Шта изабрати 2023.

Адобе Ацробат наставља да буде једно од најбољих имена у свету ПДФ уређивача. Али шта је, на крају крајева, Адобе Ацробат? То је група софтверских апликација које вам помажу да прегледате, креирате, потпишете, штампате и управљате ПДФ-овима.

Са Ацробат софтвером за десктоп рачунаре, три мобилне апликације (Адобе Ацробат Реадер, Сцан апликација и апликација Сигнатуре) и супериорним услугама у облаку, Адобе Ацробат вам помаже да радите ефикасно и безбедно са било ког места.

Сада је Адобе Ацробат доступан у три верзије: Ацробат Фрее, Ацробат Стандард и Ацробат Про. Много се прича о томе зашто Ацробат Про наставља да буде оличење ПДФ уређивача. Овај чланак има за циљ да тестира ту тврдњу темељним поређењем три понуде Адобе Ацробат-а.

Бесплатна верзија Адобе Ацробат: Шта очекивати

Адобе Ацробат вам даје моћ да радите са ПДФ-овима где год да се налазите. Али са бесплатним Адобе Ацробат налогом, можете да радите само са Ацробат алаткама на мрежи.

Основне карактеристике Адобе Ацробат бесплатног налога

 • Омогућите бесплатну екстензију за Гоогле Цхроме за истицање, уређивање и коментарисање ПДФ-ова
 • Стављајте коментаре и уређујте ПДФ-ове директно на Гоогле диску
 • Приступите Ацробат апликацији бесплатно
 • Радите са Екцел, Ворд и ПоверПоинт датотекама у Ацробат-у на мрежи
 • Преузмите апликацију Адобе Сцан за иОС или Андроид да бисте лако скенирали ствари
 • Приступите апликацији Адобе Реадер на радној површини да бисте прегледали, истакли и коментарисали све врсте ПДФ-ова
 • Добијате приступ неколико ПДФ и онлајн алатки за е-потписивање за побољшање продуктивности и сарадње
 • Брзи обилазак функција Адобе Ацробат Онлине алата

  • Претворите Ворд у ПДФ и ЈПГ у ПДФ
  • Компресујте ПДФ-ове
  • Потпишите ПДФ-ове и обрасце дигитално

  Шта је Адобе Ацробат Стандард?

  Ако желите да напредујете у односу на бесплатни Адобе Ацробат налог, али још увек нисте спремни да пређете на Про, испробајте Адобе Ацробат Стандард. Савршен за личну употребу и стандардне основне функције, Адобе Ацробат Стандард вам омогућава да сарађујете на ПДФ-овима са било ког места и у било које време. Можете прегледати, уређивати и пратити ПДФ-ове на било ком уређају.

  Адобе Ацробат стандардни налог вам омогућава да откључате напредне могућности уређивања ПДФ-а и управљања поред основних функција. Нови Адобе Ацробат Стандард долази интегрисан са десктоп, мобилним и онлајн приступом.

  Компатибилан са Мицрософт Виндовс 7, 8 и 10 или Мац ОС Кс в10.9 и в10.0, Ацробат Стандард има ове напредне функције:

 • Прегледајте, уређујте и чувајте ПДФ-ове у Бок-у, Дропбок-у, ОнеДриве-у као и на диску
 • Интеракција, праћење и коментарисање ПДФ-ова са свих својих уређаја
 • Креирајте, комбинујте и заштитите ПДФ-ове, а истовремено их лако извозите на свој мобилни уређај
 • Претворите датотеке Адобе Пхотосхоп (ПСД), Иллустратор (АИ) или ИнДесигн (ИНДД) у ПДФ датотеке са било ког уређаја
 • Уредите ПДФ-ове на свом мобилном телефону, од додавања текста и слика до промене редоследа, ротирања и брисања
 • Дигитално потписујте и верификујте ПДФ-ове и омогућите прикупљање аутоматског попуњавања за брже резултате
 • Делите ПДФ-ове за потписивање, пратите их у реалном времену и прикупљајте групне повратне информације у једном ПДФ-у
 • Осим тога, важно је напоменути да Ацробат Стандард долази са Адобе Цлоуд услугама. Без угрожавања безбедности, ово поједностављује интеграцију и сарадњу на различитим уређајима.

