Шта је Схопифи ССЛ на чекању и како то поправити?

Дакле, поставили сте своју Схопифи продавницу, али желите да будете сигурни да су подаци које размењујете са својим клијентима безбедни од хакера. Шта треба да радите?

Схопифи је један од највећих градитеља е-трговине који вам може помоћи да покренете онлајн продавницу без вештина кодирања. ССЛ је једно од гаранција да су подаци које размењујете са својим клијентима безбедни и безбедни.

Међутим, док подешавате своју веб локацију, можда ћете наићи на ову грешку „Схопифи ССЛ на чекању“. Овај чланак ће објаснити шта је Схопифи ССЛ на чекању, шта га узрокује и како то поправити.

ССЛ сертификат и његов значај

Слој сигурних утичница (ССЛ) је сигуран мост који шифрује податке који се шаљу између претраживача корисника и сервера. Узмите овај сценарио: корисник се пријављује на вашу веб локацију, ставља личне податке и шаље их серверу ваше веб локације на обраду.

ССЛ сертификат шифрује те податке (чини их нечитљивим) док не стигну на одредиште. Ово чини такве податке бескорисним (нечитљивим) ако неко хакује или добије приступ подацима током ове размене.

Веб локација са важећим сертификатом имаће знак „закључавање“ непосредно испред своје УРЛ адресе. Ово је добар пример;

Можете видети знак „закључавање“ непосредно пре УРЛ-а.

Ако кликнете на икону катанца, добићете ово;

Веб локација са ССЛ-ом ће имати ХТТПС на свом УРЛ-у уместо ХТТП-а. На пример, ако имате хттп://ввв.екампле.цом, УРЛ се мења у хттпс://ввв.екампле.цом када омогућите ССЛ сертификат.

Таква веб локација ће имати ССЛ сертификат, датотеку са подацима која се налази на серверима сајта. Такав сертификат садржи јавни кључ веб локације, идентитет и повезане информације.

Сви уређаји који намеравају да комуницирају са изворним сервером ће референцирати ССЛ сертификат да би добили јавни кључ и верификовали идентитет сервера.

Типичан ССЛ сертификат ће имати јавни и приватни кључ. Када су подаци између претраживача шифровани, потребан је приватни кључ за дешифровање (откључавање) када стигне на одредиште.

  Распберри Пи против Ардуина: Шта је боље?

Како функционише ССЛ сертификат?

Веза између претраживача и сервера са ССЛ сертификатом функционише на следећи начин;

 • Сервер или прегледач покушава да се повеже на веб локацију заштићену ССЛ-ом
 • Сервер/прегледач тражи од веб локације да се идентификује
 • Сервер или претраживач добија копију ССЛ сертификата са веб локације
 • Сервер/прегледач проверава сертификат и сигнализира веб локацији да ли је исправан
 • Веб локација шаље дигитално потписану потврду, започиње шифровану сесију
 • Веб локација дели шифроване податке са претраживачем/сервером

Предности коришћења ССЛ-а на веб локацији

 • Приватност података: ССЛ сертификат осигурава да су подаци који се размењују између претраживача корисника и сервера ваше веб локације шифровани, штитећи податке од неовлашћеног приступа.
 • Корисници ће веровати вашој веб локацији: Већина модерних претраживача упозорава кориснике кад год желе да се повежу са сајтом без ССЛ-а. Као таква, безбедна веза повећава репутацију ваше веб локације међу посетиоцима.
 • Обезбеђује усклађеност са прописима о подацима: Приватност података је постала велика брига у последње време. ССЛ сертификати омогућавају веб локацијама да буду у складу са прописима о обради података који захтевају од власника веб локација да заштите податке потрошача од неовлашћеног приступа.

Како омогућити ССЛ на Схопифи-у

Схопифи је завршио 1,75 милиона трговаца из различитих делова света. Такође се процењује да преко 3,76 милиона живих веб локација користи Схопифи.

Много података се размењује између Схопифи продавнице и претраживача корисника/купца. Срећом, Схопифи обезбеђује бесплатне ССЛ сертификате када креирате онлајн продавницу. Међутим, не можете да користите ССЛ сертификате треће стране у својој Схопифи продавници.

Схопифи аутоматски издаје ССЛ сертификате свим средствима које хостује на мисхопифи.цом домену. Платформа ће такође издати ССЛ сертификат када купите прилагођени домен као што је Росепицкс.цом на Схопифи-у.

Ако имате прилагођени домен са платформи као што су Намецхеап или ГоДадди, морате их ручно повезати са Схопифи продавницом и омогућити ССЛ сертификат. Ово су кораци које треба пратити;

 • Идите на своју Схопифи контролну таблу, затим подешавања и кликните на „Домени“, а затим на „Повежи постојећи домен“.

 • Унесите УРЛ свог домена

 • Пратите упутства за подешавање и повежите се са добављачем домена. Упутства о повезивању Схопифи-а са вашим провајдером домена ће се разликовати од једног добављача до другог.
  Како користити функцију процене у Покемон Го-у

ССЛ сертификату ће бити потребно до 48 сати да се појави у вашој Схопифи продавници.

Шта узрокује проблем „Схопифи ССЛ на чекању“.

Схопифи ССЛ на чекању означава да је ССЛ сертификат издат, али ДНС сервери тек треба да се ажурирају. Сервери узимају ССЛ време на чекању да би утврдили да ли сте пратили исправне кораке конфигурације.

