Шта је Цорсаир-ов иЦУЕ ЛИНК? 4 разлога за надоградњу

Кључне Такеаваис

  • Цорсаир-ов иЦУЕ ЛИНК систем поједностављује управљање кабловима за рачунаре за игре, користећи само један кабл за све потребе хлађења и омогућавајући индивидуалну контролу сваког уређаја.
  • Систем иЦУЕ ЛИНК се састоји од централног чворишта, власничких каблова, паметних компоненти и иЦУЕ ЛИНК софтвера, што олакшава састављање и контролу ваше опреме за игре.
  • Надоградња на иЦУЕ ЛИНК екосистем нуди предности као што су сигурност у будућности, лакше одржавање, боља контрола над системима за хлађење и приступ новим функцијама као што су сензори температуре и прилагодљиви блокови.

Управљање кабловима је један од најзахтевнијих и најмање узбудљивих делова изградње рачунара за игре. Са уређајима за игре често опремљеним са шест или више РГБ вентилатора, управљање преко десетак каблова само за хлађење може бити изазовно. Иако решења као што су контролери вентилатора могу бити од помоћи, и даље могу представљати главобољу за правилно конфигурисање.

Овде долази Цорсаир-ов нови иЦУЕ ЛИНК екосистем. Коришћењем овог система обезбеђујете лако управљање кабловима и да ваша опрема за игре увек изгледа уредно.

Дакле, шта је тачно иЦУЕ ЛИНК систем? И како то функционише?

Цорсаир-ов иЦУЕ ЛИНК систем је иновативно решење за брже, једноставније и елегантније управљање кабловима. То је комбинација хардвера и софтвера, специјализована за прављење уређаја за игре много интуитивнијим за изградњу и контролу.

  Крипто улагање: мање од 5 минута [2022]

Кредит за слику: Цорсаир

Цорсаир-ов иЦУЕ ЛИНК систем омогућава састављање рачунара за игре користећи само један кабл за све потребе хлађења. Идеја је да повежете све своје расхладне уређаје у ланчану конфигурацију и користите само један кабл за повезивање са централним чвориштем. Ово чвориште ће обезбедити све податке и снагу потребне за контролу вашег расхладног система.

За разлику од ланца у низу, иЦУЕ ЛИНК систем вам омогућава да контролишете сваки уређај засебно, што омогућава промену брзине и осветљења сваког РГБ вентилатора за потенцијално повећање ефикасности и флексибилније шеме осветљења.

Дакле, како цео систем хлађења може да користи само један кабл и да и даље има контролу за сваки уређај?

Кредит за слику: Цорсаир

Цорсаир-ов иЦУЕ ЛИНК систем је одлична иновација за управљање системима за хлађење рачунара. Ефикасност система лежи у Цорсаир-овој новој линији уређаја, који су наменски направљени да буду модуларни и имају беспрекорну повезаност.

Систем се састоји од четири дела: централног чворишта, власничких каблова, паметних компоненти и софтвера иЦУЕ ЛИНК. Хајде да укратко разговарамо о свакој компоненти да бисмо боље разумели систем.

Централ Хуб

Централно чвориште је срце иЦУЕ ЛИНК система и на њему се повезују сви каблови. Има два иЦУЕ Линк порта за повезивање уређаја, порт за напајање за напајање целог система и УСБ 2.0 кабл за податке. Сваки иЦУЕ ЛИНК порт може да подржи до седам уређаја, што омогућава конфигурацији са седам вентилатора да користи само један кабл за повезивање са чвориштем. За моћније системе који захтевају још више вентилатора за хлађење, мораћете да користите оба иЦУЕ ЛИНК порта да бисте подржали највише 14 уређаја.

