Ова апликација је као ГарагеБанд за Виндовс, само боља

Кључне Такеаваис

  • Нећете пронаћи ГарагеБанд за Виндовс, али Акаи-јев МПЦ Беатс је блиски конкурент.
  • МПЦ Беатс је више за продуценте/творце битова него ГарагеБанд.
  • МПЦ Беатс има туторијале који ће вам помоћи да почнете и омогућава вам да прерасте у напредније алате за прављење музике.

Било да сте почетник или професионалац, Аппле-ов ГарагеБанд је одлично место за почетак песме, од демо-а до почетка готове продукције. Иако нећете пронаћи ГарагеБанд за Виндовс, постоји можда боља опција.

Не постоји ГарагеБанд за Виндовс

Као што је случај са већином софтвера компаније Аппле, нећете пронаћи верзију популарног софтвера ГарагеБанд направљену за Виндовс. Ипак, постоји много апликација које имају за циљ да попуне празнину коју је оставио ГарагеБанд.

Проблем је у томе што су многе од ових апликација типичне дигиталне аудио радне станице (ДАВ). Иако су ово моћни алати, често су намењени професионалним аудио инжењерима, док су апликације као што је ГарагеБанд намењене нормалним људима.

Иако нећете пронаћи савршени еквивалент Аппле-овом ГарагеБанд-у за Виндовс, постоји блиски конкурент доступан у Акаијевом МПЦ Беатс софтверу. Није директна замена, али ако желите да почнете да правите музику на рачунару, постоји неколико бољих места за почетак.

Шта је Акаи МПЦ Беатс?

Акаи-јев МПЦ Беатс софтвер је више намењен продуцентима и креаторима битова него кантауторима и усамљеним музичарима, али је моћан алат за сваког музичког ствараоца. Слично ГарагеБанд-у, који је, на неки начин, покушај Апплеа да вас натера да надоградите на Логиц Про, МПЦ Беатс има за циљ да вас научи Акаи току рада и подстакне вас на надоградњу.

Акаи-јево наслеђе сеже до дигиталних семплера и бубњарских машина које су биле део хипхопа, друм анд басс-а и безбројних популарних стилова електронске музике. Док МПЦ Беатс отвара врата, Акаи се вероватно нада да ћете или прећи на његов плаћени МПЦ софтвер или чак на хардвер као што је Акаи МПЦ Оне+.

Инсталирање и подешавање МПЦ Беатс-а

За разлику од многих других софтвера које производе хардверске компаније, не морате ништа да купујете да бисте бесплатно користили МПЦ Беатс. Апликација је бесплатно доступна и док можете купити проширења која нуде додатне опције звука, све главне могућности су укључене бесплатно и никада не нестају.

Да бисте преузели апликацију, идите на Страница МПЦ Беатс на веб локацији Акаи и кликните на дугме Бесплатно преузимање. Након што се апликација преузме, двапут кликните на преузету датотеку да бисте започели процес инсталације.

Инсталација је прилично једноставна. Када је апликација инсталирана, двапут кликните на икону – било у менију Старт или на радној површини – да бисте покренули апликацију.

Ако имате МИДИ тастатуру или контролну површину коју желите да користите са МПЦ Беатс софтвером (знаћете да ли имате неки од ових), сада је време да је подесите, користећи упутства од произвођача тастатуре или контролера. У супротном, можете наставити да почнете да користите апликацију.

Како да почнете са МПЦ Беатс

Почетак рада са МПЦ Беатс-ом је лакши него што мислите, али ако никада нисте користили ову врсту софтвера, почетни интерфејс који вам је представљен може деловати застрашујуће.

Покрените апликацију и она ће од вас затражити да прикључите свој МИДИ уређај, као што је горе поменуто. Затим, чаробњак од вас тражи да одлучите да ли желите да подесите једноставан или напредни радни простор. Ако нисте упознати са музичким апликацијама, изаберите једноставне. Под претпоставком да сте раније користили апликације за прављење музике, напредни режим неће деловати неодољиво.

Одавде ћете видети неке почетне шаблоне за различите жанрове музике, као што су хип хоп, трап или текстописац. Они служе као полазне тачке за почетак креирања сопствених ритмова и песама у апликацији.

Да бисте заиста научили МПЦ Беатс софтвер, мораћете да проведете неко време са њим. Добра вест је да је Акаи саставио листу видео записа у МПЦ Беатс Ацадеми плејлиста на ИоуТубе-у.

Ови видео снимци ће вас провести кроз основни интерфејс, креирати ваш први ритам и научити акорде и скале у апликацији. Када се ухватите у коштац са основама, постоје и други видео снимци који вам показују како да исечете сопствене узорке, креирате одређене жанрове музике и креирате сопствене прилагођене сетове бубњева.

Ако случајно имате УСБ тастатуру, МИДИ тастатуру или другу врсту контролера, Акаи видео снимци вам такође показују како да почнете да их користите у МПЦ Беатс-у.

Иако је Аппле-ов ГарагеБанд можда нешто боља опција за кантауторе, многи модерни музичари и продуценти се баве ритмовима и лооповима више од традиционалних песама. Ако то звучи као вама, МПЦ Беатс је боља опција, а доступна је бесплатно и за Виндовс и за мацОС.

МПЦ Беатс је можда лако преузети и почети користити, али постоји изненађујућа количина софтвера. Ако почнете да будете вешти са МПЦ Беатс-ом, прелазак на други софтвер намењен произвођачима или чак хардвер као што је Акаи самостални узоркивач би требало да буде много лакша перспектива. Међутим, ако вам се чини да апликација не одговара, постоје и друге опције за прављење музике у оперативном систему Виндовс.