  Шта је Адобе Ацробат Про?

  Познат као „комплетно ПДФ решење“, Адобе Ацробат Про је за све професионалце (укључујући предузећа и предузећа). Поред напредних функција управљања, потписивања и уређивања ПДФ-а са којима Ацробат Стандард долази, Адобе Ацробат Про вам омогућава да ослободите професионалне функције као што су:

 • Креирајте ПДФ-ове и дизајнирајте нове странице користећи унапред подешене шаблоне
 • Претварање скенираних докумената у ПДФ-ове који се могу уређивати
 • Редиговање ПДФ-ова ради уклањања осетљивих информација
 • Поређење разлика између више верзија ПДФ-ова
 • Креирање веб образаца тренутно, додавање логотипа бренда вашим уговорима
 • Мерење удаљености и периметра објеката у ПДФ-овима
 • Претварање скенираних папирних докумената у ПДФ-ове са одговарајућим фонтом
 • Омогућавање креирања богатих ПДФ-ова једним кликом
 • Коришћење Мицрософт Пројецт-а, Висио-а или Аутодеск АутоЦАД-а за прављење техничких ПДФ-ова
 • Креирање, претварање и валидација ПДФ-ова који су у складу са ИСО стандардима као што су ПДФ/А и ПДФ/Кс и стандардима приступачности
 • Добијате упутства за припрему ПДФ-ова и додавање интерактивних објеката у ПДФ-ове
 • Додавање Батесове нумерације легалним ПДФ-овима и уговорима за усклађено индексирање
 • Креирање ПДФ образаца помоћу ЈаваСцрипт-а за повећање интерактивности
 • Смањење величине датотеке, оптимизација и аутоматско прилагођавање ПДФ-ова
 • Оно што је посебно у вези са Ацробат Про је што омогућава прикупљање уплата преко Браинтрее-а. Осим тога, можете додати гранање у уговоре као део најновијег ажурирања. У ствари, чини цео процес креирања и управљања ПДФ-овима сигурнијим, усаглашеним и ефикаснијим.

  Адобе Ацробат Про долази са напредном техничком подршком 24×7 и може се интегрисати са софтвером за предузећа као што су СхареПоинт и Мицрософт 365.

  Поређење Ацробат Фрее, Стандард и Ацробат Про

  Ова табела ће вам помоћи да разумете шта је посебно у вези са Ацробат Стандард или Ацробат Про и зашто су оне боље опције за професионалце, предузећа и предузећа. Ево поређења напредних функција између Ацробат Про, Стандард и Фрее:

  Ацробат ПроАцробат СтандардАцробат ФрееУправљање ПДФ-овима на свим уређајимаДаДаСамо на мрежи Мерење удаљености и периметра објеката унутар ПДФ-оваДаНеНеКреирајте ПДФ-ове који одговарају стандардима усаглашености активности ИСОИесНоНоТрацк на ПДФ-овима и веб обрасцима на различитим уређајимаДаДаНеКреирајте и извозите ПДФ-ове на мобилном уређају ДаДа-НеКреирајте и извозите ПДФ-ове на мобилном уређају и ПДФ-овима ВисеИесЦЦ шаблониДаНеНеКреирајте ПДФ-ове који одговарају стандардима приступачностиДаНеНеАутоматски оптимизујте ПДФ-ове и смањите величину датотекеДаНеНеЗаштитите ПДФ-ове лозинкама и спречите друге да копирајуДаДаНеУређујте ПДФ-ове и уклањају осетљиве информације које су видљивеДаНеНеДодајте Батесове нумерације ради усаглашености са законима или ИнДеЦонтацтСхоп.Инд. Д ) датотеке у ПДФ-ове са било ког уређајаДаДаНеПретворите папирнате документе у ПДФ-ове са мобилног или десктопаДаНеНеКреирајте ПДФ-ове користећи видео, интерактивне објекте или аудио у ПДФ-ове и користите ЈаваСцриптДаНеНеКреирајте ПДФ-ове користећи видео, интерактивне објекте или аудио у ПДФ-ове и користите ЈаваСцриптИесНоНоСенд масовно за е-потписивање на више људи одједномДаНеНеКреирајте шаблоне за вишекратну употребу, додајте брендирање е-потписа и прилагођени УРЛ у уговореДаНеНе

