Примена СДДЦ-а помоћу ВМваре Цлоуд-а на АВС услугама

ВМваре Цлоуд на АВС-у (ВМЦ на АВС-у) је услуга која се плаћа-ас-иоу-го (на захтев) која омогућава малим, средњим, па чак и веома великим предузећима да покрећу радна оптерећења у ВМваре вСпхере окружењима у облаку користећи широк спектар АВС услуге.

ВМваре Цлоуд на АВС-у покреће ВМваре Цлоуд Фоундатион (ВЦФ) који интегрише ВМваре вСпхере, вЦентер Сервер, ВМваре вСАН и ВМваре НСКС за покретање и оптимизацију апликација на наменској, еластичној и голој АВС инфраструктури.

ВМЦ на АВС-у омогућава ИТ администраторима да неприметно управљају ресурсима облака заснованим на ВМваре-у у АВС облаку без извођења било каквих сложених конверзија или ре-архитектуре, а такође им омогућава да модернизују ИТ инфраструктуру користећи узбудљиве скупове вештина и алате.

Омогућава предузећима да искористе предности као што су:

 • Флексибилност и скалабилност
 • Доступност ресурса на захтев
 • Висока доступност (ХА)
 • Цлоуд Сецурити
 • Наплата на основу комуналних услуга
 • Ширење на различите географске локације

У овом чланку ћемо научити како да изградимо софтверски дефинисани дата центар (СДДЦ) заснован на ВМваре-у који се налази на врху АВС јавног облака.

Претпоставимо да користите виртуелно окружење засновано на ВМваре-у у свом локалном дата центру и желите да мигрирате своје апликације и радна оптерећења у облак; ВМваре Цлоуд он АВС може бити одлично решење за ваше пословање. Можете искористити неке кључне карактеристике цлоуд технологија, као што су доступност ресурса на захтев, флексибилност, скалабилност, висока доступност, безбедност и миграција.

Случајеви коришћења за ВМваре Цлоуд на АВС-у

ВМЦ на АВС-у има изузетну способност да прошири центре података са локалних на клауд. Следи неколико случајева употребе који га чине најсвеобухватнијим решењем за сваку врсту пословања:

Опоравак од катастрофе као услуга (ДРааС)

ВМваре Цлоуд на АВС-у је прилично погодан за опоравак од катастрофе. Многа средња и велика предузећа успоставила су своје примарне центре података за покретање апликација и колокација за решавање било каквих хитних случајева док су користили ВМваре Сите Рецовери Манагер (СРМ) за реплицирање, тестирање преласка на грешку и извођење преласка на грешке у производњи и миграције на колокације или секундарне центре података .

ВМваре Цлоуд на АВС-у може бити одлично решење за успостављање колокација за репликацију, опоравак од катастрофе и миграцију критичних података ради смањења хлађења, трошкова инфраструктуре, радне снаге и многих других фактора.

Дата Центер Ектенсион

ВМваре Цлоуд нуди обједињено хибридно окружење у облаку са поузданом инфраструктуром и операцијама од локалног дата центра до АВС облака где предузећа могу да приступе и увећају ресурсе који су им потребни.

Миграција облака

ВМЦ на АВС-у омогућава организацијама врхунску флексибилност да лако пренесу радна оптерећења заснована на ВМваре вСпхере у АВС облак брзином и самопоуздањем уз коришћење постојећих ВМваре алата и скупова вештина.

  Шта је учење са појачањем?

Такође можете лако да убрзате миграцију са локалне локације на облак без застоја, искористите право окружење за свако радно оптерећење, смањите хардверске и оперативне трошкове и испуните пословне захтеве уз већу видљивост, безбедност и контролу.

Предности ВМваре Цлоуд-а на АВС-у

ВМЦ на АВС-у нуди наменске услуге у облаку засноване на ВМваре-у са једним закупцем на голој АВС инфраструктури која подржава до 16 хостова по кластеру, најновије инстанце са високим И/О оптимизованим за складиштење Амазон ЕЦ2 и непроменљиву меморију са малим кашњењем Експрес (НВМе) базирани ССД дискови. Може се покренути са најмање 2 хоста по СДДЦ кластеру и може се повећати до 16 хостова.

