Објашњење копирања конверзија из професионалног Оутлоока

Копирајт за конверзије заузима занимљиво место међу различитим копијама које маркетиншки руководилац треба да генерише сваки дан.

За разлику од продајног примерка, може се представити публици током било које фазе њиховог путовања као купца. Као копирајтер конверзије, морате уложити своје напоре да убедите публику да изврши следећи ток корака које желите да предузме.

Хајде да пређемо на главну дискусију о писању текстова за конверзију и о томе како можете да овладате вештином у корист ваше организације.

Преглед садржаја

Шта је конверзијско копирање?

Конверзивно копирање је убедљив стил који утиче на публику да предузме одређену акцију. Обично има један циљ: претворити читаоца и натерати га да одмах уради нешто користећи привлачан и убедљив језик.

Док продајни цопивритинг има за циљ продају, копирајт за конверзију не укључује директну продају производа или услуге. Копирајт за конверзију чини људе да обављају било који од следећих задатака:

 • Кликом на дугме ЦТА
 • Телефонирање
 • Претплата на билтен
 • Дељење неких постова или понуда на друштвеним мрежама
 • Попуњавање онлајн обрасца
 • Учествујем у анкети
 • Посета одређеној веб страници

Копирајт путем конверзије се може користити у било којој фази купчевог путовања како би се искористиле његове болне тачке и натерао их да изврше радње које одговарају њиховој ситуацији.

Такође прочитајте: Најбољи ресурси за учење и упутства за писање текстова

Предности конверзионог копирајта

 • Направљене копије подстичу повећане радње корисника, подстичући већу конверзију.
 • Убедљив језик који се користи у њој држи читаоце ангажованим и заинтересованим.
 • Може да обезбеди максимални РОИ за маркетинг за компанију.
 • Персонализоване копије вам помажу да се обратите различитим деловима публике.
 • Стратешки написане копије конверзије повећавају видљивост и рангирање на претраживачима.
 • Он води кориснике кроз процес конверзије нудећи оптимизовано искуство.
 • Копије за конверзију користе друштвени доказ за успостављање поверења и кредибилитета организације.
 • Шаље јасну поруку која омогућава посетиоцима да разумеју понуду вредности.

Затим истражите корак по корак водич за писање копије конверзије.

Водич корак по корак за писање копије конверзије

Ако желите да за своју публику напишете невероватну копију конверзије, ово су основни кораци које треба следити:

#1. Истраживања

Први корак ка конверзијском копирајтингу је откривање путем истраживања како бисте могли пронаћи потребне податке за писање текстова. Можете ревидирати материјале компанија и конкурената као што су званичне веб странице, странице производа, брошуре итд.

  6 најбољих софтвера за непрофитно рачуноводство које можете испробати

Такође, можете анализирати анкете купаца, анкете, податке о праћењу кликова и топлотну мапу да бисте сазнали више. Са подацима, требало би да будете у могућности да пронађете праве поруке за своје потенцијалне клијенте.

#2. Писање и уређивање

Сада долази време када треба да напишете копију конверзије користећи податке прикупљене у фази истраживања. Када имате поруку у руци коју желите да дате својим читаоцима, све што треба да урадите је да направите копију фокусирајући се на њу.

Фаза писања треба да укључује идентификацију ЦТА-а, куке, оквира, итд. Када се писање заврши, такође морате да га уредите ради прецизирања. Проверите да ли има било које врсте или грешака и потврдите да ли је написано у складу са бриефом.

#3. Тестирање

У завршној фази писања копије конверзије, потребно је да је потврдите и извршите неопходне експерименте за побољшање. Разлог је тај што нико не може рећи да ће њихова копија имати стопу успеха од 100% осим ако није потврђена и доказана.

Можете слати е-поруке са прегледом другима и видети како ће одговорити. Резултати ће вам рећи како да ревидирате своју копију. Такође, извођење А/Б тестирања је још један начин да додатно оптимизујете копију конверзије.

Најбољи савети за писање копија конверзије

#1. Истражите тржиште и публику

Прва и најважнија ствар коју треба да урадите за конверзијско копирање је да правилно истражите. У овој фази, морате да сазнате болне тачке ваше публике и како их ваш производ или услуга може решити.

За ово морате да откријете информације као што су личности публике, њихови захтеви, УСП вашег производа и како сте бољи од конкуренције.

