Како искључити плаве крпеље у ВхатсАпп-у

Плаве квачице у ВхатсАпп-у вас обавештавају када су други прочитали вашу поруку, али шта ако вам се не свиђа ова функција? Можда се осећате под притиском да одговорите пре него што будете спремни или више волите да користите апликацију на тајнији начин.

Без обзира на разлог, показаћемо вам како да искључите плаве квачице у ВхатсАпп-у.

Како онемогућити Блуе Тицкс ВхатАпп-а

Плаве ознаке за потврду ВхатсАпп-а контролишу се једноставним прекидачем. Да бисте га пронашли, отворите мени Подешавања (на доњој траци апликације за иПхоне или испод менија са три тачке у горњем десном углу ако користите Андроид). Затим изаберите панел за приватност. Унутра пронађите прекидач за читање и искључите га.

Ово ће вас спречити да шаљете потврде о читању људима са којима ћаскате, тако да више неће видети плаве квачице када отворите њихову поруку. Као што апликација објашњава, још један ефекат искључивања ове опције је да више нећете моћи да видите плаве квачице на својим порукама када их други људи виде.

Имајте на уму да не можете искључити потврде о читању за групна ћаскања, чак ни са овим прекидачем. Такође не можете да онемогућите „признанице за репродукцију“ за гласовне поруке, тако да ће их друге стране увек видети.

Ако користите ВхатсАпп Веб, имајте на уму да није могуће уклонити плаве квачице са ВхатсАпп-а на рачунару; мораћете да користите телефон да промените ове опције.

  Приступите вишеструким налозима на друштвеним мрежама и Цлоуд-у и управљајте њима

Потврде о читању у односу на Блуе Тицкс

У случају да нисте упознати са терминологијом, потврде о читању и плаве квачице су исте карактеристике. Потврде о читању су функција апликација за размену порука које говоре другим људима када је порука прочитана, док су плаве квачице начин на који ВхатсАпп приказује своје потврде о читању.

Погледајте наш преглед квачица у ВхатсАпп-у за више информација. Чак је могуће видети тачно када је ваша ВхатсАпп порука прочитана.

Останите приватни у ВхатсАпп-у

Сада можете да користите ВхатсАпп а да ваши контакти не знају да ли сте прочитали њихове поруке или не. Иако ова функција има много предности, као што је пружање потврде за једноставне поруке попут „Буди тамо за 10 минута“, није за свакога.

Док размишљате о овоме, постоји много других начина на које можете учинити ВхатсАпп сигурнијим и приватнијим.

Имаге Цредит: рацорн преко Схуттерстоцк-а