Пређите са Нередних дискова на Уредне свеске

Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер помаже у организовању ваших претрпаних чврстих дискова са прилагођеним преузимањем партиција.

Ако сте се икада окушали у уредном управљању партицијама диска вашег рачунара, већ знате колико то може да захтева време и енергију. Ово је тачно, посебно ако сте обичан корисник рачунара коме недостаје одговарајућа техничка стручност.

Али без обзира да ли желите то да радите или не, управљање партицијама диска је од виталног значаја. То вам може помоћи да направите простор или преместите одређену партицију на нови диск.

То је место где је Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер долази. Овај све-у-једном менаџер партиција диска ради одличан посао на поједностављивању досадног процеса и омогућава вам да управљате партицијом диска без икаквог губитка података.

Са таквом лакоћом коришћења и погодности, алат је постао незаобилазан за све кућне кориснике. У наставку ћемо детаљније погледати овај невероватан комад софтвера и видети за шта је способан.

Шта је Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер?

Тенорсхаре-ов 4ДДиГ Партитион Манагер је свеобухватна алатка за рачунаре која помаже корисницима да управљају својим партицијама диска. Апликација им омогућава да мењају величину, деле, бришу, креирају или форматирају партиције диска ради ефективне оптимизације простора на диску.

Штавише, нуди миграцију Виндовс ОС на ССД једним кликом, конверзију МБР у ГПТ, клонирање чврстог диска за лако прављење резервних копија и још много тога.

Осим тога, користећи 4ДДиГ Партитион Манагер, корисници могу надоградити на чврсти диск са више простора и преместити инсталиране апликације, програме, драјвере, ажурирања система итд., без бриге о опасностима опоравка података.

Иако апликација нуди бесплатну пробну верзију, има ограничене функције. Међутим, да бисте користили 4ДДиГ Партитион Манагер у свој својој слави, морате купити једну од његових плаћених лиценци почевши од 9,90 УСД месечно. Са свим карактеристикама које нуди, мислим да је ово договор склопљен на небу😇!

Важност ефикасног управљања партицијама

Правилно управљање партицијом диска је кључно за оптимизацију вашег рачунара. Ево неколико разлога зашто бисте требали партиционирати хард диск:

  • То ће донети бољу организацију ваших података. Док делите свој физички чврсти диск на неколико партиција диск јединице, тачно знате где да чувате сваки тип података. На пример, можете да користите једну партицију за свој ОС, једну за своје личне податке, једну за резервне копије итд.
  • Партиционисање вашег диска може вам дати више слободе у вези са шифровањем. Омогућава вам да шифрујете одређену партицију уместо целог диска.
  • У данашњем свету губитак података је велика брига за већину. Нежељени проблеми као што су злонамерни софтвер, вируси, квар хардвера или софтвера, оштећење ПСТ-а, итд., могу довести до тога да изгубите своје драгоцене податке. Ипак, партиционисање хард диска може решити овај проблем. Под условом да имате засебне партиције за своје личне податке и ОС, можете поново да инсталирате свој оперативни систем ако се укаже потреба без губитка личних података.
  • Може вам помоћи да покренете више од једног оперативног система на рачунару тако што ћете доделити независну партицију сваком оперативном систему.
  Како да избришете свој Скипе налог

Штавише, када поделите податке са диска на мале делове, то оптимизује ваш рачунар, дајући му повећање перформанси.

Карактеристике Тенорсхаре Партитион Манагер-а

Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер је прилично богат функцијама како би корисницима пружио најбоље могуће искуство:

#1. Партитион Манагер

4ДДиГ Партитион Манагер је јединствена алатка која помаже корисницима у свим њиховим потребама везаним за миграцију система и управљање партицијама. Помаже корисницима да мењају величину, померају, продужавају, смањују, раздвајају и раде многе друге ствари на својим партицијама.

Они такође могу да креирају, бришу или споје две суседне партиције у једну велику партицију без губитка својих личних података.

За вашу информацију, његова функција партиције формата ми је заиста привукла пажњу. Ако неко не може да приступи одређеној партицији, може да је форматира за касније коришћење или да промени систем датотека између НТФС и екФАТ. Такође, слова погона се такође могу мењати.