Поред интерног истраживања и истраживања купаца, потребно је да обавите и нека независна истраживања. Са свим подацима у руци, имаћете потпуну идеју о томе како да приступите публици за своју циљну публику.

#2. Пратите пут купца

Пошто ће ваша циљна конверзија зависити од потреба вашег купца, важно је знати позицију ваше публике на путу купца. Корисници обично припадају било којој од три следеће фазе:

Свесност

Ово је фаза у којој неко тражи решење за проблем који му је при руци. Међутим, можда не знају како да јасно објасне свој проблем.

Разматрање

У овој фази, публика зна како да реши свој проблем и разматра више одрживих решења. Пре свега, они разматрају и упоређују доступне опције.

Одлука

Тада потенцијални клијенти доносе свој коначни избор о решењу за које ће се одлучити. Обично су спремни за куповину и само су на корак од доношења одлуке.

Без обзира у којој фази су ваши потенцијални клијенти, морате да радите на својој копији како бисте утицали на њих да предузму акцију која је корисна за њих.

#3. Ефикасно користите ЦТА

Пошто усмерава вашу публику на следећу акцију, позив на акцију је најважнији део ваше копије. Пре него што га ставите у копију, морате да се запитате шта желите да ваша публика уради, што ће имати користи за обе стране. Тако можете објаснити својим потенцијалним клијентима шта желите да ураде.

  10 опција за хостовање Мордхау сервера за играње без застоја

Да бисте направили ефикасан позив на акцију, нека буде кратак и укључите емотивне глаголе. Такође, побрините се да буду подебљане и привлачне док их постављате на кључне позиције копије.

#4. Поделите копију на друштвеним каналима

Још једна кључна тачка коју морате узети у обзир док пишете копије конверзије је подстицање колега да поделе вашу поруку на друштвеним медијима. Ово је одличан начин да сазнате да ли се публици, генерално, свиђа ваш примерак. Можете то сматрати као подстицај да добијете повратне информације о својим вештинама писања текстова.

Дељење копије на друштвеним платформама такође може помоћи вашој компанији да стекне неке неочекиване потенцијалне клијенте или конверзије, што је плус ове акције.

#5. Користите јаче глаголе радње

Многи аутори текстова укључују једноставне и често коришћене глаголе попут „одјавити се“ када желе да читаоци посете везу или веб страницу. Међутим, ако желите да доврше ваш позив на акцију или јасно саопште вашу поруку, морате користити јаке глаголе за радњу.

На пример, уместо реченице попут „Погледајте најбоље начине за развијање добрих навика“, можете написати „Побољшајте свој животни стил добрим навикама“. Друга реченица користи јак глагол који директно привлачи читаоце.

#6. Будите лични користећи „Ви“

Најбољи начин да некога убедите да уради нешто је да се зближите и лично с њим. И ништа није боље од употребе „Ви“ у копији како би се публика осећала лично. Када користите ову заменицу у својој копији за конверзију, читаоци ће знати да им се директно обраћате. Како осете директан разговор, схватиће вашу поруку озбиљније.

Примери копија конверзије

еЦом описи производа

Кредит за слику: Харбер Лондон

Ако мислите да опис производа није копија конверзије, горњи опис производа за е-трговину ће вас натерати да поново размислите.

Имати некога на овој страници значи да је спреман да обави куповину. Ефикасно наглашавајући карактеристике производа, копија се допада посетиоцима.

Штавише, његово привлачно и зелено ЦТА дугме и функција зумирања слике чине га савршеном копијом за конверзију.

Блог Пост за пријаве или претплате

Кредит за слику: Анн Хандлеи

У овој копији ћете приметити да аутор конверзије покушава да убеди кориснике да се претплате на билтен.

Такође укључује карактеристике билтена и љубазно тражи од публике да попуни образац за пријаву како би потврдио претплату.

Онлине Адвертисементс

Убедљив текст о конверзији за ППЦ огласе на Фацебоок-у, ИоуТубе-у, итд., требало би да убеди публику да кликне на њега и прочита или делује даље у току конверзије.

Овај Фацебоок оглас од ВордПресс-а ради управо горе наведено. Садржај огласа јасно се дотиче болних тачака корисника на које утиче то што је Гугл затворио своје пословање са доменом. Такође јасно истиче вредносну понуду за кориснике Гоогле домена да пређу на ВордПресс.

