Поправи Близзард Баттле.НЕТ код грешке 2

Можда ћете се суочити са кодом грешке Близзард-а 2 када покушате да се придружите онлајн сесијама на Близзард игрицама као што су Диабло 2, Ворлд оф Варцрафт, Диабло 3, Оверватцх или Старцрафт, итд. на неадекватну интернет везу. Када се суочите са овим проблемом, не можете да наставите са играма попут Диабло 3 или ВоВ на мрежи. Овај водич вам даје листу ефикасних решења за поправку кода грешке Баттле.НЕТ 2 на вашем Виндовс 10 рачунару.

Како да поправите Близзард Баттле.НЕТ код грешке 2

Наставите да читате да бисте сазнали више о решењима за Близзард грешку код 2.

Шта узрокује Близзард грешку код 2 на рачунару?

Не постоји посебан разлог који покреће Баттле.НЕТ код грешке 2 на Виндовс 10. Ипак, анализирали смо неколико онлајн извештаја и платформи за дискусију и навели могуће факторе који узрокују проблем на вашем Виндовс 10 рачунару.

 • Системски захтеви за игру нису испуњени.
 • Неки програм у позадини блокира игру.
 • Не користите администраторска права да би игра функционисала.
 • Оштећени кеш Виндовс продавнице спречава отварање игре.
 • Неприкладна подешавања датума и времена.
 • Игра нема приоритет, а ваш рачунар има високе перформансе у подешавањима напајања.
 • Графички драјвери на вашем рачунару нису компатибилни.
 • Антивирусни или заштитни зид на вашем рачунару спречавају нормално покретање игре.
 • Мицрософт Висуал Ц++ пакети нису у најновијој верзији.

Прочитајте и примените доле наведене методе на свом Виндовс 10 рачунару за решавање проблема Баттле.нет Еррор #2 и спречите га.

Основни кораци за решавање проблема

Пре него што испробате напредне методе за решавање проблема, испробајте ове основне хакове за решавање проблема који ће вам помоћи да решите проблем.

1. Поново покрените рачунар

Општи трик за решавање свих привремених проблема повезаних са Баттле.нет-ом је да поново покренете рачунар. Можете поново покренути рачунар пратећи кораке.

1. Идите до менија Виндовс Повер Усер притиском на Виндовс и Кс тастере истовремено.

2. Изаберите Искључи се или се одјави.

3. На крају кликните на Рестарт.

Када поново покренете услугу, проверите да ли можете да приступите игри без икаквих грешака.

2. Проверите системске захтеве

Ако се суочавате са кодом грешке Баттле.НЕТ 2, морате да проверите основне захтеве Баттле.нет игара и да се уверите да их ваш рачунар задовољава.

Минимални захтеви:

 • ЦПУ: Интел Цоре и5-760 или АМД ФКС-8100 или новији

 • БРЗИНА ЦПУ-а: Инфо

 • РАМ: 4 ГБ РАМ (8 ГБ за интегрисану графику као што је Интел ХД Грапхицс)

 • ОС: Виндовс 7 / Виндовс 8 / Виндовс 10 64 бит

 • ВИДЕО КАРТА: НВИДИА ГеФорце ГТКС 560 2ГБ или АМД Радеон ХД 7850 2ГБ или Интел ХД Грапхицс 530 (45В)

 • ПИКСЕЛ СХАДЕР: 5.0

 • ВЕРТЕКС СХАДЕР: 5.0

 • СЛОБОДАН ПРОСТОР НА ДИСКУ: 70 ГБ

 • ПОСЕБНА ВИДЕО РАМ: 2 ГБ

Препоручени захтеви:

 • ЦПУ: Интел Цоре и7-4770 или АМД ФКС-8310 или новији

 • БРЗИНА ЦПУ-а: Инфо

 • РАМ: 8 ГБ

 • ОС: Виндовс 10 64 бит

 • ВИДЕО КАРТА: НВИДИА ГеФорце ГТКС 960 или АМД Радеон Р9 280 или новији

 • ПИКСЕЛ СХАДЕР: 5.1

 • ВЕРТЕКС СХАДЕР: 5.1

 • СЛОБОДАН ПРОСТОР НА ДИСКУ: 70 ГБ

 • ПОСЕБНА ВИДЕО РАМ: 4 ГБ

3. Осигурајте исправну мрежну везу

Нестабилна интернет веза доводи до Близзард кода грешке 2. Такође, ако постоје било какве препреке између вашег рутера и рачунара, оне могу ометати бежични сигнал и узроковати повремене проблеме са везом.

