Разумевање Реацт вс Реацт Нативе

Ми људи ћемо се збунити са много ствари. Забуна може настати због различитих карактеристика ствари. Најчешћи начин да се збуните са различитим стварима су њихова имена.

Људи ће прво упознати називе нове ствари. Или је у питању друга особа, животиња, производ, софтвер итд., Они ће претраживати по својим именима и онда ће сазнати о различитим функцијама, апликацијама, историји итд.,

Зашто је све ово?

Да, људи се често збуне са терминима (именима) Реацт и Реацт Нативе. Ако људи који нису технолошки виде имена Реацт и Реацт Нативе, у већини случајева ће претпоставити Реацтиве Нативе као проширење Реацт-а. Чак и неки техничари могу размишљати на исти начин ако имају 0% знања у овим областима.

Шта су то заправо ствари? Зашто се људи често мешају са њима, а не са другима?

Реаговати и Реацт Нативе су два оквира. Имена изгледају слично са додатном речи између њих. Дакле, људи често збуне због својих имена на први поглед. Ако имате исту конфузију, онда сте на правом месту да откријете мистерију иза њих.

Хајде да сазнамо.

Реаговати

Реацт је ЈаваСцрипт библиотека која се користи за прављење веб апликација на једној страници. То је једна од најпопуларнијих библиотека за прављење корисничких интерфејса (фронтенд) за веб. Можда можемо рећи да је то најпопуларнија библиотека за сада. Креирао га је и одржава Фацебоок. Такође је познат као РеацтЈС.

Пошто имам искуства са Реацт-ом, могу рећи да је леп и једноставан за учење и изградњу. То је библиотека. Дакле, можемо да градимо шта год желимо и како желимо користећи његове карактеристике. Не постоје строга правила која се морају поштовати током развоја апликација са Реацт-ом. Дакле, имаћемо слободу.

Реацт има толико сјајних функција. Хајде да их погледамо.

#1. Компоненте

У Реацт-у је све компонента. То је као градивни блок веб апликације. Можемо формирати велике компоненте комбиновањем малих компоненти. Свака компонента има своје стање и контролу. Компоненте контролишу кориснички интерфејс и одлучују шта ће показати корисницима на основу његовог стања.

Компоненте су све у Реацт-у. И они су за вишекратну употребу. Напишите једном и користите га свуда.

Морамо да пишемо компоненте са највећом пажњом. Олакшава одржавање ствари када наша апликација расте. Ако напишемо много кода у једној компоненти, то ће нам на крају постати терет за одржавање. Компоненте реакције треба да буду мале и слатке. Они од живота програмера чине рај као и пакао.

  Како променити свој број телефона у ГроупМе

#2. Виртуелни ДОМ

Требало је да видите нешто попут утоваривача унутар дугмета. А на платформама друштвених медија, број лајкова се повећава чим га притиснете. У ранијим данима веба, морали смо поново да учитамо све да бисмо добили информације. Али, сада ће сингл који треба да буде ажуриран освежити за нас без додиривања других ствари. о чему се ради?

Као што смо раније видели, све у Реацт-у је компонента. Прегледачи одржавају ДОМ структуру за елементе за веб апликацију. Када део веб апликације треба да се ажурира, морамо да га ажурирамо помоћу ДОМ манипулација. Реацт ради исту ствар ефикасно.

Реацт креира виртуелни ДОМ (копију ДОМ-а) за све његове компоненте. Да би ажурирао нешто у веб апликацији, Реацт упоређује прави ДОМ са виртуелним ДОМ-ом. Ако има било каквих промена, Реацт покреће ажурирање компоненте.

#3. Једносмерни ток података

Не можемо да поделимо велики скуп компоненти на мање компоненте без протока података. Мора постојати неки начин за проток података између компоненти.

Реацт нам омогућава да пренесемо податке са једне компоненте на другу компоненту у једном правцу. Подаци теку од надређених компоненти ка подређеним компонентама. А подређене компоненте не могу да ажурирају податке. Не постоји начин да се подаци пошаљу назад родитељској компоненти јер је ток података једносмеран.

Можда ћете прво помислити да нема вишесмерног протока података. Али, једносмерни ток података нам даје већу контролу над вишесмерним током података.

Преглед

Постоје многе друге функције као што су ЈСКС, условно приказивање, итд.; они су секундарни. Видели смо примарне карактеристике Реацт библиотеке. Када је реч о апликацијама Реацт-а, са њим можемо да направимо скоро сваку врсту веб апликације. Заједница Реацт-а је огромна. Можете пронаћи много пакета за рад са Реацт-ом.

Реацт Нативе

Реацт Нативе је ЈаваСцрипт оквир који се користи за развој мобилних апликација на више платформи. Такође га креира и одржава Фацебоок.

Већина вас ће бити запањена горњом изјавом.

Да ли можемо да креирамо мобилне апликације за Андроид и ИОС са једним оквиром?

Ако не пратите ажурирања у свету технологије, нема шансе да ћете то знати. Да, можемо да креирамо апликације за више платформи (и за Андроид и за иОС) користећи Реацт Нативе. Постоје и други оквири за развој апликација на више платформи.

  Како заобићи британски порно блок

Реацт Нативе је један од најпопуларнијих те врсте. Није најпопуларнији због ЈаваСцрипт ограничења у изворним апликацијама. Али, блиста у својим областима развоја. Чак и велике компаније као што су Фацебоок, Инстаграм, Флипкарт, итд., га користе. То не значи да треба да га користите. То значи да можемо да направимо апликације на нивоу производње на више платформи помоћу Реацт Нативе-а.