Можете покренути ВМваре СДДЦ софтверски стог директно на АВС голим серверима без угнежђене виртуелизације и преместити постојећа радна оптерећења из локалног ВМваре виртуелног окружења у ВМваре Цлоуд на АВС-у кроз миграцију ВМ шаблона, хладну миграцију и вМотион.

Следе неке предности ВМваре Цлоуд-а на АВС-у:

 • Еластично и на захтев вСпхере СДДЦ окружење у АВС-у
 • Нема посебних захтева за обучавањем особља или ангажовањем посебних талената
 • Доследно управљање, безбедност и операције
 • Приступ преко 200+ АВС услуга
 • Глобална доступност у 17 глобалних АВС региона

Предуслови и ограничења за ВМВаре Цлоуд на АВС-у

Следе неки предуслови које ћете морати да размотрите пре него што примените ВМваре Цлоуд на АВС:

МиВМваре налог: Овај профил ће морати да буде у потпуности попуњен пре него што уопште можете да започнете своју почетну примену.

АВС налог: Овај налог треба да има административне привилегије из неких разлога у примени.

Веза за активацију: Ова веза ће бити послата на адресу е-поште која је повезана са вашим МиВМваре профилом.

ВМЦ на АВС-у нуди многе могућности које имају нека ограничења на максималном и минималном нивоу, а ова ограничења се сматрају чврстим ограничењима (не могу се мењати) осим ако није другачије назначено. Следе нека важна ограничења за ВМваре Цлоуд на АВС-у која треба узети у обзир пре примене:

Конфигурација Макимум
Опис
Организација

Број домаћина по организацији
32 (мека граница)

Јавне ИП адресе (еластичне ИП адресе)
75 (мека граница)
Максималан број ИП адреса по организацији
СДДЦ

Број СДДЦ-ова по организацији
2 (меко ограничење)

Број повезаних ВПЦ-ова
1
Максималан број повезаних АВС ВПЦ-ова по СДДЦ-у.
Минимални хостови по кластеру за пун СЛА
2
Ово је минимални број ЕСКСи по вСпхере кластеру који ће бити подржан у пуном СЛА.
Максималан број хостова по кластеру (укључујући растегнуте кластере)
16
Максималан број ЕСКСи хостова по вСпхере кластеру. Ово ограничење се односи и на кластере са једним АЗ и на растегнуте кластере.
Максимални кластери
10 (мека граница); 20 (тврдо ограничење)
Максималан број вСпхере кластера по СДДЦ-у.
СДДЦ-ови по региону
5 (меко ограничење)

Велики СДДЦ вЦПУ-ови
68

Велики СДДЦ РАМ
240 ГБ

Умрежавање и безбедност

Број Л2 ВПН клијената
1

ИПСец ВПН тунел
16

Логицал Портс
2048 по логичком сегменту – 4000 у целом СДДЦ-у

СДДЦ-ови по СДДЦ групи
20 (верзија 1.12+)

СДДЦ групе по организацији
5 (верзија 1.12+)

За комплетну листу најновијих ограничења у ВМЦ-у на АВС-у, можете видети Максимум ВМваре конфигурације.

Архитектура ВМваре Цлоуд-а на АВС-у

ВМваре Цлоуд на АВС-у је заснован на ВМваре софтверском пакету као што је вСпхере, вЦентер, вСАН, НСКС-Т, дизајниран да ради на АВС наменској инфраструктури. Омогућава предузећима да управљају ресурсима и алатима заснованим на ВМваре-у на АВС-у уз беспрекорну интеграцију са другим Амазон услугама као што су Амазон ЕЦ2, Амазон С3, Амазон Редсхифт, Амазон Дирецт Цоннецт, Амазон РДС и Амазон ДинамоДБ.