  Ацробат Фрее вс. Стандард вс. Про Екплаинед

  Одвојили смо 5 главних области разлика како бисмо вам помогли да добијете детаљан преглед функција између Ацробат Фрее, Стандард и Про:

  #1. Управљање ПДФ-овима

  Бесплатан Ацробат: Са бесплатним налогом за Адобе Ацробат, основне функције прегледања, уређивања и бележења доступне су на Ацробат-у на мрежи и на Гоогле диску.

  Ацробат Стандард: Адобе Стандард омогућава корисницима да прегледају, управљају, ротирају, преуређују, деле и организују ПДФ-ове са било ког уређаја по свом избору.

  Ацробат Про: Ацробат Про, поред карактеристика Стандарда, омогућава корисницима да редигују ПДФ-ове како би заштитили осетљиве информације. Поред тога, можете да креирате техничке ПДФ-ове са Аутодеск АутоЦАД-ом и Мицрософт Пројецт-ом, једним кликом богате ПДФ-ове у оквиру Мицрософт 365 и претворите слике/ПСД, АИ и ИНДД датотеке које се могу скенирати у ПДФ-ове који се могу уређивати. Такође можете креирати веб обрасце, додати логотипе бренда и аутоматски оптимизовати величину датотеке.

  #2. Уређивање ПДФ-ова

  Бесплатан Ацробат: Можете да уређујете ПДФ-ове и обрасце само у Ацробат претраживачу на радној површини.

  Ацробат Стандард: Адобе Стандард омогућава корисницима да конвертују ПДФ-ове, организују ПДФ-ове са једне странице у Хомевиев-у и прате активност ПДФ-ова на различитим уређајима.

  Ацробат Про: Заједно са функцијама које долазе са Ацробат Стандард, Ацробат Про омогућава корисницима да комбинују веб странице у интерактивне ПДФ-ове и конвертују папирне документе у ПДФ-ове са преобликовањем пасуса и одговарајућим фонтом. Постоји и опција за додавање интерактивних објеката са мобилних телефона. Такође можете да промените редослед, ротирате и бришете ПДФ странице из ваше иОС или Андроид апликације.

  #3. Дигитално потписивање образаца

  Ацробат Бесплатно: Можете да користите основне капацитете е-потписивања Ацробат онлајн алата.

  Ацробат Стандард: Адобе Стандард омогућава корисницима да дигитално потписују документе, прикупљају правно обавезујуће потписе и верификују ПДФ-ове.

  Ацробат Про: Ацробат Про иде корак напред и омогућава вам да прикупите групне повратне информације у једном ПДФ-у, користите аутоматско попуњавање за лакше слање и означите ПДФ-ове одобреним/нацртним ознакама, према потреби. Такође можете тражити масовно е-потписе, креирати шаблоне за вишекратну употребу за уговоре и додати логотипе бренда и УРЛ адресе у обрасце.

  #4. Приступачност, безбедност и усклађеност

  Ацробат Фрее: Када потпишете или верификујете користећи Ацробат алатку на мрежи, Адобе спречава кориснике да копирају ваше податке.

  Ацробат Стандард: Адобе Стандард гарантује безбедност ваших података у Адобе Цлоуд-у и усклађен је са свим индустријским стандардима е-потписа.

