Одређивање садржаја је једноставно са ових 7 фантастичних алата за личну и пословну употребу

Редовно креирање садржаја је прилично напоран процес. То је такође веома значајно за ваш маркетиншки буџет.

Људи се често збуне између креирања садржаја и курирања садржаја. Креирање садржаја је процес осмишљавања новог садржаја од нуле. Овај садржај је потпуно оригиналан, без другог сличног садржаја нигде.

Напротив, курирање садржаја је процес прикупљања релевантног садржаја из различитих ауторитативних извора и прилагођавања садржаја да бисте му дали свој глас. Овај садржај се дели у различитим форматима са публиком.

Уз помоћ система за рециклажу курирања садржаја, моћи ћете да уштедите много времена и новца. Морате уложити много труда и времена да бисте дошли до свежег садржаја. Ово се може спасити курирањем садржаја.

Хајде да разумемо више о курирању садржаја.

Шта је курирање садржаја?

Курсирање садржаја се односи на истраживање и проналажење релевантног материјала за вашу публику. Овај садржај је куриран из различитих извора и стратешки се дели са модификацијама према вашој публици.

Ако сте маркетиншка агенција, додали бисте пост на блогу са неким од најбољих алата. Такође ћете додати контекст који ће читаоцима дати до знања зашто сте их изабрали. Ви састављате целу ову листу јер ће ваша публика сматрати да су информације вредне.

Једноставно речено, курирање садржаја је састављање и модификовање доступног садржаја из различитих извора како би га учинио презентативним вашој публици.

Сада имате идеју о курирању садржаја. Али, можда се питате зашто морате да се бавите курирањем садржаја. Дакле, хајде да погледамо предности курирања садржаја.

Које су предности курирања садржаја?

Најзначајнија предност курирања дигиталног садржаја је та што оно додаје вредност фиду ваше публике. Тренутно је превише доступних информација. Али, људи заправо немају времена да седе и читају дуго. Овде можете припремити неке вредне делове садржаја и поделити их са својом публиком.

Морате да схватите коју врсту садржаја воли ваша публика. Чак и ако је превише доступног садржаја, вашим читаоцима ће се свидети када их савршено представите пред њима. Такође ће вам помоћи да изградите поверење и кредибилитет као креатор садржаја.

Курирање садржаја је најбоља стратегија када немате довољно свежих идеја за садржај. Дефинитивно је лакше прикупити садржај и поделити га него креирати од нуле. Требало би да покушате да проучите садржај од разних стручњака у индустрији и припремите нешто око тога. Такође бисте требали усвојити курирање садржаја друштвених медија ако водите посао. Ово ће вам уштедети време и новац, а овај процес има много предности.

Како је курирање садржаја кључни део пословања?

Постоји много разлога да подржимо курирање садржаја за предузећа. Хајде да разговарамо о неким од кључних разлога.

Изградња кредибилитета као вође мисли

Када курирате садржај и поделите га са публиком, видеће вас као вођу мисли. Они ће моћи да виде различите перспективе са вашег краја на различите теме.

Ако пратите исправну стратегију курирања садржаја, ваша база знања ће се значајно повећати. Дакле, људи ће вас видети као ауторитативан ресурс који се може користити кад год им затреба ваша стручност у индустрији.

Одређивање садржаја је више у додавању ваших ставова, мишљења и перспектива. Дељење садржаја других са вашим мислима је место где се ваша публика повезује са вама.

Повезивање са разним вођама мисли

Курсирање садржаја ће вам помоћи да се издвојите међу осталима. Овде добијате прилику да изградите односе са неколико других мисаоних лидера из ваше индустрије. Ако делите садржај другог вође мисли са својом перспективом, то ће вам отворити нову прилику да се повежете са тим вођом мисли.

Ако једноставно објавите нечији садржај, он ће желети вашу објаву или додати брзи одговор. Напротив, ако додате своје мишљење њиховом садржају, они ће се заправо сарађивати с вама. Ово ће вам отворити нови разговор.

Повећава свест о бренду

Курирање садржаја је одличан начин да се повећа свест о бренду кроз различите мисаоне лидере из индустрије. Када делите садржај других лидера мисли на својој платформи са својим ставовима, они ће вероватно пратити више вашег садржаја, па чак и делити га са својом публиком.

