Шта је Нетфлик додао кућну функцију и шта се с тим догодило?

Нетфлик је представио своју функцију Адд а Хоме као нови начин сузбијања дељења лозинке. Адд а Хоме је покренут у одабраним земљама у којима је услуга стриминга доступна од августа 2022.

Међутим, након кратког времена, Нетфлик је одлучио да одбаци ову функцију само неколико месеци након њеног креирања у октобру 2022. Ево свега што треба да знате о Нетфлик-овој функцији Адд а Хоме, укључујући како функционише и зашто више није доступна.

Нетфлик представља додавање куће

Нетфлик је покренуо нову функцију под називом Додај дом у јулу 2022. Нова функција је требало да помогне Нетфлик-у да спроведе политику једног домаћинства.

Адд а Хоме је била алтернатива Адд ан Ектра Мембер, коју је компанија за стриминг увела у неколико земаља Латинске Америке почетком 2022. Обе функције имају за циљ да помогну Нетфлик-у да разбије дељење лозинки. У августу 2022. филм је објављен у Аргентини, Доминиканској Републици, Салвадору, Гватемали и Хондурасу.

Како функционише Нетфликова функција Адд а Хоме

Према својој политици, Нетфлик вам омогућава да делите свој налог у оквиру једног домаћинства. Према Нетфлик-ов центар за помоћ, домаћинство је „колекција уређаја повезаних на интернет на главном месту где гледате Нетфлик. Примена овог правила је била тешка за платформу, али Адд а Хоме је требало да помогне компанији. Да би открио ваш примарни дом, Нетфлик користи различите факторе као што су ваша ИП адреса, ИД уређаја и активност налога.

  14 алата за оркестрацију контејнера за ДевОпс

Услуга стриминга вам омогућава да ручно подесите или ажурирате домаћинство на ТВ-у. Ако то не учините, три поменута фактора се користе за аутоматско подешавање једног у ваше име.

Додавање куће је ушло у игру ако желите да користите свој налог у више од једног дома (физичке локације). Имали бисте опцију да додате додатно домаћинство ако се пријавите на свој налог на другом ТВ-у или уређају повезаном са ТВ-ом за додатних 2,99 УСД по дому. Међутим, могли сте само да подесите Нетфлик домаћинство на ТВ-у. Сви остали уређаји који користе исти интернет као и ваш ТВ аутоматски су део вашег Нетфлик домаћинства.

Када путујете, Нетфлик би вам омогућио да стримујете на новом ТВ-у ограничено време до две недеље. Зачкољица? Мора да нисте раније користили свој налог на тој локацији. Приликом покретања, страница за подршку Нетфлик-а је рекла да је двонедељни предах дозвољен само једном по локацији годишње. Што се тиче вашег главног дома, можете га мењати само до три пута сваких шест месеци.

Ако сте купили додатни дом и касније одлучите да се предомислите, Нетфлик ће вам пружити опцију да престанете да плаћате додатне домове. Сви уређаји у том дому ће бити одјављени када се тренутни обрачунски циклус заврши, а ви ћете задржати стандардну накнаду за претплату на Нетфлик, у зависности од плана претплате на Нетфлик који сте изабрали.

Зашто је Нетфлик покренуо додао дом?

Главни мотив иза ове функције је сузбијање дељења лозинки, један од највећих проблема компаније. У писму својим акционарима у априлу 2022. Нетфликс је проценио да се лозинке деле са преко 100 милиона додатних домаћинстава. Током првог квартала 2022. Нетфликс је изгубио 200.000 претплатника, а затим скоро милион у другом кварталу.

  Како да користите Снап Цамера са Гоогле Меет-ом

У а Нетфлик најаваЦхенгии Лонг, директор за иновације производа, каже, „данашње широко распрострањено дијељење рачуна између домаћинстава подрива нашу дугорочну способност да инвестирамо и побољшамо нашу услугу.

Шта се догодило са Нетфлик-овим додавањем кућне функције?

Додавање куће више није доступно од јула 2023. Ова функција је требало да се прошири на више земаља, укључујући САД, али је уклоњена неколико месеци након објаве. Нетфлик је укинуо ову функцију у октобру 2022. и заменио је подршком за екстра чланове.

Користећи функцију Ектра Мембер, можете креирати Нетфлик подналоге за 7,99 УСД месечно или више (у зависности од вашег плана) који се могу користити ван вашег домаћинства. Нетфлик је истовремено додао и функцију за пренос профила како би помогао онима који деле лозинке да створе нове налоге и померају своје профиле како не би почели изнова.

Нетфлик жели да прекине дељење лозинке

Сада више него икад, Нетфлик озбиљно размишља о сузбијању дељења лозинки. Ако делите нечије акредитиве, немојте паничарити; можда ћете одахнути када чујете да компанија има јефтинији план назван Стандард са огласима који коштају 7,99 УСД месечно. Све док можете да трпите огласе, овај план чини Нетфлик приступачнијим за многе.