Претплате на ЦхатГПТ су затворене, али зашто и када ће се поново отворити?

Кључне Такеаваис

  • Пријаве на ЦхатГПТ су тренутно затворене због пораста употребе након недавног догађаја ОпенАИ-ја Дев Даи, што је изазвало оптерећење на њиховим серверима.
  • Не постоји одређени временски оквир када ће се пријаве поново отворити, остављајући потенцијалне нове кориснике несигурним колико дуго ће морати да чекају.
  • ОпенАИ активно ради на решавању овог проблема и обезбеђивању одличног корисничког искуства, али затварање претплата изазива незадовољство постојећих претплатника.

Желите да се пријавите за ЦхатГПТ? Па, закаснио си.

Извршни директор ОпенАИ Сем Алтман званично је открио да су пријаве за водећи генеративни алат за вештачку интелигенцију затворене – барем су за сада. Међутим, без одређеног временског оквира када ће се регистрације за ЦхатГПТ наставити, свако може да нагађа колико дуго ће потенцијални нови корисници морати да чекају.

Зашто су пријаве за ЦхатГПТ затворене?

ЦхатГПТ је доживео огроман пораст у употреби од ОпенАИ ЦхатГПТ Дев Даи-а 6. новембра 2023.

ОпенАИ је искористио свој Дев Даи да открије најновију рунду ажурирања за ЦхатГПТ, укључујући ГПТ-4 Турбо, надограђени ЛЛМ и његову нову прилагођену опцију ГПТ. Оба су се показала као тренутни хит код постојећих корисника, а са фидовима друштвених медија пуним узбудљивог ЦхатГПТ садржаја, више људи него икада жели део колача од вештачке интелигенције.

Изненадни пораст броја корисника који истражују нове алате и људи који су скочили да користе ЦхатГПТ је значајно оптеретио ОпенАИ сервере – што је довело до тога да компанија затвори своје претплате док ситуација не буде под контролом.

  Како ручно организовати албуме у иТунес-у и мацОС музици

Када ће се ЦхатГПТ претплате поново отворити?

Тренутно нема званичних информација у вези са поновним отварањем регистрације за ЦхатГПТ. ОпенАИ-јев хардвер је био на удару, а постоји више од неколико постојећих претплатника који изражавају незадовољство због све мање услуге.

Спорије време обраде, периодични застоји, замрачења и још много тога су забележили значајан пораст од догађаја 6. новембра. За оне који су брзо интегрисали ЦхатГПТ и генеративну вештачку интелигенцију у токове посла и на другим местима, било какво застоје се осећа.

Међутим, упркос томе што су ЦхатГПТ претплате затворене, неће им требати дуго да се поново отворе. Сваки дан када врата ЦхатГПТ-а остају затворена за нове кориснике, ОпенАИ губи приход, а то је ситуација у којој ниједно предузеће не жели да буде — чак и ако је проблем узрокован његовим огромним успехом.

Ако желите да будете први у реду када се ЦхатГПТ претплате наставе, идите на Страница за регистрацију за ЦхатГПТунесите своје податке и сачекајте е-пошту.

ЦхатГПТ је жртва сопственог успеха

Као што је горе речено, то је проблем који жели сваки оснивач стартапа. Али када се толико људи интегрише или се ослања на услугу, обезбеђивање стабилности и перформанси ЦхатГПТ-а за постојеће кориснике је једнако важно као и укључивање већег броја претплатника.

Ипак, сигурно неће проћи дуго док се не промени.