Најбољи Распберри Пи комплети 2024

Распберри Пи рачунари са једном плочом отварају нови свет истраживања хардвера и програмирања и јефтини су, преносиви и енергетски ефикасни. Иако може бити компликовано за почетнике, Распберри Пи почетни комплети долазе са основним додацима и периферијама које су згодне када покушавате да креирате Распберри Пи подешавање.

ЦанаКит

Садржи најновији и тренутно најмоћнији Распберри Пи, ЦанаКит Распберри Пи 5 почетни комплет је идеалан за почетнике и напредне кориснике који желе најбоље Распберри Пи искуство које новац може да купи.

Овај почетни комплет садржи рачунар са једном плочицом Распберри Пи 5, компатибилно пластично кућиште, Самсунг мицроСД картицу од 128 ГБ са претходно инсталираном Распберри Пи ОС-ом, УСБ читач СД картица, два микро-ХДМИ на ХДМИ кабла и УСБ-Ц ПД напајање снабдевање. Распберри Пи 5 ради топлије од Пи 4, тако да овај почетни комплет укључује вентилатор кућишта и хладњак за одржавање ниских температура када је Пи у употреби.

Нажалост, не укључује упутства у кутији. Постоји неколико проблема са кућиштем и хладњаком који су помало лабави, али све у свему, овај почетни комплет је одличан пакет који показује шта Распберри Пи екосистем може да понуди.

ЦанаКит Распберри Пи 5 почетни комплет

Најбољи у целини

$170 $180 Уштедите $10

Са најмоћнијим Распберри Пи рачунаром са једном плочом и неколико висококвалитетних компоненти, ЦанаКит Распберри Пи Стартер Кит је савршен за кориснике који желе да покрећу Распберри Пи као дневни драјвер, ретро гејминг станицу или фајл/видео сервер.

Прос

 • Нуди добру вредност за новац
 • Висококвалитетне компоненте

Цонс

 • Нема инструкција у кутији
 • Кућиште и хладњак би могли бити бољи

ЦанаКит

Пи Зеро 2 В Басиц Кит је још једна одлична опција из ЦанаКит-а. Поседује Распберри Пи Зеро 2 В, најјефтинији Распберри Пи рачунар са једном плочом, и нуди јефтин улазак у Распберри Пи екосистем. Није пуна периферних уређаја до врха, али добијате основне ствари да бисте започели.

Основни комплет долази са Распберри Пи Зеро 2 В, напајањем од 2,5 А, хладњаком и званичним кућиштем Распберри Пи Зеро. Не постоји унапред инсталирана мицроСД картица или ХДМИ кабл, али долази са водичем за брзи почетак и референтном листом за ГПИО заглавље. Иако нећете добити најбрже искуство на радној површини, ЦанаКит-ов Зеро 2 В Басиц комплет могао би бити добар начин да експериментишете са Распберри Пис пре него што потрошите новац за моћнији.

Основни комплет ЦанаКит Пи Зеро 2 В

Најбољи буџет

ЦанаКит Пи Зеро 2 В Басиц Кит нуди само најосновније и идеалан је за кориснике који желе јефтин, нископрофилан рачунар опште намене за Интернет ствари (ИоТ), паметни дом и безбедносне апликације.

Прос

 • То је приступачно у поређењу са алтернативама
 • Водич за брзи почетак долази у кутији

Цонс

 • То би могло бити мало превише „голо кости“ за неке кориснике
 • Може представљати изазов за почетнике
 • ГПИО заглавље није унапред залемљено

Распберри Пи

Иако постоје достојне алтернативе из извора трећих страна, званични Распберри Пи 4 Десктоп Кит нуди невероватну вредност. Укључује Распберри Пи 4 рачунар са једном плочом и штампано упутство за почетнике у кутији, као и сваку другу периферију која је потребна да се заврши подешавање радне површине (осим ХДМИ екрана).

У комплету ћете пронаћи Распберри Пи 4 Модел Б (верзије од 2ГБ, 4ГБ или 8ГБ), тастатуру, миш, два микро-ХДМИ-на-ХДМИ кабла, 15,3В УСБ-Ц напајање, футролу, званични водич за почетнике и мицроСД картицу од 16 ГБ са претходно инсталираном Распберри Пи ОС-ом. Водич је прилично опсежан и покрива све што је потребно потпуном почетнику да подеси и користи Распберри Пи 4.

Једини прави изазов са овим комплетом је кућиште које долази са њим. Није дизајниран да ради са хладњаком или вентилатором за хлађење и поклопац се мора скинути ако намеравате да покренете било какво велико оптерећење на Распберри Пи-у.

Распберри Пи 4 Десктоп Кит

Најбоље за почетнике

Са стварним приручником у кутији и мицроСД картицом са претходно инсталираном Распберри Пи ОС-ом, званични Распберри Пи 4 Десктоп Кит је најбоља опклада за почетнике који радије не траже додатну опрему појединачно. Постоји и естетска привлачност комплетирања Распберри Пи подешавања са сваком компонентом у званичним црвено-белим бојама.

