Рунваи креира видео записе из текста, лансирани нови Мицрософт тимови

Хелло Геекс! 🙋 Ево трендовских ажурирања за вас! 📣

РунваиМЛ генерише оригиналне видео записе из једноставног текста

АИ стартуп РунваиМЛ најавио је мултимодални АИ систем Ген-2 за генерисање оригиналних видео записа од једноставног текста, слика или видео клипова.

АИ платформе које генеришу текст-у-слику су сада стандардне, али вештачка интелигенција је на граници у развоју видео записа из текста.

АИ Цомпани Рунваи је лансирала Ген-2, која ствара оригиналне видео записе путем уноса текста, слика или видео клипова.

У његовој верзији Ген-1, корисници су могли да примене преклапање генерисано вештачком интелигенцијом на већ постојеће видео снимке и да унесу основну 3Д анимацију или клип на паметном телефону.

Његов Ген-2 изгледа више фокусиран на генерисање видео записа од нуле. То је алатка за генерисање видео снимака заснована на вебу која нуди 30+ алата АИ за уређивање видеа у реалном времену, сарадњу и још много тога.

Писта обавља узбудљив посао у генеративној вештачкој интелигенцији, укључујући још увек неистражену територију текста у видео. Налази су узбудљиви, а потенцијал вештачке интелигенције за претварање текста у видео је привлачан, доносећи нове шансе за креативност.

Пружање корисничких интерфејса и шаблона спремних за примену омогућава појединцима да искористе моћ вештачке интелигенције и премошћују јаз између креатора и технологија машинског учења.

Посебно, његова растућа заједница обезбеђује стални развој и подршку, што га чини вредним ресурсом за оне који желе да унапреде свој креативни рад, укључујући уметнике, дизајнере, програмере и многе друге. Ако желите да испробате овај алат, можете се пријавити на Рунваи-у.

  Како ограничити податке у Гоогле табелама помоћу валидације података

Други технолошки тајкуни, Мета и Гугл, такође су у трци за вештачку интелигенцију за претварање текста у видео.

Мицрософт покреће нове тимове са побољшаним перформансама

Према најновијем ажурирању са Мицрософтовог званичног блога, Мицрософт је лансирао нове тимове, који су бржи, једноставнији и флексибилнији за употребу од претходних тимова.

Према сајту, нови Мицрософт тимови су три пута бржи за инсталирање, два пута бржи за придруживање састанцима и користе 50% мање меморије и 70% мање простора на диску. Чини се да су све ово значајна побољшања перформанси Мицрософт тимова.

Мицрософт је у потпуности прешао на Реацт ЈаваСцрипт библиотеку у овој новој верзији Теамс-а, напустио је Елецтрон корене Теамс-а и прешао на Мицрософт-ову Едге ВебВиев2 технологију.

Штавише, Мицрософт је нагласио течан језик дизајна за побољшања корисничког интерфејса. Сва ова подешавања побољшавају функционалност тима смањујући количину коришћене меморије, количину коришћеног простора на диску и многе друге факторе.

Поред побољшања перформанси, Мицрософт је такође дао тимовима визуелно освежавање како би боље одговарао Виндовс 11.

Испод су неке од најбољих карактеристика нових Мицрософт тимова:

  • Картица Датотеке у каналима и разговорима, као и могућност преузимања, отпремања и прегледа датотека.
  • Састанци, уз подршку за бројне радне налоге и станаре, јединствене позадине и ПоверПоинт Ливе састанке.
  • Апликације, укључујући оне од Мицрософт 365 и програмера прве стране, као што су Мицрософт Вива и Одобрења и задаци.

Поред свих ових функција, у Теамс долази преко 50 додатних нових функција. Да бисте сазнали више о овоме, посетите Мицрософт техничку заједницу.

Око 280 милиона појединаца користи тимове сваког месеца да би остали у контакту, наводи се на веб локацији компаније Мицрософт. У продавници је пуштено око 1.900 апликација, а развијено је више од једног лакх прилагођених апликација које су у интеракцији са Теамс-ом захваљујући невероватним иновацијама које је Теамс омогућио од независних добављача софтвера (ИСВ) трећих страна.

  Како прегледати дељење Нетфлик-а на Дисцорд-у

За више ажурирања, погледајте нашу категорију Најновија технологија.