Обрада платног списка је лакша него што мислите са Рипплинг вдзвдз

Да ли сте власник малог, средњег или стартуп предузећа који жели да исплати платни списак запослених? Морате погледати ову коначну рецензију на Рипплинг Паиролл.

Обрада платног списка је изазовна јер својим запосленима треба да исплатите праву плату уз задржавање пореза у складу са локалним или међународним пореским законима. Многи онлајн и офлајн алати за обрачун плата на тржишту ублажавају неке изазове.

Међутим, свака апликација за обрачун плата има неке предности и недостатке. Не треба слепо изабрати само једну од њих и носити се с тим. Уместо тога, алатка за обрачун плата мора се аутоматски ускладити са вашим пословањем. Рипплингов алат за обраду платног списка је један од најбољих примера флексибилног процесора платног списка.

Наставите да читате док у овом чланку прегледамо софтвер Рипплинг Паиролл наопачке. На крају ћете добити јасну представу о томе да ли је алат за ваше пословање или не.

Шта је софтвер за обрачун зарада?

Апликације за обрачун плата као што је Рипплинг помажу послодавцима да плате своје запослене на време без људских грешака. Алати долазе са најновијим локалним и глобалним пореским правилима, упутствима за задржавање, информацијама о програму бенефиција запослених итд.

Дакле, не можете само да увезете евиденцију радног времена и платни списак запослених у апликацију и кликнете на дугме да бисте покренули обрачун зарада. Алат израчунава све бонусе, једнократне уплате, одбитке, бенефиције и порезе.

Ови алати вам такође помажу да шаљете плаћања путем онлајн и офлајн режима. Да не спомињемо подношење пореских формулара и плаћање износа пореза у име запослених пореској управи, ХМРЦ-у или другим надлежним органима.

Рипплинг као онлајн софтвер за обрачун плата

Рипплинг је модеран софтвер за обраду платног списка са другим функцијама као што су финансије, ИТ и управљање људским ресурсима. Можете добити комплетно решење Рипплинг за своје пословање или се претплатити на решење за обрачун плата.

Када добијете комплетно решење, модул платног списка аутоматски увози податке о запосленима, добављачима и извођачима из ХРМС модула. Ако сте управо купили решење Рипплинг Паиролл, можете да интегришете алат са другим ХРМС, ЕРП, апликацијама за евиденцију радног времена и рачуноводственим софтвером за потребе обрачуна плата.

Можете потпуно аутоматизовати алат за подношење једног или више пореских образаца савезним и државним властима на време. Све што вам је потребно је да ажурирате базу података о запосленима одговарајућим детаљима као што су плата, бенефиције, пореске плоче итд.

Изненађује ваше запослене слављеничким уметничким делима када информише исплату плата на њиховим рачунима.

Функције Рипплинг Унити платформе

Важно је познавати административне и аутоматске карактеристике платформе Рипплинг Паиролл пре него што се удубимо у функције платног списка.

Следеће функције ће помоћи менаџеру људских ресурса да контролише целокупни алат и начин на који му њихови подређени приступају:

Воркфлов Аутоматион

Алати за аутоматизацију тока посла помажу вам да аутоматски покренете различите фазе процеса обрачуна плата. На пример, можете аутоматски да комбинујете податке треће стране, интерне ХР податке и формуле да бисте креирали платне спискове на одређени датум.

Када платни списак буде спреман, апликација ће вам послати обавештење да погледате платни списак и да га одобрите. Затим ће Рипплинг Паиролл исплатити уплате на одређени датум. Слична аутоматизација је такође могућа за пореске пријаве и пријаве.

Мотор за управљање политикама

Постављање сложених политика платног списка у целој организацији је застрашујући задатак. Међутим, помоћу Рипплинга задатак можете да обавите за мање од једног дана. Већина задатака креирања политике и спровођења је аутоматски.

Све што треба да урадите је да изаберете које политике се примењују на платни списак или запосленог у ХР тиму. Функција спровођења политике је динамичка функционалност. Када унапредите ХР или запосленог на платном списку, њихов профил се аутоматски усклађује са ефективним политикама за ту радну улогу.

Организовани и интегрисани ХР подаци

Платни списак није само плаћање запослених и пријављивање пореза. Такође се ради о анализи трошкова ваше организације и њиховом повећању ефикасности у наредној финансијској години. За то можете да искористите робусну моћ преузимања података Рипплинг платформе.

На пример, можете да пренесете све податке о платном списку из различитих одељења, као што су људски ресурси, финансије, ИТ, рачуноводство, добављачи, итд., на један екран. Затим можете да примените формуле, алате за цртање, итд., да бисте направили информативне извештаје.