#2. Резервна копија и опоравак података

Алат помаже корисницима да праве редовне резервне копије вашег ОС, личних података, пословних података и још много тога. Обезбеђује 98% успеха. Стога, осим ако се не појави нека тешка, непредвиђена околност, можете бити сигурни да ће се ваши подаци сигурносно копирати без грешке.

4ДДиГ Партитион Манагер омогућава својим корисницима да лако копирају читаве диск јединице или само њихове партиције на други чврсти диск или партиције. Када се направи резервна копија, они могу изабрати да опораве те податке кад год пожеле, захваљујући уграђеном модулу за опоравак.

#3. Миграција ОС једним кликом

4ДДиГ Партитион Манагер чини миграцију ОС-а једноставном тако што омогућава миграцију Виндовс ОС једним кликом на други ХДД или ССД. И то такође без потребе за поновном инсталацијом система.

Надоградња мање диск јединице на већи ССД постаје без проблема са алатком. Без обзира колико су датотеке или фасцикле велике, један клик је све што је потребно да се миграција заврши.

Сматрам да је највећа јача страна 4ДДиГ Партитион Манагер-а његова способност премештања свих инсталираних апликација, драјвера, системских ажурирања, итд., са једног рачунара на други, истовремено осигуравајући безбедну миграцију ОС-а. Сви подаци остају нетакнути.

  Како инсталирати Цхромиум на Убунту и ЦентОС?

Осим тога, пошто корисници не морају поново да инсталирају систем на другом рачунару, то ефикасно смањује време и потрошену енергију.

#4. Диск Цонверсион

Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион МанагерФункција конверзије диска компаније је благодат за свакога ко тражи ефикасан МБР/ГПТ претварач дискова.

У случају да нисте били свесни, Мастер Боот Рецорд или МБР користи стандардну табелу партиција БИОС-а и најчешћи формат. На Унифиед Ектенсибле Фирмваре Интерфаце или УЕФИ системима, ипак, може се наћи новији формат, односно табела ГУИД партиција или ГПТ.

Док МБР може да прими највише четири партиције (четири примарне или три примарне + једна проширена), ГПТ нема ограничења у броју партиција. ГПТ дискови су такође сигурнији.

Пошто ГПТ постепено замењује МБР са сваким новим доласком рачунара ради веће погодности и безбедности, можда ћете морати да конвертујете свој стари МБР диск у новији ГПТ. Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер брине о овом процесу конверзије и помаже вам у претварању вашег МБР-а у ГПТ. Инверзна конверзија је такође могућа ако је ваш рачунар стар и има проблема са ГПТ-ом.

#5. Партиције и клонирање диска

Апликација обогаћује корисничко искуство својим богатим функцијама клонирања, дозвољавајући и партиције и диск клонирање. Занимљиво је да клонирање партиције копира податке са одређене изворне партиције и преноси их на нову партицију.

С друге стране, клонирање диска вам омогућава да копирате цео диск и надоградите на већи. Ово је корисно за ефикасно прављење резервних копија података и проналажење у тренуцима потребе.

Тенорсхаре Партитион Манагер Цене и планови

Поседовање врхунских карактеристика и пружање фантастичне услуге није довољно; алат такође треба да буде приступачан. Из те перспективе, цене и планови Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер такође ме задовољио. Апликација пружа све своје квалитетне, премиум функције са разумним планова цена.

Корисници могу да бирају између три доступне лиценце: 9,90 УСД за месец, 40,95 УСД за целу годину и 59,95 УСД за цео живот.

Такође, ако сте студент, можете искористити попуст од 45% тако што ћете се пријавити за СтудентБеанс. Као да је то неадекватно, сви планови 4ДДиГ Партитион Манагер-а долазе са 30-дневном гаранцијом поврата новца и бесплатном корисничком подршком. Слободни сте да плаћате путем жељеног метода, укључујући кредитну картицу, ПаиПал, директно задуживање и многе друге.

Међутим, приметио сам одсуство било каквих опција претплате на више платформи. То значи да морате купити другу претплату ако промените ОС. Сматрам да би програмери требало да то размотре и искористе обим побољшања у овом аспекту.

