Који је бољи градитељ сајтова за е-трговину?

Електронска трговина је постала тренд у савременом свету. У том погледу, Вик и Схопифи су међу најчешће коришћеним градитељима веб локација за е-трговину. Вик наспрам Схопифи, којим програмером бисте се требали задовољити?

Уз програм за прављење е-трговине, не морате да креирате све од нуле. Можете користити прилагодљиве теме/шаблоне и разне интеграције да бисте направили функционалну продавницу. Креатори веб локација су дизајнирани да помогну корисницима да покрену продавнице и друге веб странице без кодирања.

Избор правог алата за прављење е-трговине ће вам уштедети много невоља приликом изградње ваше следеће онлајн продавнице. Идеална платформа би требало да вам омогући да лако управљате наруџбинама и обрађујете плаћања. Флексибилност и скалабилност платформе су друге карактеристике које треба да узмете у обзир пре него што одаберете креатора веб локација за е-трговину.

У овом чланку ћу упоредити Вик и Схопифи, њихове карактеристике, предности и мане како бих вам помогао да донесете информисану одлуку.

Шта је Вик?

Вик је градитељ веб локација заснован на облаку који омогућава корисницима да граде и покрећу веб странице преко свог уређивача који је једноставан за коришћење. Платформа има преко 900 професионално дизајнираних шаблона који се могу користити у различитим индустријама и нишама. Користећи овај креатор веб локација, можете се одлучити за празно платно и дизајнирати све од нуле.

Платформа садржи комплетне алате за веб развој које можете користити за креирање потпуно функционалне веб странице. Вик вам омогућава да увезете прилагођене логотипе и креирате прилагођени домен који одражава идентитет вашег бренда.

Које су предности коришћења Вик-а?

 • Платформа све у једном: Вик вам омогућава да направите веб локацију и купите име домена и хостинг са његове платформе. Дакле, не морате да се бавите многим конфигурацијама да бисте покренули платформу за е-трговину.
 • Интерфејс прилагођен кориснику: уређивач превуци и испусти се брине за већину ствари које су вам потребне за изградњу продавнице. Не морате да пишете код да бисте омогућили различите функционалности у вашој е-трговини.
 • Широко тржиште апликација: Вик тржиште апликација омогућава корисницима да додају функционалности као што су функције е-трговине и повезивање са апликацијама за слање поште.
 • СЕО функције: Вик има уграђене СЕО функције које осигуравају да претраживачи могу открити и пописати вашу е-трговину.

За шта се користи Вик?

Иако поредимо Вик и Схопифи на основу функција е-трговине, Вик можете користити и за прављење других веб локација. Заправо, Вик и ВордПресс деле различите функције и конкуренти су дуги низ година. Можете га користити за изградњу:

 • Блогови
 • Портфолио веб-сајтови
 • Друштвене платформе
 • Форуми
 • Сајтови за чланство
 • Платформе за резервацију
 • Веб локације за догађаје

Шта је Схопифи?

Схопифи је платформа за е-трговину која омогућава корисницима да граде, покрећу и управљају онлајн продавницама. Платформа омогућава власницима продавница да продају на различитим местима као што су на мобилним уређајима, на вебу, у обичним продавницама или чак у поп-уп продавницама. Схопифи не ограничава начин на који можете да продајете своје производе, јер можете да пласирате своје производе на онлајн тржиштима или чак платформама друштвених медија.

  Да ли су Гриндр банови трајни?

Које су предности коришћења Схопифи-а?

 • Интерфејс прилагођен кориснику: Ова платформа има сјајан чаробњак који можете користити за брзо подешавање ваше продавнице. Схопифи такође има одличне ресурсе на које увек можете да се обратите када заглавите.
 • Подржава целу заједницу е-трговине: Схопифи могу да користе офлајн и онлајн предузетници.
 • Велико место за апликације: Можете да проширите функционалност своје Схопифи продавнице помоћу апликација трећих страна које се хостују на тржишту.
 • Скалабилност: Схопифи је дизајниран да расте са вама како ваша апликација расте. Платформа је такође флексибилна, омогућавајући вам да додајете или бришете ставке без утицаја на функционалност ваше продавнице.
 • Веома прилагодљив: Схопифи вам омогућава да прилагодите своју продавницу тако да одговара вашим јединственим потребама бренда и гласу. Можете да увезете логотип и промените фонтове по свом укусу.

Вик вс. Схопифи: Поређење дубоког зарона

#1. Лакоћа коришћења

Креатори веб-сајтова су дизајнирани да помогну чак и онима који не кодирају да направе сајтове. Ове платформе нуде следеће:

Вик служи онима са ограниченим вештинама дизајна и кодирања, али су и даље потребне професионалне веб странице. Открио сам да је уређивач превуци и отпусти једноставан за коришћење док креирате различите одељке страница.