Управљање одобрењима и дозволама

Не можете само дозволити свима из тима за људске ресурсе, администраторе, финансије, платне спискове и рачуне да приступе свим подацима везаним за плаћање запослених. Усклађеност ваше организације зависи од правилног руковања подацима запослених.

Дакле, потребан вам је алат за управљање дозволама и одобрењима компаније Рипплинг. Омогућава вам да креирате дозволе засноване на улози. Међутим, алатка је веома флексибилна и омогућава вам да правите ад хоц измене, као што је давање менаџеру брзи приступ одређеним подацима о платном списку на сат времена и блокирање приступа када време истекне.

Основне карактеристике платног списка

У наставку пронађите функције обраде платног списка које нуди алатка Рипплинг Паиролл:

Бржа услуга обрачуна плата

Одабир за Рипплинг значи покретање и преглед платних спискова брзо, без икаквих грешака.

Софтвер синхронизује све ХР податке са платним списком и омогућава вам да се решите ручног уноса података или калкулација као што су сати и одбици. Кликните на дугме Покрени и алат ће генерисати платни списак за мање од 2 минута.

Покрените платни списак из шаблона

Овде корисници добијају неколико шаблона у вези са платним списковима који их чувају од креирања извештаја од нуле. На пример, шаблон извештаја о платном списку вам омогућава да видите детаљан преглед плата.

Са друге стране, шаблон извештаја о платном списку приказује информације о платном списку ваших запослених. Осим ових, Рипплинг нуди и друге шаблоне за аутоматизацију тока посла.

Сагласност

Рипплинг долази са већином образаца са прописима о порезима и радној снази за све државе САД. Ови обрасци усклађености укључују 941с, В-3с, В-2с, 1094-Ц, 1095-Цс, 1099с, итд. Дакле, не морате да ангажујете додатно особље да бисте добили и попунили формуларе за усклађеност.

Пореска пријава

Ова апликација за обрачун такође укључује све редовне врсте плата, порезе и одбитке за бенефиције запослених.

Осим стандардних пореза у САД, можете поставити прилагођена пореска правила за оффсхоре запослене. Стога, ако треба да укључите ПДВ или ГСТ и одбијете их од плата запослених, Рипплинг вам може помоћи.

Међународна плаћања

Рипплинг чини међународна плаћања беспрекорним процесом. Ваша компанија можда има запослене и извођаче који живе у различитим земљама, али нема потребе да прелазите на другу апликацију да бисте им платили. Услуга обрачуна плата овог алата вам омогућава да их платите за неколико минута, без обзира на њихову локацију.

ПТО и праћење напуштања

Предузећа се могу отарасити муке ручног праћења ПТО-а и лишћа својих запослених тако што ће дозволити Рипплингу да уради овај посао. Софтвер вам омогућава да прилагодите ПТО политику и прегледате захтеве за слободно време једним кликом. Штавише, ПТО и одобрено радно време се аутоматски синхронизују са платним списком.

Извештаји о платном списку

Извештаји о платним списковима вам помажу да учините своје пословање исплативијим у будућности. Руководећи тим увек тражи извештаје о платном списку од тима за платне спискове. Особље на платном списку треба да прескочи све податке на једном месту и форматира их у табелама.

Уз Рипплинг, ваше особље на платном списку може да генерише професионалне и изванредне извештаје у само неколико кликова. Извештаји могу да садрже напредне графиконе као што су наслагане траке, колоне, крофне, пите, линије, итд., за визуелизацију без напора.

Јоб Цодес

Јоб Цодес је паметна и софистицирана карактеристика ове апликације. Користећи га, компаније могу добити јасну представу о томе како запослени проводе своје време и колико их то кошта. Можете бирати између ових кодова послова — локација, клијент и задатак.

Штавише, компаније могу да мењају стопу плаћања својих запослених како прелазе са посла на посао и све ће се аутоматски имплементирати у платни списак.

Подржава све државе САД

Рипплинг је признати софтвер за обрачун плата који ради у свих 50 држава САД. Дакле, ако сте из САД, можете га користити за плаћање своје радне снаге која живи било где у САД.

Инстант Паиментс

Његова функционалност плаћања запослених и пореза омогућава вам да одаберете прави начин исплате плаћања за ваше пословање. Ако више волите директне трансфере путем кредитне картице, дебитне картице, АЦХ-а, банковне трансфере, итд., можете да подесите свој платни списак на тај начин.

Понекад ћете можда морати да пошаљете уплате путем чека. Алат Рипплинг Паиролл вам такође пружа могућност коришћења чекова.