Користио сам групу речи под називом Нативе Апплицатионс у горњем пасусу. Шта су они? То није нека нова врста апликације. Изворна апликација је посебно креирана за одређену платформу. Андроид апликације за андроид мобилне, иОС апликације за иПхоне мобилне, Виндовс апликације за Виндовс итд.,

Шта није у реду са Нативе-ом у Реацт Нативе-у? Долазећи до тога, Реацт Нативе креира нативну апликацију која одговара и Андроид-у и ИОС-у на основу наше жеље. Апликације развијене са Реацт Нативе су изворне као и Андроид Студио за андроид и слично за иОС.

Можда су га креатори назвали Реацт Нативе због тога. Није чињеница.

Када је реч о карактеристикама Реацт Нативе-а, чека нас гомила њих. Хајде да видимо неке од њихових примарних карактеристика.

#1. Цросс-Платформ

Можемо да креирамо мобилне апликације за Андроид и иОС истовремено са једном основом кода. То штеди много времена и новца за компаније.

#2. Вруће или поновно учитавање уживо

Ако имате искуства у Реацт или Реацт Нативе апликацијама, онда вероватно знате за то. Ова функција поново учитава целу апликацију са новим ажурирањима када променимо код. Не морамо да притиснемо дугме за поновно учитавање сваки пут када променимо код. Ажурирајте код и погледајте промене. То је то. Не морамо да чекамо ништа осим ако нема грешке.

Можда вам се чини као секундарна карактеристика. Али, ако долазите из Андроид развоја без икаквог оквира, схватићете вредност ове функције у Реацт Нативе-у.

#3. УИ библиотеке и заједница

Постоји много уграђених изворних компоненти у Реацт Нативе. Можемо их користити директно без икаквог додатног подешавања или инсталације. Изворне компоненте изгледају као изворне на одговарајућим платформама. Корисничко сучеље Реацт Нативе апликација се поклапа са изворним корисничким интерфејсом за иОС, као и са Андроид корисничким интерфејсом. Реацт Нативе има компоненте сличне Реацту.

А када је у питању заједница. Велико је и стално се повећава. Можете добити помоћ без икаквих потешкоћа од заједнице када сте заглављени у њој.

Преглед

На интернету можете пронаћи многе друге функције Реацт Нативе-а. Истражите их и ако идете у развој мобилних апликација. Фронтенд програмер такође може да развија изворне апликације користећи Реацт Нативе. То чини развој мобилних апликација на више платформи лаким.

  7 Твиттер маркетиншких алата за повећање вашег налога

Реацт Вс. Реацт Нативе

Постоје неке сличности и разлике између Реацт-а и Реацт Нативе-а. Хајде да их погледамо.

Када су у питању апликације Реацт и Реацт Нативе, оне се потпуно разликују једна од друге. Али, када су у питању принципи, они изгледају слично. И Реацт и Реацт Нативе имају компоненте. И они следе исте принципе у дотичном развоју.

Обојица користе ЈаваСцрипт језик за развој. Хајде да видимо једноставну апликацију Хелло, Ворлд у обе.

Реаговати

import React, { Component } from 'react';
import './App.css';
 
class App extends Component {
 render() {
  return (
   <div className="container">
    <h1>Hello, Wolrd!</h1>
   </div>
  );
 }
}
 
export default App;

Реацт Нативе

import React from 'react';
import { Text, View } from 'react-native';

const App = () => {
 return (
  <View
   style={{
    flex: 1,
    justifyContent: "center",
    alignItems: "center"
   }}>
   <Text>Hello, world!</Text>
  </View>
 )
}
export default App;

Као што видите, оба користе Реацт пакет. Синтакса изгледа слично у обе апликације јер користе посебну ознаку под називом ЈСКС. Али када је у питању део за рендеровање, обоје користе различите ствари. Реацт користи виртуелни ДОМ, а Реацт Нативе користи Нативе АПИ за УИ рендеровање.

Постоје неки екстерни пакети као што су Редук, МобКс, итд., за управљање изјавама Реацт апликација. Исти пакети се могу користити иу Реацт Нативе апликацијама.

И Реацт и Реацт Нативе користе ЈаваСцрипт. Дакле, можемо користити скоро сваки ЈаваСцрипт пакет са оба. Ово додаје много пакета у обе њихове библиотеке пакета.

Реацт и Реацт Нативе су међусобно повезани. Али, они се користе у различите сврхе.

Закључак

Реацт и Реацт Нативе се разликују у погледу крајњег производа и платформи апликација. Али, они следе сличне принципе у развоју одговарајуће апликације. Ако можете да научите један од два оквира, Реацт или Реацт Нативе, можете убрзати учење другог. Међутим, Реацт знање је потребно за развој Реацт Нативе апликација. Али, то није довољно за то. Морамо да знамо више о развоју матичних апликација пошто је подршка ограничена у Реацт Нативе-у.

Надајмо се да ће се на крају развити за пуну подршку у будућности.

Ако желите да почнете са развојем веб или мобилних апликација, онда ће вам у будућности сигурно користити Реацт или Реацт Нативе. Али то ипак није обавезно.

Учење концепата Реацт-а је лака шетња ако желите познаје ЈаваСцрипт. Званични документи ће вам бити одличан ресурс за почетак рада са Реацт-ом или Реацт Нативе-ом.

Срећно сазнање 🙂