Можете додати нове странице једним кликом када користите Вик. Такође смо сматрали да је ‘Оно што видите је оно што добијате’ (ВИСИВИГ) на овој платформи узбудљив, јер вам омогућава да видите промене док градите своју продавницу у реалном времену.

Схопифи је дизајниран посебно за креирање онлајн продавница. Као таква, ова платформа има различите уграђене алате за брзо покретање продавнице. Прављење онлајн продавнице може бити тежак задатак јер морате да се бавите варијацијама производа, управљањем колицима за куповину, ценама, испуњавањем поруџбина… итд. Међутим, открили смо да је додавање свих ових функција на Схопифи једноставно.

Победник

Било нам је тешко одредити победника јер је Вик уређивач једноставан за коришћење. С друге стране, Схопифи-ов уредник има невероватне карактеристике које олакшавају креирање онлајн продавнице.

#2. Теме и шаблони

Креатор е-трговине ће садржати различите теме и шаблоне које можете прилагодити тако да одговарају потребама вашег бренда.

Вик има преко 800 шаблона, али само око 120 њих циља на кориснике е-трговине. Едитор спусти и превуци понудио нам је флексибилност у прилагођавању. Ова платформа вам такође омогућава да користите Вик Артифициал Десигн Интеллигенце (АДИ) едитор, где одговарате на неколико питања, а уредник креира дизајн за вас. Експериментисали смо са тим и били смо импресионирани резултатима.

Схопифи има преко 100 тема за вашу онлајн продавницу. Платформа такође има 10+ шаблона дизајна са више од једне варијације. Такође можете да се одлучите за плаћене шаблоне у распону од 180 до 360 долара. Ова платформа има уређивач заснован на блоковима и секцијама, за који смо сматрали да је мало компликован у поређењу са уређивачом превуци и испусти.

Победник

Схопифи побеђује у погледу тема и шаблона јер су погодни за е-трговину. Вик има много шаблона, али наша анализа показује да је функција е-трговине била накнадна мисао.

  Како престати чувати послате е-поруке у Оутлоок 2016

#3. Прицинг

Колико ћете вероватно потрошити на отварање и вођење продавнице је важно разматрање. Идеална платформа треба да нуди конкурентне цене на основу карактеристика.

Вик има бесплатан план. Међутим, овај план даје вашој продавници вик.цом екстензију на име домена. Подешавање продавнице е-трговине на Вик-у коштаће вас 17 УСД месечно. Платформа такође има прилагођене планове за оне који желе да покрену велике продавнице. Са пословним плановима можете прихватити онлајн плаћања и обрађивати поруџбине.

Схопифи има различите планове да задовољи различите потребе. Ако одлучите да плаћате годишње, рад на овој платформи коштаће од 24 УСД месечно. Постаје чак и боље јер прва 3 месеца можете добити за 1 УСД месечно на годишњим плановима. Цене би могле бити веће ако се одлучите за премиум теме.

Победник

Јефтиније је покренути продавницу е-трговине на Вик-у него на Схопифи-у. Међутим, открили смо да су прва 3 месеца за 1 УСД месечно у понуди годишњих планова на Схопифију добар посао.

#4. Интегратионс

Интеграције и додаци омогућавају корисницима да повежу своје продавнице са алаткама трећих страна. Такве алатке можете користити за функције као што су обрада поруџбина, управљање и комуникација.

Вик има преко 300 апликација на свом тржишту. Открили смо да је већина апликација бесплатна, док се друге плаћају. Можете да сузите апликације које тражите помоћу дугмета за претрагу. Са овим апликацијама можете да радите различите ствари, од анализе саобраћаја до обраде поруџбина.

Схопифи има преко 6000 апликација које можете користити за покретање и управљање интернет продавницом. Већина апликација је бесплатна, док друге нуде комбинацију бесплатних и плаћених планова. Избор апликације зависиће од природе продавнице којом желите да управљате.

Победник

Схопифи је био наш коначни победник у интеграцијама. Присуство преко 6000 апликација нуди све што вам је потребно за управљање интернет продавницом.

#5. Маркетинг

Маркетинг је саставни део привлачења саобраћаја у онлајн продавницу. Обе платформе имају јединствене карактеристике/алатке као што следи:

Вик има различите функције, као што су маркетинг путем е-поште, огласне кампање, одељак блога и интеграција друштвених медија у маркетиншке сврхе. Волели смо уграђене СЕО алате као што су прилагодљиви УРЛ-ови, приказивање на страни сервера и структурирани подаци.

Схопифи корисници могу да користе уграђени одељак блогова, маркетинг путем е-поште и интеграцију друштвених медија да пласирају своје продавнице. Такође смо проверили Схопифи продавницу апликација, која има стотине апликација које корисници могу да користе за оглашавање својих брендова и производа. Такође можете рачунати на органски саобраћај, јер вам Схопифи омогућава да уређујете ознаке заглавља, алт ознаке и мета описе да бисте побољшали СЕО.