Можете покренути а фаст.цом да бисте знали оптимални ниво брзине мреже потребан за исправну везу.

Уверите се да ваш уређај задовољава доле наведене критеријуме.

 • Пронађите јачину сигнала ваше мреже и ако је веома слаба, уклоните све препреке између пута.
 • Избегавајте превише уређаја повезаних на исту мрежу.
 • Увек купујте модем/рутер који је верификовао ваш Интернет провајдер (ИСП) и они су без сукоба.
 • Немојте користити старе, поломљене или оштећене каблове. Замените каблове ако је потребно.
 • Уверите се да су жице од модема до рутера и модема до зида стабилне и да нису ометане.

Ако постоје проблеми са интернет везом, погледајте наш водич Како да решите проблеме са мрежном везом у оперативном систему Виндовс 10 да бисте решили исте.

4. Затворите Позадинске задатке

Неколико корисника је потврдило да се грешка Баттле.нет #2 може решити затварањем свих позадинских задатака који се извршавају на вашем рачунару. Да бисте имплементирали задатак, пратите наш водич Како завршити задатак у оперативном систему Виндовс 10 и наставите према упутствима.

Када затворите све позадинске процесе, проверите да ли сте успели да поправите дискутовани код грешке.

5. Поправите системске датотеке

Ако на вашем Виндовс 10 рачунару постоје датотеке које недостају или су оштећене, суочићете се са грешком Баттле.нет бр. 2. Ипак, поправљате ове оштећене датотеке користећи уграђене услужне програме, наиме, проверу системских датотека и сервисирање и управљање сликама за примену.

Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

6. Покрените Фулл Диск Цлеануп

Неколико корисника је сугерисало да им је брисање простора на диску на рачунару помогло да реше дискутовани проблем Баттле.НЕТ код грешке 2. Ово ће омогућити вашем рачунару да инсталира нове датотеке кад год је то потребно, што ће вам помоћи да решите проблем.

Ако на вашем рачунару постоји минимални расположиви простор који доприноси коду грешке ажурирања Баттле.нет-а, пратите наш водич 10 начина да ослободите простор на чврстом диску на Виндовс-у који вам помаже да обришете све непотребне датотеке на рачунару.

7. Ажурирајте Виндовс

Такође можете да искорените грешке у рачунару и игри тако што ћете ажурирати свој оперативни систем. Увек проверите да ли сте ажурирали свој Виндовс оперативни систем и да ли постоје ажурирања на чекању, користите наш водич Како да преузмете и инсталирате најновију исправку за Виндовс 10.

Након ажурирања оперативног система Виндовс, проверите да ли можете да се повежете са сервером за игре Баттле.нет без икаквих грешака.

8. Ажурирајте графичке драјвере

Ако су управљачки програми застарели или неисправни, обавезно их ажурирајте. Можете тражити најновија издања драјвера са његових званичних веб локација или их можете ажурирати ручно. Пратите наш водич 4 начина за ажурирање управљачких програма за графику у оперативном систему Виндовс 10 да бисте ажурирали управљачки програм и проверили да ли можете да поправите Баттле.НЕТ код грешке 2.

9. Вратите управљачке програме за ГПУ

Понекад тренутна верзија драјвера ГПУ-а може изазвати проблем код грешке Баттле.НЕТ 2 и у овом случају морате да вратите претходне верзије инсталираних драјвера. Овај процес се назива враћање управљачких програма и лако можете вратити управљачке програме рачунара у претходно стање пратећи наш водич Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10.

10. Поново инсталирајте графичке драјвере

Ако се и даље суочавате са кодом грешке Близзард-а 2 након ажурирања графичких драјвера, поново инсталирајте управљачке програме уређаја да бисте решили све проблеме са некомпатибилношћу. Постоји неколико начина да поново инсталирате драјвере на рачунару. Ипак, можете лако поново инсталирати графичке драјвере према упутствима у нашем водичу Како да деинсталирате и поново инсталирате управљачке програме на Виндовс 10.

