Шта је Палворлд? Све што треба да знате

Кључне Такеаваис

  • Палворлд је игра колекционара створења у раном приступу која подсећа на Покемоне, али са приступом занатства за преживљавање у отвореном свету.
  • Игра такође црпи инспирацију из других игара као што су Сатисфацтори, Арк: Сурвивал Еволвед и Руст.
  • Палворлд подржава и за једног играча и за више играча. Доступан је на Виндовс-у и Ксбок-у, са подршком за више платформи која долази у будућем ажурирању.

Палворлд је освојио свет игара на олују захваљујући својој значајној популарности по објављивању. Али о чему је Палворлд? И да ли је то заиста само Покемон са оружјем?

Шта је Палворлд?

Палворлд је игра за преживљавање са колекционарима створења у раном приступу коју је направила јапанска компанија за инди игре Поцкетпаир. Има „пријатеље“; чудовишта која можете ухватити и прикупити. Добио је огромну привлачност због своје сличности са Покемонима, али његов приступ занату за преживљавање отвореног света чини га више као симулатор живота Покемона.

Игра црпи инспирацију из више жанрова, а можете уочити сличности са Сатисфацтори у смислу могућности да се креира аутоматизована монтажна линија за оружје, пољопривреду и грађевинарство. Постоје и очигледне инспирације из Арк: Сурвивал Еволвед или Руст у смислу како свет изгледа и како се осећа.

Ваши другари нису само за свађу, храњење и показивање; имају и посла. Неки вам могу помоћи да топите метал, кувате, водите биљке, па чак и правите предмете. Постоји читав систем послова који можете искористити да своју базу претворите у продуктивну империју која ради на моћи пријатеља.

  Како да користите реакције у 'Анимал Цроссинг: Нев Хоризонс' са вашег паметног телефона

Игра подржава и за једног играча и за више играча. Можете да играте соло у свом свету или са до четири играча на серверу који је лично хостован. Такође можете да се придружите званичним серверима или серверима заједнице са до 32 играча.

Када је Палворлд пуштен?

Палворлд је објављен 19. јануара 2024. у раном приступу на Стеам-у, Ксбок Сторе-у и Мицрософт Сторе-у. Објављен је у веома раном приступу који је имао доста грешака и проблема, али је ипак остварио 7 милиона продаје у првих пет дана.

На којим платформама је Палворлд доступан?

Палворлд је тренутно доступан на Виндовс-у, као и на Ксбок Оне и Ксбок Сериес Кс|С. Можете га добити преко Стеам-а или Ксбок Гаме Пасс-а (укључујући Ксбок ПЦ Пасс).

Међутим, тренутно не постоји унакрсна игра између платформи, јер нису исте верзије. Подршка за више платформи ће бити објављена у будућем ажурирању, према програмерима.

Захтеви за Палворлд ПЦ

Јхет Борја / МакеУсеОф

Минимални захтеви Палворлд-а за ПЦ на Стеам-у наводе да би требало да имате бар и5-3570К процес, 16 ГБ РАМ-а и ГТКС 1050 ГПУ са најмање 2 ГБ ВРАМ-а. У међувремену, препоручене спецификације су и9-9900К процесор, 32 ГБ РАМ-а и РТКС 2070 ГПУ.

Наше препоруке за средњи ниво, засноване на нашем искуству игре, су ове спецификације:

  • и5 10600К или Ризен 5 5600Кс ЦПУ
  • 16 ГБ РАМ-а
  • РКС 6600 КСТ или ГеФорце РТКС 3060 ГПУ

Ове спецификације би требало да вам донесу преко 60 ФПС на средњим подешавањима. Али увек можете да смањите подешавања графике да бисте добили већи број кадрова. Погледајте како да сазнате спецификације вашег рачунара у случају да их не можете пронаћи. Не морају баш да се поклапају са овим, али ако су перформансе близу, требало би да сте у реду.

  9 Примена Блоцкцхаин-а у здравству

На којој платформи треба да играте Палворлд?

Иако је јефтиније играти Палворлд на Ксбок Гаме Пасс-у, програмери имају потешкоћа да објављују ажурирања тако брзо као на Стеам-у због Мицрософт-ових система верификације.

Препоручујемо да играте на Стеам-у за најажурније искуство. Међутим, када верзија Ксбок Гаме Пасс-а на крају добије ажурирања једнако брзо као на Стеам-у са омогућеном унакрсном игром, зависиће од ваших жеља.

Још једна предност Стеам-а је што га куповина преко излога значи да га можете играти на Стеам Децк-у. Такође можете да користите функцију Ремоте Плаи Стеам Децк-а да стримујете наслов.

Како функционише Палворлд-ов мултиплаиер?

Палворлд-ов мултиплаиер ради слично као и Минецрафт. Придруживање нечијем свету ствара нови лик који почиње од нуле.

Нажалост, мултиплаиер није као Валхеим—где се напредовање вашег лика одржава између сервера. За игру која има стабло вештина, пренос вашег карактера је прилично важан.

Предлажемо да се држите једног света у коме играју ваши пријатељи, а да домаћин буде тај који највише игра. Увек можете да проследите најновију датотеку за чување да бисте је играли док ваши пријатељи нису на мрежи.

Датотеку за чување за Стеам верзију можете пронаћи у \АппДата\Лоцал\Пал\Савед\СавеГамес\(СтеамУИД). Овај фолдер ће садржати фасциклу са гомилом бројева. Можете послати ову фасциклу својим пријатељима ако желите да играте у свету ако домаћин није на мрежи.

Палворлд, у свом раном стању приступа, ризикује да се осећа као само још један улазак у летелицу за преживљавање на Стеам-у. Иако се његов систем израде и изградње не истиче, интеграција пријатеља у овај систем је заправо добро урађена и чини га јединственим.

  Како избрисати историју трансакција ПхонеПе

Неке интеграције пријатеља делују помало присилно, али углавном доприносе искуству уместо да се осећају као накнадна мисао. Палворлд има потенцијал да постане много већи, посебно са будућим ажурирањима и повратним информацијама играча.