Шта ЦхатГПТ приступ ажурираним информацијама значи за све

Кључне Такеаваис

 • Ограничена база знања ЦхатГПТ-а је значајан проблем, јер не може да пружи тачне информације о догађајима након јануара 2022.
 • ОпенАИ решава овај проблем поновним увођењем приступа Интернету за ЦхатГПТ користећи Бинг, омогућавајући му да пружи ажурне одговоре.
 • Омогућавање функције прегледања побољшава тачност и свеобухватност одговора ЦхатГПТ-а, али такође носи ризик од дезинформација и утиче на приход од огласа за веб-сајтове.

Ограничена база знања ЦхатГПТ-а један је од највећих проблема. У зависности од тога који модел користите, ЦхатГПТ база знања има крајњи датум од септембра 2021. (за ГПТ-3.5) или јануара 2022. (за ГПТ-4). То значи да ЦхатГПТ не може тачно да обрађује захтеве у вези са догађајима који су се десили после тог времена.

Сада ОпенАИ решава овај проблем ажурирањем ЦхатГПТ-а да користи интернет за пружање ажурних одговора на ваше упите. Ево шта треба да знате о овом (поновном) додатку у ЦхатГПТ.

ЦхатГПТ сада може да користи Бинг за приступ Интернету

Једна од главних продајних тачака АИ цхат робота као што су Бард и Бинг АИ је то што могу приступити интернету како би дохватили најновије информације. ЦхатГПТ, с друге стране, то није могао. То се накратко променило након што је ОпенАИ увео могућности претраживања у мају 2022. године, али је функција касније искључена због злоупотребе. Једна таква злоупотреба је видела да корисници ЦхатГПТ-а користе функцију прегледања да заобиђу паивалл на веб локацијама како би бесплатно приступили новинским чланцима.

  Како да преместите своју Логиц Про звучну библиотеку на екстерни диск

Након тога, ЦхатГПТ се вратио на свој оригинални дизајн без приступа интернету. Уместо тога, цхатбот је зависио од додатака трећих страна за извлачење информација са веба. Сада, ОпенАИ је најавио уводи „Прегледај помоћу Бинга“, функцију која користи АПИ претраживача Бинг да би ЦхатГПТ-у пружила преко потребну могућност приступа ажурираним информацијама. Да би избегао неке од грешака које су мучиле претходно увођење ове функције, ОпенАИ је поставио значајна ограничења на сајтове којима ЦхатГПТ функција прегледања може да приступи. Веб локације које су поставиле ограничења на ЦхатГПТ ГПТБот изузете су од представљања у синтетизованим одговорима ЦхатГПТ-а.

Али како можете омогућити ову функцију у ЦхатГПТ-у? Како ће повратак приступа интернету утицати на кориснике ЦхатГПТ-а? Хајде да сазнамо.

Како омогућити прегледање на ЦхатГПТ-у

Да бисте користили функцију прегледања, морате имати плаћену претплату на ЦхатГПТ Плус. Ако сте на ЦхатГПТ Плус плану, можете да омогућите функцију прегледања преко странице са подешавањима налога.

 • Отвори ЦхатГПТ.
 • Кликните на своје име или е-пошту у доњем левом углу прозора за ћаскање.
 • Кликните на Подешавања и Бета.
 • Кликните на Бета функције и укључите прекидач поред Прегледај помоћу Бинг-а.
 • Затим, да бисте користили функцију прегледања ЦхатГПТ:

 • Започните ново ћаскање.
 • Задржите показивач изнад модела ГПТ-4.
 • У падајућем менију изаберите Прегледај помоћу Бинг-а.
 • ЦхатГПТ ће аутоматски позвати функцију прегледања да би извукао најновије информације кад год види потребу. Опционо можете да кажете цхатботу да почне да прегледа одређену тему или питање кад год желите најновије информације о некој теми.

  Шта ЦхатГПТ приступ Интернету значи за ЦхатГПТ кориснике

  Први утицај враћања приступа Интернету у ЦхатГПТ су побољшани одговори. ЦхатГПТ ће моћи да пружи свеобухватније и тачније одговоре. Тренутно, ни ГПТ-3.5 ни ГПТ-4 модели не знају ништа о догађајима или темама који су се десили после јануара 2022. Због овог недостатка знања ЦхатГПТ не може да одговори на нека питања или да прави претпоставке које резултирају погрешним одговорима.

    Када ће Дисцовери Плус бити доступан на ПС4?

  Када смо покушали са разговорима који су укључивали брзе промене статистике или бројки, важност приступа интернету била је кристално јасна. Док је ЦхатГПТ без прегледавања давао одговоре са погрешним цифрама, ЦхатГПТ са прегледањем је враћао прецизније статистике о темама као што су светска популација и статистика продаје паметних телефона.

  У разговору испод, питали смо подразумевани ЦхатГПТ ГПТ-4 модел која земља има највећу популацију. Погрешио је.

  Затим смо питали ЦхатГПТ-ов ГПТ-4 модел са укљученим прегледањем и то је исправно.

  Али није све ружичасто. Приступ Интернету ће такође имати неке недостатке. Повећава ризик од ширења дезинформација ако се ЦхатГПТ ослања на веб локације са нетачним, пристрасним или лажним информацијама. Извори података који се користе за обуку ЦхатГПТ-а су у знатној мери дезинфиковани. Ово смањује ризик да цхатбот шири дезинформације и пропаганду. Међутим, са несметаним приступом, вероватно би требало да очекујемо више разговора о ЦхатГПТ-у који ће појачавати лажне вести и друге врсте дезинформација у будућности.

  Још један мање очигледан недостатак најновијег додатка ЦхатГПТ-а је његов утицај на вести и изворе информација. Већина веб локација зависи од саобраћаја на њиховој веб локацији да би остварила приход. ЦхатГПТ са приступом Интернету донекле поткопава ово дајући приступ информацијама са других веб локација, а да корисници не морају да их посећују. То значи да ће ЦхатГПТ потенцијално ускратити веб локације прихода од огласа које би иначе зарадили од корисника који посећују њихове веб локације. Неки веб-сајтови ће блокирати приступ ЦхатГПТ-у и објаснити да „датотека ‘роботс.ткт’ веб-сајта ме спречава да преузмем тражене странице,” али многи власници веб-сајтова неће дати такву одредбу.

    Како омогућити слику у слици у мацОС Сиерра

  Наравно, претраживачи као што су Гоогле и Бинг ће такође потенцијално изгубити приход од огласа на својим страницама резултата претраге. Али компаније попут Гоогле-а и Бинг-а су превелике да би осетиле ову врсту штипања, барем за сада. Утицај ће се више осетити на малим веб локацијама на којима је приход од огласа главни извор прихода.

  Функција прегледања у ЦхатГПТ-у је мач са две оштрице

  Повратак функције прегледања у ЦхатГПТ-у је мач са две оштрице. С једне стране, омогућава АИ цхатбот-у да корисницима пружи тачније и ажурније информације. Али то такође отвара ризике од ширења дезинформација и негативног утицаја на приходе од огласа за мале веб странице. Иако постоје оправдане забринутости, функција прегледања је за сада укључена.

  Корисници који желе свеобухватније одговоре од ЦхатГПТ-а могу то омогућити, док они који су забринути због дезинформација могу се држати оригиналног модела. Остаје да се види како ово дугорочно утиче на АИ цхатбот пејзаж. За сада, ОпенАИ узима опрезан приступ како би корисницима дао избор између потпуно затвореног модела и модела са селективним приступом интернету.