Nema HDMI signala sa vašeg uređaja Dell monitor [Popravka]

Nema HDMI signala sa vašeg uređaja Dell monitor [Popravka]

Uvod

Dell monitori su poznati po svojoj pouzdanosti i visokoj kvalitetu. Međutim, kao i svi elektronski uređaji, i oni mogu ponekad naleteti na probleme. Jedan uobičajen problem je odsustvo HDMI signala sa uređaja koji je spojen na monitor. Ova greška može biti frustrirajuća, ali na sreću, obično je moguće je rešiti bez velike muke. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako da identifkujete i otklonite problem sa odsustvom HDMI signala na vašem Dell monitoru.

Razlozi za odsustvo HDMI signala

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto ne vidite HDMI signal sa svog uređaja na Dell monitoru:

* Neispravan HDMI kabel
* Neispravan HDMI port na uređaju ili monitoru
* Pogrešna podešavanja na uređaju ili monitoru
* Problem sa grafičkom karticom (ako koristite desktop računar)
* Problem sa matičnom pločom (ako koristite desktop računar)
* Problem sa samim monitorom

Kako rešiti problem sa odsustvom HDMI signala

Da biste rešili problem sa odsustvom HDMI signala na Dell monitoru, možete isprobati sledeće korake za otklanjanje problema:

1. Proverite HDMI kabel

Prvo, proverite HDMI kabel koji koristite za povezivanje uređaja sa monitorom. Uverite se da je kabel ispravno spojen na oba kraja i da nije oštećen. Možete pokušati sa drugim HDMI kablom da biste videli da li to rešava problem.

2. Proverite HDMI portove

Sledeći korak je da proverite HDMI portove na uređaju i monitoru. Uverite se da su portovi čisti i bez prašine ili drugih prepreka. Ako je moguće, pokušajte da povežete uređaj sa drugim HDMI portom na monitoru ili da monitor povežete sa drugim HDMI portom na uređaju.

  Како да повежем свој Дроид Турбо 2 са рачунаром

3. Podešavanja uređaja i monitora

Zatim proverite podešavanja na uređaju i monitoru. Uverite se da je na uređaju izabran ispravan izlazni video izvor (HDMI). Na monitoru, uverite se da je izabran ispravan ulazni izvor (HDMI).

4. Pogrešna podešavanja grafičke kartice (desktop računari)

Ako koristite desktop računar, problem sa odsustvom HDMI signala može biti povezan sa pogrešnim podešavanjima grafičke kartice. Pokušajte da ažurirate drajvere za grafičku karticu i da se uverite da su podešavanja za više ekrana ispravno konfigurisana.

5. Problem sa matičnom pločom (desktop računari)

U retkim slučajevima, problem sa odsustvom HDMI signala može biti povezan sa problemom sa matičnom pločom. Da biste proverili ovo, pokušajte da povežete drugi uređaj sa HDMI izlazom na matičnu ploču. Ako drugi uređaj takođe nema HDMI signal, moguće je da je matična ploča pokvarena.

6. Problem sa monitorom

Ako ste isprobali sve prethodne korake i još uvek nemate HDMI signal, moguće je da je problem sa samim monitorom. Možete pokušati da resetujete monitor na fabrička podešavanja. Ako to ne reši problem, monitor možda treba da bude popravljen ili zamenjen.

Zaključak

Problem sa odsustvom HDMI signala na Dell monitoru može biti frustrirajući, ali ga obično možete rešiti sami uz malo strpljenja i ulaganja napora. Sledite korake otklanjanja problema navedene u ovom vodiču i trebali biste moći da vratite svoj monitor u radno stanje. Ako ste probali sve korake i još uvek nemate HDMI signal, možda ćete morati da kontaktirate Dell podršku za dodatnu pomoć.

Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Zašto ne vidim HDMI signal sa svog laptopa na Dell monitoru?
* Proverite HDMI kabel, HDMI portove, podešavanja laptopa i monitora, a zatim ažurirajte drajvere za grafičku karticu.

  Очистите смеће и учините свој Мац бржим уз МацПав ЦлеанМиМац

2. Zašto ne vidim HDMI signal sa svog Xbox-a na Dell monitoru?
* Proverite HDMI kabel, HDMI portove, podešavanja Xbox-a i monitora. Ako koristite adapter, uverite se da je ispravan.

3. Zašto ne vidim HDMI signal sa svog PS4 na Dell monitoru?
* Slično kao i za Xbox, proverite HDMI kabel, HDMI portove, podešavanja PS4 i monitora. Uverite se da koristite HDMI kabel sa visokim propusnim opsegom.

4. Zašto ne vidim HDMI signal sa svog Blu-ray plejera na Dell monitoru?
* Proverite HDMI kabel, HDMI portove, podešavanja Blu-ray plejera i monitora. Uverite se da je Blu-ray plejer kompabilan sa HDMI.

5. Zašto ne vidim HDMI signal sa svog DVD plejera na Dell monitoru?
* DVD plejeri obično nemaju HDMI izlaz. Možda ćete morati da koristite kompozitni ili komponentni video kablovi.

6. Kako da resetujem Dell monitor na fabrička podešavanja?
* Pritisnite dugme za meni na monitoru i koristite dugmad za navigaciju za pomeranje do opcije „Reset“. Potvrdite reset i monitor će se resetovati na fabrička podešavanja.

7. Kako da ažuriram drajvere za grafičku karticu?
* Posetite web stranice proizvođača svoje grafičke kartice i preuzmite najnovije drajvere. Instalirajte drajvere i ponovo pokrenite računar.

8. Šta da uradim ako sam probao sve korake i još uvek ne vidim HDMI signal?
* Kontaktirajte Dell podršku za dodatnu pomoć. Možda ćete morati da pošaljete monitor na popravku ili zamenite.