Грешке у писању конверзије које треба избегавати

#1. Писање за погрешну публику

Успех ваших копија за конверзију у великој мери зависи од ваше публике. Из тог разлога, морате бити сигурни да не циљате погрешну публику. Никада немојте скочити у писање копије конверзије за било коју групу корисника без одговарајућег истраживања. Такође, уверите се да знате коме пишете и знате много о групи публике.

  Шта је закључавање добављача и како то избећи

#2. Почевши од небитних питања

Још једна велика грешка коју праве многи аутори разговора је постављање погрешног питања публици. Иако је примамљиво да се својим способностима писања разметате потенцијалним клијентима, добро писање погрешне поруке неће донети никакву корист вашем послу. Дакле, уместо како да напишете копију, требало би да се фокусирате на оно што публика жели да чује од вас за тренутну конверзију.

#3. Навођење превише предности о производу или услузи

Као аутор текстова, ваш циљ би требало да буде да задржите ударац до краја поруке. Укључивање превише предности вашег производа у копију за конверзију може је учинити досадном, а читалац можда неће ни прочитати до краја. Такође, постоји велика шанса да ће звучати као сваки други производ на тржишту. Избегните ово тако што ћете се фокусирати на само једну корист у свом примерку.

#4. Не добијате повратне информације од вашег тима

Да ли сте један од оних људи који пишу не марећи за то како би се публика могла осећати према копији? У том случају, све радите погрешно. Баш као што обављате А/Б тестирање за своју маркетиншку е-пошту, и ваше копије конверзије треба да прођу кроз нешто слично. И ништа не може бити боље од добијања мишљења вашег тима о вашим копијама.

#5. Понашање као продајни агент

Ако размишљате и понашате се као агент продаје док пишете копију конверзије, убијате је. Морате да разумете разлику између копије за продају и копије за конверзију, што значи да морате да будете убедљиви, али никада превише насилни или манипулативни. Ваш примерак треба да учини да се читаоци осећају безбедно и топло како би их убедили да предузму акцију.

Цонверсион Цопивритинг Ресурси

Као што видите, претворбено копирање је уметност коју морате савладати ако желите да ваш посао напредује. Ево неколико корисних ресурса који ће вам помоћи да научите писање текстова за конверзију за било коју индустрију.

#1. Цопивритинг Мастери | Удеми

Овај курс на мајсторство у писању текста учи вас да пишете од нуле, укључујући методе за писање убедљивог садржаја. Осим копирајта, води вас кроз људско убеђивање и конверзију. Било да сте трговац или предузетник, можете похађати овај курс да бисте научили употребу убедљивог језика, емоционалне привлачности и разумевања циљне публике.

#2. Комплетан курс писања | Удеми

Након уписа у ову комплетан цопивритинг наравно, научићете да креирате ефективне продајне копије које ће вам помоћи у развоју каријере и пословања. Штавише, добићете приступ безвременским формулама за писање текстова и неким корисним бесплатним алатима и шаблонима. Такође предаје психологију продаје за профитабилан посао.

#3. Цопивритинг за конверзије | Алисон

Овај бесплатни онлајн курс од Алисон учи вас да креирате копије конверзије за веб локације, блогове или друштвене медије да бисте повећали продају и потенцијалне клијенте. Такође вас учи да пишете веома убедљив садржај који тренутно привлачи вашу пажњу и омогућава вам да постигнете жељене резултате.

#4. Уметност и наука убедљиве речи | Амазон

Ова Амазон књига се бави писањем копија како би помогла компанијама да конвертују своје кориснике. Она учи читаоце како да напишу висококвалитетне копије конверзије.

Такође ћете научити да се усредсредите на различите аспекте копирајта који се користи широм света и тајне копирајта које предузећа користе за маркетинг.

Завршне речи

Као што можете видети из горње дискусије, није лако направити убедљиву копију конверзије. Морате имати на уму неколико фактора док креирате убедљиву и убедљиву копију.

Међутим, можете пратити водич корак по корак и савете који се помињу у овом водичу и писати текстове конверзија за своје маркетиншке кампање.

Затим погледајте СЕО цопивритинг за креирање садржаја који Гоогле воли.