Обфусација ВПН-а објашњена за 5 минута или мање

Функција коју морате да тражите када купујете ВПН-ове је замагљивање сервера. Хајде да брзо научимо о томе и видимо шта за вас значи његово одсуство.

ВПН-ови више нису нишни производи. Људи их примењују лично и за своје пословање из много разлога, укључујући приватност, геодеблокирање, безбедност, забаву итд.

Међутим, сви ВПН-ови нису толико прихватљиви за приватност као што се оглашавају, а неки бесплатни су потпуна катастрофа за анонимност корисника.

И док већина ВПН-ова дели сличну спецификацију, замагљивање сервера их поставља неколико испред осталих.

Обфусација ВПН сервера

Сећате се зашто користимо ВПН?

Да се ​​сакрије – од влада, интернет провајдера, сајбер криминалаца, итд. ВПН корисник жели да буде остављен сам без икаквих покушаја њушкања од стране горе наведених актера.

А ВПН-ови „покушавају“ да обезбеде такве мере приватности својим енкрипцијама. Међутим, шифровање података са неколико ВПН протокола даје неке обрасце који их разликују од редовног интернет саобраћаја.

Сходно томе, открива употребу ВПН-а, уништавајући намеру корисника да буде анониман. Када су изложени, такви корисници се могу суочити са непотребним надзором, смањеним брзинама, блокадама или чак правним проблемима ако њихова земља има коришћење ВПН-а на црној листи.

Ипак, постоји нада ако имате замагљивање сервера.

Како то функционише?

Размотрите замагљивање ВПН-а као слој шифровања који скрива стварну ВПН енкрипцију. Он насумично подешава интернет саобраћај да се појави као „стандардан“ како би му помогао да прође кроз ВПН заштитне зидове.

То је то.

Технички гледано, њушкар може да користи дубоку инспекцију пакета користећи алате као што је Виресхарк да би знао ВПН протокол који подржава везу. Ово им помаже да потврде употребу ВПН-а.

  Како да поправите Цупхеад који не чува напредак

Али када неко користи прикривање ВПН-а заједно са ‘стандардном’ ВПН везом, то меша метаподатке везе и помаже им да прође као обичан саобраћај, обично користећи више протокола (ХТТПС, УДП, ТЦП, итд.) одједном.

Ови генерализовани обрасци маскирају основни ВПН, дајући истинску анонимност.

Замагљивање сервера се постиже различитим методама, од којих су неке:

  • Схадовсоцкс
  • Стуннел
  • КСОР Сцрамбле
  • Обфспроки

#1. Схадовсоцкс

Првобитно развијен од стране кинеског програмера да заобиђе Велики заштитни зид, Схадовсоцкс је један од најбржих начина за лажирање ваше геолокације. То је веб прокси заснован на СОЦКС5 протоколу.

Када је у комбинацији са ВПН енкрипцијом, ослобађа се уобичајених недостатака повезаних са стандардним проксијима и постаје једно од најбољих решења за замагљивање, прикривајући ВПН саобраћај у обичне ХТТПС пакете података.

#2. Стуннел

Стуннел је имплементација проксија која користи ОпенССЛ криптографску библиотеку и компатибилна је са било којим алгоритмом који користи исте протоколе.

Сходно томе, Стуннел може да ради руку под руку са ОпенВПН-ом, широко коришћеним ВПН протоколом, да маскира стандардни ВПН саобраћај помоћу ТЛС енкрипције.

#3. КСОР Сцрамбле

Овај метод замагљивања користи кључ КСОР преко закрпе треће стране и примењује се заједно са ОпенВПН-ом за шуњање кроз ВПН блокове.

Посебно, ОпенВПН програмери саветују да не користите ову КСОР закрпу, с обзиром на недостатак ригорозног тестирања. Међутим, неки ВПН провајдери и даље то раде са сопственим модификацијама, наводећи лакоћу имплементације.

#4. Обфспроки

Обфспроки је развила заједница Тор и могу га користити и други ВПН протоколи, укључујући ОпенВПН.

Иако ово функционише у ову сврху, може да пати од претерано рандомизованих података који буду ухваћени на делу. Ипак, ово је пројекат отвореног кода и може се модификовати да замагљује довољно да избегне било какве тестове откривања.

