгоритме да би разумели намеру и контекст претраживања и пружили релевантније, персонализованије и људске конверзацијске одговоре.

МАКЕУСЕОФ ВИДЕО ДАНА

Али који су најбољи АИ претраживачи и алати за веб претрагу?

Оруђе

Опис

Кључне карактеристике

Прицинг

Доступност

Снаге

Ограничења

ЦхатГПТ

ОпенАИ-јев разговорни АИ цхатбот

Обрада природног језика, одговори слични људима, приступ ГПТ-4 (премиум)

20 УСД месечно за ЦхатГПТ Плус

Веб, Андроид, иОС

Импресивно разумевање језика, широк спектар могућности

Излаз може бити недоследан, ограничен приступ подацима у реалном времену

Мицрософт Цопилот

Мицрософт-ов АИ претраживач који покреће ГПТ-4

Претрага разговора, доступност на више платформи, помоћ при писању и кодирању

бесплатно

Веб, мобилне апликације, Мицрософт 365

Беспрекорна интеграција са Мицрософт производима, разноврсне могућности

Потенцијални проблеми у вези са приватношћу, ограничене могућности прилагођавања

Близанци (Бард)

Гоогле-ов АИ цхатбот и генеративна алатка за претрагу

Тачни одговори, генерисање слика/текста, интеграција са Гоогле услугама

бесплатно

Веб, Андроид, иОС (преко Гоогле апликације)

Приступ Гоогле-овим огромним подацима, персонализовано искуство претраге

Почетни проблеми са поузданошћу, ограничена доступност

Перплекити АИ

Механизам за конверзацијске одговоре који покреће АИ

Сажети, добро цитирани одговори, минимизирана АИ халуцинација, функција Про Сеарцх

Бесплатна, ограничена премиум претрага

Веб, Андроид, иОС

Поуздан за истраживање, свеобухватно цитирање

Ограничене могућности изван претраге и питања и одговора

Иоу.цом

АИ претраживач фокусиран на приватност

Прилагодљиви режими претраге, персонализовани резултати, заштита приватности, креативни алати

Доступни су бесплатни, премиум планови

Веб, Андроид, иОС

Снажан фокус на приватност, континуирано учење, разноврсне функције

Одговорима верзије бесплатне претраге могу недостајати детаљи, упућујте на старе информације

Прикладно је започети ову листу са АИ цхатботом који је предводио широко усвајање конверзацијских претраживача са АИ-ом. ОпенАИ ЦхатГПТ је стекао огромну популарност од свог лансирања захваљујући својој способности да обрађује упите и даје одговоре који звуче људски.

ЦхатГПТ Плус премиум претплата од 20 УСД месечно нуди неколико предности, укључујући приступ интернету и претрагу. Омогућава вам приступ релевантнијим, тачним и ажурнијим информацијама, између осталих функција као што су ГПТ-4, прилагођени ГПТ, ДАЛЛ-Е 3 генерисање слика и приоритетни приступ новим функцијама.

У фебруару 2023., Мицрософт је представио Бинг АИ, врхунски АИ претраживач који покреће ОпенАИ ГПТ-4 АИ модел, како би побољшао своје искуство претраживања. Касније 2023. године, Мицрософт је ребрендирао Бинг Цхат у Цопилот, отварајући своју иновативну АИ технологију за друге системе изван Бинг-а.

Цопилот-ово искуство претраге је слично његовом претходнику, Бинг АИ Цхат-у. Одговара у конверзацијском формату са референтним изворима које можете истражити за више информација. Можете поставити додатна питања да бисте прецизирали претрагу и добили персонализованије резултате. Осим претраге, можете да користите Цопилот за писање есеја, е-порука или редова кода, генерисање слика, куповину и још много тога.

Међутим, оно што издваја овог АИ пратиоца је његова доступност на различитим платформама и уређајима, укључујући Цопилот за Андроид и иОС, Цопилот у Мицрософт Едге-у и Цопилот у Мицрософт 365 апликацијама.

Раније познат као Бард, Гемини је Гоогле-ов АИ цхатбот и генеративна алатка за претрагу. И почетна издања Барда и Геминија била су прожета контроверзама. Бард је направио чињеничне грешке у свом првом демо-у, и док је ребрендирани и поново рођени Гемини показао значајна побољшања и поузданост, његова карактеристика стварања имиџа је оптужена за расну пристрасност и друга питања.

Међутим, осим ових проблема, можете користити Геминијеве екстензије за приступ информацијама са Гоогле Воркспаце-а, ИоуТубе-а, Гоогле мапа и других. На пример, можете да користите команду @Гмаил за тражење одређених е-порука у пријемном сандучету или @Гоогле диск да бисте приступили одређеним датотекама на налогу. Ово вам даје персонализованије искуство претраге. Штавише, можете да користите и Гемини уместо Гоогле помоћника на свом Андроид уређају.

Ако тражите један од најбољих генеративних АИ алата са тачним и цитираним информацијама у реалном времену који ће вам помоћи у вашем истраживачком задатку, Перплакити АИ је одличан избор. Перплекити.аи је конверзацијски механизам за одговоре који покреће АИ који даје сажете и добро цитиране одговоре на основу ваших упита, елиминишући потребу да прескачете са једне везе на другу да бисте пронашли релевантне информације на традиционалном претраживачу.

За разлику од других АИ цхат робота који често генеришу нетачне одговоре, коришћење Перплекити.аи је један од најбољих начина да се минимизира АИ халуцинације (склоност АИ модела да праве информације), што га чини поузданим алатом за АИ претрагу за истраживање. Поред тога, можете укључити функцију Про Сеарцх да бисте добили свеобухватније и фино подешене одговоре на основу ваших преференција, али бесплатна верзија је ограничена на пет претрага дневно.

Иоу.цом је одличан избор ако тражите прилагодљиви, али фокусиран на приватност претраживач који покреће АИ. Његов приступ фокусиран на приватност помаже вам да избегнете бомбардовање прилагођеним огласима. Истовремено, његова способност да континуирано учи из ваше историје претраге омогућава му да пружи персонализованије резултате претраге током времена.

Иоу.цом пружа неколико начина претраживања, укључујући Смарт за брзе и концизне одговоре са изворима, Гениус за дубинска објашњења и детаљне одговоре и Истраживање за свеобухватне одговоре са опсежним цитатима извора. На крају, такође можете да користите Иоу.цом за генерисање слика и писање есеја, е-порука, блогова и још много тога.

Иако традиционални претраживачи обављају пристојан посао пружања информација на основу ваших упита, понекад може бити фрустрирајуће и дуготрајно прегледавање бројних веза да бисте пронашли информације које су вам потребне. Са претраживачима са вештачком интелигенцијом попут оних које смо споменули, можете да побољшате своје искуство прегледања уживајући у персонализованијим одговорима у формату за разговор.