Прос

 • Одлична вредност за новац
 • Укључује детаљан водич за почетнике
 • Укључује званично напајање

Цонс

 • Службена футрола блокира проток ваздуха и може изазвати пригушивање
 • Неке компоненте могу бити од мале користи напреднијим корисницима

Сунфоундер

За разлику од других опција на овој листи, Сунфоундер Распберри Пи Пицо В Ултимате Стартер Кит не пружа искуство на радној површини. Уместо тога, нуди комплет за практично учење за почетнике свих узраста да науче програмирање и руковање електроником. Сунфоундер комплет садржи Распберри Пи Пицо В микроконтролер и садржи многе електронске компоненте које се могу користити у различитим пројектима.

Такође укључује серију од 27 видео лекција од стручњака за хардвер Пола Меквортера. Видео снимци су лаки за праћење и биће од помоћи почетницима и још напреднијим корисницима. Они покривају рад са Пицо В микроконтролером и његово програмирање за обављање различитих операција путем кода који је написао корисник.

Распберри Пи Пицо В долази са унапред залемљеним заглављима и све што вам треба је матична плоча, неколико жица за краткоспојнике и други електронски делови да бисте направили свој следећи изум. Остале компоненте које се могу наћи у овом комплету укључују ЛЕД диоде, ЛЦД, зујалице, сензоре, актуаторе, отпорнике, транзисторе, кондензаторе и друге уређаје који могу да раде као део електронског кола.

Сунфоундер Распберри Пи Пицо В Кит

Најбоље за учење кода

Са преко 400 електронских компоненти и 117+ пројеката, Сунфоундер Распберри Пи Пицо В нуди сјајно искуство учења и бескрајне могућности за електронске креације. Овај почетни комплет је одличан избор за кориснике који желе лаку, јефтину улазну тачку у хоби петљања електронике.

Прос

 • Детаљни видео туторијали
 • Комплет високог квалитета са 450+ електронских компоненти
 • Распберри Пицо В долази унапред залемљен

Цонс

 • Потпуни почетници ће можда имати теже да раде кроз документацију
 • Нема физичког водича за коришћење комплета

ГееекПи

Ако волите емулацију ретро игара, ГееекПи Распберри Пи 4 Стартер Кит вам даје алате који су вам потребни да креирате Распберри Пи систем за игре способан да емулира конзоле као што су ПС1, НЕС, СНЕС, Дреамцаст и разне аркадне системе преко МАМЕ. Ретро играње на Распберри Пи-у је свет за себе, и мораћете да знате о РОМС-у и дистрибуцијама емулације.

У овом комплету ћете пронаћи кућиште у стилу НЕС-а које долази са уграђеним вентилатором за хлађење, мицроСД картицом од 128 ГБ за чување свих ваших игрица, УСБ читачем мицроСД картица, напајањем од 18 В, два микро-ХДМИ-на-ХДМИ кабла и Распберри Пи 4 од 8 ГБ. Кућиште је дизајнирано да омогући лак приступ свим портовима, али покрива ГПИО заглавље.

ГееекПи Распберри Пи 4 8ГБ почетни комплет

Најбоље за емулацију игара

Са Распберри Пи 4 са 8 ГБ РАМ-а, 128 ГБ мицроСД картицом и напајањем од 18 В, овај ГееекПи ретро гаминг комплет је припремљен да извуче најбоље перформансе вашег Распберри Пи 4 и савршен је за кориснике који желе једноставан и преносив подешавање ретро игара.

Прос

 • Кућиште у НЕС стилу је леп додир
 • Активни вентилатор за хлађење је укључен у кућиште

Цонс

 • Мало скупо
 • Футрола блокира ГПИО заглавље (не прекида договор ако ћете играти само са Пи)
 • Нема водича или приручника у кутији

ФАК

П: За шта се користи Распберри Пи?

Иако је првобитно био намењен да служи као експериментални уређај за студенте информатике, Распберри Пи је од тада раширио своја крила и може се наћи у апликацијама као што су сервери, ретро игре, кућна аутоматизација, 3Д штампање, поправљања електронике, па чак и у индустрији .

П: Зашто да користим Распберри Пи уместо рачунара?

Распберри Пи користи мање енергије и заузима мање простора од просечног персоналног рачунара. На свим Распберри Пи плочама можете пронаћи и низ пинова, који се називају пинови за улаз/излаз опште намене (ГПИО). Ови ГПИО пинови омогућавају вашем Распберри Пи-у да шаље и прима сигнале од различитих електронских компоненти и обавља физичко рачунарство са ЛЕД диодама, сензорима и моторима.

П: Који ОС треба да користим за свој Распберри Пи?

Иако је неколико оперативних система дизајнирано да раде са Распберри Пис-ом, топло се препоручује да инсталирате Распберри Пи ОС (раније познат као Распбиан). Бесплатан је, отвореног кода и веома оптимизован за рад са Распберри Пи хардвером.

П: Могу ли да задржим Распберри Пи 24/7?

Савршено је могуће покренути Распберри Пи данима, па чак и годинама, а да га не искључите. Све док одржавате температуру под контролом, напајање стабилним и подесите Пи да аутоматски инсталира важна ажурирања, не би требало бити проблема са покретањем Распберри Пи 24/7 дуго времена. Обавезно правите редовно резервну копију своје Распберри Пи СД картице као мера предострожности против оштећења података у случају нестанка струје.