Мобилне апликације

Рипплинг платни списак је доступан за паметне телефоне и таблете из иОС и Андроид спектра. Такође, постоје одвојени интерфејси за менаџере платног списка и појединачне запослене.

Запослени могу да користе мобилну апликацију за унакрсну проверу својих ПТО-ова, непланираних одсустава, неплаћених одсустава, бонуса, платних размера, задржавања пореза, итд. Ваше особље такође може видети своје 1099 и В-2.

Као администратор, можете да прегледате платне спискове појединачних запослених у покрету. Ако пронађете било какве грешке, можете да направите белешке да бисте их касније исправили из апликације за лаптоп или десктоп.

Пошто је Рипплинг Паиролл доступан и као веб апликација, већини функција можете приступити са мобилног телефона који може да покреће Цхроме или Мозилла.

Интеграције апликација треће стране

Компаније могу да интегришу разне платне листе и друге апликације у Рипплинг. Хуман Интерест, Гуиделине, Оне Медицал, ТимеДоцтор, Харвест, КуицкБоокс Тиме, Тоггл, Цлоцкифи, Воркерс’ Цомп, Беттермент, Вангуард, Тапцхецк, БлуеСтар, Монеи Интеллигенце и ФорУсАлл су неке од подржаних апликација за интеграције.

Циљна предузећа

Рипплинг платни списак је најпогоднији за мала и средња предузећа. Према његовим изјавама, алат је прикладан за организације које треба да воде платни списак за до 1.000 запослених, слободних радника или извођача.

Ако је ваша радна снага веома разнолика и долази из различитих делова света, не брините. Рипплинг ће такође моћи да управља платним списковима за дистрибуирану радну снагу пошто подржава више начина плаћања као што су банковни трансфери, међународна плаћања и плаћања чековима.

Говорећи о циљаним индустријама за Рипплинг, његова званична веб локација каже да је апликација погодна за следеће послове:

  • Технологија
  • Здравствена заштита
  • Малопродаја
  • Мануфацтуринг
  • Маркетинг
  • Непрофитне организације
  • Стручне службе
  • Финансијске услуге
  • Ресторани

Међутим, ако погледате огромне карактеристике и опције прилагођавања, Рипплинг платни списак је погодан за било који посао. Све што вам треба је унапред изграђена база података запослених за обраду плаћања. Стога је одлична одлука ако се претплатите на цео софтвер Рипплинг.

Прицинг

Према званичном сајту Рипплинг-а, наплаћиваће вам 8 долара месечно по кориснику. Међутим, у њему се не помињу трошкови платформе или појединачних модула за људске ресурсе, обрачун зарада, ИТ итд.

У другом делу веб странице, Рипплинг помиње да можете купити појединачне функционалности. На пример, можете да платите функцију платног списка. У том случају, потребно је да се претплатите на Рипплинг Унити Платформу да бисте користили функционалности платног списка. Накнаде за Рипплинг Унити Платформу ће бити додатне.

Пошто алатка не открива никакву детаљну структуру цена, можете добити прилагођену понуду директно од Рипплинга тако што ћете послати образац за бесплатну понуду.

Алтернативе

У наставку пронађите неке алтернативе за упоређивање Рипплинга са конкурентима:

АДП

АДП нуди флексибилно и скалабилно решење за обрачун зарада за различите величине пословања. На пример, платни списак малих предузећа за 1 до 49 запослених и платни списак до нивоа предузећа за 50+ запослених.

Алат укључује платни списак, порезе и савезну и државну усклађеност. Штавише, можете интегрисати апликацију са алаткама за људске ресурсе, финансирање и рачуноводство.

Зохо Паиролл

Зохо-ова функција платног списка вам помаже да аутоматски покренете платни списак док се можете фокусирати на задатке који доносе приходе као што су продаја и маркетинг. Његове кључне карактеристике платног списка су платни списак специфични за индустрију, бонуси за запослене, плата једним кликом, прилагођени одбици, онлајн/офлајн плаћања, управљање кредитима итд.

Завршне речи

Данашњим организацијама за хибридни и даљински рад потребан је робустан софтвер за обрачун плата за аутоматизацију већине фаза процеса обрачуна плата. И не само то, већ алат такође треба да узме у обзир пореске обавезе на нивоу државе у САД, размотри међународне пореске законе, помогне у бенефицијама запосленима и још много тога.

Рипплинг је апликација за пословно управљање са пуном услугом која се фокусира на људске ресурсе, ИТ и финансије. Можете користити целу апликацију или услугу платног списка за обраду платног списка ваше компаније без напора. Истиче се као комплетно решење за обрачун зарада засновано на многим пословним стандардима.

Можда ћете бити заинтересовани и за припремне курсеве за СХРМ сертификацију.