Најбољи лемилице 2024

Ако нађете да се петљате са електроником, брзо ћете схватити своја ограничења, а једини начин да их превазиђете је помоћу лемилице. Ни ви не морате бити професионалац да бисте га добили у руке. Већина људи са мирним рукама може релативно брзо да ухвати лемљење. Дакле, било да сте нови у лемљењу или сте једноставно хобиста, постоји много опција које нису изван вашег домашаја или вашег новчаника.

Најбоља лемилица у целини: ИИХУА 8786Д

ИИХУА

ИИХУА 8786Д је наш најбољи избор, не само због својих перформанси, већ и због свестраности. Опремљен је и лемилом и пиштољем за врући ваздух, при чему је овај други изузетно користан за пројекте који захтевају прераду.

То иде даље од добро заокружене станице; ИИХУА 8786Д такође нуди серију врхова за лемљење, млазница пиштоља на врући ваздух, безоловног лемљења и посуде за сунђер. У пракси, то значи да имате све што вам је потребно да започнете велики број пројеката.

Подједнако важне су мале, али значајне карактеристике које је ИИХУА 8786Д уградио, попут антистатичког, ЕСД-безбедног дизајна. Чак има и сигурну заштиту, која се укључује када станица осети проблем са грејањем и аутоматски искључује машину.

ИИХУА 8786Д

Најбољи у целини

$90 $100 Уштедите
$10

ИИХУА 8786Д иде изнад и даље као почетни комплет за почетнике и професионалце. Долази у пакету са прегршт додатака, укључујући врхове, и пиштољ на врући ваздух и лемилицу за пребацивање између.

Прос

 • Подесите температуру до 900 степени Фаренхајта
 • Лемилица и пиштољ за врући ваздух имају одвојена дугмад за температуру
 • Упаковано са материјалима и прибором

Цонс

 • Стисак је мешано искуство

Најбоља економична лемилица: Веллер ВЛЦ100

Веллер

Иако Веллер ВЛЦ100 недостаје софистицираност, то је у његову корист, а не сметња. То је веома примамљива опција за почетнике са малим буџетом.

Дизајн Веллер ВЛЦ100 је једноставно уклопљен у њега. Његов интерфејс је потпуно аналоган – једноставан прекидач за напајање и мали точкић за подешавање температуре. Можете га подесити до 900 степени Фаренхајта, али што је још важније, одржавајте температуру на коју га подесите.

Такође је прилично компактан, тако да нећете морати да се трудите да направите радни простор. То га чини подједнако лаким за складиштење, све док не заборавите да га искључите и пустите да се охлади.

Веллер ВЛЦ100

Најбољи буџет

Веллер ВЛЦ100 је једноставан колико можете добити са лемилом. Његов аналогни интерфејс је једноставан за коришћење, а ту је и уграђена посуда за чишћење и удобан рукохват за покретање.

Прос

 • Удобан држач од пене
 • Уграђени држач и сунђер
 • Одлично за основне пројекте прилагођене почетницима

Најбољи лемилица за почетнике: Хакко ФКС888Д-23БИ

Хакко

Још једна истакнута опција међу лемилицама погодним за почетнике је Хакко ФКС888Д-23БИ. Нешто од тог аналогног осећаја који Веллер ВЛЦ100 нуди за дигитални, а то је од велике помоћи за фина подешавања температуре.

Поред тога, Хакко ФКС888Д-23БИ одваја свој држач од машине. Али има сву неопходну додатну опрему, попут сунђера и жице за чишћење, тако да увек можете да замените држач за нешто значајније, а да се не решите главне машине.

Оно што ће вам се највише допасти је само дигитално очитавање. Можете фино подесити температуру, па чак и пребацивати између Целзијуса и Фаренхајта. Алтернативно, постоји пет унапред програмираних подешавања температуре, којима се приступа притиском на дугме, тако да нагађање није у потпуности препуштено вама.

Хакко ФКС888Д-23БИ Дигитална станица за лемљење

Најбоље за почетнике

Захваљујући свом дигиталном очитавању и једноставном интерфејсу, Хакко ФКС888Д-23БИ је савршен за почетнике. Имати самостални држач такође значи да имате савршену машину за надоградњу када вам буде удобније лемљење.

Прос

 • Загрева се до 899 степени Фаренхајта
 • Може да замени постоље низ пут
 • Брзо загревање

Цонс

 • Био би савршен пакет ако би имао неке савете

Најбоља преносива лемилица: Пинецил В2

Пинецил

Понети цео сет за лемљење са собом је гломазно искуство, посебно ако ваш задатак не захтева веће прераде. Ако се често не бавите пројектима који укључују плоче високог топлотног капацитета, Пинецил В2 је савршен за мале послове у покрету.

