Најбољих 13 ПС4 авантуристичких игара које бисте требали играти у 2023

Ви такође желите неку авантуру у животу, зар не? Па, можете испробати ове најбоље авантуристичке игре на ПС4 да бисте се забавили.

Авантуристичке игре пружају играчима задивљујућа и занимљива искуства играња која им омогућавају да открију нове светове, раде кроз загонетке и уживају у дубинском приповедању.

Шта су авантуристичке игре?

Видео игре у жанру авантуре снажно наглашавају решавање загонетки, причу и истраживање. Авантуристичке игре често имају играче да заузму позицију протагонисте који мора да се креће по измишљеном свету, да комуницира са различитим ликовима и решава загонетке како би унапредио заплет.

Дефиниција авантуре у речнику се не односи на авантуристичке игре. Док неки то чине, многи се одлучују за мирније, промишљеније напоре уместо ризика и узбуђења. Такође им недостају игре улога са интензивним биткама, тимским радом и управљањем поенима. Заплет авантуристичких игара је често кључан.

Постоје различите врсте авантуристичких игара, као што су игре покажи и кликни, текстуалне авантуре и визуелне новеле. Најчешћи тип авантуристичке игре подразумева да играч кликне на ликове и предмете да се повеже са њима и савлада препреке.

Циљеви и игра авантуристичких игара

Авантуристичке игре често имају упечатљиве наративе и импресивне аспекте изградње света који подстичу играче на истраживање и решавање загонетки како би унапредили заплет. Примарни циљеви авантуристичких игара су решавање мистерија, прикупљање доказа и пролазак кроз нарацију.

Играчи често преузимају улогу протагонисте који мора да комуницира са ликовима који се не могу играти да би научили више, решили загонетке и прошли изазове да би постигли свој циљ.

Играчи ће можда морати да примене логику, критичку анализу и инвентивност да би превазишли препреке и напредовали кроз игру. Иако неке авантуристичке игре такође имају акционе компоненте, укључујући стеалтх или битку, оне су обично секундарне у односу на елементе нарације и решавања загонетки у игрици.

Авантуристичке игре генерално пружају богато и задивљујуће искуство које гура играче да размишљају креативно и истражују своје окружење.

Ево неких врхунских ПС4 авантуристичких игара које можете да играте да бисте добили најбоље и најзанимљивије искуство играња.

Излаз

А Ваи Оут користи гледиште из трећег лица за играње ове акционо-авантуристичке игре. Намењен је за интерактивни мултиплаиер са подељеним екраном, који захтева игру са партнером док су њихови екрани приказани један поред другог. Можете то учинити локално или на мрежи.

Лео и Винсент, два централна лика игре, затвореници су који покушавају да побегну из затвора да би се осветили заједничком непријатељу. Заплет игре је испричан кроз биоскопске секвенце и интерактивну игру, у којој играчи доносе одлуке које утичу на то како игра испада. Игра укључује низ поставки, укључујући затворска дворишта, фарме и болнице.

Играчи морају да сарађују како би решавали загонетке, учествовали у физичкој борби и искусили узбудљиве тренутке јурњаве. Још један карактеристичан аспект игре је да један играч мора да поседује игру да би позвао другара да игра целу ствар са њима без икаквих обавеза. Све у свему, А Ваи Оут пружа задивљујућу причу, бесну игру и занимљиво искуство сарадње.

Ассассин’с Цреед Валхалла

Различити главни лукови заплета и мноштво опционих споредних задатака познатих као Светски догађаји чине структуру акционе видео игре Ассассин’с Цреед Валхалла. Играчи преузимају позицију Ејвора, нападача Викинга који води свој клан из Норвешке до обала Енглеске у потрази за новим домом у окружењу игре из 9. века.

  6 цПанел алтернативна хостинг платформа за ВордПресс и друге

Током путовања, Ејвор и његово племе морају да преговарају о политичкој клими средњовековне Енглеске и да се боре са конкурентским клановима и енглеске војске. Игра има пространо подручје где се играчи могу бавити пецањем, ловом и занатом.

Играчи могу да мењају Еиворов изглед, оружје и таленте како би одговарали њиховом стилу игре. Игра такође укључује РПГ компоненте попут различитих завршетака и опција дијалога.

Игра има разне споредне мисије и активности поред своје главне радње. Ово омогућава играчима да боље дођу до локације и њених ликова.

Тхе Ласт Оф Ус Ремастеред

Тхе Ласт оф Ус Ремастеред је смештен у перспективи трећег лица за уживање у овој акционој авантуристичкој игри. Играч путује по постапокалиптичним пејзажима као што су села, зграде, шуме и канализација да би унапредио радњу.

Играч може да користи ватрено оружје, импровизовано оружје, борбу прса у прса и стеалтх да би се одбранио од непријатељских људи и канибалистичких створења погођених мутираним обликом гљиве Цордицепс.

Ремастеред издање има сав претходно доступан садржај за преузимање, ажурирани звук и бољи визуелни приказ. Нова опција за фотографије и избор играња игре у високој резолуцији при 60 ФПС такође су део игре.