Након што поново инсталирате управљачке програме за ГПУ, проверите да ли можете да приступите Баттле.нет играма без икаквих грешака.

11. Обришите ДНС кеш и податке

Неколико корисника је сугерисало да им је брисање ДНС кеша и података на рачунару помогло да поправе Баттле.НЕТ код грешке 2. Следите према упутствима.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте цмд. Затим кликните на Отвори.

2. Сада откуцајте једну по једну следеће команде. Притисните тастер Ентер после сваке команде.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Сачекајте да се команде изврше и поново покрените рачунар.

12. Ресетујте мрежна подешавања

Неколико корисника је изјавило да ће ресетовање мрежних поставки решити чудне проблеме са мрежном везом. Овај метод ће заборавити све поставке мрежне конфигурације, сачуване акредитиве и много више безбедносног софтвера као што су ВПН и антивирусни програми. Ово ће вам такође помоћи да поправите Близзард код грешке 2 на рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да ресетујете мрежне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Метод 1: Покрените Близзард Баттле.нет као администратор

Ово је један од најчешћих разлога који узрокују Близзард код грешке 2 на вашем Виндовс 10 рачунару. Одређеним дозволама и функцијама се може приступити само ако сте доделили администраторска права игри. У овом сценарију можете да решите проблем о коме се расправља пратећи упутства наведена у наставку.

1. Кликните десним тастером миша на Баттле.нет пречицу на радној површини или се крећете по инсталационом директоријуму и кликните десним тастером миша на њу.

2. Сада изаберите опцију Својства.

3. Затим пређите на картицу Компатибилност и означите поље Покрени овај програм као администратор.

4. На крају, кликните на Примени и ОК да сачувате промене.

Метод 2: Покрените алатку за поправку Близзарда

Ако и даље нисте могли да поправите код грешке Баттле.НЕТ 2, можда постоје неке шансе да ваш рачунар има оштећене датотеке за игре. Оштећене датотеке могу да попуне ваш рачунар због превише заштићеног антивирусног пакета или због неуспешног ажурирања. На срећу, можете аутоматски да решите све ове оштећене датотеке за игре уз помоћ уграђеног алата Близзард-а. Ево неколико упутстава за покретање алатке за поправку Баттле.нет.

1. Као што сте раније радили, идите до директоријума .еке инсталационе датотеке и изаберите опцију Покрени као администратор као што је приказано.

2. Ако се од вас затражи прозор Контрола корисничког налога, кликните на Да да бисте наставили.

3. Сада пређите на картицу Игре у горњем углу прозора, а затим изаберите било коју од игара са листе.

4. Затим кликните на Опције, а затим на Сцан & Репаир са падајуће листе.

5. У следећем одзивнику кликните на Почни скенирање и сачекајте док се процес не заврши.

6. Коначно, поново покрените игру и проверите да ли можете да поправите Близзард код грешке 2 на Баттле.нет-у

Метод 3: Измените поставке Виндовс заштитног зида

Такође ћете се суочити са проблемом Баттле.нет Упдате са 0% проблема због превише реактивног или превише заштитног антивирусног пакета на вашем Виндовс 10 рачунару. Ово спречава везу између покретача игара и сервера. Дакле, да бисте решили овај проблем, можете ставити Баттле.нет на белу листу у подешавањима заштитног зида или привремено онемогућити проблем.

Опција И: Бела листа Баттле.нет

Да бисте дозволили Баттле.нет у свом Виндовс Дефендер заштитном зиду, пратите наш водич Дозволите или блокирајте апликације кроз Виндовс заштитни зид и примените кораке према упутствима.

Опција ИИ. Онемогућите заштитни зид (не препоручује се)

Ако не знате како да онемогућите заштитни зид Виндовс Дефендер, наш водич Како да онемогућите Виндовс 10 заштитни зид ће вам помоћи у томе.

Опција ИИИ: Креирајте ново правило у заштитном зиду

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Виндовс Дефендер заштитни зид са напредном безбедношћу. Затим кликните на Отвори.

