OneDrive.exe Greška loše slike status 0xc0000020 [Popravka]

OneDrive.exe Грешка лоше слике: Статусни код 0xc0000020 [Решење]

Увод

OneDrive је услуга складиштења у облаку коју нуди Microsoft, која омогућава корисницима да чувају и приступају својим фајловима са било ког уређаја са интернет везом. Међутим, понекад можете наићи на одређене грешке, као што је грешка „OneDrive.exe Лоша слика“. Ова грешка се обично појављује када покушавате да покренете OneDrive или приступите својим фајловима у OneDrive-у. Грешка може бити изазвана различитим факторима, укључујући оштећене фајлове, нетачне поставке система или чак проблеме са самим OneDrive-ом.

У овом чланку ћемо истражити могуће узроке ове грешке и пружити детаљна решења за њену отклањање. Покрићемо различите методе отклањања проблема, од основних провера до напреднијих решења, како бисмо вам помогли да решите ову грешку и поново приступите својим фајловима у OneDrive-у.

Узроци грешке „OneDrive.exe Лоша слика“

* Оштећени или недовољни инсталациони фајлови за OneDrive
* Неправилне системске поставке, као што су онемогућене услуге или оштећене датотеке регистра
* Проблеми са компатибилношћу софтвера или хардвера
* Застарели или оштећени драјвери уређаја
* Малвер или вируси који су заразили систем

Како отклонити грешку „OneDrive.exe Лоша слика“

1. Основе

* Поново покрените рачунар: Некада може бити довољно поново да покренете рачунар да бисте отклонили једноставне проблеме и ресетовали системске поставке.
* Проверите своју интернет везу: Уверите се да имате стабилну интернет везу како бисте приступили OneDrive-у.
* Затворите OneDrive и поново га покрените: Затворите све прозоре OneDrive-а и поново их покрените да бисте видели да ли то решава проблем.

  Како користити покрете руку за покретање реакција у ФацеТиме видео позивима

2. Проверe система

* Покрените средство за проверу системских датотека (SFC): У командној линији (као администратор), откуцајте команду „sfc /scannow“ да бисте претражили и поправили оштећене системске фајлове.
* Проверите исправност системске слике: Откуцајте команду „DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth“ у командној линији (као администратор) да бисте проверили и исправили грешке у системској слици.
* Ресетујте OneDrive: Можете да ресетујете OneDrive тако што ћете истовремено притиснути тастере Windows + R, откуцати „msconfig“ и поништити избор опције „OneDrive“ на картици „Услуге“.

3. Дисплеј и графика

* Ажурирајте драјвере графичке картице: Оштећени или застарели драјвери графичке картице могу изазвати проблеме са приказивањем слика у OneDrive-у. Ажурирајте драјвере посетивши веб-сајт произвођача графичке картице.
* Подесите резолуцију екрана: Проверите да ли је резолуција екрана подешена на препоручену вредност. Можете је променити кликом десним тастером миша на радну површину и одабиром „Подешавања екрана“.
* Прилагодите поставке дисплеја: У подешавањима дисплеја, проверите да ли је тачна стопа освежавања и да ли је ХДР омогућен (ако је подржан).

4. Решавање проблема са самим OneDrive-ом

* Поново инсталирајте OneDrive: Деинсталирајте OneDrive и поново га инсталирајте са веб-сајта Microsoft.
* Ресетујте OneDrive синхронизацију: У икони OneDrive-а у системској траци, кликните десним тастером миша и одаберите „Паузирај синхронизацију > Настави синхронизацију“ да бисте је ресетовали.
* Избегавајте дугачке или посебне називе фајлова: Уверите се да називи ваших фајлова у OneDrive-у не садрже дуге или посебне карактере, јер они могу изазвати проблеме синхронизације.

5. Напредна решавања

* Покрените исправку регистра: Нетачне поставке регистра могу изазвати грешку „Лоша слика“. Извезите тренутне поставке регистра и учитајте познату добру резервну копију.
* Скенирајте систем за малвер: Вируси или малвер могу оштетити системске фајлове или онемогућити услуге, што доводи до грешке „Лоша слика“. Користите поуздан антивирус софтвер да бисте скенирали и уклонили било који потенцијални малвер.
* Повратак на претходну верзију оперативног система: Ако сте недавно ажурирали оперативни систем, можете покушати да се вратите на претходну верзију како бисте видели да ли то решава проблем. Имајте на уму да ова акција може обрисати неке податке и инсталиране апликације.

  Можете безбедно да онемогућите или деинсталирате ове унапред инсталиране апликације на Самсунг телефонима

Закључак

Грешка „OneDrive.exe Лоша слика“ може бити фрустрирајућа, али се може решити применом горе наведених метода отклањања проблема. Препоручујемо вам да почнете са основним проверама и постепено прелазите на напредније решења све док не пронађете оно које функционише за вас. Ако сте испробали све методе у овом чланку и проблем и даље постоји, препоручујемо вам да контактирате службу подршке компаније Microsoft или сертификованог ИТ стручњака за додатну помоћ.

Често постављана питања (ФАК)

1. Шта значи грешка „Лоша слика“ у OneDrive-у?
Грешка „Лоша слика“ указује да систем не може да пронађе или учита одговарајућу верзију фајла „OneDrive.exe“.

2. Шта су могући узроци грешке „Лоша слика“?
Оштећени фајлови, нетачне системске поставке, застарели драјвери, проблеми са компатибилношћу и малвер су уобичајени узроци.

3. Како могу да отклоним основне проблеме са сликама?
Поново покрените рачунар, проверите своју интернет везу и затворите па поново покрените OneDrive.

4. Шта је средство за проверу системских датотека (SFC)?
SFC је уграђени алат Windows система који претражује и поправља оштећене системске фајлове.

5. Како да ресетујем OneDrive?
Користите Msconfig да бисте онемогућили услугу OneDrive, а затим је поново омогућили.

6. Да ли ми је потребно да ажурирам драјвере графичке картице?
Да, застарели или оштећени драјвери графичке картице могу изазвати проблеме са приказом слика у OneDrive-у.

7. Могу ли поново да инсталирам OneDrive да бих решио проблем?
Поновно инсталирање OneDrive-а може заменити оштећене фајлове и решити одређене проблеме.

8. **Шта да радим ако ни једно решење не делу