Победник

Наша анализа даје два градитеља е-трговине везу у маркетингу. Обе платформе имају невероватне маркетиншке карактеристике.

#6. поштарина

Вик и Схопифи омогућавају власницима продавница да наведу физичке и дигиталне производе. Ако се бавите физичким производима, потребан вам је пут за отпрему да бисте своју робу испоручили вашим клијентима.

Вик нуди различите опције испоруке на основу локације и врсте производа. На пример, можете имати локалну испоруку, стандардну испоруку, експресну испоруку или испоруку на улици. Платформа вам омогућава да шаљете у различите земље по различитим ценама.

Схопифи има уграђене све функције испоруке да би се олакшало испуњавање поруџбина. Посебно нам се допала функција која вам омогућава да купујете и штампате налепнице за отпрему које ћете додати својим производима. Можете поставити различите цене за своје производе на основу региона или тежине.

  47 најбољих АИ партнерских програма за промоцију и зараду

Победник

Етикете за отпрему навеле су нас да оценимо Схопифи као победника на овом фронту.

#7. Обрада плаћања

Добра веб локација за е-трговину требало би да вам омогући да обрађујете уплате ваших клијената. Ове две платформе нуде сличне опције, али се на неки начин разликују:

Вик обрађује плаћања клијената користећи преко 70 платформи као што су ПаиПал, Стрипе и Скуаре. Међутим, доступност процесора плаћања варира у зависности од локације. Већина ових платформи плаћа са свог рачуна или са приложене картице. Такође смо пронашли Купите сада, платите касније опција мењач игре ако желите да купци плаћају на рате.

Схопифи има шири спектар процесора плаћања од Вик-а. Платформа има 100+ процесора плаћања које можете филтрирати на основу локације. Ови процесори плаћања су категорисани у хостоване, самостално и без хостовања.

Победник

Схопифи је наш коначни победник јер има више процесора плаћања од Вик-а.

Ево кратког резимеа Вик-а против Схопифи-а.

ФеатуреВикСхопифиеЦоммерце фокус Основне функције е-трговине Дизајниране за е-трговину Опоравак напуштене корпе Доступан, али са ограниченим могућностимаНапредна аналитика и извештаји Основни извештаји о продаји и аналитикаНапредно извештавањеБесплатан планДаНе, али има бесплатну пробну верзијуДраг-андес00Интегратионс3Ли+Схи-0 Продуцт манагементЛимитед Адванцед

Ограничења Вик-а

Иако Вик нуди одличне функције е-трговине, открили смо да има и недостатке у следећим областима:

 • Накнаде за трансакције: Планови ниског нивоа на Вик-у ће наплаћивати провизију за сваку продају коју обавите.
 • Ограничена скалабилност: Вик је најпогоднији за мале продавнице.
 • Ограничени процесори плаћања: Иако ова платформа подржава неколико гејтвеја за плаћање, можда их неће бити онолико колико би већина купаца желела.
 • Ограничене интеграције трећих страна: Вик има тржиште апликација, али можда неће пружити све што вам је потребно за вођење успешне продавнице на мрежи.

Ограничења Схопифи-а

Схопифи је посебно направљен за е-трговину. Међутим, наша анализа показује да не успева на следећим фронтовима:

 • Трошкови који се понављају: Схопифи има шему месечног плаћања, што може бити скупо за власнике малих предузећа који тек треба да се остваре.
 • Сложеност прилагођавања: Схопифи може бити тешко прилагодити ако желите сложене функционалности. Можда ћете на крају ангажовати стручњаке за кодирање да имплементирају неке функције.
 • Трошкови теме: Схопифи има бесплатне теме. Међутим, они имају ограничене функционалности и можете се одлучити за врхунске теме.
 • Ограничења залиха: Ова платформа ограничава број варијанти на једном производу у вашој радњи.

Када користити Вик

 • Када тражите креатор веб локација који је једноставан за коришћење.
 • Када желите да водите малу радњу са ограниченим буџетом.
 • Када желите да направите веб локацију усмерену на садржај са функцијама е-трговине.
 • Ако желите да уживате у високим нивоима прилагођавања док градите своју радњу.

Када користити Схопифи

 • Када желите да покренете велику продавницу са свим функцијама е-трговине.
 • Ако желите скалабилну платформу која ће омогућити да ваша продавница расте.
 • Када тражите платформу која вам даје потпуну контролу над вашом радњом и омогућава прилагођени код.
 • Када тражите платформу која има хиљаде интеграција трећих страна.

Закључак

Коначан избор између Вик-а и Схопифи-а зависиће од природе продавнице коју желите да изградите и ваше стручности. Сматрао сам да је Вик савршен за оне који желе брзо да отворе своје продавнице. С друге стране, Схопифи одговара корисницима који траже већу контролу над својим продавницама и онима који желе да се повећају.

Погледајте наш чланак о градитељима веб локација Вик против ГоДадди.