2. Сада, у левом окну, кликните на Инбоунд Рулес као што је приказано.

3. Затим, у десном окну, кликните на Ново правило… као што је приказано.

4. Уверите се да сте изабрали опцију Програм под Коју врсту правила желите да креирате? мени и кликните на Нект> као што је приказано.

5. Затим кликните на дугме Бровсе… које одговара путањи овог програма: као што је приказано.

6. Затим идите до путање Ц:Програм Филес (к86) Баттле.нет и двапут кликните на датотеку за подешавање. Затим кликните на дугме Отвори.

7. Затим кликните на Нект > у прозору чаробњака за нова улазна правила као што је приказано.

8. Сада изаберите радио дугме поред Дозволи везу и кликните на Нект > као што је приказано.

9. Уверите се да су поља Домаин, Привате, Публиц изабрана и кликните на Нект > као што је приказано.

10. На крају, додајте име новом правилу и кликните на Заврши.

Завршено! Проверите да ли сте решили проблем са ажурирањем баттле.нет или не.

Метод 4: Привремено онемогућите антивирусни програм (ако је применљиво)

Неки некомпатибилни антивирусни програми инсталирани на вашем рачунару ће изазвати Близзард шифру грешке 2. Да бисте избегли конфликте, морате да обезбедите безбедносна подешавања вашег Виндовс 10 рачунара и да проверите да ли су стабилна или не. Да бисте сазнали да ли је антивирусни пакет разлог за Баттле.нет грешку #2, онемогућите га једном и покушајте да се повежете на мрежу.

Прочитајте наш водич о томе како да привремено онемогућите антивирусни програм на Виндовс 10 и пратите упутства да привремено онемогућите антивирусни програм на рачунару.

Ако имате решење за свој проблем након што сте онемогућили антивирусни програм на рачунару, саветујемо вам да потпуно деинсталирате програм са рачунара.

Прочитајте наш водич Присилно деинсталирајте програме који се неће деинсталирати у оперативном систему Виндовс 10 да бисте деинсталирали свој антивирусни програм са рачунара.

Метод 5: Креирајте нови кориснички профил

Креирање новог корисничког налога може да поправи све грешке и пропусте у вези са профилом. Ово вам помаже да поправите код грешке Баттле.НЕТ 2. Можете да креирате нови кориснички профил пратећи кораке описане у нашем водичу, Како да креирате локални кориснички налог на Виндовс 10

Након креирања новог корисничког профила, проверите да ли сте решили спорни проблем или не.

Метод 6: Поново инсталирајте конфликтну Баттле.нет игру

Све погрешно конфигурисане датотеке у Баттле.нет-у ће довести до проблема о коме се расправља чак и ако сте пратили све горе описане методе и ажурирали све радње на чекању. Дакле, у овом случају, немате другу опцију осим да поново инсталирате игру. Ево како то радите.

Напомена: Овде су приказани кораци за поновну инсталацију Ворлд оф Варцрафт-а. Пратите кораке у складу са конфликтном игром Баттле.нет.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте апликације и функције. Затим кликните на Отвори.

2. Сада претражите Ворлд оф Варцрафт на листи и кликните на њега. Затим изаберите опцију Деинсталирај.

3. Ако се од вас затражи, поново кликните на Деинсталирај.

4. Затим посетите Званичан сајт Близзард-а да преузмете Ворлд оф Варцрафт за Виндовс ПЦ.

7. Затим кликните на Преузми за Виндовс и сачекајте док се игра не инсталира на ваш рачунар.

8. Идите на Моја преузимања у Филе Екплорер-у и двапут кликните на датотеку за подешавање да бисте покренули апликацију.

9. Пратите упутства на екрану да бисте инсталирали игру на свој Виндовс 10 рачунар.

10. Коначно, поново покрените игру и сада ћете имати исправљену Баттле.нет грешку #2.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да поправите Близзард код грешке 2 у свом систему. Јавите нам који метод вам је најбољи. Такође, ако имате било каква питања/предлоге, слободно их оставите у одељку за коментаре.

  Ево како да купите најбољи ВПН за своју безбедност на мрежи