Ово функционише као одлична прилика за подизање свести о бренду. Али, морате бити веома пажљиви са курирањем садржаја. Требало би да делите само садржај који ће додати вредност фиду ваше публике. Ово ће вам помоћи у развоју вашег пословања.

Побољшава оптимизацију за претраживаче (СЕО)

Очигледно је да ће креирање више садржаја позитивно утицати на ваш СЕО и значајно повећати саобраћај на вашој циљаној веб локацији. Па, то није само са креираним садржајем. Можете очекивати сличне резултате чак и са курираним садржајем.

Неколико маркетиншких стручњака мисли да ће људи напустити вашу веб локацију и отићи тамо када повежете садржај било којег другог извора. Али, ако правилно примените стратегију, биће видљиво значајно повећање у рангирању вашег претраживача. Моћи ћете да привучете више публике на своје канале и веб странице друштвених медија.

Курирање садржаја који додаје вредност ће повећати органски саобраћај на вашој веб локацији и друштвеним медијима. Такође ће вам помоћи да изгледате мање самопромотивни и више фокусирани на вредан садржај. Ово ће подићи ваше пословање на веће висине.

Један од најбољих примера курирања садржаја је ваш билтен. Брендови често шаљу билтене е-поштом са линковима до њихових чланака и друштвених медија. Овај одабрани садржај састоји се од различитих линкова или чак једне промотивне везе. Можете или да мешате оригинални и курирани садржај или да идете у потпуности са курираним садржајем. Ово ће допунити ваше маркетиншке напоре.

Сада, хајде да кренемо ка неким од најбољих алата за курирање садржаја за ваше пословање. Није могуће наставити са курирањем садржаја ручно. Ту се можете ослонити на софтвер за курирање садржаја да бисте обавили посао. Ево неких од најбољих примера алата за курирање.

Феедли

Када сте у области маркетинга, од суштинског је значаја да будете у току са најновијим трендовима у индустрији. Постоји много извора где стручњаци говоре различите ствари. Различите ствари су у тренду из различитих извора; заузетом трговцу постаје тешко да прође кроз све.

Ово је место где Феедли долази. Феедли прикупља сав садржај из ваших омиљених извора и представља га на једном месту за лако читање. Можете да организујете сав садржај који вам је потребан за курирање из различитих извора као што су блогови, одређене кључне речи, РСС фидови, ИоуТубе канали, твитови и још много тога.

Феедли је савршена алатка за курирање садржаја да све буде организовано. Можете чак и да направите таблу и поделите је са члановима вашег тима. Дакле, ваш тим може да га прегледа, коментарише и чак можете дати приоритет одређеним деловима садржаја из њега.

Дакле, Феедли ће уклонити буку и пружити вам само неопходан садржај. Ово чини пут курирања садржаја једноставнијим и ефикаснијим.

Флипбоард

Флипбоард је још један софтвер за курирање садржаја доступан и за десктоп и за мобилне кориснике. То ће вам помоћи да креирате приче које у потпуности привлаче пажњу ваше публике. Ако размишљате о креирању серије за свој садржај, онда је Флипбоард прави избор за вас. Омогућава вам да генеришете мини-часопис за све читаоце садржаја.

Ваш фид може бити потпуно персонализован. Можете одабрати категорије које вас занимају и претплатити се на неке од жељених извора информација. Информације ће бити доступне у свим форматима, укључујући текст, слике и видео записе.

Можете креирати сопствене часописе са садржајем и делити их на платформама друштвених медија преко Флипбоард-а. Са Флипбоард-ом, не само да можете олакшати курирање садржаја, већ можете чак и да додате промотивне везе до својих производа или услуга у постове на блогу за боље резултате.

Инореадер

Витх Инореадер, можете очекивати да ће садржај бити пред вама онако како је доступан. Можете или да користите нефилтриране изворе вести или потпуно прилагодите свој фид помоћу филтера. Инореадер вам омогућава да пратите Фацебоок странице, билтене е-поште, претраге на Твитеру, подцасте, блогове, па чак и РСС феедове. Дакле, то је као решење на једном месту за читање садржаја из различитих извора.

Инореадер има моћну аутоматизацију која вам омогућава да шаљете пусх обавештења или извршавате одређене радње када се испуни било који жељени критеријум. Можете чак и да пратите кључне речи из активних упита за претрагу да бисте видели шта је у тренду.