Системски захтеви Тенорсхаре Партитион Манагер-а

Да бисте били сигурни да се 4ДДиГ Партитион Манагер инсталира и ради без проблема на вашем рачунару, мора да поседује следеће техничке спецификације:

  • ОС: Виндовс 11, 10, 8.1, 8 и 7
  • Систем датотека: НТФС, ФАТ16/ФАТ32 и екФАТ
  • ЦПУ: 1 ГХз (32-бит/64-бит) или више
  • РАМ: 512 МБ или више
  • Простор на диску: 200 МБ или више
  Како сакрити или избрисати историју Амазон поруџбина

Стога, проверите горе наведено како бисте имали глатко искуство.

Алтернативе Тенорсхаре Партитион Манагер-у

Ако тражите солидне алтернативе за Тенорсхаре 4ДДиГ Партитион Манагер, доле наведени алати могу бити од користи:

#1. ЕасеУС Партитион Мастер

ЕасеУС Партитион Мастер’с Бесплатни менаџер партиција је компактна, бесплатна апликација за добро организовано управљање партицијама. Апликација омогућава својим корисницима да мигрирају ОС/податке на други ХДД/СДД, врше МБР/ГПТ или НТФС/ФАТ32 конверзије и креирају, проширују, мењају величину, премештају, спајају, клонирају или бришу партиције.

Такође можете брзо да конфигуришете нови диск без свих партиција и да га прилагодите својим потребама.

#2. АОМЕИ Партитион Ассистант Стандард

АОМЕИ Партитион Ассистант Стандард је идеалан менаџер партиција за кућну и личну употребу. Користи заштиту података на нивоу сектора и пружа подршку за МБР и ГПТ дискове. Апликација омогућава корисницима да са лакоћом мењају величину, премештају, спајају, бришу, креирају, клонирају или форматирају партиције.

Осим тога, АОМЕИ Бацкуппер се лако интегрише у Виндовс-ово природно окружење за опоравак, елиминишући потребу за било којим медијумом за покретање. Поред тога, можете креирати Виндовс 8/10 УСБ диск за покретање, уклонити нежељене датотеке са рачунара и претворити НТФС у ФАТ32. А најбољи део? Бесплатно је за коришћење.

Оптимизација простора на диску на рачунару постаје лака Парагон Партитион Манагер Цоммунити Едитион. Апликација дозвољава својим корисницима да мењају величину, бришу/поништавају брисање, креирају или проширују партиције.

Осим тога, нуди модификацију ознака диска/партиције, ХФС/НТФС или МБР/ГПТ конверзију, па чак и функције провере грешака и исправљања ради веће ефикасности. Парагон Партитион Манагер Цоммунити Едитион је потпуно бесплатан за кућну и личну употребу.

#4. МиниТоол® Чаробњак за партиције

Користећи МиниТоол® Чаробњак за партицијеможете оптимизовати ХДД/СДД вашег рачунара коришћењем функција као што су бенцхмарк диска, премештање/проширивање/подела/спајање/креирање/брисање/брисање партиција, алат за прављење медија за покретање и још много тога.

Штавише, можете да конвертујете МБР/ГПТ или ФАТ/НТФС, процените простор, промените величину кластера волумена, итд. Иако МиниТоол® Партитион Визард има бесплатну верзију, недостаје му много значајних функција. Да би откључали више функција, корисници могу да бирају између својих плаћених претплата почевши од 59 УСД годишње.

Завршне речи

Као што видите, Тенорсхаре-ов 4ДДиГ Партитион Манагер може бити савршен избор ако тражите алате за управљање дисковима рачунара без напора. Његова преносивост ОС једним кликом, лака МБР/ГПТ конверзија, оптимизација простора на диску, плодна надоградња/клонирање ХДД-а и друге златне функције помажу да ваш рачунар буде у врхунском облику.

Поред тога, 4ДДиГ Партитион Манагер има минимално корисничко сучеље које ће чак и почетницима бити лако за навигацију. Ова једноставност је оно што омогућава свим врстама корисника да остваре напредне задатке везане за диск на својим рачунарима. А ако сте у недоумици, можете испробати пробну верзију пре него што се обавезате на дуге стазе.

Да ли сте били импресионирани Тенорсхаре-ов 4ДДиГ Партитион Манагер невероватан алат за управљање партицијама какав сам био? Ако јесте, можда бисте желели да погледате још један од Тенорсхаре драгуља; његов алат за поправку видео записа🎞.