  Поправи грешку Форза Хоризон ФХ5 0к803ФБ107

Дакле, ово су били неки од метода које ВПН провајдери користе за имплементацију прикривања сервера.

Међутим, важно је напоменути да није гарантовано да ће замагљивање радити 10 од 10 пута.

Ипак, ово је ваша најбоља опклада против озлоглашених заштитних зидова. Хајде да проверимо да ли неколико ВПН провајдера има ову премиум функционалност.

Имајте на уму да нећу понављати неколико стандардних функција као што су АЕС-256-битно шифровање, подељено тунелирање, итд. Међутим, бићете обавештени о специјалитетима вредним пажње или о било ком већем недостатку.

НордВПН

НордВПН је најбоље оцењен ВПН који вам омогућава да сакријете кроз интернет баријере. Ову функцију можете користити тако што ћете изабрати ОпенВПН протокол, а затим изабрати било који замагљени сервер.

Иако то може бити проблем за неке кориснике јер замагљивање није доступно са сваким сервером, НордВПН-ова 30-дневна гаранција поврата новца, као и већина других ВПН провајдера, ту је у спасавању.

Осим тога, НордВПН је моћан избор који има огромну корисничку базу и често је хваљен због деблокирања платформи за стриминг.

Омогућава вам да повежете шест уређаја по претплати, а такође долази са напредним функцијама као што су Тор преко ВПН-а, приватни ДНС итд.

ПротонВПН

ПротонВПН је мој лични фаворит, са прелепим корисничким интерфејсом, заувек бесплатном верзијом, невероватном брзином и гомилом функција које поштују приватност. Осим тога, основали су га неки од најбољих заговорника приватности.

Данас представљамо Стеалтх, наш нови прилагођени антицензурски протокол за Протон ВПН. Како је надзор широм света растао, изградили смо потпуно нови протокол који може да заобиђе интернет цензуру у ауторитарним режимима: хттпс://т.цо/ВИ1Бл5к2кВ пиц.твиттер.цом/КЛ09УЈозЗА

— Протон ВПН (@ПротонВПН) 11. октобар 2022

ПротонВПН је развио свој протокол Стеалтх за борбу против цензуре. Дакле, ово је супер једноставно и све што треба да урадите је да изаберете Стеалтх у одељку протокола.

  Како пронаћи серијски број свог лаптопа за сервис и преузимање драјвера

Поред замагљивања, ПротонВПН долази са Тором преко ВПН-а, двоструким ВПН-ом, изворним блокатором огласа, приватним ДНС-ом и још много тога, што га чини главним кандидатом у читавој ВПН индустрији.

Коначно, ПротонВПН нуди великодушно ограничење од 10 уређаја по претплати.

Проверите нашу детаљну рецензију ПротонВПН-а.

Сурфсхарк

Сурфсхарк је спојио своје решење за замагљивање са ОпенВПН протоколом, а његови корисници могу имати користи само преласком на то.

Још једна истакнута карактеристика је њено изворно блокирање огласа и ултимативна политика неограничених уређаја по претплати.

Иако се можете претплатити само на овај ВПН, постоји Сурфсхарк Оне пакет, укључујући антивирус, претраживач и његов монитор за упозорење о хаку.

ЕкпрессВПН

Забавно тежак ЕкпрессВПН је тајновитији у вези са замагљивањем од горе наведених. Ово долази са подразумеваним могућностима замагљивања и можете контактирати његову подршку ако вам не успе.

ЕкпрессВПН је познат по својим изузетним брзинама, способности за деблокирање географског положаја и водећој цени у индустрији.

Да, то је један од најскупљих ВПН-ова на тржишту. Ипак, људи се одлучују за ЕкпрессВПН због његове чисте флуидности и скупа функција који ради чешће него не.

Нуди пристојну везу са пет уређаја по претплати.

Можете га детаљно погледати уз нашу детаљну рецензију ЕкпрессВПН-а.

Потреба часа!

Иако је пре неког времена било лепо причати о томе, замагљивање би требало да буде саставни део свих ВПН-ова.

Али то није случај. Ипак, доста вам даје ову предност да будете заиста анонимни. Поред наведеног, можете проверити и Астрилл ВПН за замагљивање сервера.

Такође можете истражити неке поуздане ВПН-ове за мала и средња предузећа.