Инореадер је доступан на свим платформама, укључујући Андроид, Десктоп и иОС. Дакле, можете управљати процесом курирања садржаја чак и са својим мобилним телефонима. Видећете да се нови садржај често појављује док бирате жељене категорије. Овде ћете добити изложеност само вредном садржају.

Џеп

Да ли вам се дешава да сами себи шаљете разне е-поруке са обележивачима и везама за читање? Ако такође желите да сачувате сав релевантан садржај и прочитате га касније, онда Џеп је савршен алат за курирање садржаја за вас. Поцкет ће очистити неред и организовати сав ваш садржај на једном месту.

Дакле, кад год видите нешто занимљиво што бисте желели да прочитате касније, можете једноставно да кликнете на дугме Поцкет плугин. Сада ће тај део садржаја бити сачуван на вашем Поцкет налогу. Овај алат је користан на неколико платформи. Без обзира да ли читате садржај на свом мобилном телефону или лаптопу, Поцкет можете користити свуда за складиштење садржаја на истом месту.

Можете груписати различите чланке на Поцкет-у са засебним ознакама да бисте брзо дошли до онога што желите да прочитате. Поврх тога, уграђена функција претраге ће вам помоћи да пронађете праву ствар међу одабраним чланцима.

Поцкет је једноставан алат за курирање садржаја који ће бити савршен за почетнике и почетнике. Можете очекивати да ће ваша стратегија маркетинга садржаја радити прилично добро са Поцкетом.

Кууу

Међу свим осталим алатима за курирање садржаја, Кууу је једини који предлаже садржај који прегледају људи, а не било који алгоритам. Кууу је решење на једном месту за курирање садржаја из различитих извора као што су видео снимци, блогови, подкасти и још много тога. Ова платформа покрива све категорије.

Кууу такође нуди функцију Дисцовер која вам омогућава да пронађете садржај из било које категорије интересовања на различитим језицима. Кууу је рај за кустосе садржаја, као и за креаторе садржаја. Можете лако да делите, читате, учите и сарађујете са колегама кустосима.

Поврх тога, Кууу се такође може интегрисати са различитим планерима. Дакле, можете директно да делите садржај на својим платформама друштвених медија са Кууу-а. То је ручно курирана платформа за садржај коју покреће АИ.

Вакелет

Вакелет је потпуно бесплатан алат за курирање садржаја који вам помаже да све организујете на интернету. Можете да сачувате своју највећу инспирацију, прикажете свој најбољи рад и планирате све са једне платформе. Пошто су све функције доступне бесплатно, можете покушати и експериментисати са разним стварима.

Вакелет вам омогућава да креирате и бирате бескрајне колекције са визуелним приказима, текстом и звуком. Без обзира шта видите на интернету и шта вам је занимљиво, можете то додати у своју колекцију. Није потребно кодирање да би се све организовало. Добијате беспрекорно искуство са овим алатом.

Можете да направите портфолио на Вакелет-у и позовете своје клијенте да погледају ваш рад. Сарадња и дељење су прилично лаки. Поврх тога, Вакелет такође пружа интеграције са неким широко коришћеним алатима за све ефикасније.

Сцооп.ит

Било да сте индивидуални креатор садржаја или мало предузеће, можете се ослонити на њега Сцооп.ит за прикупљање релевантног садржаја за вашу веб локацију, његово објављивање и дељење на вашим платформама друштвених медија. Ако размишљате о коришћењу маркетинга садржаја за своје пословање, овај алат ће вам свакако ићи у прилог.

Можете да креирате билтене у року од неколико минута на Сцооп.ит да бисте делили свој садржај или чак промовисали садржај других креатора. Платформа вам омогућава да развијете центар садржаја за аутоматско објављивање садржаја. Сцооп.ит ће пратити ваша интересовања и сходно томе предложити релевантан садржај.

Ви или ваш тим можете проћи кроз доступни садржај и припремити нешто за своју циљану публику. Ово ће вам помоћи да повећате раст вашег пословања и изградите кредибилитет.

Закључак 👇

Пре него што изаберете било који софтвер за курирање садржаја, требало би да будете јасни са маркетиншком стратегијом вашег пословања. Можете испробати горе поменуте алате и видети који од њих ради најбоље према вашим захтевима. Морате да изаберете софтвер који поједностављује ваш процес курирања садржаја и чини га бржим.

Сада можете погледати неке од најбољих алата за маркетинг садржаја.