Пријавите се на свој Гоогле налог одмах да бисте спречили његово брисање

Кључне Такеаваис

  • Гоогле ће почети да брише неактивне налоге који нису коришћени најмање две године почевши од децембра 2023.
  • Проактивно брисање застарелих налога има за циљ смањење ризика од крађе идентитета и кршења података.
  • Пријавите се на свој Гоогле налог пре децембра 2023. да бисте ресетовали тајмер неактивности и спречили брисање налога. Не заборавите да проверите и одржавате рачуне чланова породице, укључујући децу.

Да ли сте примили е-поруку од Гоогле-а са упозорењем да ће ваш налог бити избрисан ако се нисте пријавили у последње две године? Не паничите – то није пхисхинг превара, али можемо потпуно разумети зашто мислите да јесте.

Међутим, морате да одговорите и предузмете мере, иначе ће ваш стари Гоогле налог бити избрисан.

Гоогле ће избрисати неактивне налоге у децембру 2023

Гоогле шаље обавештења имејлом власницима Гоогле налога да ће од децембра 2023. почети да брише неактивне налоге који нису коришћени најмање две године. Када Гоогле избрише ваш налог, изгубићете све имејлове, фотографије и друге податке везане за њега. Срећом, постоје неки начини да заштитите своје податке у случају да Гоогле избрише ваш налог, али морате да их преузмете пре него касније!

Мотивација иза овог потеза је сигурност. Налози који годинама стоје нетакнути обично се ослањају на рањиве, застареле лозинке. Без редовних пријава и безбедносних ажурирања, они постају главне мете за хаковање и превару.

  Како да погледате оригиналне слике пуне величине и фотографије профила на Инстаграму

Проактивним брисањем застарелих налога, Гоогле има за циљ да смањи ризик од крађе идентитета и кршења података. Никада није добра идеја оставити осетљиве информације и приступ услугама да бескрајно лебде на интернету. Ова чистка приморава људе да повремено проверавају и појачавају своје безбедносне мере.

Неактивни налози такође коштају Гоогле новац за складиштење и одржавање. Иако није покретачки фактор, брисање налога које нико више не користи ослобађа ресурсе за њих.

Међутим, Гоогле-ове смернице за неактиван налог наводи неколико кључних изузетака где ће поштедети неактивне налоге од брисања:

  • Налог се користи за куповину Гоогле производа, апликације, услуге или претплате
  • Садржи поклон картицу са новчаним стањем
  • Гоогле налог поседује објављену апликацију или игру која има текуће претплате или финансијске трансакције повезане са њом
  • Налог управља налогом активног малолетног налога
  • Налог је купио дигиталну ставку, као што је филм или књига

Низ изузетака би требало да заштити пристојан број неактивних налога, али је ипак најбоље предузети мере што је пре могуће.

Како да избегнете брисање вашег Гоогле налога

Ако желите да задржите стари Гоогле налог, пријавите се на свој Гоогле налог пре децембра 2023. да бисте ресетовали и одржали тајмер неактивности активним.

Иако смо погледали како да избегнемо брисање вашег Гоогле налога, додатни савет за одржавање ваших Гоогле налога је да поставите подсетнике у календару да се повремено пријављују на налог(е) који се ретко користи. Такође се повремено можете пријавити за нове Гоогле услуге као што су ИоуТубе Мусиц или Гоогле Оне са својим неактивним налозима. Чак и бесплатне пробе и пријаве ће се квалификовати као активност (само запамтите да откажете све скупе претплате пре него што вам наплате!).

  Како гледати ТВ са пријатељима користећи Хулу Ватцх Парти

Не дозволите Гоогле-у да избрише ваш налог: Пријавите се одмах!

Не губите непотребно приступ свом Гоогле налогу. Једноставна пријава пре децембра одржаће га активним. И не заборавите да проверите све Гоогле налоге које сте можда подесили за чланове породице, попут деце. Њиховим рачунима је такође потребна активност.