Шта Фуниматион Фолдинг ин Црунцхиролл значи за претплатнике

Кључне Такеаваис

  • Сони гаси Фуниматион и интегрише свој садржај у Црунцхиролл након што га је купио за 1,2 милијарде долара 2021.
  • Црунцхиролл претплатници неће видети много промена, али Фуниматион корисници ће имати своје претплате пребачене на Црунцхиролл.
  • Корисници Фуниматион-а могу изгубити приступ дигиталним копијама физичких медија и можда ће морати да плате веће претплате на Црунцхиролл.

Крај Фуниматион-а је близу, са заласком сунца компаније Сони веб-сајт Фуниматион и апликација у корист Црунцхиролл-а. Али шта ова „сарадња“ значи за кориснике?

Сони убија Фуниматион у корист Црунцхиролл-а

Године 2021. Сони је купио Црунцхиролл за око 1,2 милијарде долара. Сони је већ поседовао и водио Фуниматион, тако да је овај уговор представљао спајање два највећа сервиса за стриминг анимеа.

Сони је 2022. године најавио да ће Фуниматион и Црунцхиролл бити уједињени и тај процес се одвија од тада. Претплатници су могли да приступе обема услугама, а Фуниматион садржај је ротиран у Црунцхиролл и ван њега.

Сада, 2024. године, Фуниматион се заувек затвара, а услуга се завршава 2. априла. Што значи да ће претплатници на Фуниматион бити приморани да пређу на Црунцхиролл, пошто апликација и веб локација Фуниматион нестану у етру.

Шта ово значи за претплатнике Фуниматион?

Постојећи Црунцхиролл претплатници неће приметити много промена. Већина Фуниматион каталога је већ пребачена на Црунцхиролл, тако да ће, у најбољем случају, можда видети још неколико анимеа који се појављују на услузи.

  Битка за најбољи софтвер за корисничку подршку [2023]

Међутим, свако ко је тренутно претплаћен на Фуниматион ће бити под утицајем на дубље начине. И вероватно би требало да истражите како да почнете да користите Црунцхиролл пре него што се пребацивање заврши.

Прво, осим неких изузетака, корисницима Фуниматион-а ће се њихове претплате аутоматски пренети на Црунцхиролл. И цена коју плаћају ће се сходно томе променити.

Друго, корисници Фуниматион-а могу изгубити приступ дигиталним верзијама физичких медија (ДВД/Блу-Раи) које су претходно купили. То је зато што Црунцхиролл не подржава дигиталне копије које долазе са Фуниматион медијима.

На Страница помоћи Фуниматион Енд оф Сервицескомпанија каже:

Имајте на уму да Црунцхиролл тренутно не подржава Фуниматион Дигитал копије, што значи да приступ претходно доступним дигиталним копијама неће бити подржан. Међутим, ми континуирано радимо на побољшању наше понуде садржаја и пружамо вам изузетно искуство стримовања анимеа. Ценимо ваше разумевање и подстичемо вас да истражите опсежну библиотеку анимеа доступну на Црунцхиролл-у.

Добра вест је да ћете, без обзира на то да ли имате активан Црунцхиролл налог или сте тек прешли са Фуниматион, моћи да понесете своју листу за посматрање и историју.

Да ли ће претплатници на Фуниматион платити више за Црунцхиролл?

На мрежи је било доста забуне око тога шта то значи за стопе претплате у будућности. Делом због тога што се цене ове две услуге у великој мери разликују међу земљама, а делом због тога што неки корисници Фуниматион-а уживају у старим ценама.

Истина је да ће, убудуће, претплате пратити цене Црунцхиролл-а. Дакле, ваша претплата на Фуниматион ће бити аутоматски пребачена на Црунцхиролл, а ви ћете плаћати цене Црунцхиролл-а од следећег обрачунског циклуса након што се трансфер заврши.

  Која је разлика између ИПв4 и ИПв6?

Ако сте већ постојећи Фуниматион претплатник, да бисте сазнали како ће то тачно утицати на вас у финансијском одељењу, мораћете да погледате разлику између онога што тренутно плаћате за Фуниматион и цене Црунцхиролл претплате у вашем региону .

Истина је, међутим, да је за неке кориснике Фуниматион-а цена претплате скоро удвостручена са 55 УСД годишње на 100 УСД годишње. И без ничег новог за објашњење пораста осим осигуравања паритета за све претплатнике.

Фуниматион је увек у неком тренутку требало да нестане, а њена судбина је запечаћена чим је Сони купио Црунцхиролл за 1,2 милијарде долара 2021. Међутим, сада када се то заиста дешава, обожаваоци анимеа схватају пун утицај овог уговора.