Ово су могући узроци ССЛ грешке на чекању;

 • Грешка у верификацији домена: Ово се углавном дешава када користите домен треће стране.
 • Проблем са ДНС поставкама: Можда нисте конфигурисали ДНС поставке како се очекивало.
 • Привремени квар на Схопифи систему: Као и сваки други онлајн систем, Схопифи може имати проблема.
 • Погрешна конфигурација ваше Схопифи продавнице: Можда сте пропустили корак током конфигурације.
 • Проблем са самим ССЛ сертификатом

Методе поправљања Схопифи ССЛ-а на чекању

Можда ћете постати фрустрирани када видите поруку „ССЛ на чекању“ у вашој Схопифи продавници. Срећом, постоји неколико приступа које можете користити да решите ову грешку;

#1. Сачекајте 48 сати

Иако Схопифи издаје ССЛ сертификат за неколико секунди, може проћи до 48 сати пре него што се ДНС записи ажурирају на глобалном нивоу. Ако проблем није решен, можете се одлучити за следеће опције.

#2. Поправи запис домена

Ова грешка се углавном дешава са прилагођеним доменима. Ваш А запис увек треба да указује на 23.227.38.65, Схопифи ИП адресу. Пријавите се у свој регистратор домена и кликните на опцију „Измени ДНС“ да бисте потврдили да ли је конфигурација према очекивањима. Такође обезбеђујете да имате само један А запис повезан са вашим доменом.

#3. Поправите ЦНАМЕ записе

Требало би да наведете име домена ваше Схопифи продавнице са ЦНАМЕ записом, а не ИП адресом. ЦНАМЕ треба да указује на ЦНАМЕ специфичан за Схопифи (схопс.мисхопифи.цом)

#4. Замените ИПв6 са ИПв4

ИПв6 (АААА) записи су важећи записи адресе (А). Међутим, Схопифи не подржава ИПв6 записе. Њихово постојање може довести до проблема, које можете решити додавањем ИПв4 записа.

#5. Траже помоћ

Можете потражити помоћ ако испробате све ове приступе и проблем и даље постоји. Можете потражити помоћ од Схопифи-а, регистратора домена или ИТ фирме.

ФАКс

Која је важност ССЛ-а у Схопифи-у?

Главна сврха ССЛ сертификата је да шифрује податке који се размењују између претраживача и сервера веб локације, штитећи податке корисника од хакера и трећих страна. ССЛ сертификат такође уверава кориснике да су њихови подаци заштићени.

  8 Цоде Плаигроунд за учење веб развоја

Шта је Схопифи ССЛ на чекању?

Ово је ситуација у којој је ССЛ издат, али ДНС подешавања тек треба да се ажурирају. ССЛ сертификат се може издати у року од неколико секунди, али је потребно до 48 сати да се записи ажурирају.

Шта узрокује грешку ССЛ на чекању?

Проблеми као што су грешка у верификацији домена, грешка у погрешној конфигурацији или проблем са самим ССЛ сертификатом могу изазвати ову грешку. Понекад се ова грешка сама брише у року од 48 сати.

Како можете да решите ССЛ грешку на чекању?

Постоји неколико приступа. Први приступ је да се сачека 48 сати да се ДНС својства пропагирају. Ако то не реши, можете да проверите своју А евиденцију, ЦНАМЕ или контактирате подршку да бисте решили овај проблем.

Да ли Схопифи наплаћује ССЛ сертификате?

Не. Сви ССЛ сертификати издати на Схопифи-у су бесплатни.

Можете ли да користите ССЛ треће стране на Схопифи-у?

Не. Схопифи не дозвољава треће стране и можете користити само оно што је обезбеђено на платформи.

Можете ли да користите домене трећих страна на Схопифи-у?

Да. Идите на картицу „Подешавања“ на Схопифи контролној табли и кликните на „Повежи се“. Можете да повежете домене са платформи као што су Намецхеап или ГоДадди са својом Схопифи продавницом. Платформа вам такође омогућава да пренесете име вашег домена на Схопифи.

Да ли морате да пренесете имена домена у Схопифи да бисте почели да га користите?

Не. Можете да повежете свој домен са Схопифи уместо преноса. Овај приступ олакшава управљање вашим доменима ван Схопифи-а. Удаљавање од Схопифи-а такође ће бити лако ако желите да прекинете везе са Схопифи-ом. Међутим, морате доказати власништво над доменом који желите да повежете на Схопифи.

Можете ли покренути Схопифи локацију без ССЛ-а?

Да. Међутим, то није препоручљиво јер неки савремени претраживачи блокирају корисницима приступ сајтовима без ССЛ сертификата. Само активирајте ССЛ сертификат на вашој Схопифи веб локацији да бисте показали посетиоцима ваше продавнице да сте угледни и да бринете о њиховој безбедности података.

Закључак

ССЛ сертификат на вашој Схопифи продавници гарантује корисницима да се њихови подаци размењују преко безбедне везе. Више не морате да бринете када наиђете на грешку „ССЛ на чекању“ у вашој продавници јер разумете узроке и како да је поправите. Можете сачекати 48 сати да видите да ли ће проблем нестати сам или су вам потребни други приступи.

Такође можете погледати наш чланак о омогућавању ССЛ-а на ВордПресс-у.