  Ацробат Про: Ацробат Про подиже безбедност на другачији ниво дозвољавајући Батесово нумерисање ради усаглашености са законима на ПДФ-овима. И не само то, већ користећи Ацробат Про, можете осигурати да су ваши ПДФ-ови у складу са ИСО стандардима као што су ПДФ/А и ПДФ/Кс и стандардима приступачности за особе са инвалидитетом.

  #5. Приступачност и интеграција

  Бесплатан Ацробат: Са бесплатним Адобе Ацробат налогом, добићете приступ свим основним функцијама Ацробат-а на мрежи. Међутим, нећете моћи да откључате напредне функције као што су интеграција уређаја или Адобе Цлоуд услуге.

  Ацробат Стандард: Адобе Стандард и Адобе Про омогућавају корисницима да тренутно деле, управљају и чувају датотеке на свим уређајима. Можете да приступите својим ПДФ-овима на Дриве-у, ОнеДриве-у, Дропбок-у и једном налогу.

  Ацробат Про: Ацробат Про подиже интеграцију на виши ниво омогућавајући корисницима да прате активност ПДФ-а и докумената у реалном времену на свим уређајима. Штавише, подржава Виндовс уређаје на додир, укључујући Сурфаце Про, ради побољшане ефикасности. Такође можете да користите аутоматско попуњавање за потписивање уговора и ПДФ-ова у покрету!

  Цене и планови

  За Ацробат Стандард и Ацробат Про доступна су два преовлађујућа типа претплата: појединци и тимови. Док појединачна претплата значи једну лиценцу, претплате за посао/тим имају више лиценци унутар организоване администраторске конзоле којом се може управљати.

  Адобе Ацробат Стандард

  Адобе Ацробат Стандард је доступан за појединце и тимове. Планови плаћања су обично доступни у месечним, припејд и годишњим претплатама које се плаћају месечно.

  Физичка лица 12,99 УСД/месечно 14,99 УСД/месечно/лиценца

  Адобе Ацробат Про

  Адобе Ацробат Про је доступан појединцима, тимовима и предузећима. Доступни су и планови плаћања с попустом.

  ПојединциБусинессесЕнтерприсес 19,99 УСД/месечно 22,19 УСД/месечно/лиценца Прилагођени план

  За Про план на нивоу предузећа, контактирајте Адобе да бисте добили прилагођене цене на основу величине вашег тима и захтева. Постоји Адобе Ацробат Про план доступан и за студенте и наставнике, сличан плану цена који је доступан за појединце.

  Ацробат Стандард Вс. Про: Наш избор

  Иако и Ацробат Стандард и Ацробат Про имају фантастичне могућности за управљање и уређивање ПДФ-ова и образаца, по нашем мишљењу, Ацробат Про би могао бити јасни победник. Ацробат Про испуњава стандарде приступачности као и ИСО стандарде, дајући вам на тај начин додатни слој приступачности као и сигурности.

  Плус, Про отвара приступ напредним функцијама као што су Батес нумерисање, креирање техничких ПДФ-ова и претварање папирних докумената у тренутне обогаћене ПДФ-ове. У ствари, Ацробат Про, са својим чаробњаком за радње, може помоћи да се поједноставе процеси који се понављају и остане испред криве.

  Резиме: Ацробат Про преузима круну

  Док коришћење Ацробат Фрее верзије може да вам пружи приступ апсолутним основним функцијама, можда неће бити довољно за велике или сложене операције. Можда се питате, зашто онда не Ацробат Стандард? Уз врло минималну разлику у ценама између Стандард и Про, препоручујемо да се одлучите за Про.

  То је зато што добијате приступ врхунским могућностима као што је упоређивање више ПДФ верзија, додавање интерактивних елемената путем ЈаваСцрипт-а и прављење ПДФ-ова са аудио, видео и интерактивним елементима са свог телефона у Ацробат Про.

  Ацробат Про је очигледан победник за професионалце и предузећа који желе да своју сарадњу, креирање и аутоматизацију подигну на виши ниво.

  Такође можете истражити Адобе Аудитион Аудио Едитор.