  Како научити солидност у 2022. – 11 курсева/ресурса

Основни ентитет ВМваре Цлоуд он АВС решења је СДДЦ и има неке важне компоненте, укључујући:

Рачунање: ВМЦ на АВС-у може да садржи до 10 вСпхере кластера са 4 до 32 хоста у сваком кластеру, а сваки голи хост је опремљен са 512 ГБ РАМ-а и два процесора Интел Ксеон Е5-2600 серије. Више хостова се може додати преко административног интерфејса или преко АПИ-ја.

Складиштење: СДДЦ кластери подржавају ВМваре вСАН са алл-фласх конфигурацијом за складиштење помоћу НВМе флеш меморије, најбрже складиштење високих перформанси. ЕСКСи хост кластер инсталиран са 4+ вСАН дискова пружа више од 20 ТБ употребљивог складишта, док штити све ВМ-ове од квара једног хоста. Подаци у мировању се аутоматски шифрују, а виртуелни дискови се користе помоћу управљања заснованог на политици складиштења (СПБМ).

Умрежавање: Мрежним могућностима и политикама се управља преко ВМваре НСКС-Т у СДДЦ кластеру где се креирају вишеслојне виртуелне мреже да одвоје мрежне ресурсе од физичке опреме. Омогућава корисницима ВМЦ-а на АВС-у да креирају логичке, софтверски дефинисане мреже (СДН). Сваки кластер има две стандардне логичке мреже: једну за слој управљања, а другу за рачунарски слој, а комуникација између различитих логичких мрежа се одвија преко мрежних пролаза.

ВМваре НСКС-Т обезбеђује приступни пролаз за управљање (подржава ИПСЕЦ ВПН и ДНС) који обезбеђује приступ вЦентер серверу.

Висока доступност: ХА је подржан преко ВМваре ХА у СДДЦ-у, а ако хост не успе, апликације и радна оптерећења се мигрирају на други хост, а ВМ се поново покрећу на другим хостовима у кластеру. А лечењем такође управља ВМваре вСпхере у ВМваре Цлоуд-у на АВС-у.

Кораци пре примене СДДЦ-а у ВМваре Цлоуд-у на АВС-у

Корак 1: Пријавите се на АВС налог

 • Да бисте применили свој први софтверски дефинисани центар података (СДДЦ) на ВМваре Цлоуд на АВС-у, пријавите се на АВС налог са ИАМ корисником са потребним дозволама.
 • Уверите се у исправну конфигурацију вашег АВС налога.
 • Сада ћете дефинисати Амазон ВПЦ који ће се повезати са СДДЦ-ом током фазе укључивања.

Напомена: Ако сте већ конфигурисали ВПЦ и желите да га користите, можете прескочити 2. корак и наставити од 3. корака.

Корак 2: Креирање новог ВПЦ-а

Изаберите тачан регион да бисте применили свој ВМваре Цлоуд на АВС СДДЦ.

Отворите Амазон ВПЦ конзола. Изаберите Ваши ВПЦ-ови > ВПЦ-ови.

Кликните на Креирај ВПЦ.

Унесите ВПЦ детаље као што су ознака имена, ИПв4 ЦИДР блок, закуп као подразумевани и кликните на Креирај.

Затим кликните на Затвори.

Корак 3: Креирање приватне подмреже

Сада ћете креирати приватну подмрежу за Еластиц Нетворк Интерфаце (ЕНИ) за сваку зону доступности, а препоручује се подмрежа без прикљученог мрежног пролаза.

Отвори Амазон ВПЦ конзолаи изаберите Подмреже.

Изаберите Креирај подмрежу.

На екрану Креирај подмрежу унесите ознаку имена, изаберите жељену зону доступности, ИПв4 ЦИДР блок и кликните на Креирај.

Поновите кораке да бисте креирали жељене подмреже за сваку преосталу зону доступности у региону и кликните на Затвори.

