Пречице на тастатури за Виндовс 11 које ће учинити живот лакшим

Уморни сте од коришћења тастатуре сваки пут када желите да се нешто уради? Па, са интервентним тастерима или пречицама на тастатури за Виндовс 11, мало је лакше обавити посао.

Али зашто баш Виндовс 11?

Мицрософт Виндовс 11 је нови играч у граду који привлачи кориснике и већ постаје мењач игре. Нови Виндовс је дизајниран да побољша креативност и продуктивност уз дизајн прилагођен кориснику.

Виндовс 11 повезује људе и верује у искуство играња игара на рачунару. Најновији оперативни систем је препун неких врхунских функција и јединствених пречица на тастатури, што олакшава приступ елементима. Стога су корисници узбуђени што ће инсталирати Виндовс 11.

Пречице за кључне речи су олакшале приступ функцијама система. Међутим, памћење пречица је застрашујуће и може потрајати да се исправе.

Не говоримо о Цтрл + А, Цтрл + Ц, Цтрл + Кс и Цтрл + В који могу да изаберу, копирају, исеку или налепе садржај, односно стандардне пречице на тастатури. Али говоримо о пречицама које су јединствене и могу олакшати рад.

Али пре него што почнемо да хватамо велику рибу у мору, дозволите нам да вас проведемо кроз неке уобичајене пречице на тастатури да бисмо вас загрејали.

  • Понови и поништи – Цтрл + И и Цтрл + З
  • Затворите прозор или тренутну апликацију – Алт + Ф4
  • Отворите нови Филе Екплорер – Виндовс тастер + Е
  • Трајно избришите изабрану ставку – Цтрл + Делете
  • Отворите алатку за исецање – Виндовс тастер + Схифт + С
  • Направите снимак екрана и сачувајте га у фасцикли – Виндовс Кеи + ПртСцн
  • Пребацивање између прозора и апликација – Алт + Таб
  Направите један за Виндовс или Мобиле

Ово су неке од командних пречица којих морате бити свесни. Уз ово речено, ево новог додатка породици пречица на тастатури са Виндовс 11.

Виндовс тастер + А

Користећи Виндовс тастер + А, корисници могу да отворе Акциони центар. Замислите Акциони центар као омогућавајући корисницима да предузимају радње или прегледају обавештења. Корисници могу да приступе својим Ви-Фи, Блуетоотх, Осветљености и другим функцијама преко њега. Опција им такође омогућава да отворе поставку помоћу дугмета присутног у Акционом центру.

Виндовс тастер + Ц

У оперативном систему Виндовс 10, Виндовс Кеи + Ц може да отвори Цортану, али у оперативном систему Виндовс 11 отвара Мицрософт Теамс Цхат. Отвориће се брза табла за проверу њихових контаката и недавних порука. Брзи прозор такође омогућава корисницима да започну позиве или састанке без отварања стварне апликације.

Виндовс тастер + Х

Ако сте љубитељ куцања гласом, Виндовс Кеи + Х ће бити ваша омиљена пречица. Омогућиће корисницима да покрећу куцање гласом да би диктирали текст, а речи ће се аутоматски уписивати. Отвориће се мала кутија са дугметом микрофона и када кликну на дугме, корисници могу да почну да говоре. Узмите у обзир диктат или препознавање говора, што олакшава вођење белешки без куцања.

Виндовс тастер + К

Лако повежите свој систем са бежичним екраном користећи Виндовс тастер + К. Отвара панел Цаст у десном доњем углу екрана који приказује екране који су доступни корисницима за повезивање.

  Како да поправите Виндовс 10 1809 брисање корисничких датотека приликом ажурирања

Виндовс тастер + Н

Ова пречица отвара календар и центар за обавештења на екрану. Међутим, корисници могу приступити календару кликом на датум и време у десном доњем углу. Ако сте расположени да користите своју тастатуру, Виндовс тастер + Н може бити ваша опција.

Виндовс тастер + В

Приступите панелу виџета директно додиром на Виндовс тастер + В. Садржи виџете за календар, ОнеДриве фотографије, време, игре, саобраћај и остало. Уз то, корисници могу да остану у контакту са најновијим вестима помоћу пречице.

Виндовс тастер + З

Распореди снап-а су веома нове функције за Виндовс које омогућавају корисницима да раде на више апликација. Функција Виндовс Кеи + З може да отвори оквир на дугмету за минимизирање или увећање прозора или апликације. Корисници могу да бирају између распореда да сниме апликације без промене величине прозора према својим потребама.

Виндовс тастер + Алт + стрелица нагоре

Други начин да причврстите апликацију или прозор на горњу половину екрана је кликом на Виндовс тастер + Алт + стрелица нагоре. То ће минимизирати апликацију или прозор и приказати их у горњој половини екрана уместо да заузима цео екран. Такође ће подстаћи кориснике да отворе другу апликацију или страницу у доњој половини.

Виндовс тастер + стрелица надоле

Ова пречица ће смањити активну апликацију или прозор у мању величину ако заузима цео или половину екрана.

Виндовс тастер + Алт + стрелица надоле

Ради на супротан начин од Виндовс тастера + Алт + стрелице нагоре. Апликацију ће поставити у доњу половину екрана док ће тражити да отворите другу страницу у горњој половини.

Закључак

Пречице на тастатури могу вам помоћи да се крећете кроз одређене делове интуитивно и лако. Међутим, морате да знате ток тастатуре да бисте били сигурни да сте у току и разумели шта радите. Ево главних функција оперативног система Виндовс 11 којих морате бити свесни.

  Како ажурирати Виндовс 11 (5 метода)

Да ли сте уживали у читању чланка? Шта кажете на дељење са светом?