Шта је претплата у апликацији и како је применити [ 6 Tools]

Данас су претплате у апликацији свуда; корисници морају да се пријаве за периодичну претплату да би добили приступ понудама апликација на платформама за стриминг, апликацијама за учење и новинама.

Хајде да размотримо сценарио – инсталирали сте апликацију за е-учење да бисте научили нове вештине. Сада, апликација нуди само неке основне лекције бесплатно, али морате потрошити новац да бисте купили претплату за приступ садржају за напредно учење. То је оно што се назива претплатама у апликацији.

Претплате у апликацији дају приступ ексклузивном садржају апликације, а приступ се опозива чим се претплата откаже. Вреди напоменути да систем аутоматски обнавља претплату све док корисник не откаже претплату у апликацији. Звучи интригантно? Хајде да причамо више о томе!

Предности претплате у апликацији

Претплате у апликацији нуде многоструке предности; очигледни су наведени у наставку.

Монетизација

Претплате у апликацији нуде згодан начин да уновчите своју апликацију и добијете награду за свој напоран рад.

Производња прихода

Претплате на апликације чине скоро 50% укупног прихода који генеришу апликације, и стога обезбеђују доследно генерисање прихода.

Лојалност бренду

Пошто постоје хиљаде апликација за сваку категорију, снимање и изградња обећавајуће корисничке базе је тежак задатак. Претплате у апликацији нуде сигуран начин спречавања корисника да мигрирају негде другде.

Једноставност плаћања

Куповина у апликацији олакшава опције плаћања и регистрације, нудећи једноставност коришћења и повећавајући задовољство корисника.

Еаси Промотионс

На крају, али не и најмање важно, куповине у апликацији су ефикасан начин за промоцију најпопуларнијег садржаја користећи понуде за привлачење корисника.

Карактеристике претплате у апликацији

Типичне карактеристике претплата у апликацији су следеће:

Ниске претплате

Обично претплате у апликацији наплаћују мањи износ од купаца да би привукле нове кориснике уместо да наплаћују огроман износ одједном.

Понављајући приход

Претплате у апликацији осигуравају стабилан приход, што може бити извор константног прихода за власнике апликација.

Синхронизација на више платформи

Претплате у апликацији треба да се синхронизују са налогом и одражавају када сте пријављени на различите претплате.

  9 најбољих ИоуТубе конвертера у ГИФ које треба да испробате вдзвдз

Како имплементирати претплате у апликацији?

Ево корак по корак процеса имплементације куповина у апликацији у вашој апликацији:

  • Направите понуду која описује ваш садржај, цену и правила.
  • Ограничите своје ексклузивне понуде апликација и прегледајте их.
  • Пошаљите и објавите своју апликацију која садржи претплате у апликацији у продавници.

Примена куповина у апликацији у вашој апликацији је лакше рећи него учинити.

Срећом, постоји неколико алата који вам могу помоћи да примените претплате у апликацији и остварите одређени приход од ваше апликације.

РевенуеЦат

Компаније као што су Нотион, Буффер и ВСЦО воле РевенуеЦат због једноставности и лаког процеса интеграције за имплементацију функције претплате.

Како тврди РевенуеЦат, најбоље апликације за претплату се ослањају на њих за имплементацију куповина у апликацији, управљање клијентима и повећање прихода на њиховој платформи без потребе да програмери пишу тоне кода.

Платформа обезбеђује СДК-ове за мобилне уређаје отвореног кода тестиране на терену, који се могу применити за неколико минута да би се примениле претплате на апликације.

Такође нуди омот око Аппле СтореКит-а и Гоогле Плаи Биллинга, који пружају све детаље у вези са статусом претплате купаца и елиминишу потребу за одржавањем сервера или потребу за писањем позадинског кода.

РевенуеЦат може без напора да управља догађајима куповине у реалном времену као што су пробни почетак, претплате и отказивање и пружа детаљну аналитику претплата и извештавање у реалном времену за кључне показатеље.

Захваљујући његовој робусној интеграцији и веб-хуковима, могуће је брзо синхронизовати податке о приходима у апликацији и догађаје животног циклуса корисника са сваком платформом коју практично користите. РевенуеЦат нуди могућности за више платформи и компатибилан је са скоро свим популарним апликацијама широм света.

ГоодБарбер

Повећајте приход од своје апликације применом претплата за куповину у апликацији користећи ГоодБарбер-ов додатак за куповину у апликацији. Додатак је несумњиво један од најбољих начина да уновчите своју апликацију продајом претплата и истовремено одржавајући ангажовање корисника.

ГоодБарбер пружа изворне могућности претплате у апликацији у свим апликацијама дизајнираним на његовој платформи и корисницима током пробног периода од 30 дана.

Омогућава имплементацију модела претплате који се аутоматски обнавља у апликацији који корисницима омогућава приступ ексклузивном садржају и функцијама све док је претплата активна. Овај систем корисницима даје трајни приступ ексклузивном садржају.