Корак 4: Активирајте ВМваре Цлоуд на АВС услузи

Сада можете да активирате свој ВМваре Цлоуд на АВС услузи. Када се куповина обради, АВС шаље поруку добродошлице на наведену адресу е-поште и започиње процес користећи следеће кораке:

 • Изаберите везу Активирај услугу након што примите поруку добродошлице од АВС-а.
 • Пријавите се са МиВМваре акредитивима.
 • Прегледајте услове и одредбе за коришћење услуга и потврдите избор у пољу за потврду да бисте прихватили.
 • Изаберите Даље да бисте успешно завршили процес активације налога и бићете преусмерени на ВМваре Цлоуд на АВС конзоли.
 • Креирајте организацију која је повезана са МиВМваре налогом.
 • Унесите назив и адресу организације за логичко разликовање.
 • Изаберите Креирај организацију да бисте довршили процес.
  Како избрисати циљни налог

Корак 5: Управљање идентитетом и приступом (ИАМ)

Доделите привилеговани приступ одређеним корисницима за приступ Цлоуд услугама и СДДЦ конзоли, СДДЦ и НСКС компонентама. Постоје две врсте улога организације; Власник организације и члан организације су доступни.

Улога организације са власником организације може да додаје, мења и уклања кориснике и приступ ВМваре Цлоуд услугама. Улога организације са чланом организације може да приступи Цлоуд услугама, али не може да додаје, уклања или мења кориснике.

Примена СДДЦ-а на ВМваре Цлоуд-у на АВС-у

#1. Пријавите се на Цлоуд Сервицес Портал (ЦСП) да бисте започели примену СДДЦ-а на ВМЦ-у на АВС-у. Пријавите се на ВМЦ конзола.

#2. Изаберите ВМваре Цлоуд на АВС услузи међу доступним услугама.

#3. Изаберите Креирај СДДЦ.

#4. Унесите својства СДДЦ-а као што су АВС регион, примена (или један хост, више хостова или растегнути кластер), тип хоста, назив СДДЦ-а, број хостова, капацитет хоста и укупан капацитет и кликните на дугме Даље.

#5. Повежите се са новим АВС налогом и кликните на СЛЕДЕЋЕ.

#6. Изаберите свој претходно конфигурисани ВПЦ и подмрежу и НЕКСТ.

#7. Унесите ЦИДР блок управљачке подмреже за СДДЦ и кликните на СЛЕДЕЋЕ.

#8. Кликните на два поља за потврду да бисте потврдили да преузимате одговорност за трошкове и кликните на ПРИМЕНИ СДДЦ.

#9. Биће вам наплаћено када кликнете на ДЕПЛОИ СДДЦ и не можете да паузирате или откажете процес примене када почне и биће потребно неко време да се заврши.

#10. Ваш ВМваре базиран је спреман на АВС-у.

Заврши 👩‍🏫

ВМваре Цлоуд на АВС-у или ВМЦ на АВС-у је услуга у облаку која омогућава свакој врсти пословања да покреће своја радна оптерећења заснована на ВМваре-у са ВМваре компонентама на АВС-у користећи широк спектар АВС услуга.

Нуди одличне функције као што су флексибилност, скалабилност, доступност ресурса на захтев, висока доступност, безбедност и многе друге функције за једноставно управљање и миграцију ваших апликација из локалних у АВС облак.

Са ВМЦ-ом на АВС-у, можете да га користите као секундарну локацију за опоравак од катастрофе, проширите свој центар података на различите географске локације и мигрирате радна оптерећења између различитих облака.

Да бисте користили ВМЦ на АВС-у и применили СДДЦ, требало би да имате МиВМваре налог и АВС налог. Можете да примените јефтин СДДЦ са једним хостом на АВС-у и неприметно скалирате своје окружење у складу са својим потребама.

Ако сте уморни од управљања ресурсима и буџетирања за хардвер, ВМваре Цлоуд на АВС-у може бити прави избор за ваше пословне потребе.