Хардвер Пинецил В2 је упакован у облик који није већи од маркера, са могућношћу одвајања основе и врха. С обзиром на то колико је лако убацити у џеп капута или кутију са алатима, Пинецил В2 је далеко најпреносивији.

Оно што Пинецил В2 чини посебно посебним је његов софтвер, који превазилази само подешавање температуре. Имате подешавања температуре појачања, осетљивост на покрет, калибрацију, сигурносне функције као што су режим приправности и временско ограничење за искључивање, као и опцију да подесите да ли се лемилица одмах загрева или не када добије напајање.

Пинецил Смарт Мини преносива лемилица (верзија 2)

Најбољи преносиви

Будући да је величине маркера, Пинецил В2 не нуди ништа осим снаге у покрету. А пошто ћете вероватно имати распоред плоча приказан на вашем лаптопу, то ће бити удвостручено као снага за лемилицу, коју згодно напаја УСБ-Ц.

Прос

 • Не дебљи од маркера
 • Мноштво подешавања за поигравање
 • Напаја УСБ-Ц

Цонс

 • Није погодно за плоче високог топлотног капацитета

Најбољи лемилица са контролом температуре: Кс-Трониц 4010-ПРО-Кс

Кс-Трониц

Ако сте постали пријатни за лемљење и желите да надоградите, Кс-Трониц 4010-ПРО-Кс је ваша улазница за полупрофесионалну радну станицу. Упркос томе што има више радних делова, и даље је прилично једноставан за употребу, ако не и више од мање опција.

Долази са неколико карактеристика квалитета живота које чине Кс-Трониц 4010-ПРО-Кс уживањем за коришћење. Постоји држач кабла који елиминише ваш кабл као опасност, дугмад која су јасно означена и неклизајућа силиконска подлога која држи машину на месту и служи као место за вашу додатну опрему.

Говорећи о додацима, Кс-Трониц 4010-ПРО-Кс се удвостручује као нека врста стартног пакета за сваког техничара који тежи, од савета до антистатичке копче за уземљење. Долази чак и са држачем за гвожђе за чишћење врхова месинганом вуном, погодно постављеним изнад влажног сунђера.

Кс-Трониц 4010-ПРО-Кс

Најбоља контрола температуре

Кс-Трониц 4010-ПРО-Кс није само полупрофесионална станица за лемљење, већ и пакет за негу како за ентузијасте тако и за професионалце. Његов интерфејс такође омогућава обимна подешавања температуре, укључујући могућност програмирања сопствених подешавања температуре за брз приступ.

Прос

 • Једноставан за употребу за почетнике и професионалце
 • Опсежне опције температуре, укључујући програмабилна унапред подешена подешавања
 • Упаковано са неколико додатака и материјала

Цонс

 • Боље као инвестиција него ваш први лемилица

ФАК

П: За шта бих користио лемилицу?

Уопштено говорећи, лемилице су савршене за топљење метала попут калаја, које ћете често наћи у електроници. Ако пажљиво погледате дно матичне плоче, приметићете мале мрље сребрног метала — то је лим и користи се за држање кола на месту. У случају да треба да извршите поправку, та места се загревају лемилом (претварајући се у више течности), а струјно коло се уклања и замењује.

П: Које је правило број један код лемљења?

Никада не укључујте лемилицу док нисте спремни и док вам простор није слободан. Држите алат који постаје невероватно врућ, а последња ствар коју желите је да се опечете или изазовете пожар. Ако сте нови у лемљењу, постоји и много других основа лемљења о којима треба да знате!

П: Зашто се мој лем згужва?

До клупковања лемом долази због лоших техника влажења, ниског квалитета флукса и лема и недостатка одговарајућег одржавања. Важно је да редовно чистите лемилицу како бисте избегли накупљање.

П: Да ли ми треба скупо лемило?

Не нужно. Најважније је колико често ћете користити лемилицу и његову намену. Да ли сте заинтересовани да научите како да лемите? У том случају, јефтиније лемило би могло бити право за вас ради праксе пре него што пређете на одговарајућу радну станицу. Ту су и додаци, попут врхова, и могућност финог подешавања топлоте према вашим спецификацијама, што је много лакше урадити са скупљим лемилом. Ако нисте сигурни где се налазите, постоји много фактора које треба узети у обзир приликом куповине новог лемилице.

П: Која је разлика између лемилице и пиштоља за лемљење?

Највећа разлика је у томе што су пиштољи за лемљење много топлији од лемилица, што је и очекивано с обзиром на то да се пиштољи за лемљење много чешће користе у тешким пројектима, попут лима и витража. Са лемилом, не мора да буде толико врућ јер је једна од његових главних употреба за електронику, као што је поправка матичних плоча. Такође ћете приметити да је пиштољ за лемљење обликован као пиштољ (и тежи), док је лемилица више као оловка (и лакша).

  8 најбољих ОКР шаблона за израду стратегије за ваш следећи пословни квартал