  Нема зелене ознаке за потврду на икони системске траке Дропбок

Проприетари Цаблес

Систем иЦУЕ ЛИНК користи власнички кабл за повезивање свих уређаја заједно. Овај кабл има приближно исти облик и величину као УСБ-А интерфејс, али са реверзибилним дизајном, слично као УСБ-Ц интерфејс. Оба краја кабла имају исти интерфејс, што их чини потпуно реверзибилним. Цорсаир такође нуди иЦУЕ ЛИНК каблове дужине 100 мм, 200 мм и 600 мм са равним конекторима или конекторима од 90 степени, савршени за све врсте кућишта рачунара.

Смарт Цомпонентс

Цорсаир-ове нове паметне компоненте су уређаји из њихове нове линије производа за хлађење рачунара, као што су вентилатори, АИО, хибридни ГПУ блокови и различите врсте ЦПУ хладњака и додатака. Ови уређаји су намерно направљени да буду повезани са другим иЦУЕ линк уређајима, као што су нови Цорсаир ККС вентилатори и иЦУЕ ЛИНК серија АИО уређаја.

Конкретно, ККС вентилатори су дизајнирани да се неприметно повезују користећи активни мост за податке и напајање и пасивни мост и магнете за структурални интегритет. ИЦУЕ ЛИНК серија АИО уређаја, као што су Х150и и Х100и, такође је дизајнирана да интегрише каблове за напајање и податке заједно са АИО цевима за наизглед бежично подешавање.

Мораћете да користите софтвер иЦУЕ ЛИНК да контролишете сав хардвер. Софтвер вам омогућава да контролишете светлосне ефекте, контролу брзине и различита подешавања и функције као што су упозорења у реалном времену. Софтвер иЦУЕ ЛИНК се такође може користити за Цорсаир рачунарске периферије као што су миш, тастатуре и слушалице.

1. Будућа провера

Цорсаир-ов иЦУЕ ЛИНК екосистем је тренутно имплементиран на њихове врхунске производе. Очекујемо да ће Цорсаир континуирано користити иЦУЕ ЛИНК систем на свим својим новим врхунским производима.

  Поправи Ролл20 Адванцед Фог оф Вар не ради

Надоградња на систем сада осигурава да можете стално поново користити власничке каблове, централно чвориште и прекидаче кад год надоградите компоненте.

2. Лако одржавање

Многи људи избегавају чишћење и одржавање својих рачунара јер нико не жели да преправља њихове каблове. Управљање кабловима може бити толико сложено да је уобичајено да новоинсталирани уређаји имају неуправљане каблове. Надоградња на иЦУЕ ЛИНК екосистем осигурава да одржавање и инсталирање нових уређаја на вашем тренутном рачунару неће бити дуготрајно као раније.

3. Боља контрола

иЦУЕ ЛИНК везе нису категорисане као ланчани низови јер систем омогућава индивидуалну контролу сваког уређаја чак и када су повезани заједно. Ово обезбеђује већу контролу над вашим вентилаторима и системима за хлађење водом.

Нова Цорсаир иЦУЕ Линк линија производа пружа фантастичне нове функције. Нови ККС вентилатори су опремљени сензорима температуре, које можете користити за боље хлађење рачунара. Док новији иЦУЕ ЛИНК АИО сада имају уклоњиве ЦПУ и ГПУ блокове, које можете заменити другим обојеним или ЛЦД блоковима. Штавише, обе линије производа такође могу да користе Цорсаир-ов нови временски искривљен и мурал осветљење.

На основу прихватања Цорсаир-овог иЦУЕ ЛИНК екосистема од стране заједнице за изградњу рачунара, са сигурношћу се може рећи да ће Цорсаир наставити да користи иЦУЕ ЛИНК систем за своју будућу линију производа. Такође можемо видети иЦУЕ ЛИНК технологија која се спушта до Цорсаир-ових производа нижег нивоа, чинећи систем приступачнијим. На крају, Цорсаир тренутно испитује потенцијал лиценцирања свог иЦУЕ ЛИНК екосистема другим произвођачима. Било да ово буде одобрено или не, можемо очекивати још боље системе јер Цорсаир непрестано подиже летвицу у хардверу за хлађење и корисничком искуству.