Агресивни људски непријатељи у игри имају систем вештачке интелигенције који контролише како реагују на борбу.

Бог рата Рагнарок

Акционо-авантуристичка игра Год оф Вар Рагнарок игра се из трећег лица. Нема сечења камере или прозора за учитавање током презентације игре. Да би се спречила пропаст Рагнарока, игра прати Кратоса, легендарног грчког бога, и његовог сина Атреја док путују кроз нордијску митологију. Играчи могу да очекују побољшану механику борбе, потпуно нове алате и вештине и већи отворени свет за откривање.

Обично постоје благи и тешки напади за свако оружје. Имају слотове за озбиљне, као и лаке магичне нападе. Оне се могу модификовати рунама како би се омогућиле магичне рунске нападе, дајући играчима низ опција за њихов одређени стил игре.

Компоненте видео игрице за играње улога из верзије из 2018. и даље су присутне у игри. Ово укључује систем израде, који користи многе од истих ресурса за производњу нове опреме или побољшање погодности већ постојећег оклопа и оружја. Изван главне радње игре, постоји много споредних задатака.

Батман: Аркхам азил

Акционо-авантуристичка игра Батман: Аркхам Асилум се игра из перспективе трећег лица. Играчки лик је видљив на екрану, а камера може слободно да се креће око њега. Играч контролише Бетмена док путује кроз Аркам азил, затвор за луде људе на обали Готам Ситија.

Играч контролише Бетмена док се креће по острву, одбијајући се од војске непријатеља и решавајући загонетке како би унапредио заплет. Игра има више борби са шефовима против познатих зликоваца, укључујући Страшило и Поисон Иви. Такође има низ алата и техника борбе које се могу побољшати како играч напредује.

Игра такође има стелт компоненту која омогућава играчима да елиминишу непријатеље прикривено и а да их не виде. Цутсцене и гласовни записи разбацани по острву се користе да испричају заплет, дајући ликовима и Бетменовом универзуму више нијанси. Игра има занимљиву причу и обавезна је за све фанове Бетмена.

Даис Гоне

Акциона авантура из трећег лица Даис Гоне смештена је у пост-апокалиптично окружење отвореног света. Поставка игре је постапокалиптични Орегон, САД, где је болест претворила већину људи у створења која личе на зомбије и позната су као Фреакерс. Ђакон Сент Џон, бивши разбојник који је постао луталица и осветнички ловац, тражи своју жену Сару. Она је нестала, а ви преузимате лик Светог Јована у игри.

  Како извршити наредбу када се датотека промени у Линуку?

Игра има циклус дан-ноћ, систем временских ефеката и велику отворену површину коју играчи могу истражити. Играчи могу користити различито оружје за борбу против људи и непријатеља Фреакера, као што је ватрено и хладно оружје. Могу се сакрити од непријатеља или им упасти у заседу користећи прикривеност и замке.

Игра нуди мноштво споредних мисија поред главних задатака, као што су уништавање гнезда Фреакера, спашавање талаца, уништавање непријатељских кампова и хватање ловаца на главе.

Девил Маи Цри 5

Данте, Неро и потпуно нови лик назван В су сви ликови који се могу играти у игрици Девил Маи Цри 5. Слично другим играма у серији Девил Маи Цри, игра се фокусира на брзу, елегантну акцију. Играчи преузимају контролу над једним од ових хероја и боре се против демона и других натприродних непријатеља како би напредовали кроз нарацију игре.

Прича о игри је усредсређена на ловца на демоне Дантеа, Нерона и регрута по имену В док заједно раде на заустављању моћног демона по имену Уризен. Дешава се негде након догађаја из Девил Маи Цри 4.

Крвава палата, опција за више играча у Девил Маи Цри 5, омогућава играчима да се укључе у битку против таласа непријатеља док се такмиче за високе резултате. Игра има одличну графику и могућност играња, што је чини обавезном за све љубитеље авантуре.

Гхост Оф Тсусхима

Акциона-авантуристичка видео игра из трећег лица под називом Гхост оф Тсусхима је прилично позната. Играч може бирати између различитих играчких алтернатива како би испунио наведене циљеве. Они могу користити своју катану да се упусте у сукоб, директан сукоб са противницима који може довести до низа смртоносних удараца против разних непријатеља.

Играчи могу да истраже острво Цушима и остваре различите циљеве и циљеве у окружењу отвореног света. Играчи се могу укључити у племените самурајске борбе или више тајних тактика током борбе усредсређене на Јинов самурајски мач и друго оружје и вештине.

Игра има НПЦ са којима играч може разговарати, заједно са неколико занимљивих споредних задатака. Играчи могу да ослободе села и кампове под контролом Монгола уклањањем свих противника који се тамо налазе.

Јин може користити различите борбене положаје ако је посматрао или убијао монголске вође. Мали чари и поклони се додељују играчима за извршавање споредних мисија или помагање НПЦ-има; ови предмети се могу сакупљати на олтарима.

Фиреватцх

Године 1989., Вајоминг у Сједињеним Државама био је поставка авантуристичке игре Фиреватцх из првог лица. Протагониста игре је Хенри, ватрогасни осматрач стациониран на торњу у Националној шуми Шошоне. Више локација ће постати доступно играчима како се заплет буде развијао, а одређени догађаји ће се одвијати у различитим часовима дана.

