Računar se ponovljeno uključuje i isključuje, ali nema prikaza

Računar se ponovljeno uključuje i isključuje, ali nema prikaza

Ovo je uobičajen problem koji se može desiti kod računara i prilično je frustrirajuće kada se to dogodi. Postoji niz mogućih uzroka зашто се ово dešava, ali na sreću, постоје i решења која можете испробати.

Šta uzrokuje da se računar ponovljeno uključuje i isključuje?

* Problemi sa napajanjem: Napajanje je odgovorno za napajanje računara, i ako ne radi ispravno, može dovesti do ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.
* Problemi sa matičnom pločom: Matična ploča je glavna ploča koja povezuje sve komponente računara. Ako je matična ploča oštećena, to može dovesti do problema sa napajanjem i ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.
* Problemi sa procesorom: Procesor je mozak računara, i ako ne radi ispravno, može dovesti do ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.
* Problemi sa RAM-om: RAM je kratkoročna memorija računara, i ako ne radi ispravno, može dovesti do ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.
* Problemi sa grafičkom karticom: Grafička kartica je odgovorna za prikazivanje slike na monitoru, i ako ne radi ispravno, može dovesti do ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.
* Problemi sa tvrdim diskom: Tvrdi disk je mesto gde se čuvaju podaci na računaru i ако ne radi ispravno, može dovesti do ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.
* Problemi sa BIOS-om: BIOS je firmver koji se nalazi na matičnoj ploči i odgovoran je za pokretanje računara. Ako je BIOS oštećen, može dovesti do ponovljenog uključivanja i isključivanja računara.

  12 апликација за праћење књига како бисте били у току са својим циљевима читања

Шта можете да урадите да бисте решили овај проблем?

Ако ваш рачунар поново укључује и искључује, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили овај проблем:

1. Проверите своје напајање: Уверите се да је напајање правилно повезано на рачунар и да је напајање укључено.
2. Ресетујте свој БИОС: Ресетовање БИОС-а може да реши проблеме са напајањем и проблемима са матичном плочом. Да бисте ресетовали БИОС, пронађите џмпер за ресетовање на матичној плочи и кратко га спојите.
3. Извадите и поново убаците своју РАМ: Извадите РАМ модуле из матичне плоче и поново их убаците. Ово може решити проблеме са РАМ-ом.
4. Извадите и поново убаците графичку картицу: Извадите графичку картицу из матичне плоче и поново је убаците. Ово може решити проблеме са графичком картицом.
5. Форматирајте свој тврди диск: Форматирање тврдог диска може решити проблеме са тврдим диском. Да бисте форматирали тврди диск, користите програм за партиционисање као што је GParted.
6. Ажурирајте свој БИОС: Ажурирање БИОС-а може решити проблеме са БИОС-ом. Да бисте ажурирали БИОС, посетите веб локацију произвођача матичне плоче и преузмите најновију верзију БИОС-а.
7. Контактирајте стручњака: Ако нисте у стању да сами решите овај проблем, обратите се стручњаку за поправку рачунара. Стручњак може да дијагностикује проблем и изврши потребне поправке.

Закључак

Рачунар који се поново укључује и искључује али нема приказа може бити веома фрустрирајући проблем. Међутим, постоји низ ствари које можете да урадите да бисте решили овај проблем. Ако не можете сами да решите овај проблем, обратите се стручњаку за поправку рачунара.

  10 апликација за снимање екрана за снимање екрана вашег паметног телефона

Често постављана питања (FAQs)

* Зашто се мој рачунар поново укључује и искључује?

Постоји низ могућих узрока зашто се ово дешава, укључујући проблеме са напајањем, проблеми са матичном плочом, проблеми са процесором, проблеми са РАМ-ом, проблеми са графичком картом, проблеми са тврдим диском и проблеми са БИОС-ом.

* Шта могу да урадим да бих решио овај проблем?

Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили овај проблем, укључујући проверу напајања, ресетовање БИОС-а, вађење и поновно убацивање РАМ-а, вађење и поновно убацивање графичке картице, форматирање тврдог диска, ажурирање БИОС-а и контактирање стручњака за поправку рачунара.

* Како да проверим своје напајање?

Да бисте проверили своје напајање, уверите се да је напајање правилно повезано на рачунар и да је напајање укључено. Такође можете пробати да замените напајање.

* Како да ресетујем свој БИОС?

Да бисте ресетовали БИОС, пронађите џмпер за ресетовање на матичној плочи и кратко га спојите. Можете такође извадити батерију из матичне плоче и сачекати неколико минута пре него што је поново убаците.

* Како да извадим и поново убацим РАМ?

Да бисте извадили и поново убацили РАМ, отворите кућиште рачунара и пронађите РАМ модуле. Окрените засуне на обе стране РАМ модула и извуците их из матичне плоче. Да бисте поново убацили РАМ модуле, поравнајте их са одговарајућим слотовима и притисните док не чујете клик.

* Како да извадим и поново убацим графичку картицу?

Да бисте извадили и поново убацили графичку картицу, отворите кућиште рачунара и пронађите графичку картицу. Окрените вијак за причвршћивање на горњем делу графичке картице и извуците је из матичне плоче. Да бисте поново убацили графичку картицу, поравнајте је са одговарајућим слотом и притисните док не чујете клик.

  Да ли вам ВхатсАпп даје број телефона?

* Како да форматирам свој тврди диск?

Да бисте форматирали свој тврди диск, користите програм за партиционисање као што је GParted. Покрените програм и пронађите свој тврди диск. Кликните десним тастером миша на тврди диск и изаберите опцију за форматирање.

* Како да ажурирам свој БИОС?

Да бисте ажурирали БИОС, посетите веб локацију произвођача матичне плоче и преузмите најновију верзију БИОС-а. Сачувајте датотеку БИОС-а на УСБ флеш диск и покрените рачунар са УСБ флеш диска. Следите упутства на екрану да бисте ажурирали БИОС.

* Шта да радим ако не могу сам да решим овај проблем?

Ако не можете сами да решите овај проблем, обратите се стручњаку за