Постоји ли казна ако повучем новац из Ацорнс-а?

Да би промовисали инкрементално и пасивно улагање, Валтер Вемпле Цруттенден ИИИ и Јеффреи Јамес Цруттенден су основали Ацорнс 2012. године. Апликација за иОС и Андроид за то је објављена 2014. Када се региструје за Ацорнс, корисник може да бира између неколико портфеља са различитим алокацијама средстава. Рачун је повезан са кредитном или дебитном картицом, након чега се свака куповина обављена картицом заокружује на најближи цео долар, а разлика се ставља у инвестициони портфолио Ацорнс. Додатни доприноси се такође могу дати ручно на налог. Ацорнс је почео тако што је наплатио 1 долар за своју услугу; међутим, тај договор је истекао 21. септембра 2021. Ако сте неко ко тражи савете о истом, доносимо вам користан водич који ће вас научити како да подигнете новац из жира и како да повучете из жира без казне. Такође ћемо се позабавити вашим питањима о пореским импликацијама повлачења са ограничења повлачења Ацорнс и Ацорнс.

Постоји ли казна ако повучем новац из Ацорнс-а?

Да ли постоји казна ако повучем новац из Ацорнс-а сазнаћете даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

  Визуализујте своју идеју помоћу ових креатора мапа ума

Да ли је лако повући новац из Ацорнс Инвеста?

Да, лако је подићи новац Жир инвестирајте, али треба имати на уму неке прописе. Због потребног 2-дневног периода поравнања, трансакцијама може бити потребно 3-6 радних дана да се појаве на вашем текућем рачуну.

Могу ли да подигнем новац са своје Ацорнс дебитне картице?

Да, увек можете да користите свој жир дебитна картица за подизање готовине са било ког банкомата који може да прихвати Виса дебитну картицу. Ослобођени сте плаћања накнаде за банкомат на неодређено време. Упркос томе што немате мрежу банкомата, Ацорнс вас не кажњава да користите банкомат.

Постоји ли казна за повлачење новца из Ацорнс-а? Постоји ли казна ако повучем новац са својих жира?

Да, постоје казне повезане са повлачењем новца из Ацорнс-а. У било ком тренутку без казне, можете да пребацујете новац између свог Ацорнс Цхецкинг налога и примарног екстерног рачуна рачун у банци. Али ако повучете средства пре него што имате 1.000 УСД на рачуну, постоји накнада за повлачење од 2 УСД за сваку трансакцију. Рани трансфери или повлачења из било које ИРА често резултирају пореским казнама, које обично укључују казну од 10%, као и могуће опорезивање дохотка или друге врсте казни.

Шта је ограничење повлачења Ацорнс?

Жир има одређено ограничење повлачења за сваку врсту доступне трансакције. Обично не постоји ограничење износа који одаберете да положите на свој рачун из друге банке.

Постоје три врсте повлачења у Ацорнс-у. То су АЦХ, Куповина и АТМ. Следећа листа пружа дневно ограничење повлачења Ацорнс-а за свако:

  • Максимално ограничење АЦХ повлачења – 7.000 долара
  • Максимално ограничење подизања на банкомату – 500 долара
  • Максимално ограничење куповине/трансакције – 4.000 долара
  Подесите тајмере за било коју дужину времена на било који будући датум са одбројавањем [Android]

Напомена: Максимално ограничење за месечно повлачење са Ацорнс Цхецкинг-а је постављено на 50.000 долара. Имајте на уму да накнаде за подизање са банкомата, новчане упутнице, па чак и повраћај новца од великог продавца могу допринети ограничењу повлачења; међутим, ово друго зависи од продавца на мало и начина на који они поступају са трансакцијом.

Прочитајте наслов изнад да бисте сазнали да ли постоји казна ако повучем новац из Ацорнс-а.

Које су пореске импликације повлачења из Ацорнс-а?

Иако можете узети свој новац из Ацорнс-а кад год желите, имајте на уму да рано повлачење или трансфери из било које ИРА пре пензионисања могу имати пореске последице. Ово такође подразумева да можете да дугујете порез или да се суочите са казнама ако повучете новац пре него што сте достигли минималну старост за дистрибуцију од педесет девет и по.

Ево различитих врста пореских импликација повлачења жира:

  • Традиционална ИРА: Ако повучете било која средства пре минималног узраста за дистрибуцију, могли бисте бити обвезници стандардног пореза на доходак, као и казне од 10%, као што је раније поменуто.

  • СЕП ИРА (Поједностављена пензија за запослене): Иако је ово углавном за самозапослене људе, ако повучете било која средства пре минималне старосне границе за расподелу, бићете обвезници стандардног пореза на доходак као и казне од 10%, као што је раније поменуто.

  • Ротх ИРА: Са Ротх ИРА, можете приступити својим доприносима кад год желите без кажњавања, али ако повучете новац пре минималног доба за дистрибуцију или пре него што је рачун активан најмање пет година, обично ћете морати да платите порез на доходак као и казну од 10%.

Колико могу да повучем из Ацорнс-а без казне?

Можете повући из жира без казне до максимално 50.000 долара у једној трансакцији. Ако је овај износ прекорачен, морате платити казну од 10% заједно са свим могућим порезом на приход или другим врстама казни које су већ на чекању.

Шта се дешава ако повучем новац са свог рачуна Ацорнс?

Када повучете новац са свог рачуна на жиру, он шаље средства из ваше инвестиције на ваш текући рачун, који се налази у њиховој бази података. Од сада, новац који сте добили након 3-6 радних дана можете користити за куповину било чега.

Колико дуго је потребно да се повуче новац из Ацорнс-а?

Тржног дана, захтеви за повлачење новца са жира поднети пре 11:00 ПСТ обично се обрађују истог дана. Ако је ваш налог послат после 11:00 ПСТ тржишног дана, Ацорнс би могао да прода акције следећег трговачког дана. Исплате се могу пребацити на ваш примарни банковни рачун након 3 до 6 радних дана.

Напомена: У неким околностима, можда ћете добити 5-дневно задржавање вашег повлачења након недавног депозита да бисте се заштитили од потенцијалне преваре на вашем рачуну.

Како одмах повући новац из Ацорнс-а?

Нажалост, не можете одмах повући новац из Ацорнс-а. Као што је раније наведено, износ за повлачење можете добити само у року од 3 до 6 радних дана од покретања процеса.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да сазнате да ли постоји казна ако повучем новац из Ацорнс-а. Можете нам јавити сва питања или сугестије о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.