  Шта треба да урадите ако добијете е-поруку за „пецање“?

ГоодБарбер-ов додатак за куповину у апликацији користе различити креатори садржаја да би зарадили претплате, заједно са апликацијама које нуде онлајн курсеве, новине, радио садржаје и још много тога за имплементацију беспрекорног искуства куповине

Конверсион

Конверсион је платформа за податке о претплати за компаније које се баве мобилним уређајима која нуди претплате на више платформи заједно са аналитиком прихода, аутоматизацијом ангажовања и интеграцијама на једном месту, омогућавајући вашој апликацији да генерише већи приход.

Платформа брине о најбољем интересу програмера нудећи СДК-ове који олакшавају имплементацију куповине у апликацији, проверу статуса претплате, управљање претплатницима и преглед детаљне аналитике претплате.

Функције које можете користити користећи Конверсион су наведене у наставку:

  • Аутоматски шаљите персонализована обавештења заједно са промотивним понудама током понуда за претплату или догађаја у апликацији.
  • Могућности на више платформи на иОС-у, Андроид-у, Стрипе-у и више за руковање куповинама и претплатама.
  • Користите уграђене контролне табле у реалном времену да анализирате кохорте и периодичне анализе прихода.
  • Функција А/Б тестирања за експериментисање са различитим ценама куповина у апликацији и паивалл-а.
  • Користите више показатеља праћења као што су приход, број претплата и куповина, започета пробна верзија и конвертовани догађаји и још много тога да бисте доносили информисане одлуке.

Аппхуд

Пружајући инфраструктуру све-у-једном за развој ваше апликације, Аппхуд помаже тимовима за маркетинг и управљање производима да донесу исправну одлуку подржану подацима и алатима.

Алат такође омогућава интеграцију претплата за куповину у апликацији у вашу мобилну апликацију коришћењем исечка кода који елиминише захтев серверског кода.

Аппхуд омогућава снажан приход и нуди дубински увид у аналитику аквизиције корисника, заједно са интеграцијом у мобилну аналитику, маркетиншке платформе и месинџере. Такође вам омогућава да покренете А/Б експерименте да бисте утврдили која куповина у апликацији има бољи учинак.

Поред тога, алатка вам такође помаже у аутоматском привлачењу купаца који су застарели, смањењу стопе одлива и добијању драгоцених увида у отказивања.

Аппхуд је компатибилан са иОС и Андроид платформама, а претплата купљена на било којој платформи доступна је за приступ на обе платформе.

Цхецкасо

Користећи Аппле-ову прилику да промовише садржај и генерише приход путем иОС апликација, Цхецкасо се може показати као савршена опција куповине у апликацији за наплату додатног садржаја који им ваша апликација може да им понуди.

  Како инсталирати Свеет ГТК тему

Опција куповине претплате у апликацији коју нуди платформа долази заједно са анализом конкуренције и промотивним алатима који промовишу вашу понуду бази клијената ваше апликације.

Имајући на уму најбоље интересе иОС програмера и креатора и максимизирајући напоре за стварање прихода, Цхецкасо је наоружан моћним функцијама које приморавају ваше кориснике да обаве куповину у апликацији.

Оно што је јединствено у вези са Цхецкасо-ом је користан увид у политику цена ваших конкурената у који можете лако да завирите овде, дајући вам идеју одакле треба да почнете. Такође вам омогућава да пратите кључне речи и АСО матрице као што су обим претраге, прикази и ранг да бисте остали испред конкуренције куповине у апликацији.

Веслај

На крају, хајде да погледамо Паддле, алатку за имплементацију куповине у апликацији која потврђује да повећава приход од апликације без потребе да трошите огроман износ као цену. Фокусиран на Аппле екосистем, Паддле Ин-апп куповина пружа разне флексибилне опције претплате заједно са корисним алатима за задржавање за креаторе апликација.

Штавише, Паддле омогућава креаторима да имплементирају додатне методе плаћања заједно са Аппле Паи-ом и да одаберу више модела наплате. Дакле, Паддле се може сматрати јаком алтернативом Апплеовом систему плаћања.

Једном имплементиран, Паддле управља свим сложеним одговорностима администратора куповине у распону од глобалних пореза на промет до корисничке подршке аутоматски, уклањајући терет са ваших рамена.

Његове ниже накнаде вам помажу да зарадите више, а опција да извршите плаћање унапред убрзава генерисање прихода, помаже у задржавању претплата, имплементира токове опоравка плаћања, а такође пружа опцију ПаиПал плаћања.

Закључак

Куповине у апликацији брзо постају све популарније и играју кључну улогу у стварању прихода неколико апликација. Имплементација куповине у апликацији може бити незгодна и дуготрајан је и захтеван задатак.

Срећом, алати које смо навели изнад су опремљени моћним функцијама које могу помоћи да се поједностави процес имплементације претплате у апликацији у вашој апликацији.

Такође можете истражити неке најбоље алате за оптимизацију продавнице апликација да бисте повећали стопе конверзије и број преузимања.