Као Хенри, играчи путују кроз пространу Националну шуму Шошона која одузима дах, комуницирајући са својом шефицом, Делилах, преко радија. Док Хенри и Делилах сарађују како би решили загонетку која окружује чудна дешавања у шуми, њихови разговори чине највећи део заплета игре.

Са живописном шемом боја и реалистичним дизајном окружења, игра има препознатљиву визуелну естетику. Игра се препоручује за сваког играча који тражи авантуру док игра врхунске Плаи Статион игре.

Хоризон Зеро Давн

Хоризон Зеро Давн користи перспективу трећег лица за играње акционе игре улога. Играч контролише Алој, ловца који путује кроз постапокалиптични свет којим владају вештачка створења. Алој има разне технике за одбацивање непријатеља, укључујући њихово убијање копљем, коришћење експлозива, постављање замки као што су трипкастер и гађање стрелама.

  Направите пресликану шифровану фасциклу и синхронизујте нове датотеке са њом [Windows]

Игра има велики отворени свет различитих пејзажа и задивљујућу радњу која се развија кроз симпатичне ликове и естетику која одузима дах. Свака роботска врста у Хоризон Зеро Давн има различите предности и слабости. Стога борба укључује употребу низа оружја и стратегија за њихово пораз. Да би преузели контролу, играчи такође могу да вежбају прикривеност и постављају замке.

Док се главна прича одвија у целом свету, структура мисије се развија како би се омогућило проучавање племена. Алој се ангажује на дужностима током споредних мисија као што су добијање ресурса, спасавање људи у опасности, поновно преузимање контроле над бандитским камповима, искорењивање криминалаца и све сложенијих машина и превазилажење других препрека.

Потребно је двоје

Платформске игре су уграђене у акционо-авантурну видео игру Ит Такес Тво. Пошто је креиран првенствено за интерактивни мултиплаиер са подељеним екраном, други играч се мора наћи локално или онлајн да би играо.

Коди и Меј, пар који је магија њиховог детета претворила у лутке, морају да раде заједно како би поправили своју везу и вратили се у своја стандардна тела у игри. Играчи контролишу Кодија и Меј кроз различита подешавања, свако са механиком и потешкоћама. Игра има различите елементе играња, као што су платформа, борба и решавање загонетки.

Једна од његових карактеристичних карактеристика је глатка опција локалне или онлајн сарадње у игри, где играчи морају да сарађују да би напредовали кроз игру. Играчи морају да раде заједно на решавању загонетки и борби против противника јер сваки играч има јединствен скуп комплементарних вештина.

Марвелов Спајдермен

Марвел’с Спидер-Ман је акционо-авантуристичка игра отвореног света смештена у општину Менхетн, измишљени приказ савременог Њујорка. Представа укључује Питера Паркера, званог Спајдермен, који настоји да избалансира своје личне и надљудске обавезе. Штавише, борбени систем игре омогућава играчима да победе непријатеље користећи гаџете, комбинације и објекте из окружења.

Стабло талената је још једна компонента игре која омогућава играчима да побољшају борбене способности Спајдермена и откључају нове моћи. Осим истраживања отвореног света и извршавања споредних задатака, играчи могу пронаћи бројне скривене ствари о граду. Игра такође садржи нову групу ликова, укључујући др Октавија, Питеровог ментора и другара, и злокобну шесторку.

Можете купити одела, модификације одела, гаџете и сва побољшања која иду уз њих уз токене. Испуњавањем одређених циљева добићете више токена. Игра се топло препоручује за љубитеље авантуре испуњавајући играче узбуђењем.

Тхе Елдер Сцроллс В: Скирим је акциона игра улога. Можете га играти у првом или трећем лицу. Радња игре смештена је у Скирим, северну провинцију имагинарног континента Тамриел, огромног и отвореног универзума. Драгонборн, херој који може да се бори са змајевима и конзумира њихову моћ, је карактер који играчи преузимају у овој игри.

Играчи могу да бирају своју расу, пол, таленте и способности користећи софистицирани систем прилагођавања карактера игре. Играчи могу да истраже широк спектар окружења, од импозантних планина до густих шума и старих рушевина, а свет нуди низ задатака и потешкоћа. Они ће наићи на неколико група дуж руте, укључујући пратиоце, Мрачно братство и Цех лопова.

Играчи у Скириму могу да доносе одлуке које утичу на завршетак игре. Дубока радња и задивљујућа игра су главни разлог популарности игре. Такође, игра има значајну моддинг заједницу која омогућава корисницима да мењају и персонализују своје искуство играња.

Закључак

Авантуристички играчи на ПС4 могу да истражују фасцинантна окружења, да учествују у узбудљивој механици играња и да прате занимљиве приче, стварајући узбудљиво и импресивно искуство играња. Авантуристичке игре су доступне у широком спектру жанрова, нудећи понешто за сваку врсту играча и нуде сате забаве.

Такође можете истражити неке најбоље ПС4 игре за више играча.