5 ЦхатГПТ функција које не користите, али би требало

Брзе везе

ЦхатГПТ је препун функција—више него што већина људи схвата. То значи да већина нас не користи читав низ функција ЦхатГПТ-а и да би могли да извуку више од водећег светског АИ цхат бота.

Дакле, ево пет функција ЦхатГПТ-а које не користите, али би апсолутно требало да јесте.

Читати наглас

У марту 2024. ОпенАИ је покренуо ЦхатГПТ-ову функцију Реад Алоуд, омогућавајући АИ алату да чита своје одговоре за вас. Може бити згодно ако радите на дугачком делу текста и желите да чујете како звучи изговорено, али то такође значи да сада можете ефикасно да разговарате са ЦхатГПТ-ом (користећи ЦхатГПТ-ову функцију гласовног уноса).

ЦхатГПТ-ова опција Реад Алоуд се налази испод сваког одговора који креира.

  • На вебу, скролујте до дна одговора и наћи ћете дугме Читај наглас.
  • На Андроид-у или иОС-у додирните и држите поруку док се не појави контекстни мени, а затим изаберите Читај наглас.

Штавише, Реад Алоуд може да говори на 37 различитих језика, али ће такође покушати да аутоматски детектује који год језик чита.

Персонализовани одговори

Прилагођена упутства ЦхатГПТ-а вам дају већу контролу над начином на који АИ цхатбот реагује на ваше уносе. Прилагођена упутства ЦхатГПТ-а могу се кретати од детаљних информација о вашем животу, послу или на неки други начин, до једноставних инструкција, као што је уверавање да користи само империјалне мере или да увек одговара вашим именом.

  13 алата за дељење великих датотека на мрежи

Али ту се не зауставља. Ако користите ЦхатГПТ за испуњавање одређене улоге сваког дана, можете додати одређени скуп прилагођених упутстава која одговарају вашим очекивањима. На пример:

  • Увек се понашајте као стручњак у својој области
  • Раставите сложене идеје на једноставна објашњења са јасним образложењем
  • Увек наведите изворе за своје тврдње
  • Погледајте ввв.екамплевебсите.цом/екамплепаге за конкретне информације када се то затражи
  • Увек дубоко удахните и размислите пре него што одговорите на питања и захтеве

То је мали пример, али илуструје како можете да обликујете излаз ЦхатГПТ-а према свакодневној употреби, штедећи вам време сваки дан.

ЦхатГПТ меморија и привремено ћаскање

Меморија ЦхатГПТ-а и привремено ћаскање су две функције које се покрећу заједно, са циљем да се ЦхатГПТ-у омогући боље памћење—и начин да се то опозив у потпуности избегне.

ЦхатГПТ меморија омогућава вам да поставите специфичне информације које би увек требало да памте о вама. Али то није све. Временом, његова меморија се може побољшати, сазнати детаље о вама које ћете додати његовој меморији и на основу тога испоручити побољшану тачност и перформансе.

ОпенАИ

Део ЦхатГПТ меморије је претпоставка да с њим разговарате о свему и свачему. Даје пример: „Помињете да имате мало дете и да она воли медузе. Када замолите ЦхатГПТ да вам помогне у креирању њене рођенданске честитке, то сугерише да медуза носи шешир за забаву. То је симпатично, без сумње, али то није врста информација коју већина људи редовно пружа ЦхатГПТ-у (барем претпостављам да није).

Али када те успомене почну да се нагомилавају, можете га замолити и да заборави одређене делове информација, уклањајући податке, личне податке и тако даље. Такође можете да избришете целу ЦхатГПТ меморију, враћајући је на нулу.

  Шта је то и његова улога у безбедности у облаку?

У време писања овог текста, ЦхатГПТ меморија је доступна само малом броју корисника, али шире увођење ове дуго очекиване функције требало би да буде 2024.

Привремено ћаскање

Сада, када је ОпенАИ покренуо ЦхатГПТ-ову функцију меморије, многи су били забринути због додатних импликација на приватност. ЦхатГПТ већ користи много података за континуирано обучавање својих модела, а уз додавање меморије, неки су били забринути да неће бити начина да разговарају са ЦхатГПТ приватно.

ОпенАИ

Као одговор, ОпенАИ је открио идеје за Привремено ћаскање, режим који омогућава „разговор са празном таблом“. У режиму привременог ћаскања, ЦхатГПТ неће бити свестан претходних разговора или меморије, али ће и даље користити ваша прилагођена упутства ако су подешена. Мало личи на анонимни или приватни режим у прегледачу.

Нажалост, у време писања овог текста, режим привременог ћаскања био је доступан само малом броју корисника, ограничавајући број људи који га користе. Међутим, када стигне, биће корисна алатка за оне тренутке када желите да поставите питање ЦхатГПТ-у, али не желите да се оно заувек повезује са вашим профилом.

Позивнице за бесплатне пробне верзије

Желите да поделите ЦхатГПТ Плус са својим пријатељима, али они немају новца за претплату? Па, можете да користите позивницу за бесплатну пробну верзију ЦхатГПТ Плус да бисте им омогућили 14-дневно бесплатно ЦхатГПТ Плус искуство, са приступом свакој функцији.

Једина стварна мана бесплатног пробног периода ЦхатГПТ Плус је то што свако ко га користи мора да се пријави за налог користећи кредитну или дебитну картицу — што значи да ће картица бити наплаћена одмах када се пробна верзија заврши.

  Како заштитити апликације лозинком на вашем Мац-у

Ако особу коју позовете на пробни ЦхатГПТ одбије регистрација на кредитној картици, уместо тога можете да поделите свој ЦхатГПТ разговор са њом. Заједничке везе ЦхатГПТ-а покренуте су у мају 2023. и нуде начин да корисници ЦхатГПТ-а деле разговоре ван граница веб интерфејса или апликације за паметне телефоне.

Свако са везом може да види ЦхатГПТ конверзацију. Они са ЦхатГПТ налогом могу да наставе разговор, преузимајући га од вас (што га чини помало колаборативним процесом). Они без налога могу само да скролују и виде шта се догодило између вас и АИ цхат бота.