Да ли је ЛинкедИн Премиум вредан плаћања? 3 ствари које треба узети у обзир

ЛинкедИн је одлична бесплатна платформа која вам помаже да изградите професионалну мрежу. Међутим, ако сте користили сајт, знаћете да покушава да вас натера да редовно надоградите на ЛинкедИн Премиум. Дакле, да ли је ЛинкедИн Премиум вредан тога?

У овом чланку ћемо детаљно описати све што треба да знате о ЛинкедИн Премиум-у. Ово укључује колико кошта ЛинкедИн Премиум, предности које ЛинкедИн Премиум нуди и да ли је ЛинкедИн Премиум добра вредност за новац.

Колико кошта ЛинкедИн Премиум?

ЛинкедИн Премиум има четири различита нивоа цена:

 • Премиум каријера: 39,99 УСД месечно
 • Премиум бизнис: 59,99 УСД месечно
 • Навигатор продаје: 99,99 УСД месечно
 • Рецруитер Лите: 180 УСД месечно

Пре него што се претплатите на ЛинкедИн Премиум, имајте на уму да цена не укључује порез на промет, који се може применити у зависности од ваше локације. Такође можете да уштедите новац тако што ћете изабрати да плаћате годишње уместо месечно, јер је годишња цена нижа од месечне.

Сваки ниво нуди различите карактеристике. Међутим, већина ЛинкедИн корисника ће бити заинтересована за Премиум каријеру—тако да можете планирати да плаћате 39,99 УСД месечно или мање ако одлучите да користите годишњи план.

Можете добити бесплатну пробну верзију да испробате ЛинкедИн Премиум месец дана. Ова пробна верзија ће вам дати добру представу о томе како ће вам функције помоћи у потрази за новим послом. Међутим, многе предности су дугорочне, па имајте то на уму. И запамтите, било да сте Премиум корисник или не, још увек можете ефикасно да користите ЛинкедИн за тражење посла.

ЛинкедИн Премиум функције

Почнимо са основним функцијама Премиум Цареер:

 • Пет ИнМаил порука месечно.
 • Могућност да видите у колико претрага сте се појавили и колико људи је погледало ваш профил у последњих 90 дана.
 • Апплицант Инсигхт.
 • Додатне информације о објављеним пословима и препорукама за најбоље кандидате за посао.
 • Додатне информације о платама.
 • Приступ видео записима за учење на захтев.
 • Припрема за интервју.
  Како да хостујете Јоомла веб локацију на Амазон Лигхтсаил-у?

Прве две карактеристике су вероватно велика предност Премиум каријере. Слање порука другим корисницима без претходног повезивања са њима (или у истој групи) је огромна предност ЛинкедИн Премиум-а.

Ево шта добијате од сваког нивоа ЛинкедИн Премиум-а:

 • Премиум Бусинесс вам даје додатне информације о предузећима и неограниченим претрагама људи. Такође добијате 15 ИнМаил порука месечно.
 • Салес Навигатор Цоре вам даје напредне филтере за претрагу, 50 ИнМаил порука и могућност прављења белешки о корисничким профилима, као и бројне продајне алате.
 • Рецруитер Лите вам даје приступ моћним алатима за претрагу, пројектима и другим функцијама усмереним на запошљавање. ИнМаил порука је повећана на 30 месечно са овим највишим нивоом.

Имајте на уму да увек можете добити повраћај средстава за претплату на ЛинкедИн Премиум у било ком тренутку.

Предности ЛинкедИн Премиум-а

Пошто ће већина читалаца бити заинтересована за Премиум каријеру, фокусираћемо се на предности те посебне претплате на ЛинкедИн. Укратко, Премиум Цареер вам помаже да успоставите везе и пронађете посао. И то је оно што би вас ЛинкедИн Премиум могло исплатити.

Ако тражите посао, ИнМаил кредити Премиум Цареер, увид у то ко је прегледао ваш профил и додатне информације о послу биће веома корисни. ИнМаил вам омогућава да допрете до људи који раде у компанијама за које сте заинтересовани без покушаја да се прво повежете са њима. То је одличан алат за умрежавање.

Када погледате нечији профил без ЛинкедИн Премиум-а, приметићете катанац поред дугмета Порука ако се нисте повезали са њим. Са ИнМаил-ом, нећете видети ту икону, што значи да им можете слати поруке без икакве везе.

Вредност погледа на то ко је прегледао ваш ЛинкедИн профил не може се преценити. Можете се повезати са тим људима, контактирати регруте који су показали интересовање или користити своје ИнМаил кредите да понудите помоћ људима који изгледају као да би били вредне везе.

  Како да омогућите материјал који дизајнирате на свом Цхромебоок-у

Додатне информације о послу могу или не морају бити корисне; када прегледате листе послова, ЛинкедИн ће вам рећи да ли изгледате као добар кандидат за одређену позицију.

Премијум каријера ипак има нека ограничења. Ако покренете много претрага људи за кратко време, ЛинкедИн ће престати да вам приказује резултате и рећи ће вам да добијете Бусинесс претплату. А ако сте озбиљни у вези са повезивањем, желећете више ИнМаил кредита.

Ту долази до разлике између ЛинкедИн Премиум каријера и Премиум Бусинесс плана. Уз Премиум Бусинесс, добијате 15 ИнМаил кредита и неограничено претраживање људи, што је одлично за успостављање веза. Међутим, додатне информације које можете пронаћи о предузећима могу или не морају бити корисне за вас.

Следећа два нивоа су за продају и регрутовање професионалаца. Ако размишљате о једном од ових производа, вероватно већ знате доста о њима. Сегментација, предлози, интеграција е-поште, пројекти и друге функције могу вам помоћи да будете изврсни у свом послу.

Разлози зашто је ЛинкедИн Премиум вредан тога

Ако још увек нисте сигурни да ли треба да платите за ЛинкедИн Премиум, ево три конкретна разлога да размислите о добијању претплате:

1. Погледајте ко гледа ваш профил

Први разлог је што можете да видите људе који су погледали ваш профил. То можда не изгледа као велика ствар, али је од велике помоћи у стварању вредних веза и оптимизацији вашег профила према вашој публици.

Многи људи гледају профиле на ЛинкедИн-у. Неки су регрути. Други су руководиоци и менаџери који желе да запосле. Многи су људи у вашој области који желе да остваре професионалне мрежне везе. Сви ови људи чине ЛинкедИн Премиум вредним. Ови подаци су такође корисни ако желите да промовишете своје слободне послове користећи ЛинкедИн.

Чак и ако тренутно не тражите посао, вероватно ћете га тражити у будућности. А добро повезивање са људима у вашој области има много предности, чак и ван тражења посла.

  Како добити верификовани Инстаграм налог

Када видите да је неко погледао ваш профил, то значи да је желео да сазна више о вама. И то је довољан разлог да ступите у контакт, било са ИнМаил-ом или захтевом за повезивање. Само се побрините да пошаљете поруку регрутерима на ЛинкедИн-у на прави начин.

2. Добијте приступ побољшаним метрикама

Можете да користите ЛинкедИн Премиум да пронађете информације о својој конкуренцији када се пријављујете за посао. Уз Апплицант Инсигхт, можете видети колико се људи пријавило за позицију, њихове квалификације и да ли се ваш скуп вештина подудара.

Помоћу ове статистике можете стећи драгоцене увиде у то шта потенцијални послодавац очекује од вас и колика је вероватноћа да ћете добити посао. Такође можете да користите ове информације да бисте ефикасније и импресивније представили своје вештине на ЛинкедИн-у.

ЛинкедИн Премиум вам такође даје могућност да видите своје појављивања у претрази и прегледе профила. Опет, ово можда не изгледа као велика ствар. Али ако покушавате да побољшате свој ЛинкедИн профил (а требало би да будете!), то је одлична метрика за мерење вашег успеха.

То значи да када ажурирате свој ЛинкедИн профил, врло брзо ћете добити повратне информације о томе да ли су те промене функционисале. Поред тога, можете користити напредне филтере за претрагу и добијати препоруке и упозорења на основу ваших преференција.

3. Откључајте ЛинкедИн Премиум значку

Коначно, поседовање ЛинкедИн Премиум налога може побољшати ваш положај на ЛинкедИн-у. Чини се небитним, али мала златна икона на вашем профилу и у резултатима претраге показује да озбиљно размишљате о коришћењу ЛинкедИн-а за изградњу веза.

Можда ћете бити изненађени колико вас људи озбиљније схватају када имате ту значку. Због тога вреди имати када је у питању професионално умрежавање и тражење посла.

Да ли треба да инвестирате у ЛинкедИн Премиум?

Улагање у ЛинкедИн Премиум је у суштини улагање у себе. Ако га користите на прави начин, ЛинкедИн Премиум вам може помоћи да напредујете у каријери или пронађете следећи посао.

Пре него што почнете да користите ЛинкедИн Премиум, морате да се уверите да је ваш профил спреман да га искористи. Ако ваш профил није најбољи, вероватно ћете